:soru::soru:
Printable View
Ben asıl "ceza yemekten iyidir" diyenleri anlamıyorum... O adamın yaptığı polislik mi?
http://www.mersin.pol.tr/oneri.asp buraya girip şikayet et, sen etmezsen bana tüm detayları yaz ben edecem!
sen türkiyede bir ilk olabilirsin bune ya okudum şok oldum öle bişiolamaz yasal hakkını kullanmalısın bence
senin düşüncen bu olduğu için böle olmak zorunda değil böle bir dava aç kazan adam men edilsin sonrasında sana bitane polis sırf bu yüzden kanun dışı davranabilsin ...
Ben tam aksini düşünüyorum aksine yemez askerlikte nasıl alt üst varsa ordada var yiğide hakkını verip öle gömmeli ...
birde kanuna aykırıysan kanunsuz harekete yakarma nie oldu neden oldu deme durumun yok demektir ...
Haklıyken haksız olmamalı insan .
insiyatif diye birşey yok en çok buna anlam veremiyorum bazı barzolar hakediyor efendi efendi bu işin suyunu çıkarmadan yapanların ne gunahı var :rolleyes:
Geçmiş olsun Çağrı suç duyurusunda bulunacaksan yardımcı olurum.;)
Polisin yaptığına gelince; suç işlemiş orası kesin, cezasını bulmalı ondada hem fikiriz fakat kardeşim bilinçli vatandaş ve hukukçu kimliğini bir tarafa bırakıp olaya baktığımda ucuz kurtulmuşsun diyorum. Malesef Türkiye'de egzozlu, filmli, tadilatlı arabaya biniyorsan Karayolları Trafik kanununa göre aracın bağlanır. Adamda bağlamamış 10-20 liralık filtreyi almış. Ne kadar olurmu, hakkımızı arayalım desekte arabalarımız aynı kaldığı sürece polisin insiyatifine kalmışız. Bağlar, ceza yazar, kasap çekicilere çektirir bunlar polisin yetkisi dahilinde, şimdi banada gelseler yapma etme diyorum ama egzozumu söksem haklıysam kralını tanımam. Tekrardan geçmiş olsun mutlaka biryerden çıkar;)
BUnların alayı hırsız.Ha rüsvet almış ha filtrenı almış aynı şey bence..Yasak bişey yapmayıp muhattap olmamak en iyisi.Ben bile filmlerimi söktüm 1 numara yaptırdım sırf cahil heriflerle muhattap olmamak için ellerine koz vermemek için.
kim olsa bağlanmak yerine o filtreyi orda polise verirdi sonuç olarak adam aem in filtresi değil önemsiz bişey vermiş bir nevi rüşvet işte polise onu vermese her türlü bağlar burda adamın kafasını bulandırıyosunuz yok şikayet et yok suç duyurusunda bulun 50 lira için 500 lira içeri sokcaksınız :) uziycakda uziycak modifye olmasa arabasında haklı olsa neyse aşşağı tükürse sakal yukarı tükürse bıyık boş konuşmayın yani kim olsa bağlanmamak namına o filtreyi verirdi veya rüşveti ;) naparsanız yapın aracınız mod luysa ya çok sağlam tanıdıklarınız olcak yada cebinizde 3 5 çorba olcak ötesi yok fantaziye girmeyin. bence iyi yırtmış. bu konununda sabitlenen ceza yedim bağlandım tipi konudan bir farkı yok
bende gecen hafta taksim tarlabaşında cam filmi,app plaka,egzoz ve müzik sisteminden yedim teybim açık olmadığı halde aracın müzik sisteminden ekstra sistem bulundurmakmış şaşırdılar nerden kesiceklerini,,arkadaşımın tesisatının kablolarını kopartmışlar 75 desibelden fazlası yasak diye sanki desibel ölçerle geziyorlar,,,ve 7 gün süre verdi parçaları sökmezsem arabayı bıdahakı cevırmede baglarlarmış,,,,,,napcaz bilmiyorum nası başa çıkıcaz,,,yaptıkları terbiyesizlikleri anlatmıyorum bile bunların yanında,,,taktıklarımız suçsa ok cezasına razıyız ama terbiyesizliğe asla,,,,
çok geçmiş olsun.kim olsa o durumda flt verirdi yoksa bir dünya ugraş.filitreni aldı+bide cezamı yazdı?
tam apaciye denk gelmisin sen aracin uzerinden hicbir sekilde parca alamazr keske kamera veya ses kaydi yapsaydin..dun haberlerde gordum adamin biri haksiz yere arabasi baglandi diye dava acmis ve aylar sonra kazanmis hemde tazminat fln herseyini almis bilgin olsun:rolleyes:
Devletin çetesi işte. İyisi halden anlar, diğeri ''kimse bana dokunamaz polisim ben kafama göre'' diyen böyle egosunu tatmin etmeye çalışır. Yapacak şeyler var da halka açık forumda yazılmaz.
gecmis olsun cagri okudum uzuldum ama pesini birakma bir sekilde adami bul olayi duzeltmesini soyle bence olmadi bahadrla halledin
ceza+ filitre ilginc
anasına taksın o fıltreyı babası pompalayınca oter belkı war bole serefsızler hepsının a...... lazım gıt sıkayet et plkası warsa sole buyuk bırıne ondan daha ust bıurıne
Alla alla çok ilginç..demekki polis kendi arabasına takıcak filtreyi..Hırsız olmuşlar bu polisler .Yuh diyorum..
Sicil Numarası varsa git şikayete bulun cezamı kesti buna rağmen şahsi eşyama el koydu de bence !
insanın ıyısı kötüsü varsa polisinde aynı şekile iyisi kötüsü var bende sevmiyorum hata gıcık kapıyorum :) polişlere
Herhangi birsey yapmadınız mı bugun?
Emniyet müdürlügüne sikayet edersen emniyet müdürü bizzat o filtreyi yedirir adama...
Gecmis olsun..
2,2.5 sene önce cadde'de gece 3 sularında connect ekip otosunun yanından 2 ye cekip dip gaz gectim yol vermiyordu sonra anons etti durdum keske durmasaydım..
bir sürü tantana benimde kurban bayramından kalma büyük bir bıcak ve torpitoda duran falcata vardı onlara el koydu bir sürüde tehdit savurdu arabanıda bağlatırım aylarca alamazsın senide sabıka manyağı yaparım diye ama bisey olmadı tabi ki..
bende cok üstelemedim al senin olsun dedim bıcakla falcata ki zaten almıstı yani :)
nitro fln sorduguna göre adam bu işlerden anlıyor, kendi aracına takacaktır büyük ihtimal
bence şikayette bulunun cezamı yazdı üstüne filtremi aldı diye illaki bişeyler yapılıcaktır
way be kardeşim bütün sayfaları okudum çok ama çok üzüldüm emin ol biliyosun bende bu şekilde olmasada caze yemiş ve tartışmadan sonra trafikten men edilip 3 günlük izinle aracımı orjin yapıp muayeneye girmiştim 2008 şubat ayında bana tüm bunların maliyeti 950 tl yi bulmuştu sen 254 + filtre ile kurtulmuşsun ne diyim yaptığı aptalca ama yapabileceklerini düşününce en iyisi diyip kendini teselli et kardeşim Bahadır ın dediği gibi arabalarımız bu şekilde oldukça polislerin insiyatifine kaldık çok ama çok geçmiş olsun
Ben de aklıma gelen bir olayı anlatıyım..
Yıllar önce cd kopyalama işi yapan bir arkadaşın evine gelen 2 kişi polisiz diyerek evdeki bilgisayarları ve tüm cdleri alıp gidiyor. Bizim arkadaş arkalarından camdan bunlara bakıyor adamları taksiye binerken görünce polisi arıyor :) Ardından polis adamları ve cdleri buluyor, tabi arkadaş polisi aradığına pişman oluyor çünkü microsoft ürünlerini kopyalamaktan içeri alınıyor :)
saolasın abım olagan seyler bunlar mersın emnıyet mudurumuzde gıcıgın tekı.gecen bı abımız 106 gtı ile mersin emnıyet mudurunun arabasını saglamıs adam anons ettırıp ılerde durdurmus ve trafıkten men etmıs bu hafta onun muayene işleri ile ugrasıcam bende ben baglatmadıgına ve ruhsatı alıp egsozu soktur gel ole al dememesıne dua ettım neler yasanıyor ben ucuz kurtulduguma inanıyorum.
Arkadaşlar gerçekten çok yanlış düşünüyorsunuz.Arkadaşın bahesttiği polisin kötü bir niyetinin olmadığı besbelli,
O durumda polis ya aracı bağlayıp gerekli işlemleri yapacak ve normal olarak araç sahibinin canı bayağı yanacak yada standarta aykırı malzemeyi tutanakla şubeye teslim edecek.Polis arkadaş bence insaflı davranmış senin teşekkür etmen gerekirken anlamsız ve saçma bir şekilde eleştirip ağır itamlarda bukunuyorsun bence asıl yanlış bu...
Ha birde hepimiz araçlarımızı standardın dışına çıkartırken bağlanma olasılığını da en başdan kabulleniyoruz_2 kere 2 dir yani bu...
adam resmen çalmamış sen resmen dolandırılmışsın bir polis tarafından hemde helal olsun AÇLARDI TAM AÇ OLMUŞLAR bnm arabamdan değil filtre bir vida alsın oraya gömerim valla
tutanakla şubeye teslim edecek kısmından nekadar emin olduğunla alakalı bu .
Tutanak tutarken araç sahibinin de imzası vs. gerekmeyecekmi ?
Yani ortada böle bir tutanakla teslim olayı söz konusu ise tamamen haklısın ama tutanak tutulurken tarafların imzası gerekli değilmi ?
Arkadaşın bahesttiği polisin kötü bir niyetinin olmadığı besbelli,
O durumda polis ya aracı bağlayıp gerekli işlemleri yapacak ve normal olarak araç sahibinin canı bayağı yanacak yada standarta aykırı malzemeyi tutanakla şubeye teslim edecek.olay tam anlattıgın gibi cereyan ettı zaten ben polısı yorumlarımda kotulemedım ben sadece polısın baglama kararından ceza krıterlerıne gıren parcayı alarak vazgecebılme yetkısının olup olmadıgını ogrenmek istedım.bıldıgım kadarıyla polısın arac uzerınden bısey alma yetkısı yok.bunu ogrenmke istedım bu iş zaten polısın insıyatıfıne kalmıs bıseydı oldu bıttı.
kanun ve mevzuat diye birşey yok bunu biliyorsunuz bir konuşma kasedi dinledim orda herşey açıklığa kavuşuyor.ayrıntıya vs. gerek yok egzost tan ceza yazabilmesi için bile db ölçüp ona göre davranmak zorunda yok büyük egsozt kafası yok şu yok bu hiç bişi yapamya ahhkı yok normalde :D ama normal gitmeyen şeyler var ve biz hiç birşey yapamayız düdük onlarda ve biz hep avız onlar avcı... kendimizi kandırmayalım onlar hep böyle yapacak ve biz onların bu üniformalı Mobbingine karşı çaresiz kalcaz.. yada katil olcaz :D
Medem ceza yazdı parçaları nie verdiniz zaten cezanızı kesmiş çok saçma parçaların alması kesici vs olsa tamam
GEÇMİŞ OLSUNN