:icon_tup: 100% sana katılıyorum
Printable View
Alamaz .
Bağlanırsa bağlanır çekiciye koyamaz .
Sürerek giderim kendim kitler bırakırım otoparka anahtarımıda alırım gider bigün sonra bağlamasını açtırır parkettiğim yeddi emin otoparktan Parçaları eksiksiz şekilde teslim alırım .
Orda başına bişey gelmiş bir çizik eklenmişse vay o yeddi emin otoparkın haline ...
Türkçesi Bağlanmaktan korkmak çare değil ...
Bağlanabiliceğini bilerek bineceksin otomobile ...
Bağlanırsa çıkartmayı bileceksin polisin arabandan bişeyler söküp almasına değil ...
Bugün filtreni aldı yarın teybin de giderse ne farkı kaldı hırsızdan ?
(Bu arada yukarıda parçalar tutanakla karakola teslim edilebilir durumu konuşuldu böle bir durum varsa sadece filtreyi tutanakla teslim edip bağlamadıysa seni teşekkür etmen lazım polise anlayışından dolayı )
Yahu biyerinizden element uydurmayın.
Böyle bir kanun mu var?
Adam senin arabandan 1 igne alamaz.
Camlarım filmli, o zaman camları söküp götürsün trafik subeye...
Egsozu söksün elinde kaynak makinesi, anahtarla...
Böyle sacma bisey mi var yahu...
Adam düpedüz calmıs, hala burda konusuyorsunuz.
Emniyet müdürlügüne git, sikayet et hem filtreni al hem memuru silkelesinler.
Suraya konu acıyosunuz, gidip bi hakkınızı arayamıyorsunuz.
cidden bu ne pısırıklık ? o polis kanunları uygulamakla mükellef ve her polis için kullanmam bu lafı ama senin annenin babanın vergisi ile maaş alıyor. sana hizmet yerine hırsızlıkla geri dönüyor bu vergiler oh ne ala.ne demek filtre almak falan resmen gaspa girer bu. hemen gidin bi karakola zabıt tutturun. eğer ki tutmakta ağırdan almaya çalışmalar olursa savcılığa gideceğini söyle. dilediğin yere git derse cidden savcılığa git bak nasıl öttürüyorlar onları.
daha neler artık !
edit: benimde cam filmime laf etti polis bağlayayım mı yoksa söküyor musun cam filmini dedi bende hiç gerek yok söküyorum dedim ve olay bitti. yani arabana dokunması bile iştihata uygun değil.
Türk polisi bişey diyemiyorum ban yememek için bu kadar kıskanç insan olamazlar subaruya orj kanattan ceza yazarlar, 106ya sunrooftan ceza yazarlar, eksoz kafası var die ceza yazarlar saçma sapan durumlardan cezalar Tr ye giriş serbest dükkanlarda satış serbest ama arabaya takması yasak başka bir ülke varmı çok merak etmişimdir ? vergiyi alıyor her yerden sonrasında takmana müsade yok. Çok param olduğu gün kendime ait pist yaptırıp en fazla şekilde bağıran zevkime göre bir araç yapıp o pistte habire gezcem tek başıma :)
forumu iyice bi oku araştır istersen boş konuşuyorsun şuanda...arabaya yaptığın en ufak bişeyin yasal olmadığını bilmen lazım bilmiyosan o senin problemin..polis yasayı uygular sende arkasından atıp tutarsın böyle...arkadaşada geçmiş olsun onunki değişik bir durum...
Benimde Annemin Arabasına Filmden Ceza Yazmışlar 7 Gün Süre Verildi Diye...Bişeyolmaz Dedim Söktürmedim Nolur Bilen Varmı Acaba?
Atıyorum 7 Gün Sonra Çevirmede Sorgu Yapılınca Menmi Gözükür Araç
Ceza yazmıslar, 7 günlük süre belirten belge de mi vermisler?
Yoksa sadece normal ceza yazıp mı göndermisler?
Sadece ceza ise birsey olmaz ama 7 günlük süre verildiyse 7 gün sonra trafikten men görünür.
Trafik subeden bir tanıdık ile trafikten meni kaldırabilirsin eger filmi sökmek istemiyorsan...
Tekrardan Baktım Yok Sadece Makbuz Var Nerden Anlayabilirizki Menmi Değilmi Trafikten :S
Sadece Makbuzla Olmaz O iş Herhalde
Taksimde Annemi Çevirmişler 2 Numara Film Yanlarda Sadece Oda Cidden Güvenlik İçin Çektirdik Diretmiş İlla Yazmış onun bunun evladı Birde Öyle Not Düşmüş Makbuza İnş Bir İş Çıkmaz Başımıza
hadi ya senden öğrendiğim iyi oldu bak arabaya takılanların yasal olmadığını çok makbule geçti söylediğin. fabrika çıkış orj arabaya ceza yazar polis isterse sırf küllüğünde kum yok diye ceza yiyen arkadaşımda var kanunda yazabilir kaçtane aracın küllüğünde kum var piyasada senin aracın varsa seninkinde bile yoktur eminim polis yasaları her zaman uygulamıyor başına geldiği gün anlarsın esas senin boş konuştuğun apaçık ortada yaşamamışsın anlayamassın tabi
bence aynı yerden tekrar geç bilerek polisin önünde dur aynı polis ise eger memur bey kaputu açabilirmisiniz de bomba ihbarı aldım de sonra kaputu açsınlar belki polis aracına takmış olarak görürsün :D:D:D
kardeş geçmiş olsun ama sen filtreyi vermesen aracı baglıcak muayene ye sevk etcek ceza kescek filan hoş degil ama neyse filtreye razı ol artık
oha haraç kesmiş
:beuj: "teybim açık olmadığı halde aracın müzik sisteminden ekstra sistem bulundurmakmış" :icon_wack
daha kaliteli müzik dinlemek istemek suç mu oluyor yani:) 75 db den fazla açarsan ceza kessin, bu olay şuna benziyor: aracının kadranı 260 olduğu için ceza yemek gibi, max sürat 120 kadran 260 olmadı di mi:) ya 260 yaparsan :) ya 100 db sesle dinlemek istersen:) aynı hesap bence ...
tanıdığım veya tanımadığım, tanıdığınız veya tanımadığınız, babamın oğlu bile olsa, hak geçiren polislerin topunun allah belasını versin, daha tek kelime etmiyorum. geçmiş olsun. elinizden geldiğince bu tip polislere mahal vermemeye çalışmalıyız, haksız bir ceza yersek üst merciilere başvurmamız gerekiyor, sessiz kalmamalıyız. terörist miyiz ulan biz!!!
genç arkadaşlar üslubu bozmayalım, seviyeyi düşürmeyelim,haklı durumdayken haksız duruma düşeriz, öfkeyle kalkan zararla oturur, açıkçası senin yazdığın bir iki sözcük yüzünden bu konuya yazdığıma pişman oldum şimdi:(
onu bunu bilmem o polis şerefsizin biriymiş.böyle şerefsizler iyi polislerinde adını kötüye çıkartıyo adi herifler.
Polisler mi !!! Alayına isyan.....Beşiktaşta barbarosun başındaki Shell benzinlikte sopa yiyordu bizden 2 sivil..lem onlar varya ahh ulan ahh sabah sabah varya anılarım depreşti!!!:Deli:
Çağrı bu arada geçmiş olsun valla iyi sabretmissin helal olsun filtreyi vermekle iyi etmissin boşver.ama çevren o an boş ise o polise orda atlamak isterdim biraz sert çıkdınmı nonoş gibi oluyorlar çok gördüm öylelerini topaç olanları bile var aralarında:hahaha:
topu şerefsiz
cep telefonunu çıkarıp tüm hepsini kayıt altında yapıcam bağlarsanda kayıt altında bağla deseydin bi halt yiyemezdi..
Şaştım kaldım valla böyle saçmalık mı olur ? Adam tuning avına çıkmış ee tabii tehdit olaya girince arkadaş mecbur kalmış. Geçmiş olsun kardeşim. Hakkını ara bence !
ohaa kendi arabasına takıcaktır iyi teybi filan almamış hırsızlık rsmen
75 desibel fazlası yasak diyor ozaman her polise desibel ölçerle gezsin,sölediğin gibi önceden ben önlemimi alıyım mantığındalar,,,
emniyet genel müdürlüğüne,denetleme şubesine,trafik genel müdürlüğüne gerekli yazıları yazdım cevap bekliyorum sen yazma ben yazmıyım o yazmasın gerçi geri dönüş olurmu bilmem daha çoook beklerim gibi geliyor adamlar filtre alıyolar araçlardaki tesisat kablolarını kopartıyorlar,,,
Dün bu konuyu okudum bi ton da saydırdım içimden polislere akşam dershaneden çıktım arkadaş beni aldı askerden dağıtıma geldi gezelim dedi cadde.ye gidelim dedik gitmez olaydık göztepe ışıkların orda polis çevirdi ruhsat ehliyet istedi direk gitti arkadaşa in bi sor bakalım ceza yazmasınlar arabana filmden dedim bişi demediki inin falan die yazmaz herhalde dedi dedim bi indim eleman almış ruhsatı benim ders notlarımı kendine geçririr gibi ceza yazıo 7 - 8 araba vardı biz ordayken bi önceki ışıklarda bi sivil araba film.li arabayı görüo plakayı telsizden sölüo oda direk sağa yanaştırıo ordayken baya bi plaka anons etti...130 TL yediğimizle kaldık...:(
arkadaslar kendi kendinize saydirin da buradan saydirmayin, durum daha da kotu olmasin, hirslanmasin adamlar, olan cebimizden cikan paralara standarda donen araclarimiza olur, usule aykiri bazi uygulamalari olsada bu konuda kanunlar onlardan yana, bana da filitre mi arabayi baglama ceza vs deseler al filitreyi senin olsun derdim...
kaygi verici olan sey bu tip uygulamalarin yayginlasmasi, mesela ben istanbuldayim, eskiden caddede bu tip olaylar cok vardi, simdi baska semtlerden de sesler gelmeye basladi, bu hos degil,ben artik hep sol seridi kullanmaya basladim :)
cok enteresan bir olay gecmis olsun.hakkını ara dicem ama hic umutlu diilim.
Vermiyecektin filtreni bağlatacaktın.... 1.5 ay çıkamaz laflarıda yalan ertesi gün için muayene izni için çıkarırdın aracını yanında bir sürü tanığın varmış o polis hakkında suç duyurusunda bulunabilirdin filtremi istiyor yada bağlıyacak diye. O polis POLİS olaydı ya ceza yazar gönderirdi seni yada modifiye parçaları yasak olduğu için aracını bağlamakla görevli.. parçanı söküp sana ceza kesme hakkı yok heleki bir parça sökmesi tamamen yasak... arama izni yoksa (belgeli) o polisin senin aracının kapı koluna bile dokunma hakkı yok.... Hakkınızı arayın böyle kimse hakkını aramadığı için prosedürde bilinmediği için bu şerefsizler at koşturuyor.... ne tanığın nede filtren kaldı ayrıca cezada yedin... ne diyim geçmiş olsun kardeşim...
Sonuc ne oldu?
Hep bu kanunlarıızdan kaynaklanan eksikliklerr..işte böyle alıveriyorlar .kanunlaın değişmesi lazım 51. madde mydi neydi o madde olduğu sürece elimiz kolumuz bağlı..Başbakanın birde trafik açılımı yapması lazımm alma hakkı kesinlikle yok..yok egzoz yok filtre bu ne yaaa..gecmiş olsun
kesın kendı aracına takar:D gecmış olsun ben baglatırdım ama vermesdım fıltremı..:s
ya herşeyi anladım da filtreye nasıl ceza yazıyo onu çözemedim :S baya kıl birine denk gelmişsin geçmş olsun
kimsenin araçta bulunan bir parçayı alma hakkı yoktur.en fazla aracın standartlara getirilmesi istenebilir.bunuda kontrol etmek için ktk (karayolları trafik kanunu 2918) kapsamında araç ancak muayeneye sokulabilir.fakat ülkemizde karayolu araçları konusunda tam olarak net düzenlemeler bulunmamaktadır.