User Tag List

Sayfa 5/5 İlkİlk ... 345
90 sonuçtan 77 ile 90 arası

Konu: Bu tuzağa sakın düşmeyiniz

TechTurkey Yekta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı srknzfr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tabiki..

haksız kazanç sağlayan insanları tamamen bu yazımın dışında tutuyorum onlar ayrı bi vaka çünkü...

Yazının son cümlesinde şöyle bi söz geçiyor "avucumuzu açtığımız zaman gerçekten özgür olup tüm yeteneklerimizi kullanabilir hale gelmeyecek miyiz?"

sorum şu.. burda özgürlük derken nasıl bi özgürlükten söz ediyoruz? sayılan maddelerdeki şeylerin esiri olduğumuz ve eğer bunlardan vazgeçersek özgür olacağımız anlamına mı geliyor? insanlar zaten tüm yeteneklerini kullanarak çalışarak tırnaklarıyla kazıyarak bugün sahip oldukları şeylere kavuşmadılar mı?

bu yazıdan benim çıkardığım sonuç insanlar çalışmasın, sadece şükretmeyi bilsin, aza tamah etsin bi şekilde mutlu olur geçinir gider ama sonuçta özgür olur. böyle özgürlük olacaksa bence hiç olmasın daha iyi.

İnsanlar hayatlarını devam ettirebilmek ve sahip olduklarında mutlu olacakları şeylere ulaşabilmek için çalışırlar çabalarlar. ben eğer alnımın akıyla çalışıp trilyonlar kazandıysam o maddelerde yazanların hepsini almak hakkımdır ve hiçbiri benim özgürlüğümü kısıtlamaz ben zaten kendi özgürlüğümü kısıtlamışım bunca yıldır çalışarak gece mi gündüzüme katarak... yazılmış olan maddeler cep telefonları, evler, arabalar bir nevi insanın kendini ödüllendirmesidir.. dünyaya bi kere geliyoruz tadını çıkaramazsak yaşamamızın ne anlamı kalır??

bazı arkadaşlar dünyaya ne için geldiğimizi sorgulamışlar.. merak ettim ne için geldiğimizi açıkçası??

burada bu yazıyı destekleyen insanlardan kaç kişi bu yazıdan bi ders çıkarıp hayatını gözden geçirirki?? bence sıfır.. çünkü biz insanız her zaman daha fazlasını daha iyisini isteriz ve eğer hakediyosak bence bunların tadını çıkarmalıyız..
    bence yanlış bir anlam çıkarmışsınız.. benim asıl anladığım anlam bu dünyanın büyüsüne kapılıp öbür dünyayı unutmayın.. bu hayata bir kez geliyoruz evet ama asıl hayat burası değil öbür taraf.. burası sadece öbür dünya için bir sınav.. elbette burdaki nimetlerden de yararlanmak hakkımız ama yeteri kadar bunu bir amaç haline dönüştürmeden..

çok güzel yazı hoşuma gitti
    YouTube
    DR.ECU

srknzfr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yekta Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence yanlış bir anlam çıkarmışsınız.. benim asıl anladığım anlam bu dünyanın büyüsüne kapılıp öbür dünyayı unutmayın.. bu hayata bir kez geliyoruz evet ama asıl hayat burası değil öbür taraf.. burası sadece öbür dünya için bir sınav.. elbette burdaki nimetlerden de yararlanmak hakkımız ama yeteri kadar bunu bir amaç haline dönüştürmeden..

çok güzel yazı hoşuma gitti
    yektacım niye sizli bizli konuşuyosun tanımadın mı la beni serkan ben csz plaka ibiza

haklısın tabiki öbür dünyayı da unutmamak gerek ama büyük bir evde oturmak ya da lüks bir arabaya binmek bilmem kaç bin dolarlık saat takmak benim gözümde israf değildir.. israf başka birşeydir israf 10 bin dolarlık saati 1 hafta kullanıp ondan sonra çöpe atmaktır mesela

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok güzel bir yazı teşekkürler...

Şu dünyada ne yaparsak yapalım zengin-fakir iyi-kötü az-çok vs... bir gün her şey bitiyo yeri geliyo hatıralardan bile siliniyosun...

içerdik sabahlara kadar aşk meşk kavga gürültü artık neyse oda biterdi zengin olursun parayı bulursun bi heyecan fırtına kopar yaşarsın onunda tadı biter belli bi zaman sonra batarsın bitersin itilip kakılırsın seversin sevilmezsin anan 7 bayram ağlar bi zaman sonra buda geçer alışırsın hep sormuşumdur kendime bu dünyada bitmeyen birşey varmı tabiki bulamadım diğer tarafda bir sonsuzluk var iyi yada kötü ama hiç bitmiycek bunuda unutmamak gerekir diye düşünüyorum

Boost Up - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yazı güzel hoş ama benim düşüncelerime ters geliyor, neden mi? miniks yazmış 2010 alıp 10k yapmadan 2011 almak gibi bir örnek, tamam aşırı birşey bu fakat ben eğer emek vererek kazandıysam paramı, yenisini almaya da imkanım yetiyorsa alırım bu benim kişisel zevkim, ha bunu hava yapmak için yapanlar var eyvallah ona bişey demiyorum da herkes için aynı şey geçerli değil, dedigin gibi konu uzar o yüzden kısa yazmak istedim.

Killah
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kemik sesleri eşliğinde gideri var beyler, olur olur bethoven ın 8. senfonisi bile çalınır bunla

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Düşünce insanı zayıflatır,düşünürsen hep kendine yontarsın ,yaşam için KURALLAR VAR,örnekler değil bakınız.

NİSA SÜRESİ 29.Ayet Ey iman edenler!Karşılıklı rızaya dayanan ticaret olması hali müstesna,mallarınızı,batıl (haksız ve haram yollar ) ile aranızda ( alıp vererek yemeyin yemeyin.Ve kendinizi öldürmeyin.Şüphesiz ALLAH ,sizi esirgeyecektir.

ZÜMER SÜRESİ 52. ayet Bilmiyorlar mı ki Allah, rızkı dilediğine bol bol verir, dilediğinden de kısar. Şüphesiz bunda inanan bir kavim için ibretler vardır.

NİSA SÜRESİ 6. Evlilik çağına gelinceye kadar yetimleri (gözetip) deneyin, eğer onlarda akılca bir olgunlaşma görürseniz hemen mallarını kendilerine verin. Büyüyecekler (de geri alacaklar) diye o malları israf ile ve tez elden yemeyin. Zengin olan (veli) iffetli olmaya çalışsın, yoksul olan da (ihtiyaç ve emeğine) uygun olarak yesin. Mallarını kendilerine verdiğiniz zaman yanlarında şahit bulundurun. Hesap sorucu olarak da Allah yeter.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE .

morgy_drag - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cok tesekkurler..

bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok güzel bir yazı paylaşım için teşekkürler.
    Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager

Kaa scirocco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cok gusel br yazıo eline sağlık miniks

ALPER-VNS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    süper yazıymış.. illaki herşeyi olsun insanın ama hayatıda bu olmasın yani. nası daha fazla nası daha fazla dan başka bi muhabbeti olmayan insanlar tanıyorum ki ellerindekiler yeter de artar ömrünün sonuna kadar

İbrahim Erdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence güzel yazı. Bazı zevki durumlar dışında harcamalarımızı yeterli dozda yapmalıyız gereksiz fazlalılağa lüzum yok. Mütevazilik iyidir.

ELANOR
    Misafir
    Evet yazı güzel, nereye çekersen giderde.. En iyisini yaşamak herkesin hakkı ama buradaki konunun özü hırs zannediyorum. Arada durup şükretmek, paylaşmak, bunlara sahibim hiç olmayanıda var diye düşünmek lazım. Bunları yapabiliyorsan fazlasına ihtiyaç duymuyon, zaten mutlu olmuş oluyorsun.

miniks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ELANOR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet yazı güzel, nereye çekersen giderde.. En iyisini yaşamak herkesin hakkı ama buradaki konunun özü hırs zannediyorum. Arada durup şükretmek, paylaşmak, bunlara sahibim hiç olmayanıda var diye düşünmek lazım. Bunları yapabiliyorsan fazlasına ihtiyaç duymuyon, zaten mutlu olmuş oluyorsun.
    evet gerçektende yazının özü budur çok dallanıp budaklandırmaya da gerek yok
    Call for prayer
    http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
    insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
    Instagram hesabımız
    miniksracing - humidorturkiye

dragonflydesing - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sago'nun çok güzel bi lafı vardı ''heves ve hırs toz misali'' hayatta aynen öyle daha iyisi için çalışırız fakat sahip olduktan sonra aslında gereksiz şeyler için çabalayıp didindiğimizi anlarız,sahip olduklarımızın elimizde sadece zevki kalır,bundan başka bize bi faydası olmaz.

YEY® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aslında bu ortama çok uygun bir laf olacak : araçla amaç birbirine karıştırılmamalı..Şahsım adına çok karıştırıyorum bunu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)