VW resmi açıklama linki lütfen .
Sallıyosun falan demiyorum merak ediyorum nasıl bir açıklama yapmışlar ...
Printable View
valla 1.4 TSI motordan 160hp güç elde etmek aşınmayı ve ısınmayı nasıl etkiler motor yagına nası bi görev düşer ben açıkcası oradayım şu anda gözümüze hoş geliyoda bakalım ilerde ne olacak:D
valla abi okuldan çok yakın arkadaşım aldı leonunu satıp leonda koni coilover vardı bayağı basıktı ve en sertteydi çok iyi yol tutuyordu, scirocconun sertlik olarak çok bir farkı yok çok az yatıyor, frenleri çok güzel hızlanmasıda ztn iyi ama gülle gibi 1340 kgmı neymiş:D
http://www.vwvortex.com/artman/publi...cle_2173.shtmlAlıntı:
Jan 2, 2008
source: Volkswagen AG
Wolfsburg, GERMANY - The bestseller shifts up a gear. Following sales of around 1 million units, Volkswagen's intelligent DSG automatic gearbox is now not only available with six, but also with seven gears. The first 7-speed DSG is now available for the Golf and Golf Plus with the 1.4 TSI and 1.9 TDI engines. This represents a milestone in the gearbox strategy of the Volkswagen Group.
It is the values of efficiency, temperament and sportiness that make the DSG such a lasting success. Even today, the installation rate of the intelligent automatic is 25 percent in the Touran. Volkswagen will initially be offering the 7-speed DSG in the Golf and Golf Plus, with prices starting at 1,750 euro.
The new 7-speed automatic gearbox is based on two premieres: Firstly, it is the first DSG for front-traverse installation. Secondly, it is the first with clutches that are not immersed in oil, but which run "dry". This allows the latest Volkswagen DSG to achieve an even greater level of efficiency. The maximum torque that can be transmitted is up to 250 newton-meters.
Daha resmisini bulamadım şu saatte üzgünüm. Ama onlar resmi kaynağı göstermişler zaten.
Şimdi yollayacağım linkte de genel durumunu anlatıyor DSG'nin. Bizzat VW tarafından yayınlanmış.
13. sayfaya dikkat tabloyla özetlemiş.
http://www.volkswagen.com/etc/medial...background.pdf
Benim yakın bir dostum a3 te kullanıyor 7-ileri dsg 1.4 125 hp lik, gayet memnun. Yalan olmasın 20-25.000 km falan oldu hayvan gibi de gazlıyor, bir problem çıkarmadı mesela. Vuruntu falan yok bilhassa süper keyifli bir araç.
Ama 160'lıkta torktan ötürü banko bir noktada koyverir diye düşünüyorum. O sebepten önermedim arkadaşa dsg. :)
Şöyle anlatayım DSG bir nevi Audide ki Multitronic ile benzer teknoloji olduğu için belirli NM değerlerine kadar kaldırabiliyor üstünde şanzumanı ele almak kaçınılmaz. Şunu unutmayın VW grubu audide dahil olmak üzere müşterinin arabayı yükleyeceğini hiç düşünmeden araba üretmeye devam ediyor.
Audiyi incelediğinizde güçlü hp ve Nm değerine sahip araçlarında S-Tronic kullanmıyor direk triptronic kullanıyor örneğin Audi S5. Olayda NM değerini kaldırması için.
Off bunu audi formlarında çok tartıştık DSG ile S-Tronic aynı değildir. S-Tronic çok daha gelişmişidir. Audi ve VW aynı teknolojiyi kullanıyor ok tamam ama ürettiği birşeye birşeyler katmadan adını değiştirmiyor.
Örneğin VW de FSI motor Audide CTI motor diğe geçmiyor Audi de de FSI motor olarak geçiyor. DSG yi direk audiye koymadılar çok fazla geliştirdiler o şekilde yarattılar.
Örneğin VW de DSG nin çıktığı zamanlarda Audi Multitronic şanzumanla sahneye çıktı. Desen ki DSG ile Multitronic benzerdir ok diyeceğim ki aynı sorunları iki şanzuman tipide vermektedir. Ama S-Tronic bambaşka bir dünya.
garantili chip hizmeti veriliyor vw servislerine abt tarafindan, 122lik olanda 250nm civari tork elde ediliyor, ozaman ordada kirilir??
http://www.abt-sportsline.de/en/tuni...gerung-3054-1/
ya arkadaşlar bende araba alma arefesindeyim. Bende bu TSI motor ve 6 ileri şanzumandan düşünüyorum. Fakat çevremdeki birkaç golfu olan arkadaşlarım şanzuman ile sorun yaşadılar. Onlarınki tam tersi manuel idi :)