yigittorun Nickli Üyeden Alıntı
öncelikle pert olan aracın için cidden üzgünüm geçmişolsun.... arkadaşım bana soracak olursan seni tekrar uzakdoğuya doğru alalım... şimdi bu scirocco yu alacaksın antin kuntin saçma sapan birsürü sorunlarla uğraşacaksın yok şanzıman yok şu yok bu, kesinlikle vti ın kadar sorunsuz bir araç değil, garantisi var diyede tozpembe hayaller kurma, niye diye sorarsan, tamam aracın garantisi var ne sorun çıkarsa çıksın hallolur ama ciddi arızalarda 10 gün boyunca arabasız kalınca o toz pembe hayallerin kabusa dönecek emin ol, ufak tefek şeyler içinde arada bir servisrte kaybedeceğin sürelerden bahsetmiyorum... neye dayanarak bunları yazıyorum diye sorarsan bugüne kadar aracım sorunsuz canavar gibi kullanıyorum diyen bir vw kullanıcısı görmedim. benim sana tavsiyem bir adet civic typeS manuel, hem beklentilerini fazlasıyla karşılar hemde 160 lık tsi dan daha az yakar ayrıcada yetkili servise yağ değişimi dışında uğramazsın. ve bence sciroccodan çok çok daha şekil bir araç. sağlamlık konusuna değinecek olursak sadece hondayı değil uzak doğuyu ele almak istiyorum ilk sahibi olduğumuz baba yadigarı 99 forester sturbo aracım şuan 305bin km de, şanzımanı 280 bin km de ilkdefa açıldı 70 80 lira gibi bir masrafla 1. vites senkromeçi değişti ve toplandı, yani 12 yılda aracın şazımanının bize kaybettirdiği sadece 1 gün ve 70 80 lira okadar ve hondanında bundan farklı olacağını sanmam. benim biladerdede honda civic hatchbac var makyajlı kasa, bunu almadan önce golf scirocco ve bu araç arasında gitti geldi benim ısrarlarım ve tavsiyelerim üzerine honda aldı ve çok memnun, internette vw ile ilgili şikayetleri okuyunca bana nekadar teşekkür etti bilemezsin.
son bir konuya daha değinicem diğelim aradan 1 2 yıl geçti 160 hp artık seni kesmiyor aracına modifiye yapacaksın zaten neredeyse limitlerinde çalışan 1.4 litrelik motoru ben diyim 200 sen de 230hp gibi güçlere çıkarabilirsin daha fazlası olacağını sanmıyorum ayrıca o güçleri vw nin dandik manuel şanzımanının kaldıracağını sanmam bide şanzıman kuvvetlendirme işlerine gireceksin falan suyu çıkacak, ama altında düşünsene bi civic olduğunu 1.8 litrelik vtec motora neler yapılabileceğini düşündükçe insanın kanı kaynıyor....
son olarak, kesinlikle aracını aldıktan sonra garantiyi sallayıp modifiye işine gireceksin emin ol, ve bu yazdıklarımı göz önünde bulundur.