Ben motor aldığımda kimseye sormadım gittim aldım sonra motordan superman gibi uçunca bu sevdadan vazgeçtim ne babam üzüldü ne de ben
Ben motor aldığımda kimseye sormadım gittim aldım sonra motordan superman gibi uçunca bu sevdadan vazgeçtim ne babam üzüldü ne de ben
ben 5 yıldır motor kulanıyorum bayağ deneyimim oldu 2 teker hastalık başka bişey kısacası tutku yaşam tarzı motordan asla vaz geçmem motora binemiyince mutlu olamıyorum ben ilk motrumu 125 cc çinoski oldu vespa replikasıydıannem karşıydı gördü ikna oldu peder baştan karşı hala karşı ama salayan yok şimdi vitesli 600 cc kulanıyorum bana yetiyo ama askereden sonra 750 cc honda magna yada shadow alıcam motor güzel bişey binersen inemesin allah kaza bela vermesin dikatsizliğin bedeli ağır kasksız asla binem yarım kask kulanma 200 tl aşa kask kafana takma montun korumalıklı olsun başlıcaksan schoter tarzı bişeyle başla hem ailen karşı cıkmaz fazla
![]()
kabiliyet güven işi değil, en az kabiliyet kadar tecrübe ve dikkat işi.. fazla güvenin sonu hüsran biter... sadece motor için değil herşey için.. güven olması için tecrübe olması lazım önce. 20 yaşında daha ilk defa motora bineceksin oda racing makina olacak ve kendime çok güveniyorum altından girer üstünden çıkarım diyeceksin allah korusunda kamyonun altından çıkma derim ben onu diyene...
yazdığınız mesajlara dikkat edin sen kısa sürede alışmış olabilirsin rollinglere gidiyor olabilirsin ama başkasının senin gibi çabuk alışabileceğini yada senin kadar dikkatli olabileceğini nereden biliyorsun? senin mesajınla daha çok güven gelir otobana çıkar sıkar önüne araba kırar nasıl kaçacağını bilemez ailesinin halini sen düşün sonra.. özendirmeyin bu kadar güven vermeyin boru değil hele istanbul trafiğinde.. biraz daha sorumlu yazın ne yazacaksanız
hele ist traiğinde cok ama cok zor motor kluanmak 125 cc otomatik ile piş sonra vitesli 250 cc bi makine al onlada yaklaşık 2 sene alıştıktan sonra istediğine bin benim bir cok arkadaşım 1000rr 600rr ve buna benzer racing aldı ilk etapta hepsin motoru pert allah sukur kendilerinde bişey yok sen sen ol düşük cc al kimsenin gazına gelme motorunda firenine lastiğine dikat et
git motor için eğitim al bak bakalım ne hissettiriyor sana gerçekten istiyecekmisin devamlı kullanmayı .
ondan sonra al babanı karşına konuş aldığın eğitimden ve motora binmeyi neden istediğinden bahset .
Önce ailenin onayını onayı olmasa da en azından nefretini dindir motosiklete karşı.
Ha bir de söylemeden edemeyeceğim motosiklet işi şaka hata kabul etmez Allah korsun bisiklete iyi biniyordum racing de uçarım mantığını da kabul etmez ...
Belirli bir olgunluğa erişmeden (hız sabır sükunet gaza gelme vb. ) bence racing riskli iş ...
Başlangıç olarak daha farklı bir tip motor seçebilirsin mesela ...
Ayrıca Yetenek yetenek diye konuşulup duruyor aranızda sinandan yetenekli kaç motosikletçi vardı merak ediyorum ...
Yetenek diyipte kendi kendinizi gaza getirmeyin ...
Intercity Istanbul Park
Caterham Türkiye
OMP Türkiye
Pist Günleri
Intercity Endurance Cup
Intercity Clio Cup
Intercity Megane Cup
Intercity Caterham Cup
bence ilk olarak honda cbr 125le fln başlarsan daha iyi olur senin açından
tecrübe ve dikkat kazanabilmesi için kendine güvenip o motorun üstüne oturması lazım..
şimdi burda bazı arkadaşlar yazmıs 125 cc al 250 cc al..yapmayın Allah aşkına siz sanıyomusunuz 125 cc yada 250 cc bi makina racinge benziyo.bu motorların racingle benzeyen tek yönü sadece vitesleri,başka hiç bir ortak noktası yok..vitesli motor kullanmayı bilen ama 125 lik motor sürmeyen bi adamla 125 likten racinge gecen bi adam arasında hic bi fark yok bence..hatta 125 lige binmeyen daha saglıklı olur niye derseniz 125 likte kendini uzman sanarak racinge geciyo ve sanıyoki 125 likle oynıyabildigi gibi o motorlada oynarım.işte cogu zaman o arkadasların sonu hüsran oluyo..benim düşüncelerim bu yönde kim ne yapmak istiyosa yapmakta özgür.
bence racing kendine güven meselesi,kendine güvenemiyen kimse o koltuga oturmasın...ben kimseye örnek olsun diye yazmadım ben yaşadıklarımı yazdım şu andada Allah a şükür daha motoru bi kere yana yatırmıslıgım yok
artı olarak kendine güven demek yola cıkıp 280 290 gez demek değil![]()
remaps.tr & Turbo Zone Garage
17 sayfanın hepsini okumadım ama anladığım kadarıyla racing istiyosun..bende senelerdir içimde bir racing aşkı besliyorum taki 2 hafta öncesine kadarda bu aşk devam ediyodu..ama arkadaşım aldı geçen ay racing..çocuğun hiç tecrübesi yok hayatında motora binmemiş ama kendine çok güveniyodu ben bodyciyim motora hakim olabilirim kullanırım alışırım diyodu ama öyle olmadı 2 hafta önce motor perte ayrıldı Allahtan kendisine birşey olmadı..bu işlere ailenin rızası olmadan sakın kalkışma hayır gelmez..rızalarını aldıktan sonrada ufak motorla başla racing gerçekten şakası affı olmayan birşey birebir canlı örneğini yaşadığım için yazdım bunları..
Arkadaşımın başına geleni söyliyim sana, aynı senin gibi hevesli gitti habersiz motor aldı 2 hafta sonra kaza yaptı biz aradık babasını böyle böyle hastaneye gelin kaza yaptı vs. ve neticede babasının ona olan güvenini tamamiyle yitirdi. Böyle olmasını istiyorsan hayırlı olsun şimdiden.
yaklasık 13-14 yasımdan berı motorsıklet kullanıyorum.marmarıse gelenler bılır,burda otomobılden cok motorsıklet vardır.bızde aılecek motor merakı oldugu ıcın aılesel bır sıkıntım olmadı ama yınede ozellıkle annem acaıp telaslanır motorsıklet kullandıgım zamanlar.yanı aıleden rıza alsan bıle onlar hep stresslı hep senı dusunuyor olucak ,bunu kabullenıyorsan bısı dıyemem.bunun dısında racıng makınalarla ılgılıde bırseyler soylemek ıstıyorum.yanlıs anlama hava atmak ıcın falan soylemıyorum ama benım bugune kadar yaklasık 10 farklı motorsıkletım oldu.11 senedır motorsıklet kullanıyorum.bunların ıcınde bıldıgımız 100-200cc arası scooterlar/maxıler ve runner gıbı aletler ,endurolar ve chooperlar'ım oldu farklı farklı.ama bu yasıma geldım hala racıng dusunmuyorum bu kadar tecrubeye sahıpken.arkadaslarımın racınglerını kullandıgım oluyor bazen , cıdden hıc sakası yok.trde motora bınen adama saygı olsa (tt userları ustunuze alınmayın,o 2 tekerının bastıgı yol adam gıbı yol olsa ve daha evvelden bıraz tecruben olsa al bın derım ama suan ıcın kesınlıkle onermem.hele aıleden gızlı gızlı kesınlıkle..Allah korusun basına bır ıs gelse motorun ustunde bır dusunsene aılenın halını ? senın suan yapacagın aılenın rızası bır sekılde alıp dusuk hacımlı vıteslı bır motorla bu ıslere baslamak bence.2-3 sene sonra kendını ıyıcene gelıstırınce racıng tabıkı dusunebılırsın.hem bu sure zarfında motorsıkletle bır vukuatın olmassa eger ,aılen artık sana karsı cıkmayacaktır.
Türkiye'de SS mi ? Hem de ilk motorun
Git yerini ayırt mezarını parselle. Ailen uğraşmasın![]()
Anladık hepiniz kralsınız da, tahtta üst üste mi oturuyorsunuz
motorun kaportası sen oluyorsun kullanan kişi yani bence hiç gerek yok güzel heyecanlı bir alet ancak bi o kadarda tehlikeli
Babası foruma üye olup, biz ikna etsek olay daha cabuk cözülürdü![]()
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)