ahauh tatlıymış kerata:D
Printable View
ahauh tatlıymış kerata:D
Bu büyük kızım 7 yaşında
http://img.fotoambar.com/img/00001/6...53b403f347.jpg
Bu tombul kızım 6 yaşında
http://img.fotoambar.com/img/00001/1...6ab56b2a08.jpg
Bu küçük kızım 3 yaşında
http://img.fotoambar.com/img/00001/9...1c056521ca.jpg
Buda son misafir evin tek erkeği oğlum 9 aylık her ne kadar 9 aylık gibi durmasada :)
http://img.fotoambar.com/img/00001/2...229a60fce6.jpg
Ya arkadaşlar evde beslediğiniz kedilere neden sokak kedisi diyorsunuz ki?Onlar ev kedisi :)
Arkadaşım ben sana yapacaklarını anlatayım.
Kumu es geçiyorsun.Böyle plastik kedinin içine girebileceği büyüklükte leğen gibi filan bir şey alıyorsun.Kabı önceden kedinin kumunun bulunduğu yere koyuyorsun.Onuda günde bir kez iyice temizliyorsun.Sonra kedi bu kaptan başka bir yere çişini yaparsa kediyi eline alıyorsun.Kıçına orta sertlikte bir kaç şaplak atarak "bir daha buraya yap çişini" diye çok sert bir şekilde bağırıyorsun.Bunu her seferinde tekrar ediyorsun.Bir süre sonra kesecek.Kesmezse gerçekten yoğun stres var demektir.Az biraz dışarı çıkar hayvancağızı.
Yani sözün özü : Evde beslediğiniz hayvana patronun kim olduğunu göstermelisiniz.Bu kedide işe yaramaz diyenleri duyar gibi oluyorum ama yarar.Hatta kedisi olan herkes bunu deneyebilir.Kedinin gözlerinin içine bakın.Sert bir şeyler söyleyin.O da sizin gözlerinizin içine bakacaktır.Sonra kedi gözlerini kısar ve kırpıştırmaya başlar.İşte o zaman liderin siz olduğunuzu kabul etmiş demektir.Bu köpeklerdede işe yarar.
Benim beslediğim tüm kediler kızacağım bir suç işlediklerinde saklanırlardı.Ben de kedi ortalıklarda görünmüyorsa bir kabahati olduğunu anlardım :)
Kedilere baskın yaklaşırsanız kesinlikle çok agresif oluyorlar o yüzden dizginlerin dozunu ayarlamak lazım ne çok sert ne çok yumuşak. Valla hepsi insan gibi çok farklı karakterleri var. :)
şu sağı solu işaretleme olayı hakkaten baydırdı temizlemeside zor bnmde burun hassas kusacak gibi oluyorum kokuyu aldığımda.. 2saat temizliyorum orayı sonra.. kız arkadasım brsey önerdi kedi kovucu sprey varmış çıkmasını dolaşmasını istemediğin yer mesela tezgah yatak gibi yerlere sıktığında kedi katiyen yanaşmıyormuş bunu deniyeceğim veterinerde bulunuyor.
Biten ve doldurulabilen cam-sil tarzı şişeyi iyice temizledikten sonra ona su koyup, ypamasını istemediğiniz bir şey yaptığını gördüğünüzde hemen üstüne sıkın.. Çok sıkmayın ***** hasta olmasın :D Ama kesin kaçar ve yanlış olduğunu anlar durumun.. Tabi büyükse kediniz veya Van kedisi ise pek yaramıyor o dediğiniz şeyi kullanablirsiniz sanırım :)
Kedinin işaretlemesini istemeyenle niye kısırlaştırmayı düşünmüyorsunuz. çok basit bir işlem hem ömürleri uzar hemde hiç hırçınlık azgınlık ve işaretleme olayına bulaşmaz. benim son erkek kedim hariç hepsi kısır.
Ben 3 ay önce kısırlaştırdım bizim küçük sıpayı. Hiçbir derdi tasası kalmadı. Hayvan da rahatladı biz de. Şimdi tam bir oyuncak kedi gibi oldu. İnanılmaz şeker oldu hayvan. Tavsiye ederim.
Abi kısırlaştırılan kediler biraz daha irileşir ve ömrü kesinlikle daha çok uzar. Hormonal dengeleri daha düzenli oluyor. Benim oğlanıda yaptıracağım en kısa sürede. zamansılıktan veterinere götüremedim.
çok isterdim onu yapmayıda bzm kerata doğuştan şeker hastası:( brde idrar yollarından problemi var sistit oldu bu yüzden iylesmesini bekledik ama artık iyleşmesinin zor olduğunu söylediler ***** kısırlastırmıyorlarda.. o fıs fısı kullandım da alıstırmadık hiç tıslıor sonra saldırıor:)
bir arkadaşıma sordum evinde 5 tane kedi besliyor :D inşaat kumu önerdi :D
İnşaat kumu kullanında görün evin ne hale geleceğini :D
benim terasa gene kedi kaçtı nası kendime çekicem bunu kaçıyo 4 dönüyoz :D
Kanka serbest bırak çıkabileceği bir yer bırak (terasının tipini bilmiyorum ama) gece etraf sakinken kendiliğinden uzayacaktır karnı falan acıkınca yada çıkabilecek yerlere 1-2 lokma yiyebileceği birşey koy onun kokusuna gelir bir süre sonra uzar gider sonrasında. kovalarsan korkusundan gitmesi daha uzun sürer iyice saklanır çıkmaz :)
valla artik çok geç. intihar etti. hanımla sıkıştırdık çıkış yolunu açtık kaçsın diye sağında çıkış var gitti 4 .kattan aşşa atladı anlamadım gitti elimizde salam sucuk çağırıyoruz gelmiyo saldı kendini aşşa pert oldu bu 3.kedi apartmanın kapısı acıkken giriyolar yollarını kaybedıp hava boşluğundan bizim terasa sonra geri dönemıyolar giren sağ çıkmıyo :D nedir çektiğim ya