User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
61 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Otomotiv mi, Gemi İnşaa mı?

Emir_b16a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iki meslekte gayet geçerli

şu son 3 4 senedir gemicilik işleri çok yürümesede türkiyede çewren warsa bazı özel şirketler çok güzel üretimler yapıolar türkiyede bitmicek işlerden 1 iside gemiciliktir

otomotiwde öle keza

ama iş konusuna gelince her sektörde işsiz çok denenleri çok takma kafana ne hoşuna gidiosa onu yap ztn şu şartlarda yeni mezun olupta iş bulabilen çok çok az her şirket eleman çıkarıo bu küçülme dewam da edicek

ama bnm şahsi tercihim gemi inşaa olurdu en azından çok kafan atarsa 2 3 kaptan tanıdığın olur bi şekilde kaçar gidersin buralardan
    atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cnrsrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kocaeli üniversitesi otomativ teknolojisi 2. sınıf öğrencisi olarak otomativ bölümünden memnunum iş imkanı olarak gemi inşaa dan çok daha fazladır bence ,koü gazanferbilge de gemi inşada okuyan arkadaşlarımda vardı pişmanlar diyebilirim, ben bölümümden memnunum önemli olan kendini yetiştirmek .
    hocam bende kou gemi inşaatı mezunuyum ve bu sene dgs ile yıldız teknik gemi inşaatı ve gemi makina mihendisliğine geçiş yaptım gayette memnunum

arkadaşım sana gelincede dgs düşünürsen sonunda otomotiv yaz derim. ondan geçiş alanı daha fazla ayrıca gemi inşaatınada geçiş yapabiliosun yanında makinalar falanda cabası. ama giderim tersanede çalışırım yat işine girerim gibi şeeler düşünüosan gemi inşaatı olabilir. sonuçta azda olsa stajdan dolayı çevren vardır bişeylere yarar 2yıllığın sonunda. tabi tercih senin..başarılar

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Otomotiv okuyorum.Ben otomotiv derim.En azından daha zevkli bir bölüm.Bu arada Kayıt olacağın okulun sponsor destekçi vs varsa daha rahat iş bulursun.Mesela bizimki FORD.2. yıl başvuru alıyor.300 öğrenciden başvuranlar içinden ilk 50yi kendi bünyesinde işe alıyor.4 gün FORD bir gün okula gidiyorsun.E okuldan mezun oluncada Ford da kalmayı bilirsin artık

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cnrsrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kocaeli üniversitesi otomativ teknolojisi 2. sınıf öğrencisi olarak otomativ bölümünden memnunum iş imkanı olarak gemi inşaa dan çok daha fazladır bence ,koü gazanferbilge de gemi inşada okuyan arkadaşlarımda vardı pişmanlar diyebilirim, ben bölümümden memnunum önemli olan kendini yetiştirmek .

Gündüz mü? İkinci öğretim mi? Ben ikinci öğretim Gölcük.

VeNoM_35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kakus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gemi inşaa sektörünü yakından tanırım. Gerçekten batmış durumda.
    global krizden olabilirmi acaba? sonsuza kadar sürecek değil herhalde, zaten yıllar grafiği varsa elinde görürsün dalgalı şekildedir iniş çıkış herzaman mevcuttur. birkaç ss koyayım raporlardan:

yamansen
    Misafir
    otomobil biter denizde gemi bitmez şuanda sektor yavas yavas iyilesmeye basladı sakın araba merakından dolayı gelecegını riske atma deniz dunyada bitmeyecek tek şey

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Frid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    otomotiv 2009 mezunuyum hala işsizim yardımcı olur mu

öncesinde makine okumuştum emin ol herkes daha çok bildigini yapmalı bi afallama oluyor
    2008 otomotiv mezunuyum 1 yıl servis tecrubem var üstüne işletme okuyorum liseyi elektrik okudum elektrktende anlarım.
    okul bitince 1 sene fiatta calıstım krizde cıkardılar.
    sonra 1 sene kuyumcuda calıstım.
    suan çiğ köfte satıyorum
    otomotiv piyasası pek hareketli değil malesef..
    www.vava.cars
    Lapiztes mk7R

merttepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben yat sektöründeyim, global krizden az da olsa etkilendi, fakat eskisinden daha iyi bi konuma gelicek, kriz nedeniyle yurtdışındaki firmalar trye taşındı. türkiye yat sektörünün çini. sen mezun olduğunda direk iş bulursun.

mcanx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim, vakit ayırıp öneride bulunduğunuz için.. Benim alanım Gemi Ressamlığı zaten bunun üzerine Delta Marine adlı dizayn ofisinde çalışıyorum, zaten insan kendini yetiştirdikten sonra heryerde iş bulur diye düşünüyorum okul bitsin bide iyi bi ingilizce kursuna giderim
    yine gemi inşaa yazıcam Çanakkale Üniversitesi'nde ordan sonra dgsyle şansımı denerim artık olursa olur olmazsa olmaz..

Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Gemi sektörü ölmez sürünsede ölmez sadece Türkiye gibi de düşünme
    Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu

timucintt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kesinlikle Gemi İnşaatı diyorum.... Otomotive fazla rağbet fazla var bu aralar... sonu makine ve bilgisayar gibi gereksiz fazla eleman yetiştirecek o bölümlerde... ben okuyorum otomotiv yaramaz ilerde... Ayrıca trde otomotiv ve mühendisliği ar-geleri zevk vermez çünkü üretim yok yedek parça üretirsin ancak. Ama gemide hertürlü zevk verir inşaasıda mühendisliğide. Ama kendinide ne kadar geliştirdin merakın ne alanda oda önemli... sırf maaşı yüksek diye gemiye yavşarsan gemide sana yavşar...

Tolga_R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence hangisi hoşuna gidiyorsa onu tercih et.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet son önerileriniz nelerdir haftaya tercihler bitiyor ben hala karar verebilmiş değilim

Boost Up - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Deniz iyidir
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kemik sesleri eşliğinde gideri var beyler, olur olur bethoven ın 8. senfonisi bile çalınır bunla

gkhunk
    Misafir
    sen okulu okuyana kadar açılır gemi inşaatı ama okuldan mezun olduğun an birsürü mühendis açıkta olacak.

universiteler kontenjanları yükseltmiş. şöyle bir durum yaşanması olası;

okul mezunusun, yeni iş arıyorsun. piyasada senden tecrübeli iş arayan mevcut eleman var, onların tercihi öncelikli olacak. uzun vade de gemi inşaatı gelecek vadeder. yatırımlar çok fazla çünkü.

bu durgunluğun devamı 2-3 yıl daha gidecektir, şimdi girsen okulu anca bitirirsin.

kurpat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı VTec_king Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gemi inşaa sektörü şu anda batık durumda
    2011 senesi için Tuzla Tersanelerine 1 tane gemi siparişi verilmiş
    Şu anda ayakda durmaları tamirden ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin Askeri gemi projelerinden..
    Otomotiv sektörü Hiç durmayacak bir sektör.Bence otomotivde devam etmelisin
    kesinlikle katılıyorum, sektörel olarak baktığımızda dibe giden bir sektör ve altın çağını yaşayan bir sektör mevcut.

Tuzla-Gebze Bölgesinde Gemi Sanayisinde firmalar şu an rölantide çalışıyor ancak otomotiv sanayisi ve yan sanayisi büyük atılımda, tosb, gosb, ggosb, geposb gibi organize sanayi bölgelerinde çok güçlü yan sanayi kuruluşları var ve birçoğu yabancı menşei'li argesi olan firmalar, çalışanlarının gelirleri de oldukça iyi durumda ... emniyet klipsinden ön konsola dünyanın çoğu aracının parçaları made in gebze

kesinlikle otomotive yönelmeni tavsiye ederim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yazarsam sadece Kocaeli Üni. ve Sakarya Myo-otomotiv teknolojisi yazıcam gerisinide gemi inşaa çok sıkıldım artık bu işten bu gelcek korkusu yedi bitirdi resmen

leader_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence ikiside geçerli meslekler. mezun olduktan sonra iş sana kalıyor. sen kendını ne kadar geliştirirsen o kadar ilerlersin.

gkhunk
    Misafir
    yukarıda istatistik vermişler üretilen gemiler için ama şunu da düşünmelisin ki türkiye de yeni imalat gemiler max 20000 deadweigt.

arada 25000 de çıktı, büyük oran 6000/8000 civarı. kapasitemiz o kadar.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)