Musti beni yazmamış
Benim imprezaya da taktık. Bu arada 150 tl takma paraları vermişsiniz, resmen yuh diyorum, neredeyse 150 tl'ye susturucu haric komple eksoz yapıyoruz ankarada biz
Gelelim varex'e , bende 76mm yuvarlak çıkışlı var. Benim setup : oldukça büyük bir emme manifoldu, 90mm kelebek, ve 1500 derece rölanti gibi biraz normal dışı bir arabada bile sesi inanılmaz derecede kesti. İlk taktığımda çok mutlu değilim demiştim, ama 2-3 gün sonra sesi toparladı, açıkken benim domuz böğürüyor, kapalı iken ise standart gc8 gibi ses çıkarıyor.
Sistem vana kapalı iken normal eksoz gibi çalışıyor. Bir kere vana tüm çıkışı kapıyor. Vananın gerisinde bildiğiniz eksoz sistemi gibi yüzlerce delik ve deliklerin içinde de taş yünü var. Eksoz gazı bu deliklerden girip, vananın önündeki 1.5 başparmak kalınlığındaki bir delikten çıkmaya zorlanıyor. Sesi kesen bu. Ben eksoz kapalı iken gt3076'da 0.5 bar boost'a kadar çıktım 700 derece egt ile. 2 yıldan beri ilk kez arabamdan yana ses sorunu yaşamadım.
Tamamen tavsiye ediyorum, inanılmaz mutluluk veren bir ürün. JDM'de her zaman malının arkasındadır, ilk gün bu kapanmıyor sanmıştım, mustafa hemen yedek motor yollayayım dedi. Sonra ben yanlış görmüşüm. Sorun yokmuş.
Bu arada kumanda şart değil. İstenirse artı/eksi - eksi/artı şeklinde polarizasyon çeviren bir switch ile de kablolu olarak bağlanabilir. Aklınızda olsun. Ufak bir elektrik işi...
peki kapalı halde gazlamak motoru sıkmazmı acaba.hararet yaptırmazmı arabaya.
bidesökmek istedıgımızde iyi bir egzosçu sökebilirm izarar vermeden
Kapalı halde neden gazlamak standart egzoz ile gazlamakla aynı hesaba geliyor.
Biz montajı flanş ile yaptırıyoruz , böylece egzoz direk flanş ile bağlanıyor.Kendiniz bile sökebilirsiniz sökerken.
Bu arada Gürsel abi , ilk gün "sen sesi kesmedi bu şey" dediğinde acaip üzülmüştüm.Neyse ki sonradan kesmişZaten senin arabanda bile kestiyse kıralı gelsin diyorum
Çok teşekkür ederim yorumun içinde.
neden kapalı iken gazlayasınız ki?
sürekli bu soru soruluyor.
silencer gibi de değil, bas düğmesine sesi kessin, bas düğmesine performans gelsin.
AYrıca son susturucu montajına 150TL fantastik olmuş
Built to fall....
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
şimdilik SS ile devam edicem, subaru alınca bundan 100% alıcam.
çok mantıklı
Built to fall....
Arkadaslar Varex kullanıcıları arasına ben de katılmıs bulunmaktayım. Urunu JDMWORKS'den aldım.
Urunu kargodan geldigi gun taktırmaya gittim.
Kutudan tum ekipmanları kelepçesi/flanşı fazlasıyla yeticek kablosu cakmak adaptoru / 1 adet alarm kumandası seklinde kontrolu cıkıyor:
Emektar son susturucumuza bir bakıs:
Orjinal susturucu sokuldu. Sırada Varex in montajı var:
veee montajı yapıldı bu arada tek cıkısın çift cıkısa gore soyle bir avantajı var. begendiginiz bir kafayı direk kaynattırıp takabiliyorsunuz.
Montajı yaptırdıgım gun fazla vaktim olmadıgı icin dogrudan kablo tesisatı cektirmek icin ozel Honda servisine gittim.
kablo tesisatının cekilisiyle ilgili foto cekemedim. Cakmak olayını iptal edip dogrudan direksiyonun oradan + / - aldırdım. kabloyu kapı esiklerinden gizli gecirdiler.
Neyse yaklasık 5 gun bu sekilde kullandım. Bu arada aracta 4-2-1 DC race header ve standart orta ve Varex mevcuttu.
Vana kapalıyken standarttan bile sessiz; vana acıkken ise 3000 devire kadar standart ses 3000 devir uzeri biraz bagırıyordu.
Daha sonra vakit bulunca tekrar gittim. Ortayı sokturup, spor tip orta susturucu taktırdım. Ara borularda farklı kalan borular da 51 lik olarak tamamlandı.
Asagidaki video ilk montaj yapıldıgı hali ile (standart orta ve Varex in kendi kafası ile)
http://www.youtube.com/watch?v=oQKLqdh7fIU
Bu video ise son hali: (spor tip orta ve farkli kafa ile)
http://www.youtube.com/watch?v=rFx_RBAVc7A
Su an son haliyle vana kapalıyken yine standart kadar sessiz ama spor orta dan dolayı cekisinde bir rahatlama var.
Vana acıkken ise VTI lardaki Supersprintli sesin neredeyse aynısı.
Vana acıkken ses tabi şimdi rolanti dahil yuksek. Ancak içeride öyle asırı rahatsızlık vermiyor.
Alacak arkadaslara tavsiye ediyorum. Tamamen kontrolun elinizde olması cok guzel...
Dün akşam Cem Abi'nin Civic'i Varex ile test ettim. Ses konusunda yorum yapmayacağım zaten videolar ortada.
Performans olarak vana kapalıyken bariz daha iyi gidiyor araç, açıkken sese doyuyorsunuz, performans o kadar gözünüze batmıyor.
Gerçekten mükemmel bir ürün, ileride kendi aracıma da kesinlikle alacağım.
JDM Works'e teşekkürler.
E46 M3 için de bire bir sistem olsaydı da taksaydım ve egzoz arayışından kurtulsaydım çok iyi olucaktı..
Subarumu geri istiyorum![]()
Araba otomatik oldugundan standart ortayı geri taktım. Ancak bir onceki sefer boru caplarını buyulttugumuzden su an standart orta ile hem en iyi randımanı hem de en iyi sesi aldım diyebilirim. 3000 devire kadar hafiften hırıltılı sonrasında ben buradayım diyor
Biraz deneme yanılma oldu ama su an otomatik vites bir Vtec 2 icin en iyi sonucu yakaladıgımı dusunuyorum surekli vana acık bile dolasabiliyorumses cok kaliteli...
bızde dun type r a taktık 60lık duz boru varex 76lık kapalıyken basınca gene bagrıor ama dusuk devırlerde sorun yok.acıkken kıyamet kopuyor zatenvıdeo cekıcez koyarım buraya
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)