bu gün daha 2 3 ay önce doum yapmış bi rot sahibi arkımla konuştm oda 3. dönemi tercih etmiş we gayet sağlıklı 10 yawru aldılar![]()
atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.
yuhahha 10 yawrumu hey masallah
soyle bi hesap yapsak yawru basına 500 tl den 5000 tl direk turbo parası
şaka bi yana benimde disi goldenim var ama ciftlestirmeyi dusunmuyorum kendim bakamam yawrulara ese dosta falan vericem bakamicaklar olup gidicek hayvanlar bu cok oluyor yazık gunah o yuzden hiç gerek yok abi
bu arada selcuk masallah kopeğin oldukca sağlıklı gorunuyor neredeyse 2 yasına gelicek bence hiç bi sıkıntı olmaz sadece ilk kez doğum yapacagı icin sıkıntı olursa olur oda ztn yası ne olursa olsun farkedecek bi durum değil.
Eğerki 2-2,5 yaş geçmesini beklemezsen memeleri çok sarkıcaktır ve bu hayvanda estetik olarak kötü gözükecektir o yüzden Tayfunun dediğin gibi ekim değil de 1 sene sonra yaptırman yavrular doğduğunda sıcak hava dan dolayı daha rahat ediceklerdir yani 2011 nisan +2 ay 2011 haziran gibi yavruları alırsın ve böylece ne anne çok sıcakta gebelik derdi çekmez nede yavrular doğduktan sonra üşürler.
edit: çifleştiriceğin erkeği öncesinden 2-3 gün gözlemle zekimi hareketlimi oyunucumu düzgün bir erkek seçki çıkan yavrular güzel olsun.
Samsa
suankı cıftlestırmenın saglıklı olacahını dusunuyorum meme sarkması yapısal olarak olmaz dıye dusunuyorum NOS ta. fazla bı derısı vs sı olmadıgı ıcın sorun yasamayız. hergun gereklı yuruyus kosuyu uapıyor zaten o yuzden formunda herzaman. cıftlesecegı erkek akıllı hareketlı ve kalıtelı bı kopek. o olmasydı berkanın ares le cıftlestırcektık ama creytos cok daha ıyı olucak
Yapısal olarak kafanda bir soru işareti varsa Onur Kayacık la konuş o sana anlatsın meme sarkması bunun deri vs ile alakası yok İnsan olarak düşün kadın hamile kaldımı göğüsleri süt dolarak büyür ve bu sonrasında sarkma yapar en kötü Annene sor oda anlatır geri toplamaz eğer bunu hayvanlarda erken yaşta yaparsan kötü bir görüntü oluşur bilmiyorum Onurun Boxerı gördünmü görseydin ne demek istediğimi tam olarak anlardın hayvanı mındar etme bunun yürüyüş koşu antraman v.s. ile alakası yok
Samsa
yasayıp gorucez ozaman yapıcak bısıy yok. zaten NOS evlatlıgımız bızım acemılıgımızde onun sayesınde gectı yapıcak bısıy yok. egıtımde yanlıslarda yaptık ettık ama cıkan yavrulardan 1 erkegı yanına alıp gerektıgı sekılde egıtıp buyutucez artık
Herkeze Yorumları Icın Tesekkur edıyorum.. bende bildiklerimi kısaca söyleyeyim..
ben ortalama 3 aydır bunu araşdırıyorum yawrular ıcın suan en ıyı doğum suresı cunkı havalar sıcak olacak gercı kaldıkları yer sureklı serın oldugundan dolayı sıcakdan ne anne ne yawrular bunalmaz.. kışın yavrular ısınmak ıcın annenın altına gırdıgınde yada anne ısıtmak ıcın ustune yattıgında acemılıgınden ezılme tehlıkesı gecırebılıyorlar.
meme sarkma olayına gelınce memler zaten ıcı sut dolu ıken sarkıcak allahın emrı ama sonarsında yedıgı mama ve yapdıgı spor ıle ayrıca extra gunluk 10 dk lık buz masajı ıle duzelen bırsey ama duzgun bır sekılde uygulanınca.
Erken Cıflesmede Ufak Kalma Gıbı Bı Sorun 18 ay Altı kopekler Icın Oluyor gözum ıle qecen Sene 18 Aylıkken cıflesen 4 tane Rot bılıyorum Ve hepsı Gereken Buyumesıne Devam Edıyor Yanı Yapılanmaya Kılo almaya vs. Zaten Boyu Nosun Suan Ideal Olması Gerkedıgı Gıbı daha Fazla Uzarsa Cirkinlesir :S Fazla Uzun yanı yuksek Rot da olmaz sanırım guzel.. Bizimki Biraz BasıkLow Dog :P ahah
ayrıca erkeqın cok saglam olmasından dolayı yawrularda sıkıntı olcagını sanmıyorum sonucda suan Boy Ve Kilo Oranımız İdeal olması gerkedıgı gıbı adet donemı ılk gununden bu yana sıkıntısız ve sorunsuz gecıyor. kızımız suan pıskolojık bır sorun yasamıyor herhangıbır cıflesmemesı ıcın engel yok hersey uygun. kendı veterınerımız harıcınde 1-2 veterıner arkadas qeldı ve sadece tek sıkayetlerı bu neden saldırgan deıl nası bı rot demek olduonun harıcınde hersey ıdeal suan allahın ıznı ıle sadece bız cıflesmelerını saglayıp allahın ıznı ıle beklıcez.
Sonuc Olarak Hepınıze Paylasımlarınız Icın Cok Tesekkur Ederım
oda olcak ıns
olm selcuk ne gerek var rusyadan fln kopek getiriyosun gavur damatmı olur ayıp sana kanı bozulcaksaka maka benim inanılmaz bi rotum var oda 18 aylık ama cok ciddi bi rot yani anası babası dedesi ninesi fln cok ozel bi hayvan
cok bekledim almak için onu soyle soliyim 9 aylıkken 43 kiloydu sonra olcturmedim ama gordugum en buyuk en iri ve en guzel rot . para veriyolar ciflestirelim diede ben daha ciftlestirmedim hiç aklında olsun rusya işi fln olmassa yollarım yeni fotosunu cekip sana biraz cok buyuk bi hayvan
bu arada dedigin gibi aylık 500-600 yemegine gitmesi cok normal iyi kuru mama ve extra takviyelere
bide rotların bir cogunda kalca cıkıgı gorulur .birisi olmaz demişti ona istinaden yazdım ...
teomanım gerek yok dıyosunda sahıbı arkadas bu kopeklere hasta en ıyısı nerde dıye arastırmıs gıtmıs bulmus aalmıs gelmıs seceresı oldukca ıyı bı kopek yedı ceddı bılınen saglam bı kopek anneı babası odullu rotlar. bakalım ne olucak bu yakında hele bı saglıklı cıftlessınlerde ve yavrular gelsın bakıcaz![]()
hayırlısıyla tamamladık bugunhayatımda bu kadra hızlı bı ıs gormedım ben
creytosu arabadan ındırdık 3 5 dakka bırbırleırnı kokladılar. yerlerıne kapadık aradan 5 dakka gectı gecmedı veeeee
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)