ben bı resım hatırlıyorum valla onde cooler vardı :D
Printable View
valla yoktu
şimdiki arabamda var cooler :)
koysana lan vts 13 un resmını 2000dekı halını bı gorelım :D
http://i41.tinypic.com/1zyc8cy.jpg
iyimiş be
:D
haha to fast to furious da benı oynatacaklardı fıyatı begenmedım :D
harbıden şaka deıl . ben bu ıse meraklandıgım zamanlardan berı TB var :D ılk 2005 senesınde selcukta gormustum draglarda .
Ben Angel'dan daha ucuz 'a mal oluo dıe Far karartma yaptım :D Sonradan fotolar vıdeolar derken ıyıkıde hıc angel'dan baslamamısım dedım :D
Her zaman Old is Cool.
Insanlarin her alanda yaptiklari tasarimlarinda eskiye olan ozlemini vurgulamasi bitmeyecek. Hatta daha da buyuyecek... Cunku gelisen (tabii buna gelismek denirse) dunyada 'kalite'den yoksun araclar uretilmeye devam edicek ve bu tasarimlarindaki ruhsuzlugu da vurmus durumda. Sacma salak plastikler, bombeli kore arabalari gibi hatlar. Araba dedigin sert, keskin tasarimli, biraz maco olacak bence ustadlar... Cok yumusatilmis, kibar tasarimlar arabasiyla ugrasmayi zevk edinmis insanlari tatmin etmiyor pek. Velhasili kelam, Vintage tasarimlar revaşta olacak bence. Insanlar surekli modernize edilmis eski tasarimlari tercih etmeye devam edicek ve talep bu yonde olacak.
bkz: 2010 Camaro, RR Drophead coupe, SLS AMG... bunlar su anda sanat eseri gozuyle bakiliyor tasarimlarindan dolayi. Gel gelelim Camaro kalite yonunden s.ciyor.
Eskiden, yani 6-7 sene evvelinden benim hatirladigim, bu seneye kadar BBS RS, O.Z Futura, Schmidt, CROMODORA gibi jantlarin adi sani duyulmaz, bilenlerse 'tu kaka' derdi. Simdi TR'de satilsin, vallaha her hafta kapis kapis gider orjinali dahil. Replikasi olsa dusunemiyorum bile...
AMBER renk sinyaller, aydinlatmalar eskiden cope atilip, yerine beyaz ampuller, neonlar takilirken, simdi ise durum tam tersi :) Sari far-ampul ise minibuscu yakistirmasi yapiliyordu. Simdi ornegini goren herkes bayiliyor :)
DTM tipi body-kitler insanlarin basini dondururken, simdi daha derli toplu, daha mutevazi body-kitler tercih ediliyor.
Pacaliklari (camurluk paletleri) gecen senelere kadar cope atarken insanlar simdi araclarina takiyor hemde buyuk gururla.
Otomobil piyasasinin gelecegi beni hic memnun etmiyor acikcasi. Ama modifiye baabinda surekli yenilemeler, yeni stiller olusuyor umarim TR'de bu konuda agzinin tadini bilir ve kopyalama bile olsa en azindan 'kaliteli' araclar cikartir ortaya.
Onumuzdeki senelerde "german style", "clean" gorunum guzel gelecek ve devaminda RAT STYLE da damgasini vuracak bence.
bugun gormussundur aydındakı yarısta
http://i44.tinypic.com/fxareu.jpg
aydın deıl orası :D IZMIR - SELCUK :D selcuk olarak senden bahsetmıorum yanı abı :D
ne bılım olm 5 sene gecmıs ustunden sen ozaman 14 yasında pale ıken :D
Sunroof değil şipidakla,
Jant değil CMS 40 cant'la,
paynır'la
ekzost'la
beyaz lastik yanı yazılarıyla başladı sanırım modifiye. çok şükür bugüne kadar dizel chip hariç hiç bir modifiye olmadı kullandığım arabalarda :)
büyük jant düşük araba kombinasyonu..
büyük eksoz
camlara film
müzk sistemi
motora ayar..:D
ilk önce insanda ayakkabıya bakarım.arabada jantına :)
şimdi burada anlatmayayım ben zaten herkes biliyo :D :D :D
2 tane oldu kendime ait onlarada çoooook abartılı bişi yapamadık soft tune olayındayız cms40 film cam :) çbs cila ile parlatılmış karoser :D içerde bi nazrlık bi çift paynır kolon tek eksiğimiz 8650 teyp ve onun muhteşem kumandası :D
iyi bi şahinci örneği teşkil edemiyorsun serkan abi,şahinlerin vazgeçilmezleri var , benim şahinim olcak o vazgeçilmezlerden vazgeçmezdim :) sen farklılık yaratıosun :D şahinciler tarafından tartaklanacaksın :D
____
bu arada herkes şunu demiş, orjinal farlar daha güzel, orjinal panjurlar daha güzel, orjinal bilmemneler daha güzel die :) bi insan sevdiğine kavuşamayınca elindekini sevmek zorunda kalır, buyüzden sanırım güzel geliyor bazı şeyler, eşeğe yavrusu güzel gelirmiş hesabı, diyelim adamın biri ferrari hastası, ama ona bakarak oturup çayını içemiyor, elinde fiat serçesi var aklında ferrari olsa da elinde bu olduğu için oturup buna bakarak çay içmek durumunda :) zorla sevmek yani :heyoo: polislerin sıkı yönetim ilan etmesinden, sürekli bağlamasından ötürü, insanı orjinali sevmeye zorluyor bu durumlar :icon_tup:
Stock ama dibine bakımlı bir araba is the best.. :)
çinliler bol bol bbs-rs taklidi çıkaracaktır :)
Ilk 97 Bmw 5.20 kullaniyordum, eibach yay zimmerman frenlerim, M5 jant ve S03 PP lastiklerim vardi, sinyalleri beyaza cevirmistim :)
2003 Aralikta Mini yi aldigimda sleeper moduydu sadece yay vardi uzun bir sure, ilk apaciligimi yeni stoplarim gelecek diye stoplari siyaha boyasak nasil olur deyip yapmistik : ) cok ta igrenc olmustu : ) Sade guzeldir, bir takintim jantlardi onun disinda di$iyla pek ugrasmamistim.. O zaman neyi seviyorsam hala ayni seyi seviyorum..
İlk arabam focus sport trend ti ufak bir kanat harici standartti o zamanin kulaktan dolma bilgileriyle koni eibach kankalar, egzoz, headers, direk sicak ceken filtre, kapak taslama ve onno yazilim vardi sonradan ulan dedim bu araba motor sogukken diye daha tepkili basladim forumlari arastirmaya hmm soguk hava derken meraktan ne bulduysam okudum :D akabinda istanbul a universite icin gelince uygulamali gorunce bazi seyleri ipin ucu kacti sayilir. Gorusum hala ayni sade bir dis gorunum zevk vericek yuruyen ve motor modifikasyonlari :)
bence yurtdışından etkilenmeye gerek yok herkes kendi tarzına göre yapsın kimisi sade kimisi abartılı sever ztn herkesin zevki farklı ben sadelikten yanayım
bide modifiye anlayışı ilk olarak görüntüydü ses di bunlarla başlar sonra kaput altına geçilir %90 olarak çoğumuzdada böyledir :)
broadway le başladım hıc bı zaman yay kesmedım:) ama stoplara çorap taktım (1995) ahaha:)
yenı fikirleri denerım ama hıc bı zaman moda diye beğenmedıım bı uygulama yapmam...
3.5 cm yay aldıgım gün aklıma geliyor gülüyorum araba şimdi ne halde :))
Arabayı bastığım için bugün kendime küfür ettim. Askıda kaldım bir otoparka girerken rezil oldum yani o sinirle arabanın orta susturucusunu taşıyıcısından çıkartmışım.
Arabayı leylek yapacağım yakın zamanda.
99 senesinde toros vardı şirketin
ona bile bişiler yapmayı düşünüyordum
çift weber karbürator platin bujiler filan
bayağı pahalıya geliyordu :)
2001 de vtec e kavuştum jdm olarak gezdim:)
ratı da styladan sayıyolar ya hala anlamıyorum bu insanları
iki tane hurda tek fark ofsetli jant biri style biri hurda
ilginç ya
astraya tampon altından, 306gti ya yoshimura egzoza oradan vtece stroker a sonra b18c1 e :D oradan turboya sonra b18c swap eg ye oradan b16a turboya ama bu sefer son nokta:)
Burada hemen hemen herkesin bi apaçilik dönemi olmuştur zaman ilerledikçe olgunlaşıp daha farklı işler çıkarmaya başlıyor.
Türkiye geneli içinde böyle gittikçe olgunlaşıyor.
Benim içinse ben orjinal dış görünüm çıtırdan motor yükleme severim
ben kartalı ilk aldığımda önüne arabanın altına kocamn bi filorasan koymuştum neon adı altında bildiğin ev filorasanı gibi :D stopları parizyen sıyah çorapla kaplamıştım koyu renk olsun die farları folyoyla kaplamıştım çatık kaşlı gözüksün die:D 207 GTI aldım tam bir apaçi işi alexandır fiberoviç in arabası gibi kaput,arka çamurlıklar,bagaj,tamponlar,maşbiyeller,fiberdi:) vi müziksistemi işlerine girdim 2 38 le 151 desibel almıştım baya da uğraştım müziksistemleriyle:) sonra artık hız zamanı geldi ve ilk vtı aldım 67 binde kız gibi :D koni,headers,potsuz düz boru,filitre,stop,far, derken daha hızlı olsun die arabanın içini komle söktüm teçtürkeyden gördüğm kadarıyla:) sonra k vtk geldi şimdiye kadarki en sevdiğim arabam oldu hala resimlerine bakıyorum :)
İlk aldıgım jant 95 yılında 8" borbetti kartalıma takmıştım kartalda 4 vitesti vites gogusteydi off be ne guzel gundu :D
öyle body kitli arabaları sevmem ama o s13 cidden güzeldi:D
kuzenimde civic vardı 2000 senesinde fiber falan ugraştı güzel olmuştu ama sıkıntıları yüzünden hiç bi zaman ilgim olmadı
zamanla çatlaması park ederken araba dokunur çatlar jant alırsın park etmesi dert aman çizilmesin etmesin o zmn stop angel bişey yoktu :D
tesisatta müzik açıkken bagajı açma çok sesi açma kesme yapıyo :) o zamanlar 5 vesait değiştirerek yeşilköyden maslaga gidiyodum ama çok zevkliydi :D
206 hdi vardı ucuz yol namda kes yayı arkası torsiyon basıldı dip yerde gidiyoduk zıplaya zıplaya o satıldı 307 aldım hiç ugraşmadım oyle coilover almıştım coilover dibine kadar bastım takii bi gece yazlıkta taşın üstünde kaldım saolsun miniks evleri yakındı kurtardılar beni :D o zaman işte ben mi arabayı kullanıyorum araba mı beni diye düşündüm :hahaha: şuanda coilover almam çünkü kendimi biliyorum basarım hiçbir yere gidemem :)
bana göre orjinale dönüşte en büyük etki insanların işini tam yapmaması ve de sıkıntılarının olması
mercekli far aldım iyide para verdim far ayarı yoktu zar zor merceği oynata oynata ayar yapıldı zamanla bug yapması tam oturmaması ledli stop alıp ledlerin patlaması veya teki yanmaz biraz vurursun yanmaya başlar :D:D
ben daha cok markanin urettigi malzemelerle modifiye etmekten yanayim...
Bmw'de m gmbh ve baska kasa bmwlerin parcalarindanda yararlandim mesela..
Mercedes'im olsa amg subarum olsa sti hondam olsam mugen'den ford'um olsa st aksesuarlarindan yararlanirdim...performans konusunda ise cok fazla yuklemekten yana degilim 100hplik bi araci 250hp yapmak cok mantikli gelmiyor bana,yapiyorsanda fren sistemi ve yuruyende mutlaka elden gecmeli bana gore :)