1. ve 2. köprü trafiğinin %2 sini alıcak bu köprü ve hiç bir işe yaramıycak diye konuşuyorlardı az önce tv de
Printable View
1. ve 2. köprü trafiğinin %2 sini alıcak bu köprü ve hiç bir işe yaramıycak diye konuşuyorlardı az önce tv de
Marmaray yapıldıktan sonra zaten 2köprününde yükünün bayağı hafifleyiceği , 3.köprünün gereksiz olduğunu söylüyor şehir planlamacıları
Ben hala 1inci köprünün hemen yanına dibine ikizini yapılmasının en iyi trafik çözümü olduğunu düşünüyorum. Zaten Marmaray birçok şeyi değiştirecek.
Son derece gereksiz bence hiç bir etkisi olmayacak :icon13:
1. köprüye kat çıksınlar kaçak kat :D
birde tüm kamyonları tırları vs ist içine sokmadan direk o köprüden izmite cıkartıcaklarmıs
oda trafik içi için büyük fayda sağlar.
amac yerlesımı oraya kaydırmak mılletın cebıne para sokmak yoksa ne qerenk war oralara zaten kılıt noktada 3 tane kopru olacak marmarayla garıpce de doru duzqun yerlesım yok once arsa satışları sonra kopru sonra satılan arsalara ev sonra 3-5 kişi paraya yeni isim arasın :D
fazla mal göz çıkarmaz bence....
yapsınlar
3. köprü aşırı gereksiz bir uygulama bence...doğa katliyamından başka hiç bir işe yaramıyacak...üçüncü köprü transit geçiş için yapılacaksa bunun birinci köprüye ne faydası var...zamamında istanbul'a köprü yaptırmamak için direnenlerin şimdi yaptırmak için direnmesi de ayrı bir çelişki...
üstte mesajların birinde 10 yılda havalanı sorunu anca çözüldü baykal boş konuşuyo topbaş iş yapıyo denmiş...iyi güzel de son 10 yıldır istanbul'u hangi parti ve zihniyet yönetiyo...baykal'ı hiç sevmem ama sanki 10 yıldır baykal yönetiyomuş da sorunları çözmüyomuş gibi olmuş...
geçen sene yapılan metrobüs yolu bu sene göçtü tekrar yapılıyo...harbiden eli öpülesi adam topbaş :)
yapsınlar 5*6 tane daha köprü yapsınlar m.köy'den ataköy'e giderken olan trafikte rahatlar belki :)
trafik rahatlıyacaksa 15 20 tane yapsın hergun belli saatler de belli noktalar kilit eskiden mecidiyeköyden bahçelivlere 1 saatte giderken akşam şikdi yarım saatte gidiliyo metrobus çok rahatlattı halici inimezdik şimdi cevizlibağda kitleniyo sonuç olarak son yıllarda trafik baya bi fark etti eğer bunuda çözüm olarak görp yapıyolarsa vardır bildikleri
bu proje olana kadar bın alı yıldırım ters doner :) goremez bıle :D
Trt 3 ilk çıktığında hep filim vericeklerdi..ama bi *** çıkmadı..bu koprü olayıda aynı transit araç istanbul trafiğinin /5 oluşturuyor...bence cok gereksiz..parada ii 6 milyar dolar..tam akp mütaitlerinin sevdiği paralar ..
bence bu yapılan köprü ; vatan caddesi, mahmutbey gişeler, basın express, avcılar ve mecidiyeköy taraflarının trafik sorununu çözecek :p :hahaha:
Malesef köprü yapmak çözüm olmayacak. Köprü trafiklerindeki esas problem köprüye gelene kadar yolun kaç şerit olduğu... 1.köprüde nerdeyse 6-7 şeritten 3. şerite iniyor. Esas trafikte burada oluşuyor. Bununla beraber köprüyü yaparken devam yollarını da yapmanız gerekir. Öyle ben bağladım sonrasında nerden gidersen git demekle olsaydı. E-5 ve E-6 olmazdı. Peki bu 3.köprünün yolu nerde? ...
daha yazacak çok şey var aslında ama... Yazık oluyor yazık...
İstanbul trafiğinde transit geçişlerin payı %2-%5 arasında sadece, 3.köprüye hiçbir şekilde ihtiyaç yok..
Köprüye verecekleri 6-7 milyar dolar ile tüm şehrin altını metro ağıyla sarsınlar, bakalım trafik mırafik kalıyor mu?
Ama parayı metroya yatırırsan yeraltından kimse rant elde edemez tabi.. :)
üstte mesajların birinde degil, haluk'un msjında diye yazarsan sevinirim. o bu değiliz adımız var.
dededen chp liyiz ama baykalcı degiliz;)
10 yılda havaalanı sorunu yeni çözüldü demedim ben 3 ayda yaptı adamlar demekki okadar berbat bir durumdaymışki istanbul anca 10 yılda sıra gelmiş. sen saga sola giderken at gözlüğü mü takıyorsun, hiçmi etrafına bakmıyorsun, sadece E5 te kaçtane kavşak yapıldı dikkatini çekmedimi, 10 yıl öncesinden varıda bizmi görmedik.
E5 te 40 yanak lastikle gezmek büyük başarıydı, şimdilerde çukur bulamıyorsun düşmeye.
metrobüse gelince, ne kadar yolu daralttı diye kızsamda, senede 2 kerede asfalt dökselerde, ben bindim metrobüse istanbullular için çok büyük bir nimet ;)
yiğidi öldür hakkını yeme demişler, elini vicdanına koy saga sola bir bak sonra yaz. ben o parti bu parti demiyorum sadece topbaş gerçekten çalışıyor diyorum.
yarın seçim olsun Chp birinci parti olsun (baykal varken olamazda) sn baykal yine anamuhalefet partisi olmazsa bende ne olayım.
şeçim zamanı al bütceden ödeneği ye iç yat, arasıra ekrana çık dosyalar de bagır çagır ee sonra yine bişey yok.
e5 şu anda güzel ama bu olması gerekn birşey zaten , istanbul gibi bir şehrin belediyesi e5'in aslfatını düzgün hale getirmesi bir başarı değil , zorunluluktur
yazık...yine çevre katliamı yapılacak
akp şu anda chp nin iktidar olduğu belediyelerin ilçelerine para ödeneği vermiyor
kadiköydeki yollar çürüyor cadde çürüyor bostancı çürüyor
kartal maltepe çürüyor yollardan lanet geldi.
peysaj desen akp hükümetindeyken güllük gülistanlıkdı herşey şimdi heryer ot oldu
ee milletimiz cahil sadece görüntüye göre yorum yapıyor
aa bak chp geldi buraya ama hiç bişey yapmıyor biz yine akp ye verelim diyorlar
büyük büyük dedesinden bu yana kadiköylü olan bir arkadaşım chp li olduğu halde
sırf şu yollar düzeltilsin diye akp ye vericem diyor
durumu siz düşünün artık.
köprüye gelince bence gereksiz. 1. köprüyü yenilesinler genişletsinler büyük rahatlık olur
ayrıca artık kara yolu değil deniz altından tüp geçit bitmeli.araçların trafiğe çıkmaları azaltılmalı.
istanbul büyüyen bir metropol, ama bu kopru belkı 5-10 sene sonra yapılmayıldı şahsi fikrim. Bencede birileri iyi rant elde etmek için yaptı bu işi, suradan biliyorum. Çatalca bölgesinde (RTE) :D isimli arkadaşın hatrı sayılır arsaları olduğunu biliyorum. :D Herkes geleceğine yatırım yapıyor :D...
Sabit fikirler,at gözlükleri olduğu sürece kimseye laf anlatamazsınız,sonra istanbul niye hep aynı belediyede diye şaşırırlar seçimlerde :) Çok nadirde olsa işim düşünce metrobüs kullanırım.Her bindiğimde uzun mesafeleri bu kadar kısa sürede, kola parasına ve konforlu gittiğime inanamıyorum.(bknz:kadıköy-avcılar) Birde o güzergahı hergün kullananları düşünüyorum,heralde dua ediyolardır belediyeye..Ama bazılarına anlatamazsın işte,emniyet şeridi gitti insanlar ölüyor derler ufacık akıllarıyla sanki emniyet şeridi olan yollarda insanlar ölmüyor emniyete kimse girmiyor gibi :)
3.köprü güzergahına gelecek olursak rant kavgalarına prim vermemek için uzun km'ler boyunca araç çıkışı verilmeyecek geçiş transit geçiş olacak yani..Çok sağlam bi kaynaktan duydum..İsabette olur aslında..
Emniyet şeridi varkende insanlar ölüyor demek komik bir bahane:) Metrobüs'e karşı değilim , bende çok sık kullanıyorum ve yapılmış en iyi şeylerden biri.
Ama emniyet şeridinin iptal olup yolun daralması , herhangi bir aksaklık durumunda o şerit iptal olduğundan trafiği feci şekilde aksatıyor.Emniyet şeridi olmayan bir yol her türlü daha tehlikeli.
Bizim memleketimizde emniyet şeritlerinde koca otobüsler durup yolcu almaya,otobanların kenarlarından çitler delinip her gün onlarca insan minibüslere bindirilmeye devam edildiği sürece emniyet şeridinde insan ölür zaten :) Temas etmek isteidiğim nokta bahsedilen ölümler gerçek ,belkide e5 genişletilip yapılsaydı metrobüs o insanlar ölmeyecekti ama bu sorundan önce o kadar büyük sorunlar var ki...Devede kulak kalıyor yılda 1-2 ölüm..Mesela motorsiklet sürücüleri makas atmadan insan gibi gitse ve kask koruyucu kıyafet giyseler çook daha az olur kazalardan ölümler :)
3. köprüyü kullanan olmazsa biz kullanırık sorun değil :)
istanbulda dikili tek ağaç kalmasın, belgrad ormanlarına da villa yapın gökdelenler inşa edin.. bu halka böylesi layık...
yaw roll yapacak alan bulalım etrafını dikeriz yaw ;)