User Tag List

Sayfa 4/7 İlkİlk ... 23456 ... SonSon
117 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Omuz Çıkması Başına Gelen?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu biraz hortlatalım
    Talihsiz bir iş sonucu ben de omzu çıkanlar kervanına katıldım. 10 gün kadar askıda kaldı her şey yolunda derken ters bir hareket sonucu yine çıktı. Bu işin ameliyatız düzelme şansı yok mudur çeken abilerden ve arkadaşlardan bilgi alsak?

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuya bende 2012 de yazmısım gerı donuk az okudumda baya omuzu cıkan varmıs yahu
    benımde belkıde 1 seneden fazla oldu cıkmıyor ama cıkmıcak anlamına gelmıyor. doktorlarda dıyor bu yaslarda hep tekrarlıyor dıye. cozumu amelıyet denıyor pendık bolge hastanesınde doktora gostermıstım kapalı cerrahı ıle ıcerı gırıp dıkıs atılıyor kapsulun yırtık yerıne. nekadar etkılıdır nedır ne degıldır bılmıyorum yukarda prof mehmetten bahsedılmıs amerıkan hastanesınde sanırım google ' da oyle cıktı.ozel saglık sıgortası yoksa fıyatı buyuk ıhtımal sıkıntı olacaktır.
    sana tavsıyem cok cok dıkkat etmen amelıyat olmak ıstemıyorsan.ben yuzuyorum edıyorum yuk kaldırıyorum sıkıntı yok.spora gıttıgımdede sıkıntı cıkmamıstı agrı falan olmuyor tabı takiii çıkana kadar. gecelerı abuk subuk yatmıyorum cunku kas gucunu kaybettıgınde boşta ıken hemen cıkıyor. bı kac kere uykuda oldu ben kendım yerıne takamıyorum cunku çıkmadan çıkmaya cok vakıt gecınce kas bıraz ıyılesıyor oyuzden aşırı ağrıyor.çıktıgında soguk kanlı olmak lazım ustumu gıyınıyorum hadı kardeş doktora getır benı doktordan yerıne takarken bı taktik daha ogrenmıstım en son uyurken cıktıgında oyle taktım yerıne cok kolay oluyor..yataga yuz ustu yatıyosun kolunu aşagı salıyorsun boşa dusunce kolay yerıne gırıyor tavsiyedır

ResuscitateR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2003 senesinde çıktı benim omzum üniversitede arkadaşla bilek güreşinde..
    Şişlik ve ağırı olduğu için devlet hastanesine gittim eli kolu sallayarak (kendiliğinden yerine oturttuk çıktıktan 1 dakika sonra) bi dünya fırça yedim doktordan..
    Oğlum kolunu askıya al ve kullanma bi süre yalama olur zırt pırt çıkar sonra ameliyat gerekir dedi.. Uymadım..
    Sonrasında 10 sene içinde abartısız 20-25 kere çıkmıştır.
    Halı saha maçlarında, özellikle havuzda denizde yüzerken ve yalan değil saçımı tararken!
    Sonra ciddi ciddi sakınmaya başladım, 2 sene evvel tatilde bi deneyim dedim kendimi denizde, ne attı ne çıktı nede bişiy oldu çok şükür.. Doya doya yüzdüm..
    O günden beride tekrar çıkma olmadı zaten..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı _Emre_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu biraz hortlatalım
    Talihsiz bir iş sonucu ben de omzu çıkanlar kervanına katıldım. 10 gün kadar askıda kaldı her şey yolunda derken ters bir hareket sonucu yine çıktı. Bu işin ameliyatız düzelme şansı yok mudur çeken abilerden ve arkadaşlardan bilgi alsak?
    yok maalesef kardesim, bazı doktorlar diyor ki fizik tedaviyi iyi yap bi daha çıkmayabilir vs yalan dolan o kolun bekareti bozuldumu devamı geliyor
    Çıkık sayısı artmadan ameliyat olursan nüks oranı daha düşük diyorlar. Yani kolu 20 kere çıkmış adamla 2 kere cıkmıs adamın ameliyat sonrası başarı oranı aynı değil.
    Bu arada ben ameliyat olmadım daha en son 2 sene oldu cok yüklendim cıkmıstı. Body e filan da gittim yuksek ağırlık girmedim, bazı hareketler tehlikeli. Omuz 90 dereceden fazla açıksa her an herşey olabilir dikkatli olun yani baş hizasından yukarıdayken. Voleybol, basketbol, kulaç atma vs, şınav yapmayın, heleki voleybolda ilk smaçta gider.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Voleybol ve baskette ribaunt sakincali ama sinav cekiyorum bisi olmuyor bende.kisiden kisiye degisiyor arkadasin sacini tararken cikmis mesela..ben biseye dikkat ettim mac oynadigim zamandan sonra kolay cikiyor sanirim kosup teptirince etkileniyor zayifliyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Voleybol ve baskette ribaunt sakincali ama sinav cekiyorum bisi olmuyor bende.kisiden kisiye degisiyor arkadasin sacini tararken cikmis mesela..ben biseye dikkat ettim mac oynadigim zamandan sonra kolay cikiyor sanirim kosup teptirince etkileniyor zayifliyor
    Ameliyat olacaktım geçen sene, okul filan çıktı yine, Ankarada Mehmet Demirtaş'a olacağım memorial'deydi geçen sene. İstanbulda da Mehmet Demirhan var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    acaba amelıyet teknıgı benım yukarda soyledıgım gıbımı hepsınde ? suan neden amelıyat olmak ıstıyorsun bayadır cıkmıyor dıyorsun

bkaraca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar ilk çıkma sonrasında mevzu tekrarlar ise ameliyat harici tek bir yol var bildigim. Deca denilen steroid kullanılıyor tedavi için.internette detaylı bilgi yabancı body building forum sitelerinde mevcut.Lakin kafanıza göre kur hazirlatip kullanmayın hormon seviyesini etkilediği için testesteronla ilgili sıkıntı yaşama ihtimali çok fazla.Hormon uzmanına mutlak danışın.Benim antrenörlük zamanında salonumdan 4 kişi kronik omuz çıkmasını böyle tedavi ettiler. Biri hariç diğerleri tekrar etmedi.Kesin bilgiyi en iyi doktorlar verir lakin yine de deneyimimi paylaşmak istedim.geçmiş olsun . Birde omuz için rotator cuff hareketleri var onları yapın inanılmaz ise yarar omuz eklemlerini güçlendirme konusunda.geçmiş olsun.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Son 4 yılda.5 defa çıktı. En son 2 yıl önce çıkmıştı benim.

Tavsiye değil sağ omuz benimki ben sağ kolumla

2 yıldır ağır iş ve ani hareket yapmamaya çalışıyorum.

Şuana kadar işe yaradı.

Ameliyat dışında kesin çözümü yok.
    Ameliyat da sıkıntılı platin sapliyorlar kışın ağrı yapıyormuş.

Birkaç çıkışından sonra alışıyorsun.

Bir keresinde sabah uyarırken ani bir refleks hareketi ile kalktım yatakdan beyfendi çıktı aöf sınavına gidemedim.

Yuzme basketbol minumum tüm sporlarda çıkma potansiyeli var.

Çıkan omuzu fazla yormamak koşulu ile hafif ağırlık çalışması ile kasları guclendirmenin faydasi olacağını söyledi doktor.

Ben o kol yokmuş gibi davraniyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    acaba amelıyet teknıgı benım yukarda soyledıgım gıbımı hepsınde ? suan neden amelıyat olmak ıstıyorsun bayadır cıkmıyor dıyorsun
    Hepsinde değil, ben MR çektirdim, bir de fiziksel muayene, korkutma testi vs yaptı doktor, MR sonuçlarına bakarak kapalı yani artroskopi ile olabilirsin dedi. Eğer kemik kaybı olursa yani omuz başı( humerus) sürte sürte çıkıyor zaten, orada kemik kaybın olursa açarak latarjet diye geçiyor, açık tip oluyor. Bayağıdır çıkmama sebebi zorlama yapmamam, zaten benim kolay çıkmıyor, kulaçta atıyorum vs. psikolojik olarak etkiliyor beni moralimi bozuyor, normal insan gibi kullanmak istiyorum, boksa heves ettim boksa da başlayacağım. Boksa gitmiştim hoca almadı gururuma dokundu

Alıntı bkaraca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar ilk çıkma sonrasında mevzu tekrarlar ise ameliyat harici tek bir yol var bildigim. Deca denilen steroid kullanılıyor tedavi için.internette detaylı bilgi yabancı body building forum sitelerinde mevcut.Lakin kafanıza göre kur hazirlatip kullanmayın hormon seviyesini etkilediği için testesteronla ilgili sıkıntı yaşama ihtimali çok fazla.Hormon uzmanına mutlak danışın.Benim antrenörlük zamanında salonumdan 4 kişi kronik omuz çıkmasını böyle tedavi ettiler. Biri hariç diğerleri tekrar etmedi.Kesin bilgiyi en iyi doktorlar verir lakin yine de deneyimimi paylaşmak istedim.geçmiş olsun . Birde omuz için rotator cuff hareketleri var onları yapın inanılmaz ise yarar omuz eklemlerini güçlendirme konusunda.geçmiş olsun.
    Abi steroid bilgim yok ancak benim mantığıma yatmıyor o belki anca zedelenmiş omuzda yarıyodur, yırtık omuz kapsülüne nasıl bi etkisi olabilir ki ?

Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Son 4 yılda.5 defa çıktı. En son 2 yıl önce çıkmıştı benim.

Tavsiye değil sağ omuz benimki ben sağ kolumla

2 yıldır ağır iş ve ani hareket yapmamaya çalışıyorum.

Şuana kadar işe yaradı.

Ameliyat dışında kesin çözümü yok.
    Ameliyat da sıkıntılı platin sapliyorlar kışın ağrı yapıyormuş.

Birkaç çıkışından sonra alışıyorsun.

Bir keresinde sabah uyarırken ani bir refleks hareketi ile kalktım yatakdan beyfendi çıktı aöf sınavına gidemedim.

Yuzme basketbol minumum tüm sporlarda çıkma potansiyeli var.

Çıkan omuzu fazla yormamak koşulu ile hafif ağırlık çalışması ile kasları guclendirmenin faydasi olacağını söyledi doktor.

Ben o kol yokmuş gibi davraniyorum
    Ben çok zıplamıyorum abi sıkıntı yok işte voleybolmuş, özellikle kavgadan uzak durmaya çalışıyorum yumruk atarsan sıkıntı yokta ıskalarsan inme ihtimali yüksek özellikle bizim ülkede her an her şey olabiliyor it kopuk çok, sırf bu yüzden ameliyat olacağım , ben iki kolumu da çıkarttım ikisinden de ameliyat olacağım sırayla. Umarım moral bozukluğu olmaz ya da bu günleri de aramayız. Geçen sene 20-25 lira fiyat aldım teki için. 50 lira para verip, 6 ay hiç spor yapmayıp, emek verip fiziksel tedavi vs sonra çıkmaz diye umutlanıp tekrar çıkarsa büyük çöküntü olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bayramdan sonra MR çekilecek bakalım o zamana kadar kullanmıayacağım kolu hiçbir türlü. Ameliyat gerekebilir de gerekmeyebilir de diye bir söylemi oldu doktorun ki ameliyat bile kesin çözüm olmayabiliyormuş. Velpo bandaj diye bir sargı var onu kullanıyorum, ama iş yerimde takmam sorun yarattığı için sol kolumla hiçbir iş yapmıyorum. En basitinden dün hapşırdım ve çıkacak gibi oldu, hatrı sayılır ölçüde canım yandı Bir arkadaşım ağırlık çalışmasında kolunu çıkarmıştı 2.5 sene önce, dün telefonda görüştük bellboy olarak çalışmaya başlamış. Ben de yokmuş gibi davranıyorum ama bu olaybiraz paranoyal etti beni diyebilirim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hapsırırken aynen dıkkat et kolunu kendıne yaklastır acık olursa cıkabılır. bunlar ınsanın canını sıkıyor. ama amelıyattanda korkuyosun yıgıt amelıyat olsunda tecrube edınek

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı _Emre_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bayramdan sonra MR çekilecek bakalım o zamana kadar kullanmıayacağım kolu hiçbir türlü. Ameliyat gerekebilir de gerekmeyebilir de diye bir söylemi oldu doktorun ki ameliyat bile kesin çözüm olmayabiliyormuş. Velpo bandaj diye bir sargı var onu kullanıyorum, ama iş yerimde takmam sorun yarattığı için sol kolumla hiçbir iş yapmıyorum. En basitinden dün hapşırdım ve çıkacak gibi oldu, hatrı sayılır ölçüde canım yandı Bir arkadaşım ağırlık çalışmasında kolunu çıkarmıştı 2.5 sene önce, dün telefonda görüştük bellboy olarak çalışmaya başlamış. Ben de yokmuş gibi davranıyorum ama bu olaybiraz paranoyal etti beni diyebilirim
    İnanma dostum yüzde 99 da değil yüzde 100 tekrarlayacak. En iyi çözüm ameliyat. Ameliyat sonrası da çıkıyormuş ama çıkmayadabilir. Velpoyu bende 3 hafta hep kullandım en son 1 hafta taktım onu da kullanmadım çünkü 3 hafta velpo sonrası kolun çok güzel inceliyor kız kolu gibi kalıyor kullanmadığın için. Moral bozuyor diye 1 hafta tuttum çünkü çıktığında kol kendini taşımıyor hissettiriyor kontrol pek yok ilk hafta filan
    Kolu çıkanlar kendi takan filan çok benim imkansız oluyor, doktorlarda oturtamıyor uyutuyorlar, ben uyutulduktan sonra da kan ter içinde kalmışlar baya uğraşmışlar

8.000rpm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha önce de yazmıştım
    Omuz çıkması orada omzu yerinde tutan bağların hasarlanması sebebiyle olur
    Dikkat edilmezse alışkanlık yapar tıpkı ayak bileği burkulmaları gibi
    Çıkma karakteristiği eğer günlük yaşamı etkileyecek kadar ilerlerse ameliyat şarttır
    Bunun olmaması için o bölgeye duş esnasında sıcak su masajı yapmak birinci iş ama neredeyse kızartacak şekilde sıcak su lazım
    İkinci iş olarak o bölgedeki kasların kuvvetlendirilmesi lazım
    Bunun için de çıkma hadisesinin ne yönde olduğunu tecrübe etmeniz ve omuz eklemini o hareketin olduğu şekilde zorlamadan egzersiz yapmanız gerek
    Herşeyden önce çıkma olaylarının aralığını böyle böyle uzatmanız gerekiyor ki alışkanlık olayı azalsın ve bitsin
    En önemlisi omzununzdaki olayı tanıyacaksınız ve kesinlikle sürekli dikkat edeceksiniz
    Ana kural bu
    Derdi olanlara şimdiden geçmiş olsun
    Tesla Model Y Juniper Sr / Togg T10x v2-Lr

Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    3. Askerde devremi döverken boşa yumruktan çıkmıştı.

Haklıyım zaten çocuk dağ karokulan sürüldü.

Bende 30 gun hava degisime gittim.

Zaten 5 .gun askiyi attim iyi tatil olmuştu.: )

Avantajlari oldu ama desavantajlari çok fazla.

Sağ omuzum hep aklımda yaşıyorum yoksa yine çıkardı

Bir sekilde 2 . Sefer çıkarsa zaten ameliyat demişti doktor.

Ilkinde yirtabilmek büyük şans mış.

Bizde de o şans yok 5 kere çıktı mubarek.: )

Iki omuzun çıksa hemen ameliyat olurum.

Birde acısı var çıkınca evlere şenlik sanki birisi bıçak sokmuş çeviriyor sürekli icinde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    oyle bır agırıyorkı hastaneye gıdene kadar elını yukarda tutman lazım. yollarda bozuk oldugu ıcın arabada zıplayınca saclarıma asılmıştım resmen. bıde benım bı kere yarım cıkmıştı tam cıkmamıstı yerınden ozaman çok daha ağrı olmuştu

temmuz06
    Misafir
    genç arkadaşlar sol ele dikkat tempolu olmayın

tuner faruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün bende araniza katildim
    Acile gittim yerine getirdiler Velpau bandajla sardilar gece agridan uyuyamadim tecrubeli arkadaslara sorum;
    Bu agri daha nekadar surer?
    Ne zaman eski haline doner ?
    Bir daha cikmamasi icin ve hizli iyilesmesi icin ne yapmaliyim ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Gecmis olsun

Suan agrinin olmamasi gerek onu yerine takinca ohhh demen gerekiyordu

Ilk kez çıktı ise cok sansliysan o kolu 1 yil boyunca unutup agirlik yüzme basket gibi eylemlerden kacinman

Refleks hareketlerinde kola hukmetmeyi ogrenmen gerek dostum

Benim 4 defa cikti son 2 yildir cikmiyor cok sukur ama ustune yatip uyuyamiyorum

O kolumu agir isler icin kullanmiyorum.

15 gun sonra askidan cikartip el egzersizleri yapman gerek.

Kesin cozumu ameliyat ama dr tavsiye etmiyor
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)