kalça kemiği kırık olabilrmiş bende o yuzden bir an önce ameliyat ettirmek istiyorum...bide arka sol ayağı boşta sallanıyormus...ameliyat sonrası masraflarıda sayarsak 500 tl yi bayaa aşıcak gibi duruyorki param olsa zaten tereddut etmicem
Printable View
kalça kemiği kırık olabilrmiş bende o yuzden bir an önce ameliyat ettirmek istiyorum...bide arka sol ayağı boşta sallanıyormus...ameliyat sonrası masraflarıda sayarsak 500 tl yi bayaa aşıcak gibi duruyorki param olsa zaten tereddut etmicem
Öncelıkle duyarlılıgınız ıcın tesekkurler, ama sunu soylemeden edemıcem asla ve asla beledıyeye böyle konularda guvenmemek lazım. Malesef acı gercek bu cunk ubıldıgınız uyutuyorlar ugrasmıyorlar genellikle. İki olay gectı basımdan kısaca anlatayım. 2 sene önce bi plazanın inşaat sahasında sürekli önünden gectıgımden dolayı bır anne ve 3 yavrusunu buldum hergun gectıgım ıcınde yemek vermeye basladım. Yavrular palazlanmıstı ki bir araç vurup kaçmış (Allah'a havale ediyorum!) biris zaten gece ölmüş diğeride yattıgı yerde inleyip duruyorduki vaktimiz olmadıgı için ve dokunamadıgımız için malesef belediyenin veteriner ekibini çağırdık. Öncelikle o haldeki bir hayvanı oradan alıp araca götürüşlerini gördüğümüz anda herşey netleşti zaten içimize sinmedi gün içinde işlerimi hallettikten sonra bizzat kendim gidip görmek istedim sokmadılar. Ardından yetkilinin telefonunu aldım defalarca aradıktan sonra ulaştım ve ameliyat başarısız geçti kaybettik dediler kapattılar. Sonra dısarıdan duydugum sonucu zaten gelen hayvanların yarası ağırsa hiç birşekilde ugrasmadıklarıymıs.
Ardından su andada baktıgım halen ve asla vermeyı dusunmedıgım 1bucuk yasında bir tekirim var. Buldugumda 2bucuk haftalıktı iltihaplı bir ağızı , bozuk bir sindirim sistemi vardı ve 300 gramdı. Aldık götürdük belediyenin veterinerine ilk başta sonucta cok erken henuz belki iyileşir diye evde bakmayı düşünmüyorduk. Ama direk belediyenın veterınerı baktı ve bu yasamaz uyutalım dedi. Ben bunun ustune kucakladıgım gibi özel tanıdık veterinere götürdüm. Masrafsa masraf dedik üstlendik ve çok şükür yasattık bizim minik oglanı :) Şimdi 1bucuk yasında 8 kilo kadar ve müthiş bir tekir oldu , yani uzun lafın kısası ben artık beledıyenın veterıner hızmetlerıne güvenemıyorum sizinde guvenmenızı önermiyorum :(
vay arkadaş belediyeye güvenme fakulte kobay kullanır. ne yapacak bu adam. öğrenci adam cebinden 500 tl den fazla parayı nasıl cıkarıp versin.
arkadaşım burdan ya birileri nakit desteği sağlıcak özelde yaptırıcan ki öyle biri cıkmaz sanırım cıkmazsada gödür fakulte veya belediye veterinerine sen üzerine düşeni yapmış sayılırsın. paran yoksa gidip veterinerde rehin kalıcak halin yok. bilerekte çarpmadın suçluda değilsin.
sen götür fakülteye. ben sibirya kurdumu bile götürdüm on numara ilgilenmişlerdi. avcılarda.
belediye hizmetlerine bende guvenemiyorum ama fakulte içinde hayvanlar kobay olarak kullanılıyor deenmiş..ne yapacağıma karar veremedim...hayvanın ayağı kendi kendine o sekilde kaynamadan tedavi ettirmek istiyorum...
bu arada kedi haberini şimdi gördüm kedinin basının ezildikten sonra ki kanama sahnesini ben kaza da yaşadım yine tuylerim diken diken oldu...cidden insan değil bunu yapanlar
Doğuş sanirim masraf biraz daha fazla cikacaktir.
2 sene önce pendikte bi cafenin besledigi kopege carpmişlardi.arka kalçada sorun olmuş die hatirliyorm 1.5 milyar civarlari rakamlar geciyordu.etraftan toplayip yaptirmişlardi.
Umarim kisa sürede halledersin.
yarın telefonla gorusebilrsem goruseceğim ama bide o hayvanı zekeriyakoyden avcılara arabayla nasıl gotureceğim konusnda bi akıl verrseniz super olur.Hayvan sadece kusarsa sorun değil ama huysuzlanıp saldırmaya kalkarsa ne yapcağım onu bilmiyorum...
edit:hayvanları belli sure uyusturabiliyorlarmı narkoz gibi bişeyle ? şmdi aklıma geldi
benimde kopeğim vardı ama ameliyatlık bi dururumumuz olmadı bugune kadar o yuzden pek bilgim yok
Fakulte konusunu bılemem ama malesef ben direk 1.ci agızdan yasadıklarımı anlatıyorum :( yanı ızmırde malesef böyle su an ıcın durum. Keşke değişse , ama malesef değer vermiyorlar. Benım temennim en kısa sürede sonuca kavuşması. Eğer yardım gibi birşey yapılacaksa bende varım bu arada. Burda bu kadar kişiyiz herkes bir yardım eli uzatsa hallolur.
Sen hangi yakada oturuyodn ?
Avrupada Yeditepe hayvan barinagi
Anadolu yakasinda tuzla tarafinda var
arada girip bakarim sitelerine genel olarak carpilip kacilan veya insanlar tarafindan işkence goren hayvanlari alip ameliyat edip sagligina kavusturduktan sora tekrar saliyolar yerleri cok olmadigi için oralari ara.durumunu anlat para durumunun bu durumu karşilayamacagi fln sole bakalm bi cozum bulabliceklermi.Bi ulaş banada haber verirsin duruma göre.
Bu ara buralari belediyeye bagli olsada gonullu insanlar tarafindan işletiliyorlar diye biliyorum kopek ve kediler in bakim ve yemek masraflari gonulluler tarafindan karşilaniyor olmasi lgzm.
http://www.fatihbelediyesiyedikulehayvanbarinagi.com/
BARINAK TEL..0212 633 58 57
Mimar Meral OLCAY,
Gönüllü Barınak Yöneticisi
Tuzla Rehabilitasyon Merkezi Köpek Barınagi
http://www.yuvaariyoruz.org/?cat=768
İletişim:
İnci Kutay (0532) 2122276
Deniz Karaduman (0532) 6270238
En kısa zamanda haytap'la iletişime geçmeni tavsiye ederim,yardımcı olacaklardır.
http://www.haytap.org/
duyarlılığından dolayıda ayrıca teşekkür ederim.
o akşam bizzat şahit oldum Doğuş kardeşim gayet aldı getirdi batuların vete aynen bende teşekkür ederim bir hayvan sever olarak, tebrik ederim ayrıca çevremdeki insanların böyle duyarlı olması ayrıca sevindirmişti...canını sıkma kardeşim iyi olur inş demiştik bak güzel haberler aldık en azından hayatta.. nereye gerekiyorsa haberimizi verelim ben bildiğim birkaç foruma konu açıp insanların neler yapabilceğini konuşmasını bize ulaşmasını lağlarım
umarım barışın dediği rakamlar tutmaz ve yine eski sağlığına kavuştururuz
o akşam seni güldürmek için yaptıklarım yetmediyse bi dağ yolu daha yapak :p :D şaja bir yana valla iyi atlatmış hayvan caaz geçmiş olsun...haber alıralmaz konuşuruz..
şimdi veterinerle telefonda konustum istanbul universitesini oneriyo oda en dusuk maliyetli orası halleder diyo ama oda siiznle aynı rakamı telaffuz ediyo 1.5 belkide fazla diyo ve veteriner de su anda fazla yer olmadığı için oda barındaramaycakmıs fazla...en geç yarın alırsan iyi falan dedi...röntgen cekilmesi gerekiyormus tekrar onuda ist unide yaptır falan dedi duruma gore daha az da tutabilir daha fazla da dio
bi akıl verin
saol mfy valla kısa surede olsa yuzumu guldurdun o akşam eve donerken...veteriner dışkısında kan olduğunı bağırsaklarında problem olabileceğini ayrıca bugun ilk defa yemek yediğini soyledi...2 gundur yediremiyrmus...hayvan yurumek istiyormus ama canı yandığından kalkamıyormus arka kısmını kaldıramıyormus....
barış barınaklarla konusmustum yeterince cok hayvanları olduğunu basımın caresine bakmamı soyleyip sepetlediler
Aramizda toplayalim beyler. Sen gotur yeni yere, asagi yukari ne kadar para cikar ogren. Biz goturdugun yere havale yapalim elimizden geldigince.
evet bencede hemen ameliyatı yaptır yazık daha acı çekmesin 50şer 100er lira yollayıp halledelim bu işi.
yarın telefondan arıcam ist uni yi olmadı gidicem oraya oğrenmeye calıscam nedir ne değildir...beşiktaşda ki kuruma da gideceğim hayvan severler koruma derneği gibi birşeymiş sanırım...bu arada gerçekten bu konuda duyarlı insanlar olmanıza cok sevindim