elinden hiç duşurmuyorsan ve surekli internet bağlıysa normal gibi :)
ama bana en kotu 2 gün gidiyor
sürekli 3g bağlı whatsapp açık şekilde eğer az kullanırsam 3-4 gün çok rahat gidiyor
Printable View
Garmin i bende merak ediyorum , yüklediğiniz linki atabilirmisiniz?Herhangi ekstra bi sürüm güncellemesi , program yüklenmesi gerekiyomu?(v31 yüklü bende)
ben versyon güncellediktne sonra donmayı unuttm diyebilirim , eski sürüm bendede sıkıntılıydı.
Bu arada geçe arabanın rolanti videosunu çekerken ilk defa videoyu denedim , 2 şer saniyede bi donma vide çekiminde.Yni ne çekersem çekiym 2 sn de bir takılmalı çekiliyo video.Böyle bi problem yaşayan varmı?
tmm kanka yaz msn den ne kullanıyorsan onuda deneyeyim. Batarya olayına dikkat ederim.
whatsapp msn mi ? Elimden düşürmedimmi evet 1 güne düşüyor şarj yoksa msn i açık bırak 3 4 gidiyor.
Bu sorulardan hariç uygulamalar arası yani msn türevleri ve tarayıcılar arası kullanımda şarj süresi değişkenliği yaratırmı yani x yazılımla 2 gün gider y yazılımla 3 gün gider diye bi olay varmı
yazılım sürümü 051.018 sanırım bu son versiyon degil.
@f@tih_28
@Ahmet Saraçoğlu
Benim telefon 051.018 RM-530 sürümü mevcut ama V31 mi 30'mu bilmiyorum nerden bakıldığını söylerseniz onuda yazarım.
Navisgasyon için herhangi bir güncelleme vs birsey yapılmadı.Reis-ieagles forumunda kurulum tek tek anlatılıyor antılanları tek tek düzgün bi şekilde yaptım ve sorunsuz kullanıyorum.
Kurulum linki;
Garmin Mobile XT v5.00.50 Kurulum Kılavuzu by Reis-i Eagles
Navigasyonu kullanma linki;
Garmin Mobile XT Kullanım Kılavuzu by Reis-i Eagles
Ayrıca Ovi için Wlan şeklinde bağlantıda kursam operatörden bağlanmak istemesemde girdiğim gibi hemen kontör düşüyordu.Onu şu linkten yaptım oda halloldu.
GPS'e Bağlanırken Kontör Düşme Durumu : Genel Sorunlar ve Çözümleri
Hersey gayet açık şekilde yazıyor.Linkleri indirmek içinde ücretsiz üye olmak gerekiyor.Takıldığınız biyer olursa yardım etmeye çalısırım :)
Arkadaşlar wirelessle bağlanırken bağlantı koptuğunda turkcell wap devreye giriyomuş o yüzden bi ton fatura ödedim geçen aylarda sonra wap aarların kapattım ne o.facebook ne bişey giremiyorum bunu nasıl düzeltebilirim bilgisi olan varmı bedava msn nasıl oluyor birde ?
Bağlantıdan erişim noktasından herzaman sor yapıldığında düzelmesi gerekiyor ama bu sorun navigasyonda ve ovide genelde başıma geldi.Benim sorunu bu şekilde hallettim.Yukarda link olarak attım ama tekrar buraya yazayım
Alıntı:
Şebeke üzerinden internete giriyor ve kontör düşüyorsa;
Şebeke tabanlı işaretliyse maks. 15sn'de uyduya bağlanırsınız ve karşılığında 1 kontör alır. (Şebekeye bağlanıyor zira.)
Eğer kapatırsanız ortalama 3-4dk çeker.
S60v3 FP1'ler: (N95, N95 8GB, N82 vs)
Menü -> Araçlar -> Ayarlar -> Genel -> Konumlama’dan Şebeke Tabanlı’yı kaldırın. (Sadece Yardımlı ve Tümleşik GPS işaretli olsun.)
(Ne olur ne olmaz)* Menü -> Araçlar -> Ayarlar -> Bağlantı -> Erişim noktaları bölümüne gelin. Varsayılan bağlantı isminizi (Turkcell Internet) kısaltın. bkz. Turkcell Int.
Uygulama açılırken yine size bağlantı noktası tanımlamanızı ister. Tanımlamazsanız şebekeye bağlanmaz, kontör de düşmez.
S60v3 FP2'ler: (N78, N79, N85, N86, N96 vs)
Menü -> Araçlar -> Ayarlar -> Genel -> Konumlama -> Konumlama yöntemleri'nden Şebeke tabanlıyı kaldırın. (Sadece Yardımlı ve Tümleşik GPS işaretli olsun.)
Menü -> Araçlar -> Ayarlar -> Genel -> Konumlama -> Konumlama sunucusu'nu kapalı konuma getirin.
S60v5'ler: (5530, 5800, N97, X6 vs)
Menü -> Uygulamalar -> Yer -> Konumlama -> Konumlama yöntemleri'nden Şebeke tabanlıyı kaldırın. (Sadece Yardımlı ve Tümleşik GPS işaretli olsun.)
Menü -> Uygulamalar -> Yer -> Konumlama -> Konumlama sunucusu -> Konumlama sunuc. kullan'ı da kapatın.
e72de nasıl bilmiyorum ama e63 ve e71 de böyle birşey yok wlan ile bağlantı kurmaya çalıştıktan sonra eğer bağlanmassa bir pencere çıkıyor orada daha önce bağlandığın ağlar , en üstte wlan ağ ve aşağıda kullandığın hatta bağlı olan wap işlem sayfası çıkar tıklanmassa bağlanmaz :)
bazen hani kopuyo wireless sonra turkcelle bağanıyomuş direk turkcellden öyle dediler kanalda her yer wireless zaten ama arada koptuğu oluyodu 50 tl internet gelmişti sadece geçen aylarda ondan kapattırdım ama wap açık olmadan whatsapp falandao lmuyor herlde
benim ilk başta bu kadar istekli olmamın sebebi bi anda okumdan garmin i i-go zannetmem oldu.(onuda laz navigasyon seçeneği için istiyodum:D) , ama garmin e şu an ihtiyaç yok o dil seçeneği makarası olmadığı için.Ama Ovi ye kıyasla başarılı derseniz yüklerim.Oviye kıyasla tavsiye edermisiniz?
Ovi'yi tam olarak kullanmadığım için kesin bisey diyemicem.Ama gayet iyi ve güzel çalısıyor,ücretsiz olduğu içinde aklınıza hani dandiktir falan gelmesin.Ses yönlerdirmeleride gayet başarılı.
Arkadaslar bugün Ovi'nin navigasyonunu tekrardan denemek istedim.Önceden denediğimde her defasında şebekeye baglanıyor yada Wlan'a baglanmak istiyordu bunlar olmayınca hiç birşekilde kullanamadım navigasyonu.Gps bekleniyor diyodu ve o şekilde kalıyordu.
Bugün arabada evin yerini işaretledim Gps'i buldu ve eve kadar sesli şekilde güzel güzel götürdü.Ne internet paketim var nede kuruş kontörüm var.Nasıl baglandıgını nasıl oldugunu bende anlamadım.Herkes ücretli kullanıyor diye biliyorum.Yanlısmı biliyorum yoksa.Herkes ücretsizmi kullanıyor??
benim internet paketim olduğu için emin değilimde
internetsizde bağlanabiliyor diye biliyorum açık alanda çok rahat sadece daha hızlı bağlanmak için interneti kullanıyor
ayrıca whatsapp kullananlar kesinlikle yeni sürümü indirsinler artık iphonedeki ses gonderme bulunduğun yeri gps ile gonderme ve video goruntu gonderme ozellikleri eklendi ;)
onceden sadece iphone ve android de vardı :)
Açık alanda sürekli gps bekleniyor yazısı cıkıyordu orda kalıyordu hiçbir şekilde ne yol gösteriyordu nede baska bisey bugün sasırdım baglandıgında bende.ücretli diye biliyodum :S
Vay anasını dün Ovi'nin güncellemesini yapmıştım yaklasık 70mb'lik bi paket ondan oldu demek ki