zonguldak kotu pis bıyermıs temızlık bakımından sıfır
Printable View
arkadaşlar kırıkkale jandarma genel komutanlığı bilgisi olan varsa paylaşırmı please...
331 olarak orada yaptım askerliğimi.
valla düşeceği bölüğe bağlı orda askerliğinin nasıl geçeceği
makina ve inşaat müh.leri istikam oluyor ya ısı merkezi yada ofisde çizim yapıyorlar.
hastaneye düşen yandı bitmez o askerlik :)
benim gibi nereye konacağı belli olmayan endüstri müh. leride muhafız bölüğüne düşüo ya nöbetçi oluo yada araç muhafızı paso dışarda otobüs, minibüs yada kamyon tepesinde gidip gelion :D
deliricem allah rızası için biri donanım haberden çoruma baksın ben açamıyorum :)
çorum il jandarma
331. kd yapan arkadaşım, nispeten kebap bir askerlik yaptı dostum, eğitim sporu sıkı ama gerisi kebap diyebiliriz. onun zamanında efes tatbikatı vardı bide bikaç kere tatbikat için almışlar bunları çıkarmışlar dağlara tepelere o kadar.
çarşı izninde kuşadasına falan gidebilirsin :) bide bağarası diye bi dağ var onu söyler durur tatbikatta çok çıkarmışlar baya zorlanmış :) ing. yada bilgisayar bilirim de deme, çok iş yaptırıyolarmış. bizimkisi nöbetten düşmüştü belki sende olursun. nöbetçi çavuş olursan yokmuş nöbet, ama bu seferde sorumluluk biniyormuş...
Konuyu Toplam 92 üye okuyor. (24 Kayıtlı üye ve 68 Misafir)
WTF!!!! :D:D noluyo ahaha
Gideceği Sınıf Okulu /
Eğitim Merkezi Dağ Komd. Okl. ve Eğt. Mrk. K.lığı
EĞİRDİR ISPARTA
Katılış Tarihi 12.12.2010
Giden varsa pazar gunu kapıda bulusalım :)
Adı ve Soyadı ÖMER ERİŞTİREN
Baba Adı AHMET
Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı
Sınıfı HAVA SAVUNMA
Statüsü Kısa Dönem Er
Branşı Hv.Svn. Er.
Gideceği Sınıf Okulu /
Eğitim Merkezi 28'inci Mknz. P. (Barış Gücü) Tug. K.lığı
MAMAK ANKARA
arkadaşlar sorumu mazur görün ama ben havacımıyım şimdi?? karakuvvetlerine bağlı gözüküyorum o yüzden anlayamadım tam :)
ve burası hakkında bilgisi olan varmı netten tam bilgi alamadım,çıkmıyo doğru düzgün bişey
Kutahya Hava Er Egitim Tugayi
Adı ve Soyadı HAKAN SİNKİLER
Baba Adı AHMET
Kuvveti Kara Kuvvetleri Komutanlığı
Sınıfı BAKIM
Statüsü Kısa Dönem Er
Branşı Bkm. Er.
Gideceği Sınıf Okulu /
Eğitim Merkezi Bkm. Okl. ve Eğt. Mrk. K.lığı
BALIKESİR
Katılış Tarihi 12.12.2010
orda kalırsam tam süper olacak :D
amma çok kütahya havacı var ya :) güzel yermiş valla
İstanbul 66.mekanize barış gücü çıkanlar beni bulsun ;) yardım edilir
54'üncü mknz. p. tug. k.lığı
edirne
komtanım.
dedelerimden yardım bekler saygılar sunarım.
çorumlu musun lan die çok makara yapardım arkadaşlarla askerlik çoruma çıktı iyi mi :)
AKSEKİ J.KOMD. TB.K.LIĞI
AKSEKİ ANTALYA
yokkmuu kimseeeeeeeeeeeeee :)
15. piyade eğitim tugayı çavuş eğitim tabur komutanlığı
SAMSUN
Abim buraya düştü varsa aynı yerde olan iletişime geçsin benimle :)
K.K. Loj. K. Müht. K. K.lığı
KIRIKKALE
kimler var kırıkkaleye :)
Ağrı Doğubeyazıt piyade kısa dönem er olarak çıktı benimki :) var mı aynı yere giden?
başka gölköy varmii??
25'inci Mknz. P. Tug. K. Yrdc. K.lığı
GÖLE ARDAHAN
en uzak bende
adam sözlükte ne güzel yazmış ya :) evden hemen çıkıp zonguldağa koşarak gidesim geldi :D
209.bu sinav sonucunda jandarma olanlari bence digerlerine gore daha eglenceli bir askerlik bekliyor. hele ki usta birliginde karakola duserseniz, yapmayacaginiz sey kalmaz.
acemiligi cok anlatmiyorum, zaten belli, egitim egitim egitim, yemin torenine hazirlik, her turlu bulasik tuvalet spor o bu su isi..
o 1 aydan sonra karakola dustunuz mu, cok farkli bir 4 ay yasayacaksiniz.
* karayolunda araba durdurmalar, minibus durdurmalar, kimlik toplamalar, cinayetten veya baska bir sebepten aranan kisileri yolda durdurma cabalari, "ben polisim" diyip ukalalik yapana "pek guzel, simdi kimliginizi alayim lutfen" diyerek cevaplamalar, ocaklara gidip patlatmalarin denetimini yapmalar ve yol kapatmalar, trafikle alakali binbirturlu is.. fosforlu yeleklerinizi giyersiniz, zaman gecirtir.
* x koyunun adami, y koyunun adamina saldirdi, z kisi f kisinin topragina girdi, ö kisi t kisinin tavugunu durtukledi ve benzeri pek cok sebeple cikan koyler arasi ve koy ici kavgalar. gidip ortami sakinlestirirsiniz komutaniniz esliginde, belli bolgelerinde nobet tutarsiniz koyun, koyun gencleri ile sohbet edersiniz, efendime soyliyim cayini kahvesini icersiniz koylulerin, mis gibi toprak kokusunu alirsiniz, koyun bakkalina gidip daha once gormediginiz turde abur cuburlar tuketirsiniz
* trafik kazasinda, özellikle ölümlü kazalarda tüm gününüz bunun islemleriyle gececektir ayni gün. cesedi tabuta tasimak, yakinlari uzaklastirmak, cikabilecek olasi karmasayi onlemek falan hep sizin isiniz olacak. sürücüyü gozaltina almak, ertesi günlerde mahkemeye goturmek ve gerekiyorsa hapse goturmek de sizin islerinizden olacak. her bir bu sekilde kaza icin en az 6-7 saat harcayacaksiniz. hava buz gibi iken misal, 3-4 saat olay mahalinde sogukta titreyerek bekleme durumunuz olacak. ve daha neler neler..
* karakolun ihtiyaclari icin sehir merkezine ineceksiniz. bin turlu alisveris yapacak, gerekirse arkadaslariniz icin bankadan para cekecek, yiyecek icecekler alacak, eh sehre inmisken kendi ihtiyaclarinizi da tamamlayacaksiniz.
* cevre koylere, bolgelere devriye atacaksiniz. bol vakit gecirirsiniz bunla. hele ki bir de kafa bir komutaniniz (tercihen sizden kucuk ve komplekssiz) varsa cok eglenceksiniz. cogu zaman gec bile geleceksiniz karakola, o günü öldürmüs olacaksiniz.
* karakolda masa tenisi, digiturk vs. gibi seylerle fazladan zaman gecireceksiniz. masa tenisinde artik ustalasacaksiniz. ama en guzel zaman gecirten seylerden birisi kitap okumak, ikincisi ise geceleri yasayip gunduzleri uyumaktir. gece karakol nobetcisi olursaniz bu sekilde de gecirebileceksiniz zamani.
* ara ara diken ustunde olacak, yok yuzbasi gelecek, yok albay gelecek, yok cumhurbaskani gelecek diyerek uyarilacaksiniz devamli. ve bitmek bilmeyen hazirliklar silsilesi icerisinde bulacaksiniz kendinizi. haftada en az 2 kere bu tur bekleyisler ve gerginlikler yasayacaksiniz.
* her gun tras, her gun içtima vs. gina gelecek ama alisacaksiniz da bi yerde. o acemiliginizin ilk gununde otuz saatte giydiginiz kamuflajlar botlar vs. artik 2 dakikada giymis boyamis halletmis olacaksiniz, kendiniz bile sasiracaksiniz hiziniza bir zaman sonra.
* belli bir sure gectikten sonra askerligin tum puf noktalarini kavrayacaksiniz ve bileceksiniz ki ne kadar goz onunde degilsiniz, o kadar rahat olacaksiniz. "arazi olmak" size angarya islerden siyrilma gibi muthis bir avantaj getirecek.
jandarma olmak acaip bisey. bunlari yazarken bile tüylerim diken diken : )
farkli bir dunya.. farkli bir boyut..
zamanin hem hic gecmedigi, hem de bitince cok cabuk gecti ya dedirttigi.
jandarma: emniyet ve asayis ile kamu duzeninin korunmasini ..... anladin sen
jandarmanın tanımını öğrenin doğru söylemiş:)
Ankara etimesgut beyler:) warmi gden oralara
bu donem olarak degilde gecmis donemlerden gidip su anda orda astegmen olarak yapan arkadasım var. karakol komutanımıydı onun yardımcısımıydı ole biseyler. keyfi yerinde gayet memnun dogubeyazıttan :) yardımı olucaksa irtibata gecebilcegin mail verebilirim.
birde forumdan opamp nickli muharrem dogubeyazıtta yapmısdı askerligini sanırım ondanda bilgi alabilirsin