User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
60 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Klostrofobi

yan53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bendede aynı sıkıntıdan var doktora gıdıcem bu yuzden.ama kucuklugumden berı var..asansorde kalmak ıstemem kafayı yerım mesela ama bınıyorum...mesela tek kapı arabanın arkasına asla oturmam...mesela ayagıma tomografı cektırcem onu bıle yapamıyorum malısef tedavı olmam lazım

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yan53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bendede aynı sıkıntıdan var doktora gıdıcem bu yuzden.ama kucuklugumden berı var..asansorde kalmak ıstemem kafayı yerım mesela ama bınıyorum...mesela tek kapı arabanın arkasına asla oturmam...mesela ayagıma tomografı cektırcem onu bıle yapamıyorum malısef tedavı olmam lazım
    emar ıcın gıttıgım makınadan bagırarak cıkarttılarhocam napcaz böyle cok kotu bişi asansorde kaldık 4 kişi hatta 1 hafta ustuste 2 sefer kaldım dırek asansor camını yumrukla kırdım hala elımde ızlerı var hatta vıdeom bıle var ızleyınce ben neolmusum oyle dedım kardesım cekmıs
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

tLq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence ilaç kullanma... psikolojik danışmana gitmekte fayda var.

yan53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gökan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    emar ıcın gıttıgım makınadan bagırarak cıkarttılarhocam napcaz böyle cok kotu bişi asansorde kaldık 4 kişi hatta 1 hafta ustuste 2 sefer kaldım dırek asansor camını yumrukla kırdım hala elımde ızlerı var hatta vıdeom bıle var ızleyınce ben neolmusum oyle dedım kardesım cekmıs
    valla doktora gıtmek lazım aslında usenmekten gıtmıorum aslında cokta kotu yapıyoruz ama ...üstüne gitmek lazım dıolarda ustune gıtcen g.t yok

gökan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yan53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla doktora gıtmek lazım aslında usenmekten gıtmıorum aslında cokta kotu yapıyoruz ama ...üstüne gitmek lazım dıolarda ustune gıtcen g.t yok

bılmıyrumkı napcaz hocam abı bı ınsan soyunma kabınınde daralırmı daraldım anasını satayım:S

okuldan ızın alıyımda doktora gıdıyım buhafta
    www.honda-tech.com

çok bildimlik yaparsan çok düşmüşlük yaşarsın,yok derdimlik yaparsan dert görünce saparsın....

leventrc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ST-max Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Doktorluk çok acil bir durumunuz yoksa şunu önerebilirim (bir arkadaşımda Sınavlar yüzünden yaşadı bu sorunları) bir hafta sonunu kendinize ayırın ama verimli bir hafta sonu olsun.Sabah güzel bir yürüyüşe çıkın sahilde olur ağaçlık alanda olur farketmez ama amacınız kalori yakmak değil manzaranın zevkine varmak,rahatlamak olsun.Eve dönün güzel,besleyici bir kahvaltı dan sonra o gün ne yaparsam daha rahat daha dingin daha pozitif olurum diye
    düşünün onu yapın..Yani hayattan biraz uzaklaşın pazar akşamı olduğunda yeni başlayacak haftada ki işleri düşünüp moralinizi bozmayın hatta düşünmeyin bile..Mümkünse bunları yaparken telefondan,saatten,televizyondan uzak durun hani şu vücuttaki negatif enerjiyi vermek var ya onu yapın..Haftasonu 2 gün hiçbirşey umrunuzda olmasın..Her geçen günün zevkine varın.Yapamadığınız bir işin sonu ölüm değil ya? Elinizdekilerin size verdiği mutluluğu düşününün.Takmayın yani..Okulda olanları(yanlış hatırlamıyorsam öğretmendiniz) okulda bırakın okulun yükünü sırtlanmayın.Diğer konularınızdada bahsediyorduunuz okulla ilgili epey işiniz olduğundan..Mesela Arabada giderken bunalmanızın ilk sebepleri(ilk bunalmadaki) muhtemelen üstünüzdeki baskıdır..Sonra her arabaya binişinizde içiniz sıkılır..Arabada eve gidiyorsunuz ve ya başka bir yere aklınızda gittiğiniz yerin güzelliği değilde yapmanız gerekenelr var.Buda sizi baskı altında bırakıyor..
    Tabi size sorumluluklarınızı unutun demiyorum..
    Bana uçtun demeyin arkadaşımda lise sınavlarına girerken bu sorunları yaşadı 3 seans psikolğa yada psikiyatriste gitti ama bi sonuç alamayınca bu yöntemle rahattladı..

Arkadaş gerekli şeyleri yukarıda belirtmiş zaten...

Kesinlikle hayattan biraz kop.Tabii kop dediğim işlerini veya okulunu tamamen bırakma. Ama ilk fırsatta uzaklaş ve arkadaşın dediklerini uygula. Bazen bende çok daralıyorum en güzel yolu uzaklaşmak. Birde eminim herşeye en kötü tarafından bakıyorsundur... Vazgeç bundan. Bu hem hayat boyu başarısızlığa sürükler hemde mutsuz bir yaşam sağlar başka hiçbirşey değil. Olaylara iyi tarafından bakmaya çalış. Büyük bir sıkıntı gibi gözükmese bile aslında Çok büyük bir sıkıntı panik atak...

SerkanKurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beyler bu olayın tedavisi nedir cidden ? Yeni konu açmıyım bu konu üstünden gidelim. Geçen ilkkez uçağa binerken uçağın kapısı kapanması ile başladı bu olay. Direk daraltı geldi öyle böyle birşey değil ama çok kötü bir olay. Ve ondan sonra hergün bindiğim Metroya dahi binemiyorum şimdi. Daha doğrusu geçen bir deniyim dedim direk daraltı geliyor.

Hayır yani bugüne kadar biniyordum birşey yoktuda neden birden çıktı anlamadım ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende de var sonuçları ağır oluyor mideme kramplar filan giriyor. ;Fakat çok stresli olduğum durumlarda oluyor. Çözümü biraz da insanın kendisinde ben işten düşüncelerden uzaklaşıyorum. Hatta vaktim varsa ufakta olsa değişiklik için yakın yerlere bir geceleğine gidiyorum. epey bi süre götürüyor böyle sonra yine aynı tabi malesef yaşadığımız hayatlardan üzerimizdeki sorumlulukların ağırlığından olan şeyler....

BaDCaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Çözümün piskolog değil psikiyatri yani ilaçla tedavi..Uzun zamanlı bir süreç sonucu tedavi olursun sadece sabır gerekiyor.

Agent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gökhan bu işler tamamen kafada.. Zor bi dönemdesin yada geçirdin belki ama Doktora gitsen de sana vereceği sadece uyuşturucu ve seni rahatlatıyor. Ama insan bünyesini yenebilecek bir ilaç henüz çıkmadı Bu yüzden ilaçların dozları miktarları sürekli artıyor.

Bu durumda en güzeli insan kendinin doktoru oluyor. Elinden geldikçe mutlu huzurlu olduğun şeyleri yap, sosyal olmaya çalış ve aklına getirmemeye özen göster. Zamanla çıkacaktır aklından.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı Agent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gökhan bu işler tamamen kafada.. Zor bi dönemdesin yada geçirdin belki ama Doktora gitsen de sana vereceği sadece uyuşturucu ve seni rahatlatıyor. Ama insan bünyesini yenebilecek bir ilaç henüz çıkmadı Bu yüzden ilaçların dozları miktarları sürekli artıyor.

Bu durumda en güzeli insan kendinin doktoru oluyor. Elinden geldikçe mutlu huzurlu olduğun şeyleri yap, sosyal olmaya çalış ve aklına getirmemeye özen göster. Zamanla çıkacaktır aklından.
    Böyle bir şey yok vericekleri sadece uyuşturucu demek çok sığ bir yaklaşım.Oluşan komplikasyonların hepsinin nedeni geçirilen travmalar ve değişen beyin kimyasalları.Örnek olarak ssri antidepresanların vucuda günlük salınan serotonin seviyesini arttımak ve salınımını düzenlemek bu sayede gün içinde ki ruh hali değişimleri ve oluşan psikotik travmaları engellemek.

Gelişen bilime karşı herşey kafada bitiyor demekle olmaz.Zaten amaç o kafanın tedavi olmasını sağlamak.Eğer herşey kafa da bitiyor diye olsaydı psikyatri ve ruh hastalıkları diye bir bilim dalı olmazdı.

ACYV - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlla ilaçla tedavi olacaksınız diye birşey yok, ancak psikiyatriste görünmenizde fayda var. Fobiler oldukça hızlı bir biçimde çözülebiliyor, burada detay vermeme gerek yok tedavi için ancak düzgün bir psikiyatriste gitmeniz durumunda hızlıca düzelirsiniz. Bunlar oldukça normal sıkıntılar. Geçmiş olsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dar alanlardan ben nefret ederim aklıma gelince bile elim kolum bağlı olduğunu düşünürdüğümde nefesim daralıyor ama asansör araba yagmur vs. bunlar bende yok malesef geçmiş olsun
    YamahA Xmax 250 ABS

PiscocuK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok geçmiş olsun...en son bende MR girdikten sonra bu hale geldim..sık sık olmasada uzun tünellerden geçerken falan daraltı geliyor..hayatta marmaray vs binemem
    Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BaDCaT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Böyle bir şey yok vericekleri sadece uyuşturucu demek çok sığ bir yaklaşım.Oluşan komplikasyonların hepsinin nedeni geçirilen travmalar ve değişen beyin kimyasalları.Örnek olarak ssri antidepresanların vucuda günlük salınan serotonin seviyesini arttımak ve salınımını düzenlemek bu sayede gün içinde ki ruh hali değişimleri ve oluşan psikotik travmaları engellemek.

Gelişen bilime karşı herşey kafada bitiyor demekle olmaz.Zaten amaç o kafanın tedavi olmasını sağlamak.Eğer herşey kafa da bitiyor diye olsaydı psikyatri ve ruh hastalıkları diye bir bilim dalı olmazdı.
    İnsan vücudu Allah C.C tarafından öyle bir yaratılmış ki, her türlü durumda kendini yenileyebilme yada duruma alışabilme özelliğini barındırmaktadır.

1 sene önce ansiyete ve panik atak yaşadım. üzerine 6 seans neropsıkoloji tedavi + ilaç tedavisi aldım ancak 6.ayın sonunda doktor ilacımın mg inı yükseltecekken ben lacı bıraktım ve şükürler olsun şuan zımba gibiyim.

Günlük 10mg ilaçla başlayıp 1 senede Zanax kullanan biliyorum. İlaç sektöründe öyle bi rant varki, bikaç mübessil dostunuz varsa anlarsınız demek istediklerimi.

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İnsan vücudu Allah C.C tarafından öyle bir yaratılmış ki, her türlü durumda kendini yenileyebilme yada duruma alışabilme özelliğini barındırmaktadır.

1 sene önce ansiyete ve panik atak yaşadım. üzerine 6 seans neropsıkoloji tedavi + ilaç tedavisi aldım ancak 6.ayın sonunda doktor ilacımın mg inı yükseltecekken ben lacı bıraktım ve şükürler olsun şuan zımba gibiyim.

Günlük 10mg ilaçla başlayıp 1 senede Zanax kullanan biliyorum. İlaç sektöründe öyle bi rant varki, bikaç mübessil dostunuz varsa anlarsınız demek istediklerimi.
    Evrim teorisi doğru yani?

İleride Allah göstermesin bir hastalığınız olursa doktora gitmeyi düşünmüyorsunuz anladığım kadarıyla ama bunu başkalarına telkin etmeyin. Binlerce yıllık tıp bilimini bir kalemde çöpe atmak pek doğru bir davranış değil.
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)

Allah bizi yaratmış ve öyle bir yaratmış ki düşünmeyi,birşeyleri geliştirmeyi akıl ile icat etmeyi başarabiliyoruz.Bugün bilim ve tıp ise bunu sağlıyor.Psikiyatri gibi bir bilim dalı da insanların ruh hastalıklarını tedavi ediyor ve problemlere çözüm buluyor.

1 sene de xanax kullanan vs hastanın durumu ve psikotik evlerine göre değişir.İlaç kullanımı ve ağır ilaçların kullanımı demek rant anlamına gelmez.O bambaşka bir olay.Hastanın durumunu ve kritiklerini yapmak hekimin yani bu işin ehlinindir bizlere laf düşmez xanax kullanmasını eleştirmek.

Malesef ülkemiz de psikiyatri vakalarına insanlar deli gözüyle ve ya gereksiz bakıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BaDCaT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Allah bizi yaratmış ve öyle bir yaratmış ki düşünmeyi,birşeyleri geliştirmeyi akıl ile icat etmeyi başarabiliyoruz.Bugün bilim ve tıp ise bunu sağlıyor.Psikiyatri gibi bir bilim dalı da insanların ruh hastalıklarını tedavi ediyor ve problemlere çözüm buluyor.

1 sene de xanax kullanan vs hastanın durumu ve psikotik evlerine göre değişir.İlaç kullanımı ve ağır ilaçların kullanımı demek rant anlamına gelmez.O bambaşka bir olay.Hastanın durumunu ve kritiklerini yapmak hekimin yani bu işin ehlinindir bizlere laf düşmez xanax kullanmasını eleştirmek.

Malesef ülkemiz de psikiyatri vakalarına insanlar deli gözüyle ve ya gereksiz bakıyor.
    Arkadaşım sen işi bambaşka yerlere çektin. Nezle olursan grip olursan vs ilaç al alma bu sana kalmış ama en ufak ruh bozukluğunda hemen sakinleştirici yada duygu değişimini gerektiren ilaçlar kullanıldığında belli bir zaman sonra bu ilaç kişiye yetmiyor dolayısıyla doz artışı ve ilaçların değişimi kaçınılmaz oluyor.

Gökhan son olarak sana böyle bir şey tavsiye ediyorum, bikaç arkadaşımda güzel sonuçlar aldı

Seni EMDR'la unuttum!-HABERTÜRK

wiesmann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konu başka bir yerlere kaymadan ben yaşadıklarımı yazayım belki yardımcı olur.

çocukken asansörde kalmıştım heralde çıkış noktası orasıdır. 2009 yılına kadar bende asansör, metro, karanlık dar mekanlarda daralır bunalırdım. ta ki anamurda şantiyede çalışmaya başlayana kadar.

tünel işinde çalışırdım 10 metre aralıklarla tavan lambaları bulunurdu tünelde, girişten baktığında 4. lamba görünmezdi o derece zifiri bir karanlıktı.

mühendis-işçi arasındaki ilişkiler *****, tünel başlı başına risk karanlık ve dağın ortasındaki bir delikte bulunmak ayrı stress.. delikanlılığa *** sürdürmemek, işçilere kendimi rezil etmemek için girdim bir gün 2km tüneli yürüyerek gezmeye, şansıma elektrikte gitti tam tünelin ortasında jeneratör çalışacak diye yürümeye devam ettim içimden çok dua ettim. iyi de tırstım yeni mezundum kendimi ispatlamaya çalıştım o günden sonra da bir daha korku yaşamadım.

hatta dinamit patlatıp dönüş yolunda tavan çöktüğü bir sahneyle de karşılaştım. kaç yıllık tecrübeli işçiler panikken ben soğukkanlı davranabildim.

ayrıca okulu uzattığım dönemde de insomnia olmuştum yani stress ten uyuyamayıp tavanı seyrederdim geceleri. zamanla aşılır bence sen çok düşünüp üzme yeterki kendini.

insanoğlunun sınırı yok seninde dinç bir zihinle aşacağına inanıyorum.

+çok zorunda kalmadıkça yani yataklara düşmedikçe ilaç kullanmam. baş ağrısı için ağrı kesiciyi leblebi gibi kullananlara karşıyım bu yüzden ilaçla tedaviye soğuk bakıyorum.
    i'm not a monster i'm just ahead of the curve..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)