bu yazdıklarını en başta yazacaktın "boşuna ağırlık" yazarsan bu cevapları alman normal ! biz istihareye mi yatalım tayfunun bu konuda ne kadar bilgisi var babası takla atıp rollbar sayesinde kurtulmuşmu diye ?
Printable View
ya iyi hoş hani biz birbirimizi yanlış anladık ki ben 300e sanayide kaynatılır 5000e yapılır diyenlere istinaden yazmıştımki soran arkadaş ralli aracı hazırlamıyo hazırlıyo olsa buraya sormaz.... ben sizin koyyduğunuz resme açıklama yaptım sadece kendi kendine sinirlenen arkadaşa uyuz oldumki hak vericeğini umuyorum adam tüv onaylamıyo ama iyi bişey yazmış...
Tamam da ben de bunları biliyorum sen de biliyorsun.. TUV izin vermiyor tabi ki karşıdaki araçlara daha çok zarar verdiği için.. ben zaten trafikte roll cage kullanın demiyorum ki.. ama sen oraya 2 kelimeyle boş ağırlık yazarsan o tepkiyi gösteririm tabiki de.. Hele de baban yaşamışken bu olayı öyle yazıyorsan sen beni cahilliğimle bırak yaşarım ben böyle de..
Edit: Hala yazdığın kelimelere dikkat etmiyorsun uyuz olmak falan..
yani sen şimdi ciddi ciddi benim rally arabalarından roll cagein sökülmesi gerektiğine inandığıma inandın? bu yüzden açıklama gereğinde bulundun kusura bakma gereçekten çok özür dilerim...
dipnot: eğer birisi rollbar-rollcage adı altında arabasına borular kaynattırmayı düşünürse ben yine boşuna ağırlık derim, rallide güvenlik kadar rijitlikte ön plandadır, trafikte giden arabaya karter muhafazası taktığın zaman bile arabanın hasar alma oranı değişiyor bazı şeyleri düşünmek lazım...
yok bence hala bu konuda boşuna ağırlık sende bana katılıyorsun bir sıkıntı yok =) üstün çoğunluğunun cadde kullanıcısı olduğu bi forumda rollcage kaça yaptırırım diye soran birine ben her seferinde ısrarla boşuna ağırlık yazarım ki sende hemfikirsin, ayrıca bana olan ilk cevabınmı okursak arkadaşım hiç kusura bakma rally arabalarında neden rollcage olduğunu değil genel olarak rollcagein gerekli bişey olduğunu anlatmıssın bide sinirlenip tüv onaylamıyor diye bozulmussun =) olsun madem elbet biri daha sorar bende yine boş ağırlık yazarım o zaman sen dersinki bizler için çok saçma ama rally arabalarında lazım adamlar takla atıyor yürüyeni bile farklı alttan biz alsak aynı darbeleri uçup konarken kulemiz başımız çıkar bende derimki doush arkadaşım haklı rally arabasında boşuna ağırlık değilki şimdide onu yazıyorum...
dipnot:yaşınız yazmıyor ben arkadaşım falan yazdım büyüğümseniz kusura bakmayın...
Yaşlarımız yakın sıkıntı yok büyük olsaydım da zaten takıntılarım yoktur :)
Ben de diyorum ki sadece boş ağırlık yazarsanız her seferinde ben böyle tepki gösteririm.. İlla birilerininin karşı çıkıp bu konuşmaların geçmesi mi gerekiyor ? Bilgiye sahipseniz paylaşın.. Ben sokak araçlarında bir yere kadar kullanılmasına karşı değilim.. Burada bir çok insan eski model arabalaara yeni nesil motorlar swaplıyor.. 92 model civic in hangi euro ncap inden bahsedeceğiz ? MK1 golfe VR6 koyunca güvenlik yanında hediye gelmiyor.. Belirli denetimler altında bu araçlara roll cage serbest olabilir ve trafikte de kullanılabilir.. TUV'den rally araçları bile geçemiyor ki ama yurtdışında kullanılabiliyor trafikte bu araçlar nedense.. hoş biz daha motor swap ı yasallaştıramıyorz doğru düzgün... ve evet size rollcage in neden gerekli olduğunu yazdım işte bu yukarıdaki nedenlerden.. İlla tepelerden uçup kaçmaya gerek yok ne işe yaradığını ikimiz de biliyoruz güvenlik dışında.. ama asıl amacı güvenlik.. adı üstünde "rollcage(takla kafesi)".. rijitlik yapısının getirdiği bir şey..
doğuş işte bu noktada yanılıyorsun rollcage hiçbirşekilde trafik kullanımına uygun değil yasal olarak kullanıldığı hiçbir ülkede yok burda bir yanlış bilgin var neden diyecek olursak? trafikteki araçlar kaza yaptığı zaman şoku abosorbe eiyor yani mesela hondaları ele alalım dikkat edersen hepsi şisman burnu kısa araçlar oldu nedeni sokaktaki yaya çarpınca ayak bileğinden kırıp arabanın ustune takla atmasın insan yataga yatar gibi dussun diye... sen eğer rollcageli bi arabayı sürersen trafiğe neğe vurursa doğrar... betona çarpmak için tasarlanmış sistem 150 ile gelen betona çarpar mesela... rijitliğe gelince rijitlik için çok önemli o araçlar çok farklı disiplinlerde zorlanıyor darbe alıyor sadece kaza olarak düşünme. benim çok sağlam dediğim w124 kasa eski mercedes marka arabam şu anki fiat arabamdan malesef daha güvensiz tasarım çok önemli... swap işine gelince proje çizilerek yapılıyor nşa ya göre ama legal veya illegal şekilde ne yapılırsa yapılsın o arabanın güvensiz olduğu gerçeğini değiştirmeyecek.. bu gün tamponların önüne arkasına takılan demirler bile yasak izinverde çok hızlanmış ki genelde projelere bakarsak profesyonelce yapılıyo ama o kadar hızlanmış ama ona göre durmayan arabalar karşı tarafa zarar verebilicek sekilde rollcage sahibi olmasın yani sen onlara lazım demissin ya esas onlarda olmasın kardeşim..
Aynı şeyleri savunuyoroz genel olarak ama trafikte karşı araca verebileceği zararın farkındayım, Honda'nın yayaya çok fazla önem verdiğini testlerde görebilirsiniz zaten.. Sadece bazı araçlarda bazı durumlarda sokakta kullanılabilmesini savunuyorum, 500 hp yapıp hala 10 yıllık frene sahip olanları değil,ya da alt takımı güçlendirmenin yay takmak olduğunu düşünenleri değil.. Eğer ki benim "boşuna ağırlık" yazmanıza tepkimin nedeninin anladıysanız uzatmaya gerek yok daha fazla :)
siz hala devam mı ediyorsunuz ya :D
Muhabbet sardı ya abi :D
iyi bir kaynak oluyor devam devam :D
Rollcage direk trafikten men...
abim, kardeşim işin özü ecele çare yok ...
trafikten memur arkadaşlarım vardı onlara sordum onlar ruhsata işlenebileceğini söylediler ama belki de bilmeden salladılar mı acaba ?
benım R11 mde vardı press roll cage. istemıhan acar yaptırmıs.. o arabayla gırdıgım vırajlara hıcbır makınayla gıremedım.. hatta ben satın almadan once o aracla behıc abı besıktas dolmabahcede kaza yapmıstı, gazetelere roll cage nn kurtardıgı adam dıe baslık atılmıstı..
sımdı kı sahıbı TUV den gecmıyor dıye kestırdı :S 100 200 ateslerdım yıne de kesmezdım roll cage yı.
bagdat cd de 5-6 arac gezerken polis baglamıstı.. heryerıne baktılar roll cage yı kusur saymadılar, bıkac kez daha uygulamada trafık kontrollerınden gectım, roll cage sıkıntı yapmadı..
Ülker Cup dan cıkma Palio Kitcar da kullandım onda da sorun olmadı..
ne marka olursa olsun Roll Cage li arac kullanmak cok keyifli..