Güncel
Boru çapı kaç mm olmalı ? Kullanılan malzemenin kodu vs ?
Printable View
Güncel
Boru çapı kaç mm olmalı ? Kullanılan malzemenin kodu vs ?
Peugeot 106 Multipoint Roll Cage - Custom Cages Ltd, UK
106 icin soyle birsey buldum.
arkadaşın verdıği linkte boru bağlantıları için aksesuarlar var 40mm yazıyor detaylarında 28mm bncede ınce olur.
vay arkadaş eski konuyu görünce bi tuhaf oldum :D:D
Arkadaşlar cadde otomobiline roll cage koyduktan sonra aracınız büyük ölçüde değer kaybeder. Zira öncelikle roll cage'in ön bağlantı kolları için torpidoyu kesmek gerekir. Kasada bağlantı noktaları vs'leri ile bir çok noktadan aracı delik deşik edersiniz. Polislerin konuya tutumları birazda size bağlıdır. 4 sene caddede ve şehirler arası yollarda roll cage'li araç kullanmış biri olarak diyebilirimki eğer efendi gidip, trafik kurallarına uygun davranırsanız aracınızda çok dikkat çeken ve bas bas bağıran saçma sapan bir egzoza sahip değilse başınız pek belaya girmez. Rollcage'ler iki çeşittir. Kaynaklı ve civatalı olanlar. Civatalı roll cage'leri muayene zamanı geldiğinde araçtan söküp muayeneden geçtikten sonra tekrar takabilirsiniz. Kaynaklı roll cage ler için böyle bir opsiyonunuz olmaz. Bu işin maliyeti yurt dışı bağlantılarınız ya da işi tamamen Türkiye'de yaptıracak olmanıza bağlı olarak 1500 ila 3000 tl arası değişir.(Homologe Cage'ler için konuşuyorum.) Elbette profesyonel anlamda yarışmayı düşünmüyorsanız kesinlikle tavsiye etmeyeceğim bir iştir. Ben bu siteye genel olarak baktığımda içinde roll cage tertibatı bulunan bir aracı caddede hem kendisi hem de başkaları adına güvenli kullanabilecek bir potansiyel pek göremiyorum ne yazık ki. Cage'li araç ile 1 km'lik bir mesafede dahi kemer takmamanız sizin adınıza ölümcül sonuçlara yol açabilir. Hatta sert süspansiyon var ise aracınızda zıplamalarda dahi büyük problemler yaşayabilirsiniz. Öte yandan cage'i çok elzem olmasada yinede yarış koltuğu ve 4 noktalı emniyet kemeri ile kullanmak lazım gelir ki bu kemerleri günlük kullanımda tak çıkar yapmak hiçte olacak iş değildir.
Ha "yok arkadaş, sen beni koltuğu 45 derece yatırıp tek elle otomobil kullananlardan mı sandın, ben motorsporları disiplinini bilen adamım az kaykıl hele gölge etme" diyenlerdenseniz bu en ufak hatada faydadan çok zarar getiren parçayı aşağıdaki dökümana göz atarak homologe olarak yapın bari demekten başka çaremiz kalmıyor.
http://www.tosfed.org.tr/images/doku...i_17302011.pdf
2010 Kurallar Kitabı Standartları da aşağıdadır,
FIA tarafından homologe edilmiş olanlar haricinde ana rollbar için 45 mm, diğer bağlantılar için asgari 38 mm çap olacaktır. Borular soğuk çelik çekme olacaktır. Ön, ana ve yan rollbar ayakları 120 cm2 satıhta, arka rollbar ayakları 60 cm2 olacaklardır. Bu saçlar en az 3 mm kalınlıkta olacak ve önde asgari 3 arkada asgari ikişer cıvata ile tutturulacaklardır. Cıvata kalitesi 8.8, asgari çap 8 mm olacaktır. Somunlar kilitli tip olmalıdırlar. Ön tabloyu bozmamak maksadıyla kavis verilmiş rollbarlar kabul edilemezler. Tek büküm noktasına 30 derecelik açıyla izin verilmiştir.
Trafikte aracını kasksız ve yarış kemersiz kullanamazsın. :)
Çıplak kafayı vurduğunda ne olur sen düşün. K20 org'da da vardı bunun tartışması.
Autopower Industries - Roll Cages
sorunuzun cevabı olurmu bılmem ama bende arastırdım zamanında ve bu işin detayını peak garage Serdar ustadan detaylı bilgi alabirisiniz...
bizde aşağıdaki linke girip kendinizi tanıtmanızı rica ederiz . :
Üyelerimiz - TechTurkey Forum