konuda göründüğü gibi işte..
yarın bi aksilik olmazsa boyaya vereceğiz...
farlarda geliyor yarına
çoğu şeyi sonuçlandırcaz inş. :D
Printable View
konuda göründüğü gibi işte..
yarın bi aksilik olmazsa boyaya vereceğiz...
farlarda geliyor yarına
çoğu şeyi sonuçlandırcaz inş. :D
Eski Quattroculardan Arif abi var :D Amerikadaki arabasıydı.. videosnu koyayım.. ulaşmak isteyen olursa söylerim kendisine (: buraya üyeliği vardır diye tahmin ediyorm..
YouTube - Audi A4 1.8T Launch
YouTube - Audi A4 Elim. GT2871R Dyno
o nasıl bi kalkıştır öle ya.aracın ekstaraları nelerdir var mı bilgi ?
Bende bi ara A4 1.8T quattro hastalığı başlamıştı. Hatta ankarada aramıştım fakat tek korkum bu araçların motorlarında sıkıntılar oluşabileceği. Motorları çok kuvvetli ve yaşlarıda büyük olduğundan korkmuştum açıkçası ... Şu anda 1.6 2005 A3 düşünüyorum...
motor yağı ne kullanıyorsunuz?
Yakıtınız nasıl bende onu sorim... 2005 'lerin motorları farklımı?
5-40 motul kullandım önceki yağda, 1-1.5 litre kadar eksilme yaptı, ben de belki eksiltmez die mobil 5-50 denedim :)
Ama durum aynı o yüzden şimdi 5-30 denemeyi düşünüyorum... Çünkü aynı eksiltme olduğu sürece kullanabildiğim en ince yağ en sağlıklısı.. (yağ tartışması yağmayalım burda kabaca böyle dedim..)
Yakıtımdan bi hayli memnunum aslında :) şehiriçi ve gazlamalı karışık 10 u pek geçmiyor..
Gazlamazsam şehiriçi 9lt
uzun yolda 7.0-8.5 civarları vites oranlarımız biraz kısa olduğu için 3000 devirde 110 la gitmek zorundayız :( o yüzden uzun yol çok değişken oluyor ve pek verimli olmuyor..
Ayrıca bu değerler arabayı aldığım günden beri kayıtlıdır, hatta EXCEL de tablo ve grafik olarak ta vardır :) o yüzden isteyenlere 0.1 litre hassasiyetinde bile ortalama sunabilirim...
Evet 2005 1.8t ler farklı olması lazım.. Ama yinede yakıtı düşürecek etkenler var.. Yazılım şart bi kere :)
bir sonraki değişimde 5-30 castrol edge kullanmayı düşünüyorum...
Birde kaç km de bir değiştirmek lazım?
golfümde 10-12 bin arası değiştiriyordum mesela
arkadaşlar bizim dükkanımızda ankarada..adıda quattro garage ;) bu ismi sırf quattroya olan sewgimizden dolayı werdik..aslında tüm araçlara profesyonel anlamda lpg montaj işi yapıoruz..montajladığımız araçlarda çok performanslı araçlar war.ko4 lü 1.8t ler--e39 m5-skylıne r32 gtr--porsche cayenne--escalade--bmw x5 gibi yüksek güçte birçok araç uygulamsı yapıoruz..
bizde 4 adet kendimize ait quattro war.2 tane b5 1.8t--2 adette b4 audi 80 competition var..competitionların biri 1.8t motorlu ve k04 setuplu hiç hatasız kırmızı renkte mükemmel bir araç...tr deki competitionlarda ilk sırayı alabilir belki...
diğer b4 ise oda audi 80 competition..1.8t motorlu..ama sadece drag yarışları için hazırladık..gt3582r turbo..supertech sibop yay şapka--je pistonlar--IE kollar..haltech platınum sport 1000 ecu-rs4 komple şanzıman 6 vites--evc6 +125 shot nos---v.s...uyguladığımız parçalar ortalama 700 hp lik setup için.ama ne yazıkki ölçme şansımız olamadı daha :(
b5 ler ise biri 1996 model 1.8t diğeri ise 2000 model 1.8t sportline tr deki sayılı araçlardan biri diyebiliriz...
kısacası quattro yu SEVİYORUZ :) ;)
vag forumda okumustm aklmd kaldıı kadarıyka fakat tekrar bulamadım konuyu,quattroculara bı soru
on arka farklı offset ve et degerı bulunan jant taksak sıstemde(quattro) herhangı bır sıkıntı oluyo mu?
Mesela on 8.5 et30,arka 10.5 et 25 . . . .
r32 gtr ye lpg
harbimi yaa:)
bu arada skodayı çook seviyoruz:]
video alsak şöyle bi quatrodan soğusak:]]
merhaba arkadaşlar,
atölyemiz "quattro garage" şaşmaz oto sanayii sitesi eski 11 (yeni 2539.) sk. no:21 dedir.
tel: 0312 278 77 72
Tamam teşekkürler mutlaka uğrayacağım... ;)
merhaba yavuz364; mesajınızda MS ECU ile Lpg enjektörünü sürmekten mi bahsettiniz,yoksa MS ECU uygulanmış bir motora LPG dönüşümü yapıp yapmadığımızı mı sordunuz?
Ben her ikisine de cevap yazayım:
1) MS Ecu ile lpg enjektörünü sürmek nerede ise imkansız.Sebebine gelince;MS Ecu de 2 farklı yakıt haritası var.Lpg ile sürmek istediğinizde switch ile haritayı 2.moda alabilirsiniz,fakat injector type seçiminiz sorun olacak.Çünkü lpg enjektörleri yaklaşık 1.2-2.0 ohm arası dirençlidir.Oysa benzin enjektörü 10-15 ohm dolaylarında.
2) MS Ecu uygulaması yapılmış bir araca Lpg dönüşümü yapmadık.Fakat setupınız ile ilgili detaylı bilgi verirseniz elbette buna uygun LPG dönüşüm kiti önerebiliriz. Yukarıda Anıl 'ın bahsettiği 80 quattro competition proje makinamız.Ve biz bu makinayı 500 beygir (LPG) ile yürütmeye kararlıyız.
quattro bir araçta LPG dönüşüm kiti uygulandıktan sonra hissedilir derecede performans kaybı olurmu?
Araçlarımıza önerdiğiniz kit hangisidr?
soruma 1. şıkta cevap vermişsiniz :) teşekkürler..
Ancak buna da 2 şekilde çözüm var aklımda..
1- LPG ve MAP değişim swicth ine enjektörleri de bağlayarak, düğmeye bastığımızda benzin enjektörleri yerine LPG enjektörlerine sinyal vermesini sağlayabiliriz, LPG enjektörlerinin iç direncini eşitlemek için de seri olarak direnç bağlayabiliriz.. Elektronik konusunda farklı devreler de yapabilirim..
2- MS in 2 farklı enjektör çıkışı var, bu şekilde düğmeyi direk MS girişine bağlayarak hattı MS üzerinden de değiştirebiliriz..
Sizin 2. cevabınız için de K04 lü 1.8t AEB motorum var, buna fiyat alabilirmiyim..
Ek soru: Birde elimde CNG için aldığım Tamona gaz beyni ve sensörleri var, LPGyede uyumlu, Bunu kullanabilir miyiz? yazılım v.b. içinden çıktı ama kabloları flan yok, Bunun için de Fiyat verebilirseniz çok iyi olur (tüp ve hatlar yok bende, sadece beyin ve elektrik tesisatı var..)
Ben de Haftaya utku ile gelicem muhtemelen :) Gelmeden konuşalım da, gelmişken işimizi de halledelim bari..
skyline gtr32 ve lpg? Detaylari ve varsa fotolari paylasabilirmisiniz ?
işte makinamız
http://www.techturkey.com/forum/vide...pec-c-35r.html
skodanın videolarını isterük:]
çok canlısını gördüm ama özledik:]
şu r32 lpg olayı ney gerçekten??
merak içindeyiz
fotolar bi türlü yüklenmıo r32 nin :(
Avus s4 jant ariyorum...Goren bilen varsa bana ulassin ..
sesiniz çıkmıyor :D
Sessiz ve derinden geliyoruz :)
Asıl size sormalı :)
istanbuldaki kar yetmedi kocaeline gittik biz.. Sizin ayağınıza kadar geliyor ama sizde iş yok :P :D hehehe
Televizyonda flan ankarayı gördüm de, mükemmel olmuş yaa, keşke buralarda öyle olsa da bütün gün dışarda yanlasak :D
Anmelden | Facebook
Anmelden | Facebook
Anmelden | Facebook
Ne guzel eglenmissiniz :)
yavuz , utku ;
abiler a4 b7 2.0t quattro alma ihtimalim var..bir kaç güne belli olur..
2.0 t quattroya , eibach -5 takabilirmiyiz?
koni amortisör takabilirmiyiz?
daha da güzeli coilover takabilirmiyiz?
quattro aktarma sistemi biliyorum ama yine de sorayım dedim...