çok şerrrefsiz bu sigortalar ya:D
Printable View
çok şerrrefsiz bu sigortalar ya:D
normalde ödemek zorun da bildiğim kadarıyla tamamını ama farklı işliyoruz biz demişti arkadaş..
Bence verilsin kaskoya perte ayrılsın.. yani ortamı söylenenenleri takma diyenler var ama satarken senin canın sıkılacak başkasının değil aynı şekilde kulağına bireşeyler gelince de senden başka takan olmayacak bu durumu..
Zararın yarısını karşılama kısmını anlamadım. Honda servisine bırakıp bunu yapın diyince kasko tüm masrafı ödemeyecek mi servise. O nasıl iş öyle.
Bu arada kimseye teşekkür etmemişim :) Telefondan forumdan Fikir yürüten yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Bakalım karar vermek için biraz daha zamanım var hayırlısı artık.
Öncelikle çok geçmiş olsun.
Zararının tamamını karşılamama olayını bende anlamadım.
Ufak kaza olur poliçenin khasarsızlığı bozulmasın diye bulaşmayız, büyük olur tamamını ödemezler ki görünen kadarı ile bu orta büyüklükte hasarlı bir kaza. Bunuda ödemezlerse biz neden kaskolara bu kadar paraları bayıyoruz.
Çok canım sıkıldı, geçmiş olsun.
Birde aklıma geldi, bu hasarı yekilide değilde özel bir serviste sıfır parçalar ile toplatsanız maliyet düşecektir. O zaman kasko nasıl davranır? Belkide o durumunda tamamını karşılar kasko.
enesim çok geçmiş olsun tekrar ben olsam toplardım keyif senin zevk senin topladıktan sonra kimsenin ne dediği umrunda olmamalı bence fotoğraftan görüldüğü gibide büyük birşeyi yok gibi ama tabi bi yandanda borç kapatırım diyosun iyi düşünmek lazım
Şu anda bana yapılan teklif şu şekilde , bir yetkili servisle pazarlık edilip anlaşılmış ve bunun yarısını karşılıyorlar.Yarısını tamamını karşılama konusu uzun hikaye açıklamakda istemiyorum bana göre ben haklıyım ama hukuk sistemini biliyorsunuz bir dava açsam araba 10 yaşına gelmiş olur heralde sonuçlanana kadar :)
allah kaskoların eline düşürmesin. Çok geçmiş olsun
Enes bence içine sinecek şekilde topla aracını kim ne derse desin insanların ağzı torba değil ki tertemiz arabalara bile bir kulp takıyorlar kimsenin ne dediği umrunda olmasın.
Çok geçmiş olsun Enes. En iyi kararı sen düşünerek ailenle paylaşarak vereceksin.
Ne karar verirsen ver senin için en sağlıklısı ve hayırlısı olsun inşallah.
toplanıp binilebilir, evlat olarak kalabilir. yalnız airbagleri boş ver filan denmiş allah göstermesin toplandıktan sonra başka bi kazada airbag olmadığı için zarar görebilirsin, airbagler bence en önemlisi.
Enes tekrar geçmiş olsun.bence yavaş yavaş topla derim.
cana geleceğine mala gelmiş... para kazanılır... ama sıhhat gibisi yok... kararın ne olursa olsun parayla alınan hiç birşeyin sonu yoktur...
Buyuk gecmis olsun gercekten cok uzucu bir durum :(.
Duygularinla karar verirsen toplatir binersin, mantiginla karar verirsen kaskodan parayi alirsin diye dusunuyorum. Cok zor bir secim Allah kolaylik versin..
Yaptır gitsin bence kaldır fotoyuda hiç düşünülecek bişe yok, çünkü araçta birşey yok yani tertemiz araba, diğer türlü hep aklında kalacak, keşke yaptırsaydım diyeceksin ;) Zaten merak etme 3-5 sene sonra satacağın vakit kazalı olsa bile yinede senin aracın kadar temiz bir Type-R bulunmaz ;)
hesap duz arkadaslar hic duygusala baglanacak bir mevzu degil bence ...
Basitce otomobilin pert edilir ise sana odeyecekleri para kazadan once arabayi satsan cebine koyucagin parami ?
kaskodan yapildi diyelim birsekilde ozaman aracini satmak istediginde cebine girecek para nedir yani kazali bir typr kaca satilir ?
Bu sure zarfinda ugras didin parca ara sanayide araba topla (tamam biliyorum bu kisim coguzaman cok egleneceli bile olabilir ) ama degecekmi ?
Sahsi fikrim Eger kasko sana piyasada temiz bir typr alabilecegin kadar para verip pert ediyorsa pert et al parani git yeni bir otomobil al bin ...
Arada 2-3 liranin farkina bakma cunku bunu toplasan ugrassan didinsen de en sifir en mukemmel parcalarla toplasanda 2 gun sonra satmak istediginde donecek laflara inanamiycaksin saticagin paralarda emin ol seni uzucek ....
Benim tavsiyem kaskoyla pazarlik herzaman olur kaskonun yapmasi gereken sana para vermek degil senin zararini karsilamaktir .
Buda senin arabanin ozelliklerinde kmsinde boyasizsa boyasiz kazasizsa kazasiz (bu kazadan once arabanin durumu ne ise ) o durumda bir arabayi alabilecegin bedeli odemek ...
O nedenle pert et kaskonun tepesine bin ciddiye aldigini goster parani al git tertemiz bir typr daha al eger typr a binmeye devam etmek istiyorsan ....
Tekrar cok gecmis olsun caninida sikma sana bisey olmamis otomobildir bu bugun gider yarin gelir Allah insani saglik sahatinden etmesin ...