+1 sunrof haricinde hersey rs de var hatta extra olarak 6li cd changr var :D
Printable View
ya arkadaş ben anlamıyorum neden marka fanatikliği apıyorsunuz.
RS dediğiniz araba benim gözümde şirket arabasından farkı yok. ne bi sportif duruş, ne bi iç dizayn, görüntü. hiçbişe yok. bi motor koymuşlar üzerine adam akıllı gerisi boş. :D
dostum ben sana r değil 6 ilerı yapıcam ozmn anlıycan neyın ne olduğunu burda arac dıreksyonlarına oturmus ınsnalar var yorumunu yapıyoarlar bulmussun ordan bır test hala kıvranıyorsun ben test arastırmasına gırmem gırmıycemde bunu anla artık kullananlardan duyanlardan al yorumu o sana yeter
bu arada normal 1.6 306 ıle gtı arasında ıcınde dağlar kadar fark var alkantra derı koltuklar spor tabı koltuklar yarı otomatık klıma sanruf 2001 lerınde orıjanl cd calar paketmaket değil açılan kelebek camnları rs ye göre daha genıs ve ferah ıc dızayn ön panelde yağ haraterı km göstergesı modelden modele değişiyor v.s v.s yetmedıyse aklıma geldıkce yazarım kılonun 1.4 le farkı ne koltuk ve kapısının eksık olusumu :D mesela 306 1.6 5 ılerı gtı 6 ılerı suspansıyon bakımındanda cok cok cok farklı bır araba arka lastıkler vıraj ıcınde bu arada kamber alıyor açı değiştirıyor fln fln fln fln fln fln......
arkadaşlar 1998 306gti ile 1998 rs ki karşılaştırın ...aradaki gömlek farkını görürsünüz..1998 yılında 6 ileri janzımanla hangi araçlarda var ..bi kıyaslama yapın ..kamyonlar ve otobüsler hariç..
İyi gel 6 yı yap bakim nasıl yapıyosun yapamayan şerefsiz olsun mu?
Baskasının yormularının arkasına sığınma dünden beri debelenip duruyosun salladın basta testlerde gti iyimis bimlemleymis sonra kıvrtıp duruyorsun.İlk basta testlere inanıyordunda simdi mi inanmaz oldun?
Bukadar iyiyse pist zamanlarını koyun ona göre tartışalım.Hislere göre karşılatırma nerede görülmüş söylesene?bende iki arabayıda kullandım farklı zamanlarda ben şöyle hissettim böyle hissettim yazdım mı yazmadım çünkü boş bi sonuca varılmaz sonuca varmak istiyorsan zaman koyarsın ,test verisi koyarsın kimin iyi olduğu belli olur.
306 daha oturaklı gırer dıye dusunuyorum :)
Benim anladığım;
Go-kart kullanır gibi viraja girmek istiyorsanız RS
Daha uzun aks mesafesiyle girmek istiyorsanız 306 :)
valla banada şahin kullanırken çok süper his veriyor yanlıyor falan arkadan itiş böyle kendimi spor bir araçta hissediyorum hele yayları kesik yerle bir oldumu hiç esneme yok seke seke her viraj yan falan m3 te gibi hissediyorum :D ama sadece hissediyorum anlatabildimmi şu hissedenlere lafım :D
clio rs in normallerinden farkı deri koltukları , direksiyonu , beyaz spor kadranı , vites topuzu , hiç bir alt modelinde olmayan 6lı cd changer ı , alkatre kapı iç döşemeleri , orjinal spor metal pedallar , süspansiyon komple farklı vs vs vs vs kutsal kusura bakmada 306 gti konsolunu görünce kendimi valla murat 131 e oturmuş gibi hissediyorum tüm içtenliğimle söyledim kızmak yok o ne biçim bir konsoldur yaw üzerime gelcek gibi kare kare dikdörtgen falan :D:D oturunca kendimi 75-80 model araçlarda sanıyorum :hahaha:
Adam boru gibi pist dereceleri koymuş videolu hala his mis diyenlere şaşıyorum ben nasıl bir his bu yahu :D hani 306 gti kullanmasak tamam dicem :D
ben açık ve net söyleyim 306 gti ancak rs ile görüntü olarak kıyaslanabilir oda göreceli olduğu için farklı düşünceler çıkar doğaldır ama diğer hiç bir kriterde rs in yanına konamaz 306 gti bu kadar basit yani uzatmanın anlamı yok varsa belgelenmiş bir kanıt koyun :) hızlımı ? yol tutuşumu iyi ? pist derecesi varmı ? teknik verileri neler ? yahu allah aşkına bir yerde bişeyde üstün olduğu belgelenen bir yer gösterin şu 306 diyenler ?? bir kriter için rs ten iyidir denmiş yada derecesi olan bir yazı gösterin :) hala his his his tutturmuş gidiyor millet :D
Walla ne yalan söyliyim 306 GTI görüntü olarak RS ten de bir çok farklı hothatch ten de çok çok daha güzel. Ben içini de kullanımını çok beğeniyorum 306 GTI' ın. Zamanında bi arkadaşım sıfır almıştı 1998 yılında bordo. Yay may hiçbişey yokken stok haldeyken michelin lastiklerle o araba yola öyle bir yapışıyordu ki walla şaşırıyorduk. O hareketleri her arabayla kolay kolay yapamazsınız. Araba çok ciddi yol tutuyordu.
Ama gel gör ki RS teki frenler ve motor bi başka. RS te en çok zevk aldığım şey 2. vitesi bitirip 3 e çaktığınız zaman arabanın şişmeden yığılmadan aynen devam ederek uzamasıydı. O nasıl bir zevk nasıl bir keyiftir anlatılmaz yaşanır :D
Ya gençler her konuda kavga etmek birbirinizi tehtid etmek zorunda mısınız? Evet anlıyorum kanınız deli ve hızlı akıyor ama yapmayın böyle şeyler :D Allah aşkına 306 daha iyi olsa ne olur RS daha kötü olsa ne olur? Hayatın keyfini tadını çıkarın. Koyuverin gitsin...
Benim eniştem de tekne almadan önce arabalara meraklıydı, bunun son hızı şu kadar, onun ivmelenmesi bu kadar der dururdu, bir tekne aldı, şimdi arabayı sadece marinaya gitmek için kullanıyor :) O kadar huzurlu ki, abi 320d alalım sana diyorum, ne gerek var, Fiesta dizel yetiyor da artıyor bana diyor :)
Sanırım tekne alan insanlar huzura eriyor, böyle ılımlı konuşmaya başlıyorlar :)