Haha tespit çok iyi ve doğru :)
Ama ben kaşınmaya başladım yine. O nedenle her an eski hırçın zamanlarıma dönebilirim :hehe:
Printable View
yaa kardeşim kusura bakma yanlış anlama maksadım ters yapmak filan değil medeni bi şekilde bir tartışma konusuna yorum yapıyoruz...ama senin yaptığın düpedüz marka fanatikliği...zaten şahine bindiğin zaman aldığın zevk ve hissi bir gti a bindiğinde aldığın zevk ve hisle ayırt edemiyorsun...:)sen eğerki görüntü ile ilgilide 306 mı clio mu dersen seni şiddetle kınarım...:Dpiyasada ki birçok otobüs kamyon traktör bilem clio dan daha güzeldir...:Dön konsolu görünce bişeyler hissediyormuşsun ya ...bencede 306 ön konsolu bir başkadır geniş bir iç mekan ve rahat kullanım imkanı veriyor...clionunki gibi üzerine gelmiyo adamın...:heyoo: yani herşey hissetmekle olmuyor dediğin gibi..eğer dersenki haklısınız bu konularda gti üstün ama clionun gideri iyidir ..bu mantık dahilinde kabul edilebilir..
neyse neticede hissetmek bence çok önemlidir..:D
Arabayı yola tutturan şofördür;bu yüzden tartışan arkadaşlar her 2 aracıda kullanarak belirledikleri viraja girerek kararlarını verseler;ve böylece yol tutuşla başlayan tartışma başka yerlere gitmese :) Konuyu açan arkadaşlar bile anladığım kadarıyla pes ettiler konu için,ama herkes birbirine giriyor gereksiz yere.Herkes her aracı sevecek diye bir kaide yok ki.Size RS'in içi çekici gelir;karşınızdakine ise 306'nın ki.Herkesin görüşü,zevki kendine göredir.
bi daha küfürlü konuşma olursa konu silinir. küfreden uyarılır.
Koyulan testlerde birşey dikkatimi cekti HP/KG oranı RS ile 306 arasında baya farklı buda RS in ara hızlanmaları 306 dan daha iyi olduğu anlamına gelir ki bu nedenlede 306 dan daha hızlı tur atması zaten normal değilmi ?
Bir arabanın daha hızlı tur atması daha iyi yol tuttuğu anlamına gelmez bence...
tek bıldıklerı ınternetten bakıp bısyelr buraya koymak arkadasım oyuzden abuk subuk konusmalar oluyor burda tabıkı rsnın ara hızlanmaları daha ıyı adam kalkmıs bıze tur suresı daha hızlı dıyor bunun yol tutusuyla alakası olsada nekadar olabılr alah askına bunla kıyaslanamaz bu
ozaman 106 gti ın hp/kg hesabına bakarsan pistte bunlardan çok fark yemesi gerek dimi ?
pist dereceleri her zaman hızlı olan aracı 1. yapmaz ;) yolu tutuşu viraj alışı virajdan çıkışı en önemli etkenlerdir ozaman kimsenin piste çıkmasına gerek kalmaz :) sonuç belli hp/kg yap çıksın :)
gereksiz ve bilinçsizce hala savunuyorsunuz birçok şeyi
adamlar piste çıkarıyor deniyorlar buna bile itiraz ediyorsanız siz biliosunuz ne desek boş :D
http://www.youtube.com/watch?v=L9sOynaQ63A
Ozaman buyur tiff niddle ın kullanısından hangi aracın yol tutusunun daha iyi olduğunu izlersen anlarsın videonun sonundada finish zamanları mevcut aradaki fark ne kadar ? Video konu dışı ama yinede ne demek istediğimi cok iyi anlatıyor...
Dediğin gibi hepsi etken ama KG / HP olarak RS bariz derecede düzlüklerde 306 GTI a fark atacaktır...Buda RS in zaten 306 dan daha erken pisti dönmesine sebeptir başlı başına...RS in pisti erken dönmesi RS in daha iyi yol tuttuğunu göstermez bu verilere göre ...
Test değerlerinde ikisininde 0-100 değeri mevcut zaten 0dan 100 e cıkana kadar RS 306 ya 1.3sn fark atıyor....Ki verilere göre güç ağırlık oranı RS in avantajına buda onu viraja cıkışlarında 306 göre daha seri kılar...Pistte RS daha hızlı olabilir ama daha iyi yol tuttuğunun kanıtı değildir bence..
SINIF 2
1- Hakan Yalçınkaya .... Renault Clio RS .... 56.50
2- Murat Gökdağ .... Renault Clio 1.8 .... 57.84
3- Tahsin Bayçöl .... Ford Focus 2.0 .... 58.31
4- M. Doğanay Devran .... Opel Vectra .... 1.00.37
5- Bora Bilgiç .... Opel Corsa .... 1.01.50
SINIF 3
1- Onurcan Türkkan .... Mini Cooper S .... 54.85
2- Cem Varol .... Ferrari F355 .... 56.18
3- Faruk Kalkavan .... Mercedes CLK .... 56.75
4- Osman Çakıcı .... Subaru Impreza SW .... 59.20
time trial derecelerine dikkatli bakın ferari F355 56.18 ile dönerken rs 56.50 ile dönüyor nerde bu ferrarinin hp/kg üstünlüğü :) umarım anlatabilmişimdir.
bu konu çok tartışılır ama çoğunluk gtı üzerinde..
ben 2 aracada bindim fakat sadece clio ile viraj denemsi oldu ve bence çok başarılı yanlız cliokan arkadaşım rs in kafadan saldığını söylüyordu ki bunu bilen bi kaç kişi daha söylemiş.. bi başka konuda diğer postlarda pist süreleri verilmişl onlarla bi kıyaslama yapılamaz çünki ara hızlanmalarda rs daha ii olduğu için aradaki farkı kapatabilir
Edit: Evet yanlış olmuş huahauhuah düzelttim şimdi :D :D :D
Yok araçlar farklı pist zamanları aynı ama RCZ nin yol tutuşu scirocco ya göre bariz kötü...Ama finish süreleri aynı...
Tartıştığımız konuda RS pistte daha hızlı evet zaten olması gerekende o ama daha iyi yol tuttuğu anlamına gelmez diyorum ben...
306 iyi yada RS iyi demiyorum sadece pist zamanından bu daha iyi yol tutuyor denmez diyorum....
Madeth benim ne demek istediğimi anlamadı sanırım...Güç/HP yap sonuca göre o daha iyidir kötüdür demiyorum ki ben...
darkred bu konuda haklı, duzluklerdekı hızlanmasıda onemlıdır pıst suresınde, hee hıc duzluk olmucak handlıng etabı gıbı o zamanda dıreksıyon kabılıyetı devreye gırer.. yol tutus degısken bı kavram net seyler soylemek zor, bazı araclar vardır yuksek hızda daha ıyı oturur e90 gıbı bazılarıda dusuk hızlarda tutunması daha ıyıdır, daha suratlı vıraja gırer mcs focus gibi.. hislerde yanıltır tabi;) e90 daha guvenlı hıssettırır..
cliokan arkadaşım rs in kafadan saldığını söylüyordu ki bunu bilen bi kaç kişi daha söylemiş..
bunu bende daha önce duymuştum hatta verilen eski konu linkindede yazılmış...ama 306 için böyle birşey duymadım kimseden...kullananların yorumlarınada inanmıyorsanız pes diyorum...:p
arkadasım sen fanatiklik yapmayın diosun ama kendin yapıosun en basta yerden yere vuruosun ki zaten 306 nin görünüsüne v.s bişiy diyen yok zevk meselesi 2si de aynı paralar aşağı yukarı isteyen begendiğini alır biner traktörden kötü v.s bilmem ne sacma sapan seyler herkeze begenerek para vererek alıyor bunları ..
Pist süresinde düzlük ve fren performansınında etkisi var tabiki.Düzlüğü uzun pistlerde fark artabilir.Ama benim verdiğim linkler aşırı büyük,düzlüğü uzun olan pistler değil.Esas viraja giriş ve çıkış hızlarını bulmak lazım oda çok zor..