ohaa :D DNA araştırmasıda yapalım bence :D
Printable View
Eee soruyu anlamadan dogru cevabi veremezsin :p
306 ya bınmedım ama rs de -5 yay ve kule gergılerı falan ıle baya baya ıı yol tutuyo dıyebılırım.
İki araçlada zamanında gazladım gücüne göre rs biraz kısa kalıyor dingil mesafesi olarak bu sebeple daha güvensiz hissettiriyor. 306 daha uzun dingil mesafesi ve vites aralığına sahip daha güvenli hissettiriyor. Zamanında 306lar çoook iyiydi rs hiçbirzaman 306 kadar revaçta olmadığı gibi günümüzede pek ulaşamadı. Kafadan kopma eğilimi her koşulda mevcut yani biraz sürücü seçen bir araç rs. Alışıp kendine göre ayarladıktan sonra değişebilir. Zaten ikiside fransız teknik araç ağırlık dengeleri aşağıda. Memlekette yay araca iyi yol tutturur diye bi kaide var ama bu asfalt, bu eğim açısı, bu çukur, bu tümsek, bu engebelerle hiçbir artısını görememekteyiz.
Bigün olurda bi pist organizasyonu falan yapılır çıkar denenir bakılır. Çok kopuk arabalar değiller bence zevke kalır.
Eskiden 306 gti sahibiydim, standart amortisör ve yayları vardı. Çok yakın bir arkadaşım da Clio Rs aldı, ikimiz de birbirimizin arabasını kullandık zaman zaman. İkimizin de yorumu yol tutuş olarak, oturaklılık olarak 306'nın daha iyi olduğu yönündeydi. Yanlış anlaşılmasın Rs'in yol tutuşu kötü demiyorum, ama 306 hızlı virajlarda bana daha güvende hissettirdi.
kesin rs dir caanım. buda sorumu şimdi :D
RS'le daha keyifli viraja girersin karting havası verir veya daha güzel gazlarsın kilosundan dolayı,ama 306'yla daha bi emin olarak girersin,daha bi güven verirki ses ve görüntü ile birleşince ortaya senfoni çıkar:)
edit: bu arada 306'yıda kaydırabilen arkadaşlara bravo:D
306 gti daha ıyı oldugunu duymustum
Ben sadece senin bildiğin şu verileri merak ediyorum 306'nın Rs'ten iyi yol tutuğuna dair olan verileri.
Test verisi olur pist verisi olur bekliyorum..
Başka aksini idda edenler varsa onlarda koyabilir.
senden baska herkes aynı seyı söluyo arkadasım fakrındmaısın :)
clio rs e bindim zamanında alma düşüncem vardı...ama içinde ne bir spor araba hissi aldım ne bir farklılık yani şirket arabasına biniyorum gibi hissettim...:)direksiyon tepkisi ve virajı daha yumuşaktı..ama bir 306 ya bindiğin zaman direk o spor araba hissini alıyosun ..yani bunun testi filan diyosunuz eyvallah ama bazı gerçekleri kabul etmek lazım...hee derseniz gaz tepkisi gidişi nasıl diye o zaman işler değişir...
sürüş hissi denen bişi vardır. tabi herkes için geçerli olmayabilir.
306 gti okadarda yabana atmayın..4 hava yastığı .6 ileri şanzıman .sanruf.dört disk abs ..deri spor koltuklar ..bunun gibi bir çok özellikler 10 sene once 306 gti de vardı..peki rs de aynı yıllarda ne vardı ..hatta hondada vti ne vardı ..kıyaslarken daha mantıklı olalım..
ne gibi ne vardı rs te ? 4 airbag 6 lı cd changr yarı kumaş deri spor koltuk hepsi rs'tede var 4 disk ondada var konu bu deilki ? yol tutuş