Orası öylede ben durumu olupta yardım etmiyenleri kasdettim , bütün mahallenin bu şartlarda olduğuna inanmıyorum . Durumu olupta bunları görüpte yardım elini uzatmıyananada diyecek birşey bulamıyorum
Printable View
Arkadaşlar malesef mahalle malesef çok ama çok maddi olanakları bir semt. Şehrin tam göbeği ama hep yaşlıların ağırlıkta olduğu varoş bir kesim. Yani etraftakilerinde ancak kendi yiyeceği yemekleri vardır sanıyorum.
94 yaşındaki alzaymır hastası büyükbabama biz bakıyoruz.. Ve şunu öğrendim yaşlılar aslında artık yetişkin değil. Birer çocuklar. Sakallı, yüzleri kırışık çocuklar sadece. Harçlığımın elverdiği sürece bende yapılan yardıma katılmak isterim.
merhaba ben EGE ÜNİ. de ögrenciyim suanda
50 kaattt da benden (gücümün yettigince)
BU arada her zaman böyle organızasyonlarda yer almak isteyeceginizden hiç kuskum yok
AMMAAA dha haber ajansı haber yapıor YARDIM ETMIYOR ?
(sponsorla bile bir sandalye alırlar 3 5 bınde hıcbıryerlerıne dokunmaz NEDEN?)
burada da oturup düşünmek lazım
belediyenin çok büyük ayıbı var bende belediyede çalışıyorum ama biz bu tarz ihtiyaçlı insanları tespit edip temin ediyoruz akülü aküsüz+ 3 tane de engellilere tahsis edilmiş mnibüsünüz var istedikleri yere hastaneye gezmeye her yere ücretsiz götürüoruz..
istanbul içi olsaydı akülü bir araç ayarlardım..
bende varım ne kadar dıyorsanız...
Aslında istenilen akülü araç nasıl birşey tam olarak fotoğrafı varmı ?
Çünkü aklıma şu geldi o iki insan heryere birlikte gidiyorlar teyzemizin gözleri görmediği dedemizinde bacakları tutmadığı için şimdi akülü araç alınırsa teyzemizin oturucak yeri olucakmı ? Ben dışarıda görmüştüm sakatlar için 3 tekerlekli elden gazı olan motosiklet tarzı akülü araçlar. Bu tarz bir aracın yanına ekstra birde tekerlekli sepet eklenerek ikisininde kullanabilmesi sağlanabilir diye düşünüyorum ama tabi benzinli olmaması lazım 400 lira maaş 4 lira 1 litre benzinli ülkemde mümkün değil mutlaka akülü olması şart araştırsak bu dediğimi..
SGMS Akl Engelli Arabalar | wheelchair arabas sandalyesi, konya akl tekerlekli sandalye
YIL-SAN Özürlü Araçlar Sanayi Ticaret LTD. STi .....:::::YIL-SAN © 2009:::::.....
Belmo | Akülü Engelli Arabaları | Akülü Tekerlekli Sandalyeler
yukardaki linkte her cesitte arac var. yönetimden ilgilenecek birisi hesap acsın, kac bin kisilik forumuz bikac gunde toplarız tutarı.
Şu iki kişilikmiş
akl engelli zrl sandalyesi arabas wheelchair Medical Scooters
Fakat bunlar sadece sokakta kullanmak için eve giremez onun içinde amcaya birde ev içinde kullanabileceği bir minik akülü lazım
iyi kötü bende vardım edebilirim kendimize yok başkalarına minikte olsa faydamız olsun :(
http://www.sgms.com.tr/apego-2kit.htm
şu model iyi ama resmen araba gibi eve alıp korumaları saklamaları gereken bir durum söz konusu olacak çünkü adi insanlar çalma telaşına girebilirler e tekli alıncada yıllardır tek vücut hareket ettiklerini ifade ediyorlar buna onları ayırmak olur sanırım ve tenteli olmasıda yazın sıçaktan kışında yagmurdan bir nebze korur
arkadaşlar çok güzel bir fikir, çok iyi düşünmüşsünüz. ama ülkemizde sadece ahmet dede ve şerife nine yok, bunun gibi yüzlerce vatandaşımız var. eminim bu insanlara bu siteden ya da başka yerlerden yardım yapılacaktır. bu konuda şüphem yok ancak benim de aklıma şöyle bir fikir geldi. *****, bir otomobil forumuyuz ve hem araçlarımıza hem de ekstralara yüzlerce binlerce lira yatırıyoruz. diyorumki bu yardım olayını gelenekselleştirsek? yani techturkey adına bir banka hesabı açalım ve bunu yardım fonu yapalım. tespit ettiğimiz insanlara elimizden geldiğince yardım yapalım. forum olarak da muntazaman bu hesaba 3-5 ne kadar gönlümüzden koparsa ne kadar bütçemiz el verirse o kadar para yatıralım. ihtiyaçlara göre bunlarla malzeme alalım. nakit para vermekten ziyade ihtiyaç malzemesi almak daha iyi olacaktır. bunu da adminlerden biri organize edebilir, tespit ettiğimiz vatandaşlarımızın yaşadığı ile göre gene adminlerden biri güvenilen bir arkadaşa ihtiyaç malzemesini temin ve teslim etmesi için parayı emanet edebilir, o da böylece üstüne düşeni yapabilir. ya da belirleyeceğimiz tarihte, teslimatı techturkey olarak grupça da yapabilirizki bu insanlar yalnız olduklarını düşünmesinler. bu iş organize edilirse çok fazla insanı mutlu edebiliriz. geceleri yatağımıza biraz daha rahat yatarız eğer onları da rahat yatırabilirsek..
Sanırım vosvoscuların forumunda görmüştüm, yaşlılar haftası münasebetiyle huzurevine gidip dışarı çıkabilecek olan yaşlıların hepsini arabalarıyla hem gezdirip hem de böyle bir çay bahçesine götürmüşlerdi. Çok hoşuma gitmişti. Bizlerde böyle birşey yapabiliriz esasında.
Arkadaşlar bende iştirak etmek istiyorum şuanda iş nedeniyle yurt dışındayım ama hesap no su pm atan olursa hemen internetten yollarım.
Bende varim hatta gercekten ciddi hir grup olusturulur ise her ay en azbir aileyi mutlu edebiliriz ne kdr kalabalik olursak o kdr buyuk isler yapariz en az 100 lirada ben verebilirim.
öğrenciyim ankara üni.de, ama öyle bir fon olursa aylık 50 lira ayırabilirim sanırım, da...
sizle benle olacak işler değil bunlar, millet 48bin eurolara A1 almış herkes herifler plazadakini bile satmış, gidip 5 tl yardım yapmazlar. Adam çıkarır canlı yayında cebindeki parayı saymaya başlar, mebla muhteşemdir, sadece o an cebindeki parayla bile şu ninem ve dedem mutlu edilebilir, yardım yapılmaz. Kendi blog'unda düşüncesini yazan bir üniversite öğrencisinin yazdığı yazıyı inceleyecek, bu öğrenciyi örgün öğretimden men edebilecek ve 2 yıl hapse sokabilecek bir şekilde çalışıyor devlet, o parayı mesaiyi ve insanları böyle kişilere yardım ederek kullanmaktan ziyade. Benzinin litresine 4 lira veriyoruz, bunun 4te üçü gibi bir rakamı vergi, yollarımız yapılmadığı, elektrik ve suların hala kesilmeye devam ettiği gibi, bu şekilde çalışan yardım kurumlarının da işleri ek vergilerle zorlaştırılıyor. Çalıştığım şirketin patronu her ay 30 çocuk okutuyordu, hükümetin üstüne binip ekstradan koyduğu vergiler yüzünden şu anda 10'a çekmek durumunda kaldı bu rakamı. Yaşlılara yardım da öyle.
Diyeceğim, hadi bu ninem ve dedeme yardım ettik, hadi bir fon oluşturduk kendimiz koyduk her ay böyle bir ninemi dedemi mutlu ettik. biz ne kadar başarabiliriz ki bunu?
Yakında aha bu otomobil forumu yardım yapıyor demek ki paraları çok onların paralarını daha çok yiyelim diyerek otomobillere ve kullanılan yakıt olur yağ olur malzeme olur eşyalara ekstra zam da gelir, benden söylemesi. Ha bu benim umurumda mı yaptığım yapılan yardıma karşılık, pek de değil:)
arkadaslar bırı öncü olsun izmirden acsın hesabı yatıralım para toplanıncada en ucuz nernden nasıl alabılrız oradan alalım istanbuldan bulursak burdan alırız bı hafta sonuda ızmırdekı arkadaslarla görusup kensı elımızle teslım ederiz? pistte yarıs olsa herkez gider ama ?
Medikal ürün satan arkadaşım ve çevresi var irtibata geçicem yazarım buraya gün içerisinde.
beyler onu bunu bırakın ya. onun parası var yardım etmiyomuş falanmış filanmış. konuya odaklanın, şu anki konu bu. amcayla teyzeye yardım edeceksek edelim. işin sosyal boyutlarına girersek içinden çıkamayız.
Yönetimden ricam önayak olmaları. Yoksa ben de verebilirim hesap numaramı ama tanımayanlar vardır, güvenmeyen falan olabilir diye vermek istemedim.