kardesım:)ben cıvıc e bınıyorum o bı oncekı arabamdı bıktım bende sattım:D:D
arabanın konforu cok guzel bende almak ıcın nıyetlenmıs baya bır ıncelemıstım az degılmı yınede 65lt 400km:))))
Printable View
aklını celmek gıbı olmım ama o paralara cok guzel coupe clk lar var konforsa yakıtsa dusundugun bırkez daha bak derım ben cok dusuk modelde almazsın hem sen demıstın gercı yazmasınlar dıyede kusura kalma
65lt 400km diyince konuya kitlendim valla o kadar zengin degilim galiba :) benim gp bile sehiricinde 11ltden fazla yakamiyo bide cok yakiyo diyodum :)
Bu arada lınktekı arkadas kım :D:D:D
YouTube - RX8 R3 acceleration
Hacı bi benim pederin 4.6range vardı o bide rx8 böle yakan bi araba görmddim ben aman diyim benzın tavan ztn çökersin valla
Hangi istasyondu kayın pederinki :D
Yazan var mı görmedim ben ama şöyle milyonda yapacak sorunlardan biri flood problemi rx8 in.. motor soğukken çalıştırıp hemen kapatınca, motorun içi yakıt doluyor ve bujiler ıslandığı için araç çalışmıyor.. biraz uğraşmak gerekiyor o yakıtı boşaltmak için :D tabi motoru çalıştırmayı becerebilirseniz :D
Flooded RX-8.. Diğerlerinden farklı bir yöntem ile aracı çalıştırmayı başarmış.. (bu videoda sadece flooded motoru gösteriyor, youtube dan izlerseniz açıklama bölümünde nasıl çalıştırdığı yazıyor)
YouTube - A Flooded RX8
Bu da uçan benzinler :D
YouTube - De-flooding an RX8
Bende 2011 sahibiyim,
Arabanı 8000+ kullanırsan 20yide gecer ama devamlı :) ole 20lerde falan yakması yok arabanın abartıyolar herzaman.
5000kusur km lerdeyim hep 15 16lt lerde gezio boktan kağnı gibi giden salak adana trafiginde. Cokda akıllı suremezsin zaten cok zevklı bir araba
4kısılık olması ve kendisine baktırması guzel seyler.
Sole diyeyim sana aldıgına pişman olmazsın garanti veririm :) Ugrasılmıs ve yapılmıs bir araba aldıgına inanırsın.
Linkteki arabanın fıyatlarına bı beyaz vardı baya bi degiseni olan. Eger oysa iyi arastırmak lazım
Eski kasa olarak bazı seyleri düzelteyim :D benim arac 2007 model ama 2009 cıkıslı yag türkiyeye 2008 sonları geldi mazdanın kitapcığı şunu söylüyor bu araç sentetik yağ hariç her yağı kabul eder önemli olan ARACIN BULUNDUĞU ORTAMIN SICAKLIĞI yani arabistanda kullanılan rx8le rusyada kullanılan rx8in yağının ynı olamıyacagı bu yüzden dexelia en geniş sıcaklık aralığına denk geliyor.Ayrıca ornek avrupada mineral yağ satışı yasak ama bunun için yarı sentetik yani ester bağlı bileşikli yağ adı altında castrol satıyor mesela neyse önemli olan aldığınız adamın aracı ile ilgili nekadar bilgiye sahip olduğu ve ne kullandığı bir önemliside wankel yapısı itibari ile bir derdi problemi varsa kendi soyler ve rx8in ecusu oyle farklı dizayn edilmişki motorda bir problem varsa ya motor ışığı yanar kırmızı yada amber olan biraz dikkatli baktırmak lazım .Yeni kasadan bahsetmiş berk ama sorun ona onda koltuk ısıtma varmı :D bu arada ilandaki arkadas okadar kıs sürede bukadar yolu nasıl yapmış anlamadım benyklasık2 senede 18bin km yaptım.
2. konu ise flooding aslında bu aracı nasıl kullandığına gore değişiyor ilk calıstırmada aracın devri 1k ya dusene kadar beklemek yani gaza basmamak lazım he yaglanma için hemde motor omru için en onemli sey bu kapatırkende en az 1 dk a aracı rolentide calıstırmak lazım yada bagzılarının yazdığı 3 4bin devire getirip kapatın kontağı diyorlar ama ben 1. sekilde yapıyorum ve suan hala bir problem gormedim 2 kış geçti sonucta sahibinin arac hakkında nekadar bilgiye sahip olduğu ve nasıl davrandığı onemli istanbulda rx8 bakıcaksan musait oldugum zaman berki bilemiyorum ama araca bakmaya gelirz yardımcı olmak amacı ile
Hmmm 100tl 150 km ortalama yanı baya fenaymıs :D:D:D
pekı garantı suresı ne kadar bu aracın ? ozellıkle motor ıcın onemlı bırde sanzımanı cok ovmusler guzelmıs baya sanırım varmı bu konuda yazmak ıstedıklerınız :)
bende burdan sormak istiyorum eski kasa araçlara makyajlı olanların motorunu (r3) takabiliyormuyuz.
Canlıyı alıp 2010 üstü RX-8'ler ile konuştum, sonuç
Fabrika verisi şehir içi tüketim 15.7 daha fazla söze gere yok,
Satanlar yağ lambası yandıktan sonra ekleme olayını öğrenmiş, her an servisle garanti kavgasına girişebilirsin
İç- dış donanım çok iyi ama kalite bakımından tam parasının ederi bir araç, ama bu özellikler + geri kamera koltuk ısıtma yeni kia sportage'da var.
Orta konsolda yazın sıcaklama durumları varmış, benzin tüketimine klimayı ekle :)
Sıfır fiyatları çok göreceli şuan bile mazda'lar içinde farklı fiyatlar teklif edenler var daha önce çok iyi kampanyalar yapılmış,
Son olarak 2010 üstü olanları bir kez bir daha peşini bırakmıyorlar sürekli arıyorlar ahlaksız teklif yapana kadar :) yani alıp satma olayını unut.
Eğer gerçekten Rx-8 fan'ı olduysan senin için bulunmaz eşsiz bir araç ise sıfır al yıllarca dikkat ederek, zevkle bin.
şöle yazayım 2005 yılı aralık ayında ilk gelen rx8'lerden almıştım yaklaşık 10.000km kullandım. 2007 eylül ayında da 2008 s2k aldım onu da 10.000 km kullandım. bunları yazma amacım hem s2k hem rx8 sıfır alıp ikisinide aynı oranda kullanmam.
Yakıt olarak rx8 normal kullanımda 12 litre s2k 10 litre arada yaklaşık %15-20 civarı oynuyor. Araba yağ yakar yakması kadar normal bişey yok rotorların sürtünmesini engellemek için buna mecbur.
Gidiş olarak tabiki s2k daha iyi ama arada type-r ile type-s arasındaki kadar bariz bi fark yok. Tek sorun rx8 tork fakiri olduğu için 5000d/d altında gerçekten ölüüüü.
S2k'dan kesinlikle daha konforlu en azından aksesuar olarak çok fazla artısı var. Yeni modelde görünüm halinde hiçbi değişiklik olmaması gerekir en azından fuarda sorduğumda bu cevabı almıştım.
Garantisi 3 yıl 100k km. Başka sorun varsa cevaplayabilirim.
şanzımanda tek unutamadığım bi türlü ikinci vitese alışamadım :D sıfırdan kalkışda biçok kere 2. vitese atamadığım oldu :D
tabi çok yakıyor diyenlere bi evo x mr tavsiye ederim ne çok yakıyor ne yakmıyor görmek için ;) 2009'da izmir'de cuma akşamları için önce otoban girişinde 100TL 98 oktan alıyordum ortalama 50-60 km yapıyorduk eve dönerken ışık yanıyordu :D
100 TL 50 km gerçekten iyimiş