teggy Nickli Üyeden Alıntı
Ben de Berk gibi 2010 r3 sahibiyim, haziran ayından beri biniyorum 9000 km oldu.
- Yakıt tüketimi: Ben hep iş - ev kullanıyorum 1 kere uzun yol yaptım. Önüm açıldımı basarım acımam, onun dışı hep sıkışık tıkışık trafik. Yazın 17, kışın 18 litreyi geçemedim, 20 yaktıranı alkışlıyorum. Ki yeni kasa rx8 lerde 4,77 final var, eskisine oranla çok kısa (6. vites 3000 devir = 95km). Yani hep devirli kullanıyorsun hiç farketmeden 4000 devire gelmiş oluyorsun, daha erken vites atayım desen sıkılırsın değiştirip durmaktan, ya da 1 - 3 - 6 kullanacaksın. Alışkanlık meselesi tabii bu...
- Motor dayanıklılığı artık tamamen hurafe diyebiliriz. Yeni rx lerde toplam 70-80 kadar parçada değişiklik yapıldı ve bunların bir kısmı motor revizyonu. Yeni kasa rx8 lerde motor garantisi abd de 8 yıl 100.000 mil. Yani mazda bu konuda totosuna güveniyor. Yağ yakımı da kullanıma bağlı ama öyle masraflı bir yağ eksiltmesi yok. 1500 km de 20 liralık falan yağ koyuyorsun :)
- Modifiyeye gireceksen atmosferikte alacağın güçle aşağı yukarı stock s2000 e denk gidersin (egzoz, cai, pulley, headers), ötesi için çok para harcaman lazım. ya da aşırı beslemeye girişeceksin.
- Yol tutuşta alayını döver.
- Frenaj olarak da s2000 den daha iyi oldugunu soyluyor ikisini de kullanmış olanlar.
Neticeye gelirsek düzde uçarım kaçarım arabası değil ama viraj yaparım keyif alırım, yanlarım arabayı yolda tutmak için kasana kadar kıçına istediğim gibi hükmederim dersen alacağın araba bu. Düzde 2 rollde geçilip arabadan soğuyacaksan alma :) .