User Tag List

Sonuçlar: Para çokomel eğrisine göre hangisini tercih edersiniz ?

Katılımcı sayısı
140. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • e39 M5

88 62.86%
  • R3 RX-8

52 37.14%
Sayfa 3/13 İlkİlk 12345 ... SonSon
239 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: RX8 Sahipleri yardımınız lazım!!!!

teggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ha bu arada yeni kasa alacaksan 2. elde de cok uyguna satanlar var, bu 1.3 diyip şekline vurulup turnayı gözünden vurduk zanneden cin arkadaşlar tüketimi görünce elden çıkarma yoluna gidiyorlar. Arabanın üstündeki 19' forged BBS, recaro koltuklar, bose ses, komple aliminyum kaput, kapılar, tavan vs.. derken mazdanın gerçekten bu işi öncelikle kar değil tutku ugruna yaptığını bilmenin verdiği keyifle aracına binersin. Ama buralarda bu değil, düzde uçar mı kaçar mı o ön planda. Ona göre ver kararını

s2k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı teggy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de Berk gibi 2010 r3 sahibiyim, haziran ayından beri biniyorum 9000 km oldu.
    - Yakıt tüketimi: Ben hep iş - ev kullanıyorum 1 kere uzun yol yaptım. Önüm açıldımı basarım acımam, onun dışı hep sıkışık tıkışık trafik. Yazın 17, kışın 18 litreyi geçemedim, 20 yaktıranı alkışlıyorum. Ki yeni kasa rx8 lerde 4,77 final var, eskisine oranla çok kısa (6. vites 3000 devir = 95km). Yani hep devirli kullanıyorsun hiç farketmeden 4000 devire gelmiş oluyorsun, daha erken vites atayım desen sıkılırsın değiştirip durmaktan, ya da 1 - 3 - 6 kullanacaksın. Alışkanlık meselesi tabii bu...

- Motor dayanıklılığı artık tamamen hurafe diyebiliriz. Yeni rx lerde toplam 70-80 kadar parçada değişiklik yapıldı ve bunların bir kısmı motor revizyonu. Yeni kasa rx8 lerde motor garantisi abd de 8 yıl 100.000 mil. Yani mazda bu konuda totosuna güveniyor. Yağ yakımı da kullanıma bağlı ama öyle masraflı bir yağ eksiltmesi yok. 1500 km de 20 liralık falan yağ koyuyorsun

- Modifiyeye gireceksen atmosferikte alacağın güçle aşağı yukarı stock s2000 e denk gidersin (egzoz, cai, pulley, headers), ötesi için çok para harcaman lazım. ya da aşırı beslemeye girişeceksin.

- Yol tutuşta alayını döver.
    - Frenaj olarak da s2000 den daha iyi oldugunu soyluyor ikisini de kullanmış olanlar.

Neticeye gelirsek düzde uçarım kaçarım arabası değil ama viraj yaparım keyif alırım, yanlarım arabayı yolda tutmak için kasana kadar kıçına istediğim gibi hükmederim dersen alacağın araba bu. Düzde 2 rollde geçilip arabadan soğuyacaksan alma .
    Çok güzel özetlemişsin

Peki eski kasa ve yani kasa arasında hiç deneme oldumu nedir durum? gerçi yeni kasa düşünüyorum garanti olayından dolayı ama merak ettim

Onun dışındada I\H\E yapıp kullanırım en fazla daha fazlasını ıstedıgımı sanmıyorum haa bakarsın arabaya cok alısırım yada cok hosuma gıder o zaman belkı FI olayına gırebılırım ama sımdılık kafamdakı bu en cok yakıt ve motor olayı servıs benı dusunduruyordu sımdılık sadece servıs kaldı aklımda nasıldır servıs hızmetlerı o konudada bırseyler soylersenız sevınırım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ha bu arada yeni kasa alacaksan 2. elde de cok uyguna satanlar var, bu 1.3 diyip şekline vurulup turnayı gözünden vurduk zanneden cin arkadaşlar tüketimi görünce elden çıkarma yoluna gidiyorlar. Arabanın üstündeki 19' forged BBS, recaro koltuklar, bose ses, komple aliminyum kaput, kapılar, tavan vs.. derken mazdanın gerçekten bu işi öncelikle kar değil tutku ugruna yaptığını bilmenin verdiği keyifle aracına binersin. Ama buralarda bu değil, düzde uçar mı kaçar mı o ön planda. Ona göre ver kararını
    Zaten bır tane ankarada beyaz var o aklımı gelıyo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı s2k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok güzel özetlemişsin

Peki eski kasa ve yani kasa arasında hiç deneme oldumu nedir durum? gerçi yeni kasa düşünüyorum garanti olayından dolayı ama merak ettim

Onun dışındada I\H\E yapıp kullanırım en fazla daha fazlasını ıstedıgımı sanmıyorum haa bakarsın arabaya cok alısırım yada cok hosuma gıder o zaman belkı FI olayına gırebılırım ama sımdılık kafamdakı bu en cok yakıt ve motor olayı servıs benı dusunduruyordu sımdılık sadece servıs kaldı aklımda nasıldır servıs hızmetlerı o konudada bırseyler soylersenız sevınırım

Şöyle ki yeni kasa koltuk, tavan vs.. derken 50 kg ye yakın hafifletilmiş. Jantlar 18 den 19 a çıkmasına rağmen yarım kg her birisi hafiflemiş(19' forged 9.5 kg). Final drive da 4.77 ye çekilmiş. Yani hızlandırmak için bir şeyler yapılmış ancak deneme fırsatı olmadı. Servis dersen zaten motor harici göreceğin muamele mazda 3 de 6 da neyse o. Motorda da sıkıntı olursa zaten garantili değiştirecekler. Ama sen sen ol bakımlarda arabanın başında dur. Tüm marka ve modeller için geçerli bana göre... Servisine göre değişir araca özel bir durum yok kısaca... El kitabını güzelce oku oradakileri yaptır derim, her şeyi ustalardan bekleme, kimse senin arabana senin gibi bakmaz

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dexelia yağı servisler kullanıyor dimi yoksa rx ciler özel olarak mı sipariş ediyor?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yağı servis getiriyor artık. 2009 öncesinde getirmemişler bir güzel sentetik yağları koymuşlar rx8 lere. Yetkili servis yapıyor bunu bir de. Sonra adı çıktı arabanın. Mermerler bıraktı mazdayı vs vs.. derken yağ da getirilmeye başlanmış.
    Bu arada bu ankaradakinin plakası ne? Belki bilindiktir, patlağı pörtleği olmasın fiyat cok uygunsa ?

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yağı servis getiriyor artık. 2009 öncesinde getirmemişler bir güzel sentetik yağları koymuşlar rx8 lere. Yetkili servis yapıyor bunu bir de. Sonra adı çıktı arabanın. Mermerler bıraktı mazdayı vs vs.. derken yağ da getirilmeye başlanmış.
    Bu arada bu ankaradakinin plakası ne? Belki bilindiktir, patlağı pörtleği olmasın fiyat cok uygunsa ?
    Teşekkür ederim bilgilendirme için, bende böyle duymuştum da hala devam ediyormu acaba diye ondan sordum.

KSK-VTEC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ksk-vtec Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sıfırı ne kadar bu arabanın bide rx9 gibi bişey çıkma ihtimali varmı
    :d:d:d:d:d:d:d:d:d

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şöyle ki yeni kasa koltuk, tavan vs.. derken 50 kg ye yakın hafifletilmiş. Jantlar 18 den 19 a çıkmasına rağmen yarım kg her birisi hafiflemiş(19' forged 9.5 kg). Final drive da 4.77 ye çekilmiş. Yani hızlandırmak için bir şeyler yapılmış ancak deneme fırsatı olmadı. Servis dersen zaten motor harici göreceğin muamele mazda 3 de 6 da neyse o. Motorda da sıkıntı olursa zaten garantili değiştirecekler. Ama sen sen ol bakımlarda arabanın başında dur. Tüm marka ve modeller için geçerli bana göre... Servisine göre değişir araca özel bir durum yok kısaca... El kitabını güzelce oku oradakileri yaptır derim, her şeyi ustalardan bekleme, kimse senin arabana senin gibi bakmaz
    Peki net olarak konusursak 65 lıtre deposu var dedınız sanırım masallah baya buyukmus merak ettıgım mesela benzın alırken 50-100tlmı alıyorsun yada dolduruyormusun ? mesela ben hep oyule hesaplarım kafamda sekıl olusması ıcın soruyorum ben genelde 100 lıra alırım kac km gıttıgıne bakarım bana gore hesabımı boyle yaparım varmı bu konuda yardımcı olabılecegın bırsey yada bır depoyla kac gıdıyorsun mesela ?

bunlar dısında lsd nasıl memnunmusun agresıfmı ne bılıyım anlat bıraz yarın gıdıp bakayım bırde mazdanın sıtesınde yokm bu baskasımı getırıyo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KSK-VTEC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    :d:d:d:d:d:d:d:d:d
    2013 de rx7 ckacak min 300 hp diyorlar. Ama sınıfı yukarı çekince ulaşılabilirliği de ona göre değişecek mutlaka

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

arac bu

Mazda RX RX-8 2010 Model 57.500 TL Galeriden satılık ikinci el

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki net olarak konusursak 65 lıtre deposu var dedınız sanırım masallah baya buyukmus merak ettıgım mesela benzın alırken 50-100tlmı alıyorsun yada dolduruyormusun ? mesela ben hep oyule hesaplarım kafamda sekıl olusması ıcın soruyorum ben genelde 100 lıra alırım kac km gıttıgıne bakarım bana gore hesabımı boyle yaparım varmı bu konuda yardımcı olabılecegın bırsey yada bır depoyla kac gıdıyorsun mesela ?

bunlar dısında lsd nasıl memnunmusun agresıfmı ne bılıyım anlat bıraz yarın gıdıp bakayım bırde mazdanın sıtesınde yokm bu baskasımı getırıyo
    Hep dolduruyorum, her seferinde de o paraya ne kadar üst baş alabileceğimi hesaplayıp moralimi bozuyorum .
    Hep fullediğim için de net tüketim değerleriyle konusuyorum. Yani şeyini çıkartsam 18 litre. Öyle diyim.
    Valla her şeyinden memnunum, sağa sola parkedemiyorum kıyamadığımdan biri gelir sürter diye otopark kovalıyorum her gittiğim yerde, başka sıkıntım yok .
    Daha önce arkadan iter kullanmışlığım yok lsd cok kıyaslayamam ama nette çok test var kullanılabilirlik, pist performansı, yol tutuş vs...
    Mazdanın sitesi de mermerlerden kalma, direk ona girme mazda-tr.com olması lazım doğru adresin. Diğeri için mahkemelik olmuşlar eski sahipleri domaini bırakmamış hala.
    1 depoyla kibar kullanım 400 km gidiyorum, 4000 devir altı kullanırsam ama dediğim gibi trafik oluyor hep.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pm atayım...

yusufbatırel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    5 sene mezar gıbı arabanın ıcınde dolastın yetmedı rx8 al canım benım mıllet hergun konu acıyor bı zam daha dıye))yuru be kım tutar senı kardesım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hep dolduruyorum, her seferinde de o paraya ne kadar üst baş alabileceğimi hesaplayıp moralimi bozuyorum .
    Hep fullediğim için de net tüketim değerleriyle konusuyorum. Yani şeyini çıkartsam 18 litre. Öyle diyim.
    Valla her şeyinden memnunum, sağa sola parkedemiyorum kıyamadığımdan biri gelir sürter diye otopark kovalıyorum her gittiğim yerde, başka sıkıntım yok .
    Daha önce arkadan iter kullanmışlığım yok lsd cok kıyaslayamam ama nette çok test var kullanılabilirlik, pist performansı, yol tutuş vs...
    Mazdanın sitesi de mermerlerden kalma, direk ona girme mazda-tr.com olması lazım doğru adresin. Diğeri için mahkemelik olmuşlar eski sahipleri domaini bırakmamış hala.
    1 depoyla kibar kullanım 400 km gidiyorum, 4000 devir altı kullanırsam ama dediğim gibi trafik oluyor hep.
    65 lıtre ıle 400km yanı masallah

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    65 lıtre ıle 400km yanı masallah
    65 değil 57 litre falan alıyor dibe inince ibre...Ama o zaman rodaj yapıyordum ilk 2500 km, o zamandan beri pek öyle kullanmadım. Belki de düşmüştür biraz daha...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yusufbatırel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    5 sene mezar gıbı arabanın ıcınde dolastın yetmedı rx8 al canım benım mıllet hergun konu acıyor bı zam daha dıye))yuru be kım tutar senı kardesım
    senın avatara bakılırsa benzın konusunda benden assagı kalır yanın yok masallah

cabriolet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben 65 litre gtl ile 1000kmden fazla yol yaparim yav demek ki 320d mantikli arabaymis bide 1600 - 1700kg civari benim araba tabi gitmiyo orasi ayri

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ha bir de hesaplamıştım, yılda 15.000 km yol yapınca 2000 motor 12-15 (tatlı - sert kullanım) civarı yakan bir arabayla aynı para çıkıyordu cepten yıl sonunda vergi + benzin farkı. Ben 10-12 bini geçmiyorum yıllık. Kendime göre kardayım yani

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)