Aynı sıkıntı bendede vardı ben 127 ekran istediğimden bana plazma tavsiye ettiler bede plazma aldım.
Printable View
Aynı sıkıntı bendede vardı ben 127 ekran istediğimden bana plazma tavsiye ettiler bede plazma aldım.
Bence Sony(orj. olması kaydıyla) KDL-46EX500 117 ekran full hd 100 hz lcd tv.
KDL-46EX500 (KDL46EX500) : Genel Bakış : TV ve Ev Sineması : Sony
let diyorumm :) harika yaa
bi satıcı olarak kesınlıkle led öneririm ama firma garanti şartlarını imkanları araştır ona göre bi marka al derim
Ya kim demiş plazma dandik diye eski plazma teknolojisi kaldımı Evimde Led 55c7000 kullanıyorum ama keske ıstedıgım plazmayı alabilseydim plazma hem tepkime hem lümen (ısık gücü) olarak ledi sollar sadece kullancagınız yüzey onemli malesef hala plazmadaki ısınma problemi yapısı geregi giderilemedi aa problemmi benim gibi ufak eve essek gibi tv koycaksanız problem yoksa problem olmaz benim tavsiyem ne istediğinize karar veriin ikiside assa yukarı aynı teknoloji unutmadan 3d olayına alvdanmayın 3d led ve plazmalar ın omru ıkı seneye kapanacak yenı bır teknoloji geliyor adı anfitron sonynin eski trinitron televizyon yni elektron tepkimesiyle nereyse gecikmesiz (no delay) televizyonlarını yeniden incebir sekilde cıkarmaya hazırlanıyor biz nekadar kasarsak kasalım yeni televizyonlarımızda işlemci oldugu surece gecikmenin onune gecemiyceğiz ama eski tüplü televizyonlarımızda gecikme yok cunku elektron bile degil photon kullanıyor photonda okadar hızlı bir zerrecikki ısıktan bile hızlı oldugu için görülemiyor:D neyse cok karıstı ikiside aynı sey istediğinizi alın
Led görüntüsüne bir türlü alışamadım ,çok canlı ve gerçek olmayan görüntü gibi geliyor bana,tiridy bana göre gereksiz bir düzen çok tartıştık arkadaşlarla film izlemek sıkıntılı oluyor evde 4 kişisin 2 gözlük varsa vay halimize,karşılaştırma yapmıştık darty de 46 inç led ile lcd yan yana koyup aynı görüntüyü izledigimde cidden led çok aydınlıkdı, güneş maviye yakın duruyordu gündüz gündüz değil sanki floresan ışıgı yayıyor bütün görüntünün üzerinde mavilik söz konusu gerçek görüntü diyorsan lcd ve plazma öneririm,ayrıca media player olması kesinlikle gerekiyor mkv film izleyebilmelisin özelliklere bakıp alman tafsiye ederim çok araştır neticede bir kere alacaksın aldıkdan sonrada sorunlar bitmiyor kapıyı iyi kilitle camları kontrol et sürekli özellikle gece yatarken :)
Ve kesinlikle servis agını araştır,spot olmasın 100 200 300 fazla ver ama spot olmasın ;)
Televizyonu izleyecegin yer oturdugun yerle 2.3 metrelik mesafe varsa ölçü olarak sakın 40 veya 42 inç alma küçük geliyor,46 inç çok çok ideal magazada büyük gibi durabilir ama evde asla öyle olmuyor bilgin olsun.
Yine keyfe geldim 46 inç
Samsung 46c650
Lojitech z5500
Harici 2 tb harddisk
Sıgdırabildigin kadar bluray film ve belgeseller ,oyy oyy oyy sabahlar olmasın :)
bende kesinlikle led diyorum hatta size yakın olarak toriumda sony outlet mağazası var ben bi uğramanı tavsiye ederim diğer cihazlarla arasındaki farkları görebilirsin :)
led tvdeki görüntü çok gerçekçi ama daha alışamadım ben bi değişik geliyo
bende cok arastırmıstım multımedya olayı ıstedıım ıcın butceme en uygun 40c650 geldi ultra clear parlak panel mkv ler cok ıyı artık avi yada dıvx seyretmez oldum:)
Full LED alınacaksa LED olsun... Ve analog yayın alınmayacaksa..
Ancak digiturk, dsmart vs. HD modelleri bile pek çok kanalı hala analog yayınla veriyor ve LCD ve LED TV bu yayında çok çok kötüleşiyor..
Plazma her şartta optimum performansı sağlar, ben de 2 ay önce 50" samsung 50c530 plazma aldım, çok memnunum. analog yayın lcd'ye göre çok iyi, buna ekstra olarak USB girişi var, harici harddiskten mkv izleyebiliyorum.
bir tv imalatçısı ithalatçısı üreticisi olarak ben görüşüm şudur....
görüntü kalitesi isteniyorsa plazma.....(çok dikkatli kullanmak gerekir zira tamiri yok denecek kadar zordur).....
tv kalın olsun diyorsanız lcd....
yok ben duvara sıfır kullanacam ince olsun diyorsan led (fiyatları halen çok çok çok yukarılarda)..
bunun dışında led ile lcd arasında görüntü kalitesindeki fark %5 ila %10 arası değişir...
Kullandığınız Led tv yada Plazma herneyse kesinlikle buna uyumlu Hd receiver+ HDMI Scart kablo ile desteklersenizde bi fark elde etmiş olursunuz .
Eğer led alınacaksa Samsung veya Lg tavsiye ederim kesinlikle cok iyi görüntü kaliteleri var
Plazma bakılacaksada (ki daha doğal bir görüntü sağlar lede göre) Panasonic G serisini inceleyin derim.
SifirinciMurat
COOLFEAR´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Ya kim demiş plazma dandik diye eski plazma teknolojisi kaldımı Evimde Led 55c7000 kullanıyorum ama keske ıstedıgım plazmayı alabilseydim plazma hem tepkime hem lümen (ısık gücü) olarak ledi sollar sadece kullancagınız yüzey onemli malesef hala plazmadaki ısınma problemi yapısı geregi giderilemedi aa problemmi benim gibi ufak eve essek gibi tv koycaksanız problem yoksa problem olmaz benim tavsiyem ne istediğinize karar veriin ikiside assa yukarı aynı teknoloji unutmadan 3d olayına alvdanmayın 3d led ve plazmalar ın omru ıkı seneye kapanacak yenı bır teknoloji geliyor adı anfitron sonynin eski trinitron televizyon yni elektron tepkimesiyle nereyse gecikmesiz (no delay) televizyonlarını yeniden incebir sekilde cıkarmaya hazırlanıyor biz nekadar kasarsak kasalım yeni televizyonlarımızda işlemci oldugu surece gecikmenin onune gecemiyceğiz ama eski tüplü televizyonlarımızda gecikme yok cunku elektron bile degil photon kullanıyor photonda okadar hızlı bir zerrecikki ısıktan bile hızlı oldugu için görülemiyor neyse cok karıstı ikiside aynı sey istediğinizi alın
ışıktan hızlı gittiği iddia edilen o görünmez fotonların ürettiği görüntüyü artık biz nasıl görüyorsak...
Sevgili afrika deve kurbağası arkadaşım sen fotonu degil fotonun üzerine hareket ettiği elektronu görüyosun oda ufacık bir madde görmediğin şeylere inanmıyormusun? fotonunda görülememesinin tam sebebi foton u gormek için gönderdiğin ışık hüzmesi foton içerdiği için fotonların birbirine çarpması sonucu birbirlerinin yerlerini değiştiriyorlar bu arada aha detaylı acıklama aşşada
plasma
ilk olarak 1960 yılında amerikada bulundu ve 1964 yılında 4x4 pixellik mavi renk plasmayı yaptı. 1967 yılında matrix boyutu 16x16 ya ulaştı. kırmızı ışık yayıyordu ve monocromdu, neon kullanıyordu. bu teknoloji ile ibm, nec, fujitsu ve matsushita ilgilendiler. endüstriyel gelişimler 1987 yılına kadar sürdü. japaonya da teknoloji ile yakından ilgileniyordu ve 90larda ilk ticari ürünler çıktı. fujitsu 21" bariyerini aşan ilk firma oldu. bugün lg, pioneer, philips, hitachi ve birçok firma üretimini yapmaktadır.
çalışma prensibi basit;
her alt-pixel'İn altında minyatür flörasan vardı. bu flörasan sayesinde 3 temel renkten biri üretiliyordu. ışığın yoğunluğu ayarlanarak değişik şiddetlerde renk elde etmek mümkün. günümüz flörasanlarıyla aynı prensipde çalışıyor. asal gaz olan argon dolu bir tüp düşünün. tüpün ucundaki eletrotlarla yüksek voltaj uygulanıyor. elektriksel olarak nötür olan gaz elektrik uygulanmasıyla plasma haline geçiyor ve pozitif iyonlar yaymaya başlıyor. potansiyel voltaj farkı sayesinde elektronlar pozitif elektrota ilerlerken, pozitif iyonlar da tüpün negatif terminallerine ilerliyor. bu ilerleme atomlar arası etkileşime neden oluyor. etileşime dahil olan atom enerji alıyor ve elektronları bir üst yüksek enerjiğ seviyesine çıkarıyor. tekrar yerlerine döndüklerinde ise foton açığa çıkıyor ve quantum ışığı oluşmuş oluyor.
ledledledledled
afrika kurbağası ne oluyor şimdi? zevzeklik yapmanın lüzumu yok.
görme olayı nasıl gerçekleşiyor? ışığın görünür spektrumundaki fotonların gelip gözümüzdeki reseptörleri uyarması sayesinde elbette. gözümüzde görüntü üreten bir ışık kaynağının görünmez olduğunu söylemek saçmalamaktan başka bir şey değil. televizyondan çıkıp gözümüze giren fotonlar da ışık hızında hareket ediyor, ışıktan hızlı hareket ettiğini iddia etmek cehaletin daniskası.
plazma - led - lcd bana göre sıralama budur
Tamam istediğini de karışmasın topic ben arakdaşa bilgi verek için açtım isteğini yaz
Tek eksiği IP tv olamaması (internet girişi yok) =)) O da işin şakası, ülkede IP tv şu an için kullanılamıyor. İçin rahat olsun dostum gayet memnun kalırsın. Ukku 'nun da dediği gibi standart yayında zaten plazma lcd ve ledlerden 10 kat iyi, hd yayında ise diğerlerinin görüntüsü biraz sanal kalıyor plazma en gerçek görüntüyü verir sana. Ama bu dediklerim seni 10 yıl idare eder 10 yıl sonra gerçek anlamda bir 3D tv alıp rahatlarsın, eğer şimdi bir led veya buna ek olarak bir de 3D alayım dersen seni belki 30 yıl götürür ama 10 sonra çağın bir hayli gerisinde kalırsın =) Karar senin..
herkes led demiş ama ben de muhalefet olanlardanım.OLED şuanda yaygın bir teknoloji değil şuanda led aydınlatmalı tv ler led tv adı altında satılıyor.plazma diyen üyelerin dediklerine katılmakla beraber bende plazma diyorum.
Led ile Lcd arasında tek fark aydınlatma. Led tvler Lcd tv zaten. Arkada floresan aydınlatma yerine led kullanılmış ve bu bazı problemlere yol açıyor. Beyaz rengin aşırı göz alması, beyazın hafif maviye kaçık renkte olması ve ekran siyah olduğunda farkedilen bazı yerlerin açık bazı yerlerin ise daha koyu renkte aydınlatması vs. Enerji tüketim farkı kendini 5 10 yıl arası amorti ediyor bunu düşünmeye de gerek yok :) Led ismi tamamen pazarlama taktiği. Netlik ve diğer özelliklerde hiç bir değişme yok. Sadece daha parlak ama düzgün bir Lcd tv zaten yeteri kadar aydınlatır. Seçiminizi plazma ve lcd olarak yapın.
Şu anda plazmaya yönelmiş durumdayım arkadaşlar model araştırıyorum sadece merak ettiğim konu,plazma ısınır demiş bir arkadaş ? ben alacağım üründe sağlamlık olsun istiyorum özellikle televizyonda,o yüzden led mi yoksa plazma mı daha sağlam ? ve plazmada mkv falan oynatan çok özellikli bir model bulabilirmiyim,3.000TL ve aşağısı fiyat etiketi olan 46-50inc arası model önerilerinize açığım arkadaşlar gerek led gerek plazma,özellikle kullanıp tecrübe etmiş olanlar varsa.
pioneer plazma çok iyidir
bıldıgım duydugum led lcd dende daha uzun omurlu.zaten bosuna gelıstırmedıler ılk plazma sonra lcd sonra led bende gittim led aldım goruntu guzel bakalım kac sene kullanıcaz bılgısayarımdakı dell lcd 5 sene oldu daha bişiyi cıkmadı belkıde elektronık bıraz şans işi:)
uzun omur olarak led daha iyi ama tv denen sey goz zevkidir sirf saglam olacak diye de bundan taviz verilmemeli bence. plazmalar yaklasik 60.000 ledlerin de 100.000 saat civari omurleri var.
arkadaşım şuan piyasadaki en kötü lcd led veya plazmayı alsanda gunde 4 5 saat ızlemekle onun omrunu tamamlaması yaklasık bır 30 sene sürer:D samsung c6000 serisi dahil ve sonrası butun formatları destekler media playerları lglerde soyle bır durum vardı ekstra para ıle format destek acılıyordu yanlış hatırlamıyorsam ama ne kötü ihtimal 500 tl bir dark media player alırsın canavar gibi izlersin herseyi codec derdinde olmaz plazma ısınma problemi die bir olay yok aslında makine dogası gereği sıcak calışıyor tek problem oda kucukse ve televizyon buyukse 60inc vs yazın oda ıyıce ısınır kısın işine yarar ayrı:D
Samsung C6000 serisini ben de öneririm, 1 ay önce aldık. Bir çok formatı oynatıyor. O zaman aldığımız fiyat performans oranı en yüksek tv idi.
Panasonic 46G20 ve 50G20 modellerine bakmak için Vatan Bilgisayar'a gittim, oradaki görevli arkadaşla görüştüm, usb den film oynatabildiğini, mkv formatlı HD filmleri izleyebileceğimi, harici hdd bağlayabileceğimi söyledi.
Bu cihazlar hakkında yorumlarınızı bekliyorum, zira 50G20'yi az daha alıp çıkıyordum, son anda vazgeçtim :D
Fiyat olarak;
46G20 için 2563/12= 213,58
50G20 için 2890/12= 240,83
worldcard'a taksit yapıyorlar.
...................
o paraya alacagın en iyisi plazma panasonic tavsiye olunur hz olarak 400 hz alabilirsin yükseği hikaye su anki yayın kalitesi 50 hz hadi yabancı kanaların bazılarında 100 hz
yeni 2011 modeller türkiyeye geldi gelecek almışken yeni modelleri almakta fayda var
plazma olarak da yeni panasonic g30 serisi lcd/led olarak da yeni samsung d serisi gayet iyi ürünler
Yeni modellerin geleceğini banada söylediler fakat fiyatları yüksek olacakmış.
Panasonic g20 serisini öneririm. Detaylı bilgi almak istiyorsanızda yardımcı olurum Electro Worldde çalışıyorum yönlendirebilirim.
Aklında ki tüm sorulara cevap bulabiliceğin bir forum war Display Report - PDP, LCD TV, Mediaplayer, Ses Sistemleri , bende bu yaz tv alma işiyle baya bi cebelleştim , g20 serisi ni beğenip 50g20e almıştım teknosadan fakat teşhir gönderdikleri ortaya çıkınca iade ettim , daha sonra full led mi plazma mı derken pioneer pdp-lx6090 ı aldım ve kapattım konuyu . Sana tavsiyem 50v20e serisinide dene panasonic g serisinde karar kılmadan birde toshiba nın full led i war 46sv685d full led olarak tavsiye edilen . Bu arada tam olarak ayarları yapılmadan vivd mode da ki ekranlara fazla inanma derim .
VATAN COMPUTER - TOSHIBA - LED FULL TV 117 cm, 1920x1080, 2.000.000:1 kont, 200Hz, Resolution+, 46SV685D - Televizyon
Cehalet mutluluktur diye boşuna dememişler, gidicen ilk gördüğünü alıp çıkıcan, detayları öğrendikçe hem rakam yükseliyor, hem kafa karışıyor. :beuj:
Konuya sorgu günceli gelsin :)
LG 32LE4500 i tavsiye edermisiniz? Birde LG 32LE5300 modeli var. Iki model arasinda kontrast ve kare hizi farki var.
Led tv de 100 hz ile 50 hz arasinda fark olurmu? Kontrast 4500 modelinde 2m:1, 5300 modelinde 3m:1.
Odamda kullanacagimdan vede alan ufak oldugundan 32" yeter diye düsündüm. Su an icin sadece laptopu baglicam. Ilerde konsol alirsam onuda baglarim.
Almanya´dan alicam. LE4500 386€, LE5300 450€ ya gelicek. Aradaki fiyat farkina deger mi? Maksimum 37" olarak baska önerebileceginiz tv var mi?