Antalyaya gidesim geldi![]()
Antalyaya gidesim geldi![]()
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
Arabanın yğına suyuna, lastiğine, sileceklerine, farlarına stobuna baktır, dikkatli ve yavaş git. Uzun yol keyiflidir. Bu arada çok uzun süre araba kullanma, 2-3 kez min konaklama yaparak git. Uzun yolda yorgunluk arttıkça dikkat dağılır.
Hayırlı yolculuklar.
'05 Honda CBF 600 SA
'16 Qashqai
Uzun yol yapasım geldi.
Lastik havasını yüküne göre ayarla;Silecek suyunu doldur;Farları kontrol ettir.Yanındakilerle konuşma imkanın varsa sürekli muhabbette ol,gözünü dakikalarca tek bir noktaya odaklama.
tek gitcekseniz hareketli müzikler dinleyip şarkılara eşlik edin dicektim ki ananeyle gidiyomuşsunuz, o uyarır aman oğlum yavaş aman evladım dikkat şeklinde zaten
bu arada o maket polis otosu hala duruyorben severim uzun yol yapmayı bir de benle aynı tempoda giden 2-3 araçla denk gelince daha eğlenceli oluyor, uyutmuyor insanı
![]()
benim gece yolculuğu hoşuma gidiyor, bide yanlız olcaksın hareketli müziklerle yolun ne zaman bittiğini anlamıyosunBenim istanbuldan samsuna 4 dönüşümdede sadece yakıt almaya durdum
4-5 saatte samsunda oluyordum
![]()
Güzel müzik cd si,bakımlı bir araba ve sakin bir kullanım tercih et.Ayrıca mola yerlerinde cok fazla yeme yolda uyku bastırır.Özellikle gece yola cıkmayı tercih ederim bende.Bir elin sellektörde olur uyarman daha kolay olur gündüze göre.Az önce sapancadan geldim 200le giderken önüne fırlıyor mıllet sellektör fayda etmiyor kornayıda zaten uzaktan duymuyorlar.Ve en önemlisi lastik havalarını 1-2 bar fazla bas hem az yaktırır hemde lastiğini korumuş olursun.Tabi cokda şişirme bu seferde yol tutuş frenaj çöp olur.Şimdiden iyi yolculuklar dilerim.
Aksam serınlıgınde gece yarısından sonra yola cıkarsan,hem trafık,hem polıs derdın olmaz.Araba da fazla ısınmaz,ne klıma,ne kalorıfer calıstırman gerekır..Guzel guzel tıs tıs gıdersın.Vırajlarda ısıkları cok daha ıyı secersın.
Ilk kez uzun yola cıkıyosun dıye gunduz cıkıpta,yolculugunu sakın zehır etme derım.Yola cıkmadan once farayarını,aracın yukune gore lastık basıncını,calısmayan dıs aydınlatma grubun var mı,varsa onları kontrol et.Bırde yanında bagajında,motor yagı,hıdrolık yagı,fren yagı,yedek cam suyu.Bu tarz seyler bulundur,aracın genel bakımını takıp et yagın suyun vs eksık olmasın.Gece yolculugu cok zevklıdır acarsın camını ohh pufurpufur hava gelır.+ anneyle gıdıyomussun bırak yanında uyusun(egerkı rahat edebılyosa ve sende rahat edebılıyosan)..
Dıkkatlı olman gereken bıkac husus;
dıkkatın dgılmaya basladıgında farkedıcek durumda olcaksın zaten,farkettıgın anda mola ver(hatta daha once ver cok daha saglıklı olur)
molalarda yemek yersen guzel corba ıc,hafıf seyler ye,tuvalet ıhtıyacını gıder
lastık basınclarını tekrar kontrol et,eksılme yada orantısız fazlalasma/dusus gozlemlersenn esıtle
gozlerın gece yolculugunda muhtemelen yorulabılır,ama guneslı bır gunduz yolculugundan cok daha az yorulucagı garantıdır.(araba az,hava karnlık..yolda yansıma yok..
dag,bayır,ıssız yerlerden gecerken cevreye cok dıkkat et (hayvanlara)
Herhalde bu kadar,hayırlı yolculuklar.
Eklme;
Muzık konusunda,hangı tarz dınlıyosan,o tarzdan sasma.Sadece bı sarkıya cok fazla sarma,hem basını agrıtır.Hemde bıkkınlık verır.Bıkactane uygun tarzda kulagına muzıkler dolu cd yaprsan rahat edersın,hatta dınlemedıgın tarzda da bıtane cd yap,uzun yolda ıhtıyac duyup,aa guzelmıs vs dıyıpte o sarkı senın bu sarkı benım,,hoop bı bakmıssın varmıssın.
- K -
________
Dr.Ecu
2-3 satte bir mola verin.
dışarı atın kendinizi serinleyin.
arada bir ankaralı namık dinleyin.
iyi yolculuklar.![]()
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Yola gece çıkmanı tavsiye ederim. Hem pek araç olmaz hem farların sadece yolu aydınlattığı için cevredeki cisimler dikkatını cekmez. Dikkatin hep yolda olur, Lakin gündüz iyice dinlenip uykunu alman şartıyla. Şehir içinde araç kullanmaktan çok daha kolay ve eğlencelidir. Ben ehliyetimi aldığım ilk gece istanbul-çanakkale yapmıştım telaşa gerek yok çok kolay oluyor
Hayırlı yolculuklar dilerim...
[SIGPIC][/SIGPIC]
bu kadar bilgiyle antalyadanda rizeye falan geçersiniz heralde...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)