hiç takmamlara +1 .
Motor yürüyen düzgün olsun yeter
Printable View
hiç takmamlara +1 .
Motor yürüyen düzgün olsun yeter
takılmam, gözüme batıcak kusur olmasın yeter...
daha düz yolda araba kullanamayan tipler boyalı arabaya burun kıvırıyor oda ayrı komedi.
ben boyalı arabaya takarım şöyle olanlarına tabi; boyanmaktan hasar görmekten kaportanın üstünde 1 cm macun olan arabanın istediği kadar şasesi düzgün olsun, almam o arabayı.. gerçekten çizikten boyanan arabalar da eğer boya öncesi foto, video gibi araçlarla iddialarını ispatlarlarsa inanırım.. ;)
Sonradan boyanan arabalar %90 dalga dalga duruyo sağolsun ustalarımız zımpara işini ya beceremiyo yada işlerine gelmiyo zaman açısından.. 2 boyacı var tanıdığım gram dalga olmadan boyayan ama onlar da parça başı 150yse 250 istiyolar.. bu sebeple boyasız araba tercih ederim ben de.. ya da alında gidip 2.000tl verip boyatmam lazım ufak tefek kazalardan bile olsa.. Istilldo çağlar bi e46 almış boyasız, bayışdım mesela yansımalara.. dümdüz duruyo herşey en ufak dalgalanma yok..
http://img819.imageshack.us/img819/386/35713049.jpg
öte yandan x5 aldık tek parça bile boyanmış yeri yok ama yıkantınca sol kapıda 2-3 göçük var deli ediyo beni sırf bu göçükler gözüme az görünsün diye beyaza kaplatasım var arabayı..
özet: çok çok düzgün boyanmışsa büyük kazası olmayan araba alırım tavanı boyalıyı ben de almam.. o kadar çok sahtekar var ki bu yüzden kurunun yanında yaş da yanıyo.. namuslu adama da güvenemiyo insan sebep de bu..
Eskiden galericiler "Bu araba boyasız sıfır hata" diyerek itelemeye çalışıyorlardı baktılar olcak gibi değil piyasada boyasız araba az kaldı şimdi yeni moda "Muhtelif yerlerinde boya çıkar" oldu.
Boya takıntısı şu yüzden var birde adam sağ taraftan refüje girmiş kapılar falan değişmeden çekiçlenerek vakumlanarak macunlanarak bi şekilde düzeltiliyo sonrada ya "Birileri anahtar takmış maç çıkışında sağ taraf boyalı" yada " Sağ tarafta 2-3 parça boyalıydı boyayan düzgün boyayamamış benim aldığım arkadaşta acayip titizdir renk tutsun diye sağ tarafı komple boyatmış" diyerek itelemeye çalışıyorlar.
Ayrıca yeni akımlarda mevcut
-Bel altı temizlik boyası mevcut
-Çıtır hasardan dolayı boyanmış
-Önceki sahibi kaplama yapmış oda boyayı soldurmuş komple boyatmış
-Komple serpme boya mevcut(kastettiği heralde kapı içleri vs. falan boyanmamış :D )
-Sol ön kapı kuşağın üstü aynadan 1 karış altta lokal boya atılmış(Sanki lokal olunca komple vernik atılmıyo :D )
Galericiler bu akımları türettikçe milletimizde haklı olarak boyaya takılıyo ;)
Boyasız isteyen boyasız, güneş yanıklı ve çizik çizik alsın bırakın. Arabayı boyatacağım dedim, bir anda 100 kişi höst hoyt aman ne yapıyorsun nidalarıyla üzerime geldi. Durumum düzelsin boyatacağım pırıl pırıl binebilmek için.
Boyaya takılmam.Şaselerınde direklerınde sıkıntı yoksa her türlü alırım..
sıfır arabalarda bıle boya çıkıyor ken, tavana top gelıyor duzeltılıp boyanıyor da sonra satarken takla attımı dıye soran bı mıllete ınat cızıkse boyatıyorum agam işine gelen alır hesabı :)
bu arada ozan hocam m3 parçalrıda bedavaymış valla iyi oldu gordugum :D
her arabanın bir fiyatı var zaten boyalı olan boyasız fiyatına satılmıyorki :)
param varsa çiziksiz alırım millet boşamı sıfır araba alıyor
kamyona binmiyoruz arkadaşlar...arabamız ok gibi olmalı çil çil parlamalı...
bugün arabam çizilse tereddütsüz boyatırım...ama düzgün bir boyacıya..zaten işi bilen bir usta kaza veya diğer ağır sebeplerden boyanmış arabayı anlar...gerisi hikaye ..
:) Ben arabayı alırken 3 parça boya değişen yok dediler sadece altı ve mekaniğine baktım umrumda bile olmadı boya kısmı düz gitsin sırıtmasın yeter
aslında orjinal boyanın tinerle zarar gormesı konusu oyle degıl tiner vernıksız araclara zarar verır ama vernıklı araca zarar vermez. gelelım paslanma konusuna fabrıkada atılan boyanın şehırlerımızde satılan boyalardan (kalıtelı) farkı yok hatta bazı fırmalar zaten sıfır araclara tedarıkcılık yapıyor sıfır aracın pas tutmamasının sebebı fabrıkanın işcılıgıdır aracın paslanması ıcın metalın arac uzerınde acıkda bı yer olması yanı boyasız yada astarsız bı yerının olmasından kaynaklıdır boyanın ve astarın oldugu hava almayan yerler paslanmaz hıcbır zaman ustalarımızın yaptıgı boyalardan sonra paslanan yerler düzgün işcılık vermemelerındendır ha gelgelelım her usta da aynı degıl cok guzel ustalarımızda var.
konuya gelırsek kendım boya toptancılıgı yapıyorum servısımız de var ve ben hıcbır zaman aracda boya aramadım araç alırken arayacagım ozellıkler şaseler saglam mı motor ve yuruyen saglam mı sadece bunlardır. insanlarımız oyle bı duruma geldıkı ya admın boyasının vernıgı tamamen kavlamış ee bu nedenlede renk solmuş araba resmen iğrenç bi gorunumde ama adam boyatmıyor neden aracım boyalı degıl orjınal, yemışım boyayı kımı adam aracını sever pırıl pırıl boyatır ne guzel daha ne yapsın boya masrafsız arac verıyor sıze anlamıyorlar.
soyledıgınız gıbı dalgalar ustadan kaynaklanıyor hatta şöyle soyleyım ustaların üşengeclıgınden ve maziden gelen alışkanlıklarından kaynaklanıyor dalga yapmamak cok zor bı iş degıl bu tur hatalar zımpara katmanında olur ustalarımız alışmış eline alır bı parca zımpara başlar bi aşagı bı yukarı ama bunun hem kolayı hem duzgunu rende yada takoz ile yapılan zımparadır rende zımpara uzundur ve her yerı eşıt zımparalar ve dalga olmaz bu kadar basıt ama hala alışkanlıkların onune gecemıyoruz ne yazıkkı.
antepte araba için ilk sorulan şey boyadır.
cooperı satmadan önce 4 galeriyle görüştük ilk sordukları boyaydı.
allahtan araç boyasızdıda hemen vermiştik.
şu anki aracımızın tamponu boyalı bakalım hayırlısı.
bizim insanımız her istediğini yapar..sonra arabanın boyasızını kızın namuslusunu arar..
aracın modeline gore boyaya bakarım.arac yenı ise.sıfırı uretılıyorsa bakarım.yoksa bakmam.....
son zamanlarda asit yağmuru ve doludan etkilenip boyanmış araba çok :D keyfe kederler ayrı saymıyorum zaten.. maalesef güvenemiyoruz kimseye bu nedenle. boyasız arabayı bende çok seviyorum..özelliklede açık renk arabalar benim için boyasız olması çok önemlidir. şöyle arabaya baktığımda kaportada birbirini tutmayan renk olunca , takıntı başlıyor bende.. ya komple boyalı olsn yada boyasız :)
Amerikaya ilk geldim araba bakiorum, tabiki boyasiz olacak diyorum, ne dalga konusu olmustum, sakami yapiosun diye iyi dalga gecmislerdi:)
Simdi hic umrumda degil, yururu motoru duzgun olsun yeterli:) hatta burada araba boyali olunca adam gururla bahsedio sunlar sunlar yeni boyandi diye:)
kaydı olmasın yuruyen motor şase düzgün olsun gerisine takılmıyorum gc8 aldım full orjinal çok orjinal diye boyatamadım arabayı sıkıldım sattım :D hatta doğab usta aren sen bu arabayı sat dedi kıyma buna umrumda olmazdıda başka bi araba buldum diye sattım :D
Yeni model (en fazla 7-8 yaşında) arabada boya olmamasına özen gösteririm. Ancak eski model araç alınıyorsa, komple boyalı olması ancak değişeninin olmaması tercih sebebimdir.
Yeni arabalarda bel altı olsun önemli değil
Eski arabalarda boyadan yeni çıksın daha iyi olur.
Ama benim anlamadığım 2004 model bir araba komple boyalı değişen yok diyorlar e niye nasıl boyandı peki komple?
Aslında alınacak araca bağlı.
hız için bir arac alıyorsam mesela subaru beni ilgilendiren tek nokta motoru olur.
modeli yüksek bir arac alıcak olsam boyasına kazasına bakarım.
modeli düşük bir arac alcak olursam sadece kazasına bakarım.
eski model araclarda komple boya bnce daha iyi .
Ancak modeli yüksek araclarda komple boya varsa içime sinmez .)
benimde boya takıntım yoktur misal şu anki aracımda boya yok nitekim önümüzdeki aylarda taş izlerinden kaputu dolu göçüklerinden dolayıda bagaj kapağını boyatacağım boyanmadan önce ki resimlerinide alacak arkadaşa gösteririm ona rağmen arabamda boya var diye almıyacak adam hiç almasın daha iyi
arabanın yaşına modeline fiyatına göre dikkat edilecek konular boya ve değişen mevzusu. ama öncelikli konular değil bence motor, şanzuman, yürüyen sorunsuz olması çoook daha önemli
değiştirmek yerine macunu basıp düzeltiyorlar. kaportacı yapana kadar orj parça ile değişse daha iyi değil mi?
kesinlikle iyi usta ne olduğunu anlar, bilmiyorsan gösterirsin ustaya
bir kapı gri bir kapı füme durmadıkça sıkıntı yok benim için.hatta arka kapısı değişmiş araba aldım ama 170le bile ip gibi gidiyordu
insanımız doğan görünümlü şahine bişey demez ama el kadar boyaya takılıyor işte:D
oto pazarında 98 model arabaya boya varmı diye soranlara hass...git demek geliyor içimden
Benim için ton farkı olmadıkça aracın boyalı olması sorun değil. Kabul elbet boyasızından 3-4 lira aşağıda fiyat veririm ama bunu vermemdeki amaç satarken edeceğim boyalı değer kaybını egale etmektir.
Türkiye şartlarını bildiğimden de kendi aracımı boyatmıyorum. Çıkan bir kavgada herifin teki bir başka herifi arabamın üzerine fırlatmış. Sol kapım dalga dalga, düzelmesi için boyanması lazım. Ama satıştaki sorunu bildiğimden elletmiyorum. Bunun haricinde 1-2 yerde yaklaşık 2 karış boyutunda local boya (parça boya değil). Kazası, değişeni yok. Tampon harici boyanan parçası yok. Bu bile satış esnasında değer düşme korkusu yaşatıyor bana.
Boyatmazsan da, alıcı der ki "Abi buraların boyanması lazım, parça başı boya 200 TL, arabasız kalacam 1 hafta, düşmen lazım hesaptan". İki ucu pislikli değnek......
Resim ile belgeleme olayına katılmıyorum. Küçük hasarı resimlersin, sonra başına gelen büyük olayı resimlemez, küçük hasarın resmini gösterirsin gerekçe olarak. Türklerde cinlik çok............
Eğerki komple boyanmış aracı alıp kullanıp hevesimi aldıktan sonra satarken hiç sorun yaşamayacak isem, boya+ ön çamurluklar değişssin kaput değişsin hiç önemli değil.4 tekerleği yere düz bassın süratte sağa sola kaymasın...Yeterki satması sorun olmasın...Ne güzel bayalı ama pırıl pırıl arabaya binmiş oluruz...bari boyayı düzgün biri yapmış olsun arabadan hiç anlamayan adama bile ton farklarınıı anlamasın..bukelamun gibi araba ile dolaşmak istemezdim :)
tavan hariç değişen yok misali :)
Katiliyorum, asil sorun bu. Arabanin boyasi meselesinden cok satma meselesi. Satarken hem gereginden fazla zarar edip hem de aylarca surunme ihtimali bile yetiyor boyasiz aramaya. Ha ben de boyasiz arac almadim ama kendim de hic boyatmadim, ufak tefek seyleri hep biraktim ustunde eger o parca zaten boyali degildiyse.
hortt :)
aşağıdaki araçla ilgileniyorumda , satarken veya kullanırken sıkıntı olur mu aceb? ( komple boyalıymış )
Connecting site...
Aga yanlis anlamada 10 liralik arabada ne sorun yasayacaksin satarken ki arac zaten siradan bi arac
ne bileyim abi , bugün kaç kişiyle konuştuysam alma , elinde patlar , komple boyalı araba alınır mı , minvalinden bir ton laf söyledi , kafam iyice karıştı.
biniceksen al. hemen al-sat yapıcaksan gerek yok