User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
54 sonuçtan 39 ile 54 arası

Konu: Rusya'da Yaşamak ve Okumak

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Evden bugune kadar ne kadar uzak kaldın tek basına ? bence rusyaya gıtmeden once bır bu soruyu sor kendıne.genclık atesıyle yanıp tutusurken kor hale gelıp kendını toz duman(darma duman) etme.
    - K -

________
    Dr.Ecu

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 yıldır Kıbrıs'ta okuyorum. Söyleyebileceğim bir şey var oda şudur:

Yurtdışı üniversitelerini kazanmak kolaydır, okumak zordur. Şırıngayla kan alırlar yeminle. Yurtdışı mümkün olabildiğince en en en en son tercihin olsun. Türkiye'de bir devlet üniversitesine kapağı atmaya bak. Ancak sırf Türkiye'de diye de istemediğin bölümü okuma. Misal ben sırf Hukuk için geldim Kıbrıs'a.

Kıbrıs ile ilgili bir sorun varsa, seve seve cevaplarım.

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Emir_b16a Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bn bile kazandıysam üniyi snde kazanırsın bu ülkede yanlızca doğru tercih yapman yeterli

yurt dışı falan genelde macera rusya bulgaristan gibi ülkelerde çok nadir çok arkadaşım gitti döndü dersaneye yazıldı denemek istiyosan dene 300 500 dolarada hayat geçirmek zor rusyada özellikle ucuz şehirler war ama izmirden oraya gidipte yaşamak bn olsam denemem bile

bu ülkede açıktan okursun yine okursun diploma alırsın amaç oysa
    +++ , toplama çıkarma içlerdışlar çarpım hariç matematiğin m sini bilmeyen ben içmimarlıkta 4. senemi bu haziran bitirip bide yüksek lisans yapıcam utanmadan

dışarıdaki özel üni , kalma , yeme içme , gezmeye vereceğin totaldeli paranın daha azını vererek tr de puansız , özel yetenekle girilen bi özel üniye girebilirsin.Yeteneğe falanda fazla takılma al bi kağıt kalem , mülakattan 10 gün önce elini karakaleme azcık alıştır yeter.

sahinsp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Türkiyedeki özel üniversitelere girmek için ne gerekli? benim derslerim çok kötü en son çare yurtdışı düşünüyorum ama Türkiyede özel bi okula giremezsem.

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    özel ünilerin de puanları az değil (en azından benim için öyleydi) , ama barajı geçip üni.lerin kendi yetenek sınavlarını kazanısan güzelsanatlar fakültelerinden birinde şansını deneyebilirsin.

ozKn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu kirliliği yaratmamak için buraya yazayım

bir arkadaşım meslek yüksek okulunu tercih etmeyi düşünüyor bilgisyar teklonojisi veya otomotiv teklonojisi ordan DGS ile otomotiv müh. veya bilgisayar mühendisliğine geçmek kolaymıdır zormudur nasıldır bilgi verebilecek arkadaş varmı ?

1JZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gidersen küçük şehirlere git bulursun bir bekar kadın onun evinde yaşarsın sıkınti olmaz.
    Astrahana gidersen benim akrabalarım var yardımci olurlar.

tandogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dr.Type R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1 yıldır Kıbrıs'ta okuyorum. Söyleyebileceğim bir şey var oda şudur:

Yurtdışı üniversitelerini kazanmak kolaydır, okumak zordur. Şırıngayla kan alırlar yeminle. Yurtdışı mümkün olabildiğince en en en en son tercihin olsun. Türkiye'de bir devlet üniversitesine kapağı atmaya bak. Ancak sırf Türkiye'de diye de istemediğin bölümü okuma. Misal ben sırf Hukuk için geldim Kıbrıs'a.

Kıbrıs ile ilgili bir sorun varsa, seve seve cevaplarım.
    benim var %50 burslu gittiniz hatırladığım kadarıyla memnun musunuz? ulaşım nasıl oluyor birde senelik ne kadar bütçe gerekiyor?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tandogan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim var %50 burslu gittiniz hatırladığım kadarıyla memnun musunuz? ulaşım nasıl oluyor birde senelik ne kadar bütçe gerekiyor?
    Aynen. %25 İlk tercih indirimi, %25 öğretmen çocuğu indirimi ile birlikte. Kıbrıs mümkün olduğunca son tercihin olsun. Ulaşım en büyük sorun. Çünkü şehiriçi toplu taşıma yok. Şehir içi ulaşım okul otobüsleri ile oluyor. Bütün üniversiteleri kendine ait otobüs filosu var. Ancak beklemek, binmek, eğer duraktan sonra yürümek büyük sorun. + olarak servis saatleri akşam 9 gibi bitiyor, 9dan sonra ya taksi ya otostop TR ehliyetiyle sadece turist amacıyla geldiysen araba sürebilirsin&kiralayabilirsin. Öğrenci olduğun anlaşılırsa yazarlar 500 TL cezayı

Varsa durumun en güzeli kendine bir araba almak. 7-10k TL arabası öğrenci için güzel birşeyler bulabirsin. 4k TL'ye araba var ama büyük ihtimalle üzer seni. Sanayiden çıkmayabilir. Kafam rahat olsun diyorsan 7-10k TL'yi gözden çıkarman lazım. Ancak araba bir anlamda şart burda. Misal 9da okul otobüsleri seferleri bitiriyor. Yada Girne'den son otobüs saat 5'de. Rahat rahat gezmek istiyorsan araba lazım.

Harçlık olarak, bu biraz sana kalmış. Ben durumu olmayıpta 100 TL'ye aylık geçinen arkadaşımı biliyorum. Ama ayda 2.000 TL harcayan arkadaşım da var. Gezerim,yerim,içerim,night club,bar,disko diyorsan limiti yüksek bir kredi kartı lazım. Ancak ortalama (okulun yurdunda kaldığını ve yemekhaneye kayıtlı olduğunu varsayarsak) 300-350 TL arası yeter sana aylık.

Ancak eve çıkarım felan dersen, biraz daha fazla harcarsın.

Daha farklı soruların varsaseve seve cevaplarım.

kickbuttowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben polonyada okuyorum burada universite icin yillik ortalama 1500 euro civarinda odersiniz .
    ayda 250 euroylada gayet rahat gecinilebilir cok pahali bir yer degil ve universite egitimleri neredeyse (ozellikle bazi bolumlerde) ingiltere universitelerine denktir..
    onun disinda bilmiyorum diger avrupa ulkelerinden bir fazlasi yok sanirim

tandogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çook teşekkür ederim dr.typer
    polonya bize ters kalır biraz eğitimine diyeceğim hiç birşey yok.ancak istanbula yaz gelmedi diye deliriyorum polonya'ya gidersem çıldırırım herhalde bir yerde okumaya gideceksem eğer önceliğim iklim oluyor. kıbrıs diplomasınında uluslararası geçerliliği var ayrıca

kickbuttowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tandogan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çook teşekkür ederim dr.typer
    polonya bize ters kalır biraz eğitimine diyeceğim hiç birşey yok.ancak istanbula yaz gelmedi diye deliriyorum polonya'ya gidersem çıldırırım herhalde bir yerde okumaya gideceksem eğer önceliğim iklim oluyor. kıbrıs diplomasınında uluslararası geçerliliği var ayrıca
    valla biz burda son 2 aydir yazi yasiyoruz 2 aydir 20 derecenin altina hic dusmedi kisida o kadar kotu degil bir almanya nasilsa burasida oyle iste

edit: araba konusuna gelince ben aldim 1.750 liraya opel tigra 170 k kilometrede 1k kilometredir bir sorun cikarmadi daha yagini bile degistirmedim

_sinan_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynen burasıda öyle 28in altına düşmüyo resmen sıcaktan kavruluyoruz rusyada..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı _sinan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynen burasıda öyle 28in altına düşmüyo resmen sıcaktan kavruluyoruz rusyada..
    Oha 28 mi ne güzel. Biz 32-33 leri görüyoruz şimdiden. Geceleri don atlet yatıyoz fayda etmiyo

DogukanB
    Misafir
    viyana ya da polonya düşün bence rusyadan önce

ozKn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar Dikey geçiş sınavına giren varmı hiç nasıl zormudur değilmidir kolay geçilirmi ?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)