Evden bugune kadar ne kadar uzak kaldın tek basına ?bence rusyaya gıtmeden once bır bu soruyu sor kendıne.genclık atesıyle yanıp tutusurken kor hale gelıp kendını toz duman(darma duman) etme.
![]()
Evden bugune kadar ne kadar uzak kaldın tek basına ?bence rusyaya gıtmeden once bır bu soruyu sor kendıne.genclık atesıyle yanıp tutusurken kor hale gelıp kendını toz duman(darma duman) etme.
![]()
- K -
________
Dr.Ecu
1 yıldır Kıbrıs'ta okuyorum. Söyleyebileceğim bir şey var oda şudur:
Yurtdışı üniversitelerini kazanmak kolaydır, okumak zordur. Şırıngayla kan alırlar yeminle.Yurtdışı mümkün olabildiğince en en en en son tercihin olsun. Türkiye'de bir devlet üniversitesine kapağı atmaya bak. Ancak sırf Türkiye'de diye de istemediğin bölümü okuma. Misal ben sırf Hukuk için geldim Kıbrıs'a.
Kıbrıs ile ilgili bir sorun varsa, seve seve cevaplarım.
+++ , toplama çıkarma içlerdışlar çarpım hariç matematiğin m sini bilmeyen ben içmimarlıkta 4. senemi bu haziran bitirip bide yüksek lisans yapıcam utanmadan
dışarıdaki özel üni , kalma , yeme içme , gezmeye vereceğin totaldeli paranın daha azını vererek tr de puansız , özel yetenekle girilen bi özel üniye girebilirsin.Yeteneğe falanda fazla takılma al bi kağıt kalem , mülakattan 10 gün önce elini karakaleme azcık alıştır yeter.
Türkiyedeki özel üniversitelere girmek için ne gerekli? benim derslerim çok kötü en son çare yurtdışı düşünüyorum ama Türkiyede özel bi okula giremezsem.
özel ünilerin de puanları az değil (en azından benim için öyleydi) , ama barajı geçip üni.lerin kendi yetenek sınavlarını kazanısan güzelsanatlar fakültelerinden birinde şansını deneyebilirsin.
Konu kirliliği yaratmamak için buraya yazayım
bir arkadaşım meslek yüksek okulunu tercih etmeyi düşünüyor bilgisyar teklonojisi veya otomotiv teklonojisi ordan DGS ile otomotiv müh. veya bilgisayar mühendisliğine geçmek kolaymıdır zormudur nasıldır bilgi verebilecek arkadaş varmı ?
gidersen küçük şehirlere git bulursun bir bekar kadın onun evinde yaşarsın sıkınti olmaz.
Astrahana gidersen benim akrabalarım var yardımci olurlar.
Aynen. %25 İlk tercih indirimi, %25 öğretmen çocuğu indirimi ile birlikte. Kıbrıs mümkün olduğunca son tercihin olsun. Ulaşım en büyük sorun. Çünkü şehiriçi toplu taşıma yok. Şehir içi ulaşım okul otobüsleri ile oluyor. Bütün üniversiteleri kendine ait otobüs filosu var. Ancak beklemek, binmek, eğer duraktan sonra yürümek büyük sorun. + olarak servis saatleri akşam 9 gibi bitiyor, 9dan sonra ya taksi ya otostopTR ehliyetiyle sadece turist amacıyla geldiysen araba sürebilirsin&kiralayabilirsin. Öğrenci olduğun anlaşılırsa yazarlar 500 TL cezayı
![]()
Varsa durumun en güzeli kendine bir araba almak. 7-10k TL arabası öğrenci için güzel birşeyler bulabirsin. 4k TL'ye araba var ama büyük ihtimalle üzer seni. Sanayiden çıkmayabilir. Kafam rahat olsun diyorsan 7-10k TL'yi gözden çıkarman lazım. Ancak araba bir anlamda şart burda. Misal 9da okul otobüsleri seferleri bitiriyor. Yada Girne'den son otobüs saat 5'de. Rahat rahat gezmek istiyorsan araba lazım.
Harçlık olarak, bu biraz sana kalmış. Ben durumu olmayıpta 100 TL'ye aylık geçinen arkadaşımı biliyorum. Ama ayda 2.000 TL harcayan arkadaşım da var. Gezerim,yerim,içerim,night club,bar,disko diyorsan limiti yüksek bir kredi kartı lazım.Ancak ortalama (okulun yurdunda kaldığını ve yemekhaneye kayıtlı olduğunu varsayarsak) 300-350 TL arası yeter sana aylık.
Ancak eve çıkarım felan dersen, biraz daha fazla harcarsın.
Daha farklı soruların varsaseve seve cevaplarım.![]()
ben polonyada okuyorum burada universite icin yillik ortalama 1500 euro civarinda odersiniz .
ayda 250 euroylada gayet rahat gecinilebilir cok pahali bir yer degil ve universite egitimleri neredeyse (ozellikle bazi bolumlerde) ingiltere universitelerine denktir..
onun disinda bilmiyorum diger avrupa ulkelerinden bir fazlasi yok sanirim
çook teşekkür ederim dr.typer
polonya bize ters kalır biraz eğitimine diyeceğim hiç birşey yok.ancak istanbula yaz gelmedi diye deliriyorum polonya'ya gidersem çıldırırım herhaldebir yerde okumaya gideceksem eğer önceliğim iklim oluyor. kıbrıs diplomasınında uluslararası geçerliliği var ayrıca
![]()
valla biz burda son 2 aydir yazi yasiyoruz 2 aydir 20 derecenin altina hic dusmedikisida o kadar kotu degil bir almanya nasilsa burasida oyle iste
edit: araba konusuna gelince ben aldim 1.750 liraya opel tigra 170 k kilometrede 1k kilometredir bir sorun cikarmadi daha yagini bile degistirmedim
viyana ya da polonya düşün bence rusyadan önce
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)