Maslak sanayi sitesinde 1 kısımda aşagı inerken sagda brc var hüseyin bey ile direk görüş sana her konuda yardımcı olacaktır . ;)
Printable View
Maslak sanayi sitesinde 1 kısımda aşagı inerken sagda brc var hüseyin bey ile direk görüş sana her konuda yardımcı olacaktır . ;)
Bu arada sekolive evimizin diğer aracı meganeII'de lovato var.Teknolojisiyle montajıyla brc'nin yanından geçemez :) İkisini de kullandım.Brc'nin sökümünde, lovatonun montajında araçların tepesindeydim. Ulan brc'nin kar ortağımısın diyebilrsin ama cidden brc diyorum ben :)
lpg bayisi olan arkadaşım var brc lerin yerlisi var diyo bilgine konya malımış;)
kardeşim kazasız belasız binmen dileğiyle...
serkan param çok dersen kesinlikle prins yada teleflex param az dersen BRC den başkasını kesinlikle takma arabana :)
prins veya teleflex taktırmıycaksan landirenzo düşün cok samimi bi arkadaşım bayii hertüpü takıyo ama benim gönderdğim araçların hepsine landirenzo taktı niye hep landi takıyon dediğimde sen kılsın seninle uğraşılmaz işi sağlama alıyorum derdi.:)birde taktırırken dikkatli ol üste landi brc falan yazar ama altta atiker parcası cıkar ucuz takanlar bu şekilde yapıyo enjectörleri bosch kullanmıyo anlamıyosun haliylen ucuz geliyo ama prb cıkartıyo landirenzo iyidir ama bi araştır düşün derim
Teleflex derim. 10 dolara kablosunu alıp Özgün'e map yaptırırsın. Şakası bir yana teleflex iyidir. Daha iyisi Prince.
arkadaşlar lpg takıldıkdan sonra ruhsata işletme konusunda hangi sirayı izliyruz? ve plakada değişicek aynı zamanda birisi bana yol gösterebilirmi
1. LPG montajı yapılan yerden proje, fatura ve garanti belgesi alınacak.
2. Bulunduğunuz yerdeki defterdarlığa (vergi dairesine) giderek, araç muayenesi için "borcu yoktur kağıdı" alacaksınız. Borcunuz varsa yatıracaksınız, yoksa vergi dairesindeki vezneye giderek "muayene harcı"nızı yatıracaksınız. (Muayene harcı: 104 ytl'cik..) (110ytl olmuş.)
3. Muayene harcını aldıktan sonra, MMO(makine mühendisleri odası) ya gideceksiniz. Buradan sızdırmazlık raporu alınacak. (Sızdırmazlık raporu: 25 ytl'cik..)
4.herhangi bir trafik sigortacısına gidip, EK-1 belgesi doldurtacaksınız, Aynı zamanda, arabanızı LPG ye dönüştürdüğünüze ve bunun ruhsata işlenmesi hususunda İl Emniyet Müdürlüğüne dilekçe yazacaksınız (Bunu sigortacıya söylerseniz, onda hazır matbu vardır, o yazar.) Bu işlemin parasını, ruhsat doldurma işlemi sırasında verebilirsiniz.
5.Şimdi sıra araba muayenesinde... Defterdarlığa yatırmış olduğunuz muayene harcı makbuzunu ibraz ederek, aracınızın muayenesini yaptırabilirsiniz. Orada EK-1 de yazan yerler onaylanacak..
6. Şimdi emniyetten, "LPG yi ruhsata işleteceğim, 2 yaprak, ruhsat istiyorum" diyerek 2 yaprak, ruhsatı alacaksınız.. (İki yaprak, ruhsat: 58 ytl cik.)
7. Emniyetten aldığınız "iki yaprak ruhsat kağıdı"nı alarak, sigortacıya gideceksiniz. Sigortacı ruhsat bilgilerini dolduracak.. (Sigortacıya da: 10ytl cik..)
Şu anda elinizde "lpg projesi fatura,garanti belgesi, sızdırmasızlık raporu (ya da ruhsatı),EK-1 belgesi ve çift yaprak ruhsat" olacak. Bunları isterseniz bir plastik dosyanın içine de koyabilirsiniz. Dosya almayınız, dosya plaka değişikliğinde alınıyor. (Bi 5 ytl verip de, dosya almanıza gerek yok)
8. Şimdi elimizdeki evraklarla (ruhsat sahibi kimse o da gelecek) Emniyet Müdürlğüne gidiyoruz.. Emniyet Müdürlüğündeki trafik tescile giderek evraklarımızı ilgili memura veriyoruz.. İlemimiz tamamdır. Ya aynı gün, yeni ruhsatımızı alıyoruz ya da diğer gün..
Toplamda cebinizden, LPG yi ruhsata işletmekle ilgili 197 ytl çıktı....Geçmiş olsun..
başka bir siteden buldum işine yarar umarım
yeni aracında hayırlı olsun kazasız belasız kullan
Çok maliyetli demez iseniz TEMSA nın ithal ettiği vialle sıvı püskürtmeli LPİ tavsiye ederim performans benzinden daha iyi diyeyim siz denk anlayın..Ben Forester'a Tork Garaj tavsiyesi ile taktırdım, kullanıyorum,çok memnunum..
serkan net bişeye ulaşınca yaz 2 araba gidelim bende taktırcam ventoya ;) fiyatı daha iyi kırabiliriz:D
bilgileri çin teşekkürler
brc ile görüştüm yerli üretim falan olayını sordum birileri bulgaristan uzerinden brc kit getirip korsan sekli iş yapms yerli gibi bişi olmasına imkan yokdur bir çok kişi tespit etmiş dava açmslar devamda ediyorms davaları brcde yerli olayı yokms yani :D
prings tlfex 2binliara güzel para taktıramam zaten işletmesi falan filan derken 2250 falan gidicek. sanrım ya brc ya lavato olacak bu gidişle... araştırmaya devam bir iki günde çözemmiz lazm :)
öncelikle hayırlı olsun baran da bilir param olasaydı 2nci araba olarak alcagım araçlardan biriydi baranın laguna
benim tercihim prins yada brc den yana olurdu prins zaten parasının hakkını veriyor
baran la ortak bir arkadaşımız var 80 küsür bin lerde 99 laguna rxt oda aşagı yukarı 10 bin km dir lpg de araç brc sıralı en son denediklerinde baran la kafa burun gitmişlerdi yenişememişlerdi söylediklerine göre
ancak uyarmam da fayda var daha önce 3 üncü vitesten 4 e çakınca hafif lastik sesi çıkaran araba 3 te zor yapar olmuştu ara ara basarak benzinde gezerek bunu kapatabiliyorsunuz ama eski performansından birşey kaybetmiyor bu arada ş.içi 270-300 kuruş uzun yolda 200 kuruşu rahat görmekte şuan araç
Brc, lavotodan daha iyidir kesinlikle. Pipo olayi bence saglikli degil enjektorlerin acisi uzakligi degisiyor pipo takildiginda(benzin enjektorleri). Ufacik deliklerden zarar gelmez tahminim manifoldda dokum hic kacirma falanda olmaz.
Serkan hayırlı olsun çok civic aradın ama hayırlısı buymuş demekki:)
valla brc lpg kullanan arkadaş sürekli lpg de kullanınca zararını gördü lpg nin arada bier benzinde 1-2 kez 200 leri görüyor ona yeterli geliyor lpg de araç rahat 220+üstü hemen görebiliyordu baran ın aracının kondisyonu iyi sıkıntısız kullandı hatta eğer şuan üzerinde 15 jantlar varsa daha da iyi gidiyordur ancak brc yada prins tavsiye etmekteyim baranda taksaydı prins takardı diye tahmin ediyorum ancak brc de kötü değil lagunada ki ayarıyla bilmemneyiyle ugraşılmadan bu bahsettigim tüm degerler umarım fikir verebilmişimdir tekrar hayırlı olsun kazasız belasız
şimdi anlamadıgım brc kullanan neyin zararını gördü? yazdıklarını tam anlayamadım. 15 jantlar var şuan üstünde brc tavsiye ediyormsn etmiyormsn prings cok pahalıya gelicek o yüzden sanrım takamıyacağm bide heryerde yok diye biliyorm servis yonunndende sıkıntı olabilir gibi.