Atikeri neden tercih etmiyorsun Serkan abi ? Ya da neden tercih edilmiyor bu atiker ?
Bana kalırsa her şeyden önemlisi Lpg montajını ve de ayarını yapan ustada...
Printable View
Atikeri neden tercih etmiyorsun Serkan abi ? Ya da neden tercih edilmiyor bu atiker ?
Bana kalırsa her şeyden önemlisi Lpg montajını ve de ayarını yapan ustada...
hayırlı olsun yavrım lpg yide çaktınmı cok rahat edersin
sürekli lpg de kullanılmasın diyorum gözle görülür derece etkileniyor tepkileri olsun haaa yakıtı düşük dediğim gibi ş.içi 270-300 kuruş arası uzun yol 200 kuruş brc yi tavsiye ediyorum biz kullanıyoruz sadece uzun süre lpg de kullanılmaması gerektigini düşünüyorum performans ve gaz tepkileri düşmekte bu sebepten haa bizim ki öle ıvır zıvır ayarı falan yapılmamıştı tek diyecegim lpg kullan zaten bu arabada tüketimi çok olan bir araç ancak arada benzinde git pek birşey kaybetmesin araç bizde bir sorun yada falsosonu görmedigimizden araçta kondisyonu şuan iyi oldgundan brc diyorum
gökberk bir iki arkadasım sıkıntı yaşamıştı o yüzden soğuk geliyor atiker bana bir iki yerde de okudugumda sorun yaşayanlar vardı gerçi her markada vardır diye düşünüyorm sorn yayaşan insanların beklentisi farklı oldugundan.
özgür abim saolasın :)
sakın aman lütfenn :D atiker takma
zavoli aldesa falan yazık o arabanın hakkı en kötü BRC
mustu abi bende öyle düşünüyorm sağdan soldan biraz bişi bulursam prngs var aklımda zaten alırkende söledim arabaya bi civata bile sakınılmadan en kalitelisi alınmıs bende öyle devam etmeye çalısıcam en kötü ihtmal brc olur gibi. aldesa karbratrlüde iyidi ama sıralıda iş yapmaz gibi.
Zavoli veya Prins taktim ben(hangisi tam hatirlamiyorum :D iyi bir seydi) E320'ye, son derece de memnunuz, heralde 30bin km falan oldu :) Halen karar vermediysen eger benim yerime gotureyim seni, Bostanci Sanayi'de, pm atarsin Serkan :)
Serkan brcbrcbrcbrcbrcbrcbrcbrcbrc
Demir Bükey abimizin tabsiyesibi dinle:D:D
Bu arada plaka AY geliyor sanırım AYvalığın AY si:D
mucib oto gazı tavsiye ederim kartal sanayide... çok kaliteli işçilikleri var...
bnm hondada atiker var bn memnunum fakat brc yi de bir çok kişi metediyor.
Serkan usta ne alırsan al şu çıt çıt sesi olmasın.Adamı katil eder..
serkan öncelikle hayırlı olsun aracın. kazasız belasız kullan.
prins şu an standart enjektörler ile 2350 lira. teleflex den daha iyi mi daha kötü mü bilemem ama keihin prinste var. ve bugüne kadar prins taktıran arkadaşlarımın hiçbiri bir sorun yaşamadı ama ankarada özbek opel dışında kimseyi referans gösteremem. mesela siteden forester s i olan yigit de orada wideband ile ayar yaptırmış. yani işi gayet iyi biliyorlar. istanbul için birşey diyemem.
brc için parantez arasında italyan kit demişsin serkan ama o italyan kiti bulabilirsen ne ala. dikkat et üzerinde mtm yazması lazım parçaların. ve 1400 liraya taktırabilirsen iyidir. sonuçta arabada turbo yok sanırım. bana kalırsa brc sana yeterli olacaktır.
saydığın firmalar içinde taktırıcaksan prins yada teleflex taktırt brc dersende brc nin yan firması olan mtm taktırt bu saydığım firmalarda tüp enjektörleri enjektör mantığıyla çalışır çıt çıt çıt çıt sürekli açılıp kapanır ayara göre duty cycle ı değiştirilir bu hem aracından daha fazla performans hemde ekonomi almanı sağlar diğerleri musluk mantığıyla çalışır yakıt gerktikçe açılır gerekmedikçe kısılır
hee şimdi arada 500 600 lira fark vermeye ne gerek war şimdi aracın zaten 2000 motor bu musluk mantığıyla çalışan sistemlerde selenoidin deliğini araca göre genişletip takıyolar büyük hacimli motorlarda bu deliği çok fazla genişletmek gerekiyo ama çok fazla genişletirsende bu sefer alt devirleri kısamıyosun araba aptallaşıyo o yüzden alt devirin en limitde kısılabilecek değerine kadar bu delik genişletiliyo daha sonra ayar yapılıyo ayarda bi bakıyosun üst devirlerin bi miktar daha yakıta ihtiyacı war bu seferde tüple birlikde bi miktar benzin verdiriliyo anlıyacağın aracın hem tüp hem benzin yakıyo eeee hani tüpün verimi
diğer sistemler (prins mtm teleflex ) zaten enjektör gibi alt devirde kısıyosun üst devirde açıyosun genelde keihn yada bosch enjektör kullanıyolar bu enjektörlerinde renk koduna göre hacimleri war mesela turbo araçlara kahverengi soket en yüksek cc li enjektör takılırken düşük hacimli motorlara sarı yeşil vs. takılıyo
senin yerinde olsam 300 500 bakmam bi sefer yaptırırım sıkıntısız binerim
abi va 022 yeşil t stop vardı ya onu toplayan satılmış usta var lpg ciymiş o ona yaptırabilirsin lpg yi yada sanayiide biri var bizim işlerimizi daha titiz yapıyo hallederiz yani
benm en çok memnun olduğum kit brc ydi.. yine taktırıcak olsam brc taktırırım
tarık bi öğrensene ikisinin arasında bayağa fark var ne takmssın arabaya :)
baran hayırlısı olsn plaka sonunu iyi denk getirmeye çalıs :D
chatin çok teşekkür ederim alalh razı olsun yazdıklarınızda çok güzel ciddi anlamda aynı şeyleri düşünüyoruz brc işimi görücekdir iyi bi ustalık güzel bir motaj ile ama nakitte 1500 altına takan yer bulamadım henüz :)
boosted pug , yazınız için teşekkür ederim. mtm yi bi araştırıyım fiyat olarrak nedir diye bide bu musluk gibi olayına kafam takıldı :s 300-500 kasmak istemiyrm ama en az 600-700 var kasmamısın kasılmıs halinide bütce olmadıgından veremeyeceim zaten bütce olsa ciddi anlamda en iyisini yaparım şuan en iyinin bi altını araştırıyorum hangisi diye ama brc önde gibi. teşekkürler :)
Murat nokta atışı yapmamız lazım satılms ustayı cok duydum bi araştırayım
alpervns brc olacak gibi sanrm ufak bi araştırmadan sonra en geç pazartesi başlayacam işleme.
arkadaşlar değerli bilgileriniz için cok teşekkür ederim elinize sağlık başka görüş bildirenlerde olursa sevinirim
Lovato'nun yeni nesil OBD'li kitini kullanmanı tavsiye ederim. Fiyatı 1750 TL civarında ama en yeni teknolojiye sahip sistemlerden birisi.
Bu arada ara sayfaları okumadım belki yazılmıştır. Pipo enjektör sistemi 2A mühendisliğin patentli ürünü olması lazım yanlış bilmiyorsam. Manifold delme işlemini ortadan kaldırdığı için gerçekten başarılı bir parça.
araştırıyorumda ciddi anlamda lpg piyasasındada iphone gibi teknoloji durmadan gelişiyor hangissi yeni hangisi eski bulamadm :D :D