işletme değil, iktisat okuyun derim.
iktisat biraz zordur ama maliye+işletmeyide içine alır.
komple ekonomi.![]()
işletme değil, iktisat okuyun derim.
iktisat biraz zordur ama maliye+işletmeyide içine alır.
komple ekonomi.![]()
Şimdi madem smmm bürosundasın ufak bir açıklama yapabilirim. Ne kadar süredir orda çalıştığını ve ne ölçekte firmalara baktığını bilmemekle birlikte. Universiteden hatta genel kültür olarakta ne kadar şey bildiğini bilmiyorum o yüzden yazdıklarımı kendine göre yorumlamalısın...
Öncelikle ben denetim firmasında işe başladım. Denetimine gittiğim firmalar değişik ölçekliydi her telden şirketler vardı ve genelde konsolide ciroları 400-500 milyon TL nin altında şirket denetimlerinde hiç bulunmadım. Bu sebeplede bu şirketlerde üretim de gördüm hizmet satışıda gördüm. Aklına gelebilecek her türlü işlemlere bir fiil tanık oldum.
SMMM staj başlatma sınavını ben 3. girişimde verdim ancak hiçbirine çok çalışmamıştım. Ancak eğer ilk seferde vericem temel muhasebe bilgim var, Maliyet muhasebesi nedir nasıl yapılır 7a/ 7b biliyorum dağıtım yöntemlerine hakimim , bilanco gelir tablosu nasıl çıkarılır biliyorum bunların üzerinde analiz yaparak kabaca yorum yapmayı zaten biliyorum diyebileceğin kadar muhasebe biliyorsan kursa gitmene gerek yok... Sağlam bir kitap ve ciddi bir çalışma + geçmiş yıl sorularına 1.5 ay çalışırsan çok rahat verirsin (bence) ...
Ancak SMMM bürosunda yeni başladıysan çalışmaya ve yukarda saydığım şeyleri henüz öğrenme aşamaasındaysan bu söylediklerim senın için çok geçerli olmayacaktır ki bence kesin kursa gitmelisin. Bence kursa gitmedende veremezsin ilk seferde. Çünkü çalışman gereken genel kültür hariç nerdeyse 6 ders var ki bunlardan temel muhasebe de finansal tablo analizinde ve maliyet muhasebesinde zorlanırsınki en çok soru bunlardan gelmekte, birde yanına meslek hukuku , genel hukuk ve vergi calısman lazım. (iktisat felan çok kolay olduğundan onu saymıyyorum) Bence bu kadarını ilk defa çalışmaya başlayıp evde kendin halletmen bence zor... Ama altyapın varsa yaparsın...
Daha detaylı soru sormak istersen yardımcı olmaya calısırım.
Everyday I ** Çapulling!!!
Kamil Özyanız diye bi adam var kitabını çok övüyorlar bilen varmıdır ?
Konu anlatımı sıkıcı değil roman okur gibi calıs diyorlar
deha-islam çankaya ve kamil özyanız arasında kaldım.Bugun dehayı aradım kurs fiyatı için telefonda veremiyoruz dediler![]()
![]()
Bazen Diyorum Kendime,Ne Çok Değer Vermişim Değersizlere...
iktisatta finansal ekonomi maliye politikası falan kasar biraz doğru ama işletmenin prestijinden üstündür iktisat.
açıköğretimin ne prestiji olacak yahu demeyin.
çalışın işte ya bilmiyo değilsiniz.![]()
Hocam oncelikle ilgi ve alaka için tesekkurler
büroda 2-3 senedir calısıyorum ama ortalama 40 kusur şirketin gelir tabloları bilancolarını tam anlamıyla cıkaramasamda mantıgını oturtmaya calısıyorum.yani faaliyetsiz firmaları cıkartıyorum diyelim![]()
smmm konularının coğu aöf nin devamı niteliğinde.3 sene aöf kursuna gittim ve maliyet muhasebesinden tut finansala kadar az cok bilgim var buda smmm sınavında bi altyapı olusturur diye dusunuyorum.
15 ayrı ders var genel kültürleri saymazsak ve yeni basılacak kitapları temmuz ayından sonra gelecegiği varsayarsak 4 ay gibi bi sure kalıyor calısmak için.
aöf de kurstan artık midem bulandığı için smmmde kursa gitmek istemiyorum ama baska carem kalmazsa mecbur gidices![]()
Seneye inşallah giricem![]()
Murat CANTÜRK
Trafik ve Kasko teklifleri için lütfen pm mail atınız.
Renpar Sigorta
info@renpar.net
Eğer durumun dediğin gibiyse gerek yok kursa gitmene yaparsın bence erkenden başla çalışmaya ama eğer askere gitmemek için bu kadar kasıyorsan bence önce askere git ben gitmedim sonra stajı dondurup gidip yapmıştım... Askerliği aradan çıkarmak en akıllıcası 5 ay 5 gün zaten çabucak geçiyor... Uzatmanı gerektirecek bir sürede değill...
Bence geçmiş dönem sorularını bas hiç çalışmadan yap GK'den 12-13 GY 'dende 45-50 arası yapbiliyorsan evden calısarak %100 yapabilirsin... Unutma ama çan eğrisi uyguluyorlar sınavda... Ben geçtiğim sınavda kaldığım sınavdan 12 net daha az yapmıştım...
Everyday I ** Çapulling!!!
Ben cumartesi günü ilk defa girdim sınava.Geçmiş yıllara göre sınav zordu zor olmasının yanı sıra geçmiş yıllarda çıkmış soru adedi azdı bu sınavda.Ben İzmir smmm odasının 3 ay stajdan sayılan kursuna gittim.Bence kursa gitmek yararlı birşey.Bu sınavda kazanamazsam bidaha gitmem kursa ama ilk sefer için gerekli bence yararlı ipuçları öğrenebiliyorsun hocalardan.
evet 3 yıllık stajın 3 ayı kursa gittiğin için stajdan sayılıyor.130 saat derse katılmak gerekli stajdan sayılması için.İzmirde odanın kursu 1500 tl.Benim babam oda üyesi olduğu için %10 indirim yapıldı 1350 tl ye geldi kurs.
Sınavı kazanmak için ne kadar çok şey yaparsan o kadar iyi. Yani kursa gidersen faydası olur elbette. Ama önemlisi çalışmak. Sınavlar çok zor değil. Ama mutlaka çalışmak gerekli. Eğer tek seferde hepsini geçersen çok iyi ama genelde bir sonraki döneme sarkıyor bazı dersler. Başarılar
Not: Bu arada sen stajı bitirdin SMM sınavına mı gireceksin? Yoksa henüz stajın başlamadı ve staj başlatma sınavına mı hazırlanıyorsun?
Kurs konusu göreceli ama bence.Kişiyi çalışma disiplinine soktuğundan kesinlikle faydalı olur. Ben 2 Temmuzda 3. defa girdim büyük ihtimalle bu sefer alacağım sınavı. Sınav hakkında geçmiş yıl sorularının tamamını çözdüm sayılır buna dayanarak söylüyorum ki çok faydası oldu. Ben konu çalışmak yerine sorular üzerinden çalışmayı tercih ettim. Konu olarak ***** çok fazla. Sınav her geçen dönemde daha da zorlaşıyor çünkü girmek isteyen kişi sayısı artıyor. Baraj farklı sitelerde incelediğim kadarıyla 80 Net (+-5 ) civarı oluyor. Çan eğrisi olduğundan kesin birşey söylemek yanlış olur. Gk - Gy bu dönem zordu tamamen bilgiye dayalıydı. Daha önce yorumla yapabileceğin sorular çıkmıştı. Bence alan kısmında belirleyici olan Muh. Denetimi bu derse konu okuyarak çalışmak çok faydalı olabilir. Genel muhasebe soruları çok zor değil. Önünde çok uzun bi süre yok düşünüyorsan şimdiden çalışmaya başla derim. Hiç çalışmadan girdim 45 aldım. 10 gün sadece geçmiş yıl sorularını çözüp girdim 56.4 te kaldım. Umarım yararlı olur yazıklarım. Rabbim Gönlüne göre versin.
deneyim eğitim kurumlarındanda fiyat aldım onlarda 1000 lira dediler![]()
dehadan ve 1-2 kurstanda fiyat alıp bi karar vericem artık
Tesekkurler hocam yararı olmazmı
birkac kişiden daha duydum onlarda soru cozerek gitmişler.aöf de 3 sene kursa gidince birazda olsa bi temelim var konularda dün yegenimden (oda gecen ay smmm oldu) aldığım kitaplara baktım ama hepsi 2005-2006 kitaplarıoyuzden once 1-2 kursa gidip konusmayı dusunuyorum fiyat alıcam bunların içinde en one cıkan deha.çok övüyorlar nette falanda cok arastırdım.ya ordaki kursa gidicem yada onun smmm setini alıp calısmaya baslıcam.
Süre olarak 4.5 ay kaldı cok az ama konuları 2 ayda bitirirsem 2 ayda rahat rahat soru cozerim diye düsünüyorum.
bakalım hayırlısı
Yok abi staj baslatma sınavına hazırlanıcam
kısmetse oda olur insallah![]()
^^ Normalde staj süresince askerliği tecil edebilirsin biliyorsun değil mi? Eğer staj sonuçları açıklanana kadar tecil ettirebiliyorsan sonrasında sınavı kazanırsan tecilini 2 sene daha uzatabilirsin.
Kurs daha önceki msj da yazdığım gibi mutlaka faydalı olur. Ama fayda /maliyet yönünden baktığında rasyonel gliyorsa git derim. Kendimden bahsedeyim sana örnek olsun. ilk 2 girişimde çok çalışmadım sadece geçmiş yıl soruları. Son girişimde (umarım kitap ismi vermek yasak değildir) dehanın konu anlatımlı kitabı var + soru bankası 15 deneme sınavı + Son hamle diye bi özet kitabı var bu üçünden günde ort. 2 saat kadar çalıştım 10 gün boyunca. Son sınavda (02. Tem. 2011) 11 Gy -Gk 80 - 84 arası alan netim var. Kursa gitmedim aman aman da çalışmadım. Okuldan sonra iş askerlik derken 3 yıl geçti (2008 mezunuyum - işletme) hafızamdaki bilgilerde çokkuvvetli değil. Deha konusunda şöyle birşey var 70 + civarı soruyu birebir çıkartıyorlar sınavlarda o açıdan yararlı olabilir. Zaten geçmiş yıl sorularını çözdüğünde sen de göreceksin aynı soruların bikaç yıl ara ile sınavlarda geldiğini. Hakkında hayırlısı olsun umarım başarılı olursun.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)