Ak tada yaklasik ocivarlarda..seker e bakicam
Printable View
Ak tada yaklasik ocivarlarda..seker e bakicam
alım satım için pzt yi beklemeye devammı ?
dünkü pik seviyesine ulaştı yine. daha artar mı acaba. yoksa satmalı mı ?
1625 e indi yine şimdi
typh10; dostum şu altını bi 102 yapmadın ya :D
Hadi Tayfun hadi yaaaaaa
abi direksiyona beni geçirseler p.tesi sabah 200 olur ama şartlar bu .Ay içerisinde 97 olacak arka koltuktan ancak bu kadar :)
eur/usd parite 1,2630 altın ons fiyatının 1640 civarı olması lazım.Seçim var diye herkes bekliyor da seçimden süpriz çıkmayacak ki bir önceki seçimin galibi sağcı abi anketlerde uzak ara önde.Avrupa Birliğinden asla çıkmayacağız diye yırtınıyor, yemiyor çünkü nazik yeri.Drahmiye geçerse nasıl fakirleşeceğini ve halkın ayaklanıp kafasını kopartacağından emin.Alım satım yapamalım mı diyen arkadaşlar,ABD açılmadan işlem yapmamayı tavsiye ediyorum.Hele ki satıştan mutlaka uzak durun
Henüz beklenen hareketi yapamamış olsa da önümüzde ki bir kaç saat içinde fazla hareketlilik bekliyorum.Haftasonuna pozisyon bırakmamak lazım pazartesi mutlak gapli açılış olacaktır.
1626.84,1627.49 bunlar gösterge dirençleri kendi fibonaccimse 1627.96da dünden beri 3 kez burayı denedik kıramadık.aşağıda ise dün ve bugün en sağlam destekler pivot noktalar oldu bugün pivot nokta 1619.83 civarı ki bugün bu seviyeyi denemedik bile.Bugün için en mantıklısı 1621 civarı alıp 1625 civarı poz kapayıp satış vermek gibi ben böyle yaptım en azından.
Çok dar aralıktayız.Kendi görüşlerimdir :)
amerikadan bu işleri iyi bilen bir arkadaşım fed toplantısında qe3 çıkmayacağını ama genişletici para politikası için pozitif açıklamalar geleceğini 1710 seviyelerine altının tırmanacağını söyledi.Pozisyonuna göre yorum yapmaz.Dolar 1.80 olsa bu ons değerinden altının gram tl fiyatı 98,70 yapar.Ben de sert yukarı bekliyorum ama benim rakamım 97dir.Asla ve asla yatırım tavsiyesi değildir.
Amerikada zile vurdular,açtı vteği.Teknik analiz ne diyordu düşüş,indikatör ne diyordu düşüş.Ama piyasayı okuyabilmek farklı birşey.1670e kadar gidicek ama 95tten altın alıp orayaı beklemek anlamsız olur.Gerçekten yatırım yapmak için altın alacaksanız aceleye gerek yok.Temmuzda müthiş rakamlardan alabilirsiniz.
ABD'DE HAZIRAN'DA EMPIRE STATE YENI SIPARISLER ENDEKSI: 2.18 (ONCEKI: 8.32)
ABD'DE HAZIRAN'DA EMPIRE STATE IMALAT ENDEKSI: 2.29 (BEKLENTI:13.5 ONCEKI:17.1)
Altın için pek önemli olmayan bu veriler o kadar kötü geldi ki açtırdı sarı kıza yine vteği :)
Yok abi bu sefer teknik analiz düşüş demiyordu :D aksine bu sefer beni alıma yönlendirdi ama ben aceleci davrandım nasıl bir şanssızlıktır ki aşağıdaki resim pozisyonu kapadığım ve altının yükseldiği ana dikkat :D http://g1206.hizliresim.com/y/h/7yyfw.png
Altının yükselişini işaretlemeyi unutmuşum dakikalık grafiklerde 14:26 o uçan bar :D
Yeniden 1627 direncinin altına indik 1619lara.
çok birşey kaybetmedin hocam sağlam satış yedi zaten :)
Çıkardım abim ordan da bir kar 1629dan satış verip 1626ya t/p koymuştum :D 1619dan da alış verdim t/p yine 1626da.
Bugün altınla,gbp/usd tam istediğim gibi gelişiyor.Özellikle gbp/usd 1.5560-1.5531 aralığında 4-5 kere gidip geldi.
kar satışı bitti tekrar alım başladı 1630 üstü kapatır bence günü