100leri görsekte son 20 dakikada haftasonuna moralli girsek :)
Printable View
100leri görsekte son 20 dakikada haftasonuna moralli girsek :)
düştükçe almaya devam edicem kendi adıma:)
kapalıçarşıda 99,80 satış oldu, alınır diyen varmı? düşmeye devam edermi? dolarda düşüyor?
altının tam alınma zamanı
alsak mı ne yapsak, çok gazlandım dolar da patlayabilir. Bir de şu var temmuzdan itibaren yükseliş çok aşırı hızlıydı. 1493 usd'den 1920 lere giden bir çıkış, üstelik sadece 2 ay içinde. ondan öncesi daha istikrarlı yani, 1500 dolar'a kadar yine düşme olur diye içime doğuyor. balon balon dedikleri böyle bir şey heralde.
ALT 98,3310TL 99,0660TL Al / Sat
alma zamanı bence, geçen haftalarda bu olay olmuştu 98leri görmüştük sonra 109,5 ları gördük işallah yine öle olur :D
valla alltın tam alma zamanı......
Bloomberg'de bir uzman konuşuyor. Altında düşüşün 2 sebebi var dedi.
1. Onsun 1900'lere çıkıp rekor kırması ile yatırımcıların kar realizasyonu (ki bunu biliyoruz)
2. Avrupadaki bankaların likidite sorunu nedeni ile ellerindeki altını satmaları
%30 civarı geri çekilme bekleniyormuş. Bu da yaklaşık 600 $ civarı demektir ki altının onsunun 1300'lü rakamlara kadar geri çekilmesi demek.
Yani 90 liranın altı bile bekleniyor diyolar ama şuan için Dolar buna izin vermiyor. Merkez bankası doların çıkışına ciddi bir müdehalede bulunursa işte ozaman altın için dahada kötü bir sonuç çıkar ortaya. Dolar 1.700lü rakamları görürse altın ölür arkadaşlar :(
Bu dediğin olursa gerçekten endişe verici abi.Günlük kur üstünden onsu hesapladığımızda gramına 77TL geliyor ki dolar elbet düşecek eğer dolar 1,70 olsa 71TL gibi bir fiyata geliyor o zaman da.
Açıkcası bu hafta hep bir yükseliş bekledim 102,59dan almıştım 104-105 hedefti kendime ama beklediğim olmadı haftayı 98-99 seviyesinden kapadık eğer ki 101lerle açabilirsek haftayı ben ufak zararla çekilmeyi düşünüyorum çünkü dolar beni korkutuyor..
Dipnot:
Çin:97,38
Avusturalya:98,73
Hindistan:97,07 seviyesinde kapadı.
Amerikada da durum 98,08 civarı..
1 ay önce yazmıştım:),herkes ters köşeye düşecek diye.
umarım olmaz,çünkü bundan bir kaç kişi zengin olacak diye binlerce kişi zarar edecek.
altın artacak altın fırlayacak diye herkesi çok inandırdılar:)sanki sözleşme yapmışlar gibi...
Ben şuanda tamamen TL deyim. Dediğin gibi dolar 1,70 seviyelerindeyken altın 70-80 lira olursa işte ozaman tamamen altına geçecem. Uzun vadeli de olsa bu yatırımı yapacam. Zaten paraya ihtiyacım yok uzun bi süre. Elbet bigün yeniden 100 lira civarına taşınacak altın. Beklemekte fayda var.
olaya psikolojik bakmaya çalıştığımda benim fikrim altının düşmesinden korkan ve pusuda bekleyenler artık elindeki altını bozdurmaya başladı hatta panik havasıyla hızla bozduruyorlar. avrupa nın yerlerdeki ekonomisinden dolayı yükselme eğrisinde olan dolara yonelecekler ve herkesin guvenli liman arayışından dolayı dolar 2 liranın üstüne çıkacak. cunku altında buyuk kazanclar elde edenler havadan gelen paranın rahatlıgıyla dolara yuklenmekten çekinmeyecek.
altın tepetaklak 98e kadar düştü araba almasaydım şimdi gömmüştüm ben
geçen bi ihtiyaçtan ata bozdum 710a
2gün önce 690a
730 olduğunuda biliyorum sağlam düşüş var
merkez bankası hertürlü dolara müdahele edebiliyor-elinde sağlam rezerv var aslında.
ya altına:)elinde altın yokki müdahele yaptırsın-yada altın alıp altının yükseltsin:)
benım dusuncem dolar daha fazla degerlenecektır bende karımı yapıp 104 ten bozdum altınımı yenı hamle olarak dolara gecıcegım bır mıktar daha degerlşendıkten sonra cıkıp hepsıe gumus almayı dusunuyorum..
merkez bankası hangi şartlar altında dolara müdahale etmeyi tercih ediyor o şartları bilmiyorum malesef. ama müdahale olmazsa benim tahminim bu yönde olur. ki bakın arkadaş (bir üstteki mesaj) da aynı yolu izliyor. altından getirisini yapmış şimdi bunun tadını dolardan da çıkarmak istiyor ki haklı. ben de olsam öyle yaparım niye yapmayayım ki?:)
Bir baktım da, bunları yazdığımda altının ons fiyatı 1800 küsurlardaymış. Cuma günü ise 1656 kapanış. (1630 görülmüş)
(biraz uzun bir analiz oldu, kusuruma bakmaın ama lütfen önce yukarıdaki alıntıyı okuyunuz )
GÜNLÜK GRAFİK
AYI lar ciddi bir şekilde piyasaya hakim oldular ve şimdi 1600 lere yaklaştıkça karlarını realize etmek için kısa posizyonlarını kapatıyorlar. BOĞA için de bu fiyatlar çok cazip ve alım yönünde posizyon açıyorlar gibi bir görüntü var. 1600 lere her yaklaşımda boğaların alımları güçlenir ise ki ayılar buralardan da satış yapmayı cesaret ederler mi bilemem, 1700 lere bir yükseliş olabilir.
http://b1109.hizliresim.com/11/9/24/9630.png
AYLIK GRAFİK
Önceki harekete benzer 300$ geri çekilme 1600 seviyelerine isabet ediyor. Dolayısı ile 1600 şu an en önemli seviye.
http://b1109.hizliresim.com/11/9/24/9645.png
PEKİ NELER OLABİLİR?
1) 1600 lerde boğalar alım yapar, ayılar da kar realizisyonu, 1700 lere ve hatta yükselişin gücüne göre 1800 lere bir tepki hareketi gelir.
Bu durumda yapılacak en mantıklı şey;
XAUUSD, yanı altının dolar cinsinden ons fiyatını taki ederek 1600 lere yaklaştıkça alım yapmak olabilir. Duruma göre kar realizasyonu yapılır.
2) 1600 lerden alıcı gelir ama tepki çok güçlü olmaz, bir miktar çıkıştan sonra 1600 kırılır ve daha da aşağılara sarkar.
Bu durumda yapılacak en mantıklı şey;
a) Eğer alım yapıldı ise, kendinize maksimum bir zarar belirlemek, bunu kabullemek ve toplam zararınız bunun üstüne çıkması diye de posizyonu kaparmaktır. (kesinlikle ortalama düşürmek için yeni alımlar yapmak değil.)
b) Eğer alım yapılmadı ise fiyatın tutunmasını beklemek ve görmektir.
Bol kazançlar.
NOT; Arkadaşlar bu yazdıklarım tamamen benim şahsi düşüncelerimdir, yatırım önerisi değil. Yani tamamen beni bağlar...:)
@coolvtec;abi alıntı yapmadım tüm sayfayı kapatmamak için.Çok güzel açıklama olmuş umuyorum ki 1.ihtimal gerçekleşir.1750lerden beri boğalardan hamle beklemekteyim ama o hamleyi bir türlü göremedim ne zaman harekete geçecekler merak ediyorum.
Bilgiler için teşekkürler tekrar :)
98-99la kapatmıştık haftayı dün gece çini açılışından sonra yarım saat daha izledim 99-100 gidiyordu biraz evvel uyandığımda çinin 93lere gerilediğini gördüm kii biz de piyasayı 93le açtık.
102,59*7den 718 tl civarına almıştım 60 tl gibi bir civarla 93,24tten satıp adeta kaçmış bulunuyorum şu anda.
Ons:1,572 gördü...
satış tavsiye edermisinizi?
acil paraya ihtiyacın yoksa hayır tavsiye etmem
babam yılbaşına kadar bekle dedi ama zararımı kapatabılmem için 106 lara çıkması gerekiyor malesef
Valla abi şu an kestiremiyorum ne olur ki kimse kestiremiyor zaten.
Normalde sabırlıyımdır ama 1 haftadır istikrarlı biçimde her sabah sabrımı kırdı sağolsun altın önce 100-101 sonra 99-100 sonra 98-99la kapadı ve direk açılış 93-94 he şimdi bir anda yükselmeye başlar 100-105leri görür yanlış düşünmüşümdür ama benim gözüm yemedi açıkcası..
Not:kar/zarar olarak ne durumda oldğunuza da bağlı.
haftaya kötü başladık
hadi hayırlısı
altını kısa vade yatırım aracı olarak kullanmayın yoksa kar etmeniz zor olur. unutun gitsin o parayı. eğer ihtiyacınız olacaksa ve kullanmanız gerekiyorsa o parayı altın olarak değerlendirmeyin.
ben altından çoktan çıktım ,çok oynak olmaya başlamıştı :D ipler elimde olsun diye iplik işine girdim
Comex temımatı %21 arttırmıs onun etkısı bu hareket
1600 lerden almak gerek fakat dolar 1,84 onuda dikkate alin...
alım fırsatı diyenler, neye göre konuşuyor bilmiyorum. kapandı o devir belki de artması için artık yıllar beklenecek eskiden olduğu gibi.
Umarım kredi çekip, arabasını vs satıp altın almayı düşünenler bu düşüncelerini hayata geçirmemişlerdir....
:D :D sıçtık , şaşkınlıktan gülüyorum
cuma günki alımı yapmasaymışım iyiymiş:D
Aynen valla sıçtık bu nedir ya mecburen yatırcaz parayı bekliycez.
ufaktan hareketlenmeye başladı bakalım çıkıcakmı yine.....
akşama dip var:)(attım tutacakmı bakalım:P)
yavaştan toparlıyor gibi