User Tag List

Sayfa 33/280 İlkİlk ... 2331323334354383133 ... SonSon
5307 sonuçtan 609 ile 627 arası

Konu: Altın fiyatları ve yatırım?

Makinist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bloomberg'de bir uzman konuşuyor. Altında düşüşün 2 sebebi var dedi.

1. Onsun 1900'lere çıkıp rekor kırması ile yatırımcıların kar realizasyonu (ki bunu biliyoruz)

2. Avrupadaki bankaların likidite sorunu nedeni ile ellerindeki altını satmaları

%30 civarı geri çekilme bekleniyormuş. Bu da yaklaşık 600 $ civarı demektir ki altının onsunun 1300'lü rakamlara kadar geri çekilmesi demek.

Yani 90 liranın altı bile bekleniyor diyolar ama şuan için Dolar buna izin vermiyor. Merkez bankası doların çıkışına ciddi bir müdehalede bulunursa işte ozaman altın için dahada kötü bir sonuç çıkar ortaya. Dolar 1.700lü rakamları görürse altın ölür arkadaşlar

Dağhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu dediğin olursa gerçekten endişe verici abi.Günlük kur üstünden onsu hesapladığımızda gramına 77TL geliyor ki dolar elbet düşecek eğer dolar 1,70 olsa 71TL gibi bir fiyata geliyor o zaman da.
    Açıkcası bu hafta hep bir yükseliş bekledim 102,59dan almıştım 104-105 hedefti kendime ama beklediğim olmadı haftayı 98-99 seviyesinden kapadık eğer ki 101lerle açabilirsek haftayı ben ufak zararla çekilmeyi düşünüyorum çünkü dolar beni korkutuyor..
    Dipnot:
    Çin:97,38
    Avusturalya:98,73
    Hindistan:97,07 seviyesinde kapadı.
    Amerikada da durum 98,08 civarı..
    psn: DAGHAN26

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 ay önce yazmıştım,herkes ters köşeye düşecek diye.
    umarım olmaz,çünkü bundan bir kaç kişi zengin olacak diye binlerce kişi zarar edecek.
    altın artacak altın fırlayacak diye herkesi çok inandırdılarsanki sözleşme yapmışlar gibi...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dağhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu dediğin olursa gerçekten endişe verici abi.Günlük kur üstünden onsu hesapladığımızda gramına 77TL geliyor ki dolar elbet düşecek eğer dolar 1,70 olsa 71TL gibi bir fiyata geliyor o zaman da.
    Açıkcası bu hafta hep bir yükseliş bekledim 102,59dan almıştım 104-105 hedefti kendime ama beklediğim olmadı haftayı 98-99 seviyesinden kapadık eğer ki 101lerle açabilirsek haftayı ben ufak zararla çekilmeyi düşünüyorum çünkü dolar beni korkutuyor..
    Dipnot:
    Çin:97,38
    Avusturalya:98,73
    Hindistan:97,07 seviyesinde kapadı.
    Amerikada da durum 98,08 civarı..
    Ben şuanda tamamen TL deyim. Dediğin gibi dolar 1,70 seviyelerindeyken altın 70-80 lira olursa işte ozaman tamamen altına geçecem. Uzun vadeli de olsa bu yatırımı yapacam. Zaten paraya ihtiyacım yok uzun bi süre. Elbet bigün yeniden 100 lira civarına taşınacak altın. Beklemekte fayda var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    olaya psikolojik bakmaya çalıştığımda benim fikrim altının düşmesinden korkan ve pusuda bekleyenler artık elindeki altını bozdurmaya başladı hatta panik havasıyla hızla bozduruyorlar. avrupa nın yerlerdeki ekonomisinden dolayı yükselme eğrisinde olan dolara yonelecekler ve herkesin guvenli liman arayışından dolayı dolar 2 liranın üstüne çıkacak. cunku altında buyuk kazanclar elde edenler havadan gelen paranın rahatlıgıyla dolara yuklenmekten çekinmeyecek.

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    altın tepetaklak 98e kadar düştü araba almasaydım şimdi gömmüştüm ben
    www.vava.cars
    Lapiztes mk7R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Chatin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    olaya psikolojik bakmaya çalıştığımda benim fikrim altının düşmesinden korkan ve pusuda bekleyenler artık elindeki altını bozdurmaya başladı hatta panik havasıyla hızla bozduruyorlar. avrupa nın yerlerdeki ekonomisinden dolayı yükselme eğrisinde olan dolara yonelecekler ve herkesin guvenli liman arayışından dolayı dolar 2 liranın üstüne çıkacak. cunku altında buyuk kazanclar elde edenler havadan gelen paranın rahatlıgıyla dolara yuklenmekten çekinmeyecek.
    Peki bu değerlerde Merkez Bankası dolara müdehale etmicekmi? Ederse(1,70-1,80) yada etmezse ( 1,85-2,00) değerlerinde altın ne olur sence?

_Burak_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçen bi ihtiyaçtan ata bozdum 710a
    2gün önce 690a
    730 olduğunuda biliyorum sağlam düşüş var
    Burak ÇAPKAN
    Volkswagen Ticari Araç Satış

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    merkez bankası hertürlü dolara müdahele edebiliyor-elinde sağlam rezerv var aslında.
    ya altınaelinde altın yokki müdahele yaptırsın-yada altın alıp altının yükseltsin

twstr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benım dusuncem dolar daha fazla degerlenecektır bende karımı yapıp 104 ten bozdum altınımı yenı hamle olarak dolara gecıcegım bır mıktar daha degerlşendıkten sonra cıkıp hepsıe gumus almayı dusunuyorum..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Makinist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki bu değerlerde Merkez Bankası dolara müdehale etmicekmi? Ederse(1,70-1,80) yada etmezse ( 1,85-2,00) değerlerinde altın ne olur sence?
    merkez bankası hangi şartlar altında dolara müdahale etmeyi tercih ediyor o şartları bilmiyorum malesef. ama müdahale olmazsa benim tahminim bu yönde olur. ki bakın arkadaş (bir üstteki mesaj) da aynı yolu izliyor. altından getirisini yapmış şimdi bunun tadını dolardan da çıkarmak istiyor ki haklı. ben de olsam öyle yaparım niye yapmayayım ki?

yearone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    セルカン+レーラ=愛

coolvtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı coolvtec Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar.

Hani iki eşit takımın maçı vardır. Ama biri maça hakim olur, sürekli atak, sürekli atak, çok az top kaybı, sürekli posizyon. Karşı taraf ise sürekli top kaybı, gol yememek için sürekli savunma. Sonra bir şeyler olur, savunmadaki takım bir gol fırsatı yakalar ve maç birden döner, eşitlik sağlanır.

İşte şimdi altındaki durumda aynı. Çok uzun süredir BOĞALAR (yükseliş bekleyip sürekli alım yapanlar.) piyasaya hakimdi. Aldıkça kazandılar aldıkça kazandılar. AYILAR ise (düşüş bekleyip sürekli açığa satış yapanlar.) sürekli savunmada idi. Satış yaptıkça zarar ettiler satış yaptıkça zarar ettiler ve meydan BOĞALARA kalmıştı.

İşte 1900 seviyesinin kırılamaması, 1700 lerden gelen çıkışın tekrar 1900 lerde takılması AYILARI cesaretlendirdi. Yani bir nevi şu anda maç eşitlendi.

Geçmiş verilere baktığımda buna benzer bir olayın 2008-9 yıllarında yaşandığını gördüm. 1000 seviyesine kadar ciddi bir çıkış. 1000 ciddi direnç olur, hem kar realizsazyonu hem ayıların satışları, ve 1000-650 aralığında uzun süren bir eşitlik ve mücadele. (bkz. Aylık grafik 1. gri bölge.) Ardından dünyadaki gelişmeler ile 1000 kırılır ve ver elini 1900 ler.

Şimdi de buna benzer bir durum söz konusu gibi görünüyor. Yani her alım yapanın kar ettiği döneme bir süre ara verilmişe benzer. En azından 1900 hacimli ve güçlü kırılana kadar.

Aylık grafiğer baktığımızda uzun vadeli trend yönünün ciddi yukarı olduğunu görüyoruz. Ama bir süre -ki bu daha önce yaklaşık 1 yıl sürmüş- 1900-1600 gibi bir AYI-BOĞA çekişmesinin süreceğini, bu seviyelerin güçlü bir momentum ile kırılmadan trend değişimi olmayacağını düşünüyorum.
    (bkz. aylık grafik, 2.gri bölge)

Yatırımcılar için durum bir karışık. Ama piyasayı yakında takip edip hızlı işlem yapabilenler ne AYI ne BOĞA, ÇAKALLIK yapıp bu aralıkta trade edilebilirler

Herkese bol kazançlar.

Bir baktım da, bunları yazdığımda altının ons fiyatı 1800 küsurlardaymış. Cuma günü ise 1656 kapanış. (1630 görülmüş)

(biraz uzun bir analiz oldu, kusuruma bakmaın ama lütfen önce yukarıdaki alıntıyı okuyunuz )

GÜNLÜK GRAFİK
    AYI lar ciddi bir şekilde piyasaya hakim oldular ve şimdi 1600 lere yaklaştıkça karlarını realize etmek için kısa posizyonlarını kapatıyorlar. BOĞA için de bu fiyatlar çok cazip ve alım yönünde posizyon açıyorlar gibi bir görüntü var. 1600 lere her yaklaşımda boğaların alımları güçlenir ise ki ayılar buralardan da satış yapmayı cesaret ederler mi bilemem, 1700 lere bir yükseliş olabilir.

AYLIK GRAFİK
    Önceki harekete benzer 300$ geri çekilme 1600 seviyelerine isabet ediyor. Dolayısı ile 1600 şu an en önemli seviye.

PEKİ NELER OLABİLİR?

1) 1600 lerde boğalar alım yapar, ayılar da kar realizisyonu, 1700 lere ve hatta yükselişin gücüne göre 1800 lere bir tepki hareketi gelir.

Bu durumda yapılacak en mantıklı şey;
    XAUUSD, yanı altının dolar cinsinden ons fiyatını taki ederek 1600 lere yaklaştıkça alım yapmak olabilir. Duruma göre kar realizasyonu yapılır.

2) 1600 lerden alıcı gelir ama tepki çok güçlü olmaz, bir miktar çıkıştan sonra 1600 kırılır ve daha da aşağılara sarkar.

Bu durumda yapılacak en mantıklı şey;
    a) Eğer alım yapıldı ise, kendinize maksimum bir zarar belirlemek, bunu kabullemek ve toplam zararınız bunun üstüne çıkması diye de posizyonu kaparmaktır. (kesinlikle ortalama düşürmek için yeni alımlar yapmak değil.)
    b) Eğer alım yapılmadı ise fiyatın tutunmasını beklemek ve görmektir.

Bol kazançlar.

NOT; Arkadaşlar bu yazdıklarım tamamen benim şahsi düşüncelerimdir, yatırım önerisi değil. Yani tamamen beni bağlar...
    Full-Time TeacheR
    Part-Time TradeR
    Part-Time DJ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @coolvtec;abi alıntı yapmadım tüm sayfayı kapatmamak için.Çok güzel açıklama olmuş umuyorum ki 1.ihtimal gerçekleşir.1750lerden beri boğalardan hamle beklemekteyim ama o hamleyi bir türlü göremedim ne zaman harekete geçecekler merak ediyorum.
    Bilgiler için teşekkürler tekrar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    98-99la kapatmıştık haftayı dün gece çini açılışından sonra yarım saat daha izledim 99-100 gidiyordu biraz evvel uyandığımda çinin 93lere gerilediğini gördüm kii biz de piyasayı 93le açtık.
    102,59*7den 718 tl civarına almıştım 60 tl gibi bir civarla 93,24tten satıp adeta kaçmış bulunuyorum şu anda.
    Ons:1,572 gördü...

Satış Bölümü Sorumlusu Yogi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    40 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    satış tavsiye edermisinizi?

özgür67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    acil paraya ihtiyacın yoksa hayır tavsiye etmem

Satış Bölümü Sorumlusu Yogi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    40 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    babam yılbaşına kadar bekle dedi ama zararımı kapatabılmem için 106 lara çıkması gerekiyor malesef

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla abi şu an kestiremiyorum ne olur ki kimse kestiremiyor zaten.
    Normalde sabırlıyımdır ama 1 haftadır istikrarlı biçimde her sabah sabrımı kırdı sağolsun altın önce 100-101 sonra 99-100 sonra 98-99la kapadı ve direk açılış 93-94 he şimdi bir anda yükselmeye başlar 100-105leri görür yanlış düşünmüşümdür ama benim gözüm yemedi açıkcası..
    Not:kar/zarar olarak ne durumda oldğunuza da bağlı.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)