ya hep böyle yapıyo arifeyi gösteriyo bayramı göstermiyobende kasım ayını umutla bekleyenlerdenim
ya hep böyle yapıyo arifeyi gösteriyo bayramı göstermiyobende kasım ayını umutla bekleyenlerdenim
CESKiN REVENGE..
98vts
00gtı
00vts
99gtı
01gti
evet altın biraz önce çaktırmadan 1636.75 i gördü işallah yükselişe devam eder)))
Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya,cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur.ATATÜRK
Öncelikle faiz koridorunu açıklamakta fayda var.Malumunuz Merkez Bankası'nın her toplantısından sonra açıklanan gecelik borç verme ve borç alma(credit-debit rate) faiz oranlarını açıklar.Borç verme faiz oranı; geçici likidite sıkışıklığına düşen bir bankanın, Merkez Bankası'ndan kısa vadeli borçlanmak için ödemeyi kabul ettiği faiz oranı, borç alma faiz oranı ise, geçici likidite fazlası olan bir bankanın, bu fonunu değerlendirerek, bir faiz getirisi sağlamak için merkez bankasına bu fonu mevduat şeklinde yatırması halinde almayı kabul ettiği faiz oranıdır.Yani shortsan para istersen borç verme faiz oranı üzerinden charge ödersin,longsan merkeze para veirsen borç verme faiz oranı üzerinden profit alırsın.Şuan ki en son açıklanan oranlar %5 ile %11'dir.Yani Sayın Erdem Başçı diyor ki bu oranlar atıyorum %7 ile %9 olacak.
Bu müdahalenin direkt etki edeceği 3 etken var ; Krediler,Döviz Kuru ve Enflasyon.Belirli bir matematiği olmasada macro ve micro boyutta sonuçlarının şu şekilde olması beklenir ;
Kredi arzı azalacak ve kredi faiz oranları artar.
Döviz kurları daha volatil hale gelir ve genelde yerel para birimi değer kaybeder.
Enflasyon düşer.
Altın ayırır,altın vtec açar,altın kopartır,kemerleri bağlayalım agustos sonu kasım başı yeni rekor vs. yaz yaz dilimiz de tüy bitti.Yok geçen ay aynı hareketi yapmış,yok cacık olmazmış vs. İyi bayramlar çocuklar![]()
Teşekkür ederedim en azından kendim adına üstad kıyısından köşesinden bilgi edindik sayende bugünde
Kaishakunin !!!
Rica ederim lafı bile olmaz.Forumda en basit hali ile bu şekilde anlatabildim aslında detaylı konu.Asaf Savaş'ın çok güzel makaleleri var bu konuda onları okumanızı tavsiye ederim.
Amin cümlemizden.Sarı kız kudurdu deli satış yiyor ama hız kesmiyor.Kar yazabiliyorsanız kısa vadede satıp küçük olsa bile düşüş bekleyip tekrar alıp +gram koyabilirsiniz.He yok ben böyle iyiyim diyorsanız 100lü rakamlar yakında çekirdek kola onsu izleyebilirsiniz.SomeOneSpecial abimden hiç ses çıkmıyor. Aldın mı abi para sayma makinesini![]()
Cuma günü riske girip alsaydım keşkeKısa süre diye cesaret edemedim.
Şimdi elimdeki para bir süre daha elimde. Şu an hala alım yapılabilir mi
dualarınızda adımı zikretmeniz yeterli özellikle birkaç gün içerisinde çok kritik kararlar vericem iş hayatımla ilgili hayırlısı olur inşallah.Can sana bi pm attım acil cevabını bekliyorum.
Malumunuz altın spreadi çok fazla.En az 20 ons yukarı çıkmalı ki TL cinsi siz kar edebilesiniz.Şu sert harekete rağmen başa baş belki çok küçük bir karınız olacaktı ama o strese değmezdi bence.Hep söylüyorum altına yatırım yapıyorsak en az 1 aylık valör hedef olmalı.Aşağısı hep can yakar.
Hocam geçen sene gram olarak 104 105 den almıştım o kadar içime oturduki unutmak istemişim demekki hatırlayamadım kaçtan aldığımıSence bozdurmalımıyım ? Araba arayışındayım her an bozdurabilirim beklemelimiyim ? 100 leri görücek demişsin ama bi sorayım dedim tahmini ne kadar bu süre zarfı
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)