Bende 90-97 arası almıştım son 4-5 aydır.Hay şansımı.Geçenlerde 90 lara kadar çıkmıştı alış , keşke satıp kurtulsaydım.
Printable View
Altın rall'ye başladığından beri iç içeyiz . İşin temeli aslında bilmekten daha çok psikolojik belki şans altın 300 iken 500 oldu herkes sattı 700 - 1000 oldu aynı şekilde 1500 oldu yine satıldı yok artık dedik hemen hemen 2bine dayandı bu cuma gününden beri tam tersini yaşadık 1565'ten 1500 oldu çoğu kişi aldı 1430'ler oldu yine alım yaptılar ama görüldüğü gibi şuan ekran açık 1368 fırsat vermedi şu durumda yorum yapmak doğru değil çünkü olağanüstü durum var
uzmanlar yılın 2. yarısında düşüşün devam edeceğiniz söylüyorlar...
nasıl patladık belli değil arkadaş..zararki ne zarar,tayfun hocam da extrem durum olmadıkça yükselmez der ahanda çakıldığımın resmidir...araba işi hayal oldu hayal...
düşüşten faydalanıp altın alınmaya başlayınca fiyatlar kendine gelir yavaş yavaş :)
iyiki kuyumcuların bekleyin çıkacak demesine aldanmayıp zamanında bozdurup işimi görmüşüm :)
210 gram altınım vardı 90 tlden hayırlı olsun bakalım iyi girdi şu anlık ama bekleticem sonuna kadar
80 liradan aldım 80 gram. Aracimi hic vermeyecegim fiyata satiliga verdim o satilsin 490 gram daha alacagim bu altin mecbur 90 liranin ustune cikacak grami.ki olmasa bile yarim kilogram altinim var derim :)
Bende 90 ve 92tl'den almıştım biraz. Önümüzdeki günlerde fiyatlar böyle seyrederse tekrar alım yapıp ortalamayı düşürmeye çalışacağım.. Şemsiyeyi küçültmeye çalışmak lazım :)
bir hafta bekleyip alıp almama kararı alıcam,
ortalama alışım 90 liranın üzerinde, ortalamayı 85 lere çekerim diye düşünüyorum.
ben de aracımı satınca altına bağladım şu an için gramda 12 13 lira zarardayım ama temmuza kadar kendini toparlar düşüncesindeyim inş. hayal kırıklığına uğramayız :D
toparlamassa bekletirim yapcak bişi yok 95 olmadan satmak yok :)
Cuma gününe kadar hatta cuma günü ne olucak bir yükseliş olurmu görücez.
Yaz sonu amcaoğlunun düğünü var şimdiden altın alıp yastık altı yapmak lazım o zaman :D
altının onsu 1350 1400 dolar arası artık dalgalanır eylül gibi 1500 doları görebilir kısa vadede riskli
Bir şey soracağım, altındaki hızlı düşüşün nedeni olarak Türkiye'nin alternatif altın üretimine başlayacak olması olduğunu iddia eden bir arkadaşım mevcut. Bunun doğruluk payı nedİr? Ki öyle olsa bile, altının ons fiyatı ve de dolayısıyla gram fiyatı dolar endeksli olduğundan mantıklı gelmedi ama bilemiyorum.