iyiki satıp kurtulmuşum nisan ayının sonlarında.döviz olarak önerisi olan var mı ?
Printable View
iyiki satıp kurtulmuşum nisan ayının sonlarında.döviz olarak önerisi olan var mı ?
1 ay önce 6000 lira kardaydım bozdurmadım şuanda 14 bin lira zarardayım. zararım çıksın kardan geçtim. boka sarıyor iyice.
altın düşmeye devam edicek ons ta 1100$ destek seviyesi tuttu tuttu tutmadı 1000$ şar hayırlı olsun,dolar kuruna bağlı 60tl/gr fiyatıyla UZUN vade yatırım düşünülebilinir..
arkadaşlar bu işlerde dönen dolaplara dair bir alıntıdır,okumakta fayda var diye düşünüyorum
1-TOPLAMA
1. Önce Kimsenin yoğun şekilde itibar etmediği bir enstrüman bulunur.
2. Bu enstrüman; Toplanır. (Toplanma aşaması) Toplam alınması planlanan miktarın %60-70'i, DİP fiyatlarda gerçekleştirilir
3-Hedef miktara varılmak üzereyken, satılık ekonomi kanalları vasıtasıyla bu enstrüman hakkında olumlu/olumsuz haber pompalanır, böylelikle Bildiğiniz şeyleri unutur ve mala bağlarsınız.. Plansız hareket etmeniz sağlanır
2-YÜKSELİŞ
Akabinde 2.süreç olan Yükseliş (Ralli) Süreci başlar.. Bu dönemde olumlu ve olumsuz haberler sürekli peşisıra pompalanır, maksat +++ sizin aptal olmanızdır. Yükseliş sıasında elinizde mal tutamayacak kadar korkak olmanız, aynı zamanda da tamamen kaçmayacak kadar ++ Cesur olmanız sağlanır.. Örneğin mala 40 TL den girersiniz ve hemen 42 den çıkarsınız. Elinizde tutamazsınız.. Halbuki mal nihayetinde %100 - %200 - %300 gibi astronomik primlere ulaşacaktır. Siz faydalanmayın diye medya sürekli kullanılır.
2. Uzun süren (Hissede 1,5 yıl, emtiada yıllar) Ralli Totalde abuk subuk fiyatlara ulaştığında; Medyada olumsuz bir haber pompalanır ve Enstrüman çok sert bir satış yer. Ancak ardından hemen toparlanır ve yeni zirvelere koşar. Bu hareketin tüm amacı sizde şu algıyı Yaratmak içindir: "Yav düşse de yine çıkıyor, demek ki her düşüşte almak lazım, bu enstrümana hiçbirşey olmaz"
3. . Eğer enstrümandaki bu sat-hızlı yükselt hareketi bir defada amacına ulaşamazsa 2.kez de tekrar edilebilir. Böylelikle düşüşün fırsat olduğu algısı sizde kesin bir tecrübe imiş gibi yer eder.. Ve buna ciddi derecede inanmaya başlarsınız....
4. Ralli AĞAların hedef fiyatına ulaştığında; örneğin 1.700$/ons ... Yani ağaların buradan size giydirmek istedikleri fiyata ulaştığında: AĞAlar size merhamet etmez. 1.700 ort. ile size ittirmek istiyorlar ise; bu mala medya aracılığıyla 2.000 ons hedef verip, 1.900 e kadar Yükseltirler. Böylelikle 1.900 'den 1.500 e kadar sürekli sattıklarında ortalama 1,700 ile malı size yıkmış olacaklardır.
3-DAĞITIM / BALON
1- Dağıtım aylar sürer. Yani fiyat 1,600 - 1,900 aralığında gider gelir, böylelikle herkes bu ortalamalardan mallandırılır Herkesde bu enstrüman için SÜREKLİ YÜKSELEN bir yatırım aracı algısı yaratılmıştır. Artık, saflar bu malı almak için SIRAYA GİRMİŞLERDİR
4-ÇÖKÜŞ
AĞAlar hedefledikleri fiyattan ortalama yaparak malı size sattılar. Bundan sonraki hareketler malın fiyatının düşmesi içindir
1. En olmadık haberler bahane edilerek sürekli hacimli-hacimsiz her koşulda fiyatları aşağı götürmek için yapılan satışlardır bunlar.
2. ALTIN'da varlık alımlarının kesilmesi bahanesi, BIST'te GEZİ parkı bahanesi gibi..
3. Fiyatlar çok sert şekilde aşağı gelir. Siz bu esnada daha önceki anlattığım kısımda; "düşüşlerin alım fırsatı olduğu" yanılgısı ile hareket edersiniz. Çünkü aynı düşüş daha önce de olmuştu ve sonra toparlanmıştı enstrüman hani, hatırladınız dimi:))
4. Fiyatlar aşağı geldikçe yeni alım yaparsınız siz, eklersiniz, elde avuçta ne varsa almaya devam edersiniz.
5. Çünkü insan açgözlüdür ve hatasını kabul edebilme kabiliyeti insanların yalnızca %5 'inde bulunan nadir bir özelliktir.
6. Siz aldıkça fiyat düşer, ilginç şekilde.. Sürekli medyada olumsuz haberler, kötü senaryolar kol gezer. Daha önce Altın'da hedef 2.000$ diye sizin bilinçaltınızı işleyen CNBC-E sunucusu bile artık altın hakkında olumsuz senaryolardan konuşmaktadır.
7. Siz zaten kıstırılmış fare gibi %100 malda kalmışsınızdır, bir de bu salakları dinler hepten borç harç mala gömülürsnz
8. Hergün portföyünüzün eksilmesi size büyük psikolojik baskı yarattığından bir süre sonra "acaba artık satsam mı, sürekli düşüyor" demeye Başlarsınız.. İşte bu bilinçaltı mesajı oluştuğunda ÇÖKÜŞ kısmının sonlarına gelmişizdir.. akabinde SİZE SATTIRMA kısmı geliyor. 1700 den 1280 gekmesi gibi
9. Bundan sonra yaşanacak sert bir düşüş size KNOCKOUT edecek ve size bu malı sattıracaktır. Mesela: Altın bir sonraki sert satışı yediğinde ve 1,100 lü fiyatlara yaklaştığında artık SİZE SATTIRMA DÖNEMİ başlamış olacaktır.
5-SİZE SATTIRMA DÖNEMi
1,100 lü fiyatlardan itibaren bozulan psikolojinizle sizin satışlarınız başlayacak ve 900 lü fiyatlar ile 1,000 aralığına kadar bu sefer
Siz satıyor olacaksınız... Paranızın yarısını kaybetmiş olarak bu enstrümandan çıkacaksınız. Düşüş AYLARCA SÜRER. asla dayanamazsınız Herneyse işte bu kısım da ( SİZE SATTIRMA ) kısmı da gerçekleştikten sonra Sürekli olumsuz haber pompalama işi ZİRVE yapacaktır.Bu enstrüman hakkında tek bir olumlu haber göremeyeceksiniz. İşte bu sırada farkedeceksiniz ki artık fiyat daha aşağı gitmiyor. Sürekli olumsuz haber var ama fiyat aşağı yukarı aynı rakamlarda takılıyor. İşte bu dönem:
SİZE SATTIRMA döneminin sonu ve aynı zamanda TOPLANMA SÜRECİnin başlangıcıdır.
Döngü Sürekli olarak bu şekilde işler ve hiç şaşmaz. Her enstrümanda, her borsada, BIST100'de , ALTIN'da yaşananların tüm özeti bundan ibarettir.
ben altın düşük olduğu vakitlerde 1 gram altın alıyorum şimdi birikti,gram 77den almışlığım var çoğunu, 100ü gördüğü vakit basıcam kalayı :D
Yarın FED açıklama yapacakmış, 1000-1100 seviyelerine düşeceği söyleniyor.
ABD Merkez Bankası Fed'in tahvil satın alma programını sonlaNdıracağını açıkladığı günden bu yana yüzde 20'nin üzerinde değer kaybeden altının onsundaki düşüş Kapalıçarşı'da çeyrek fiyatlarına yansımadı.
Aksine onsun düşmesiyle çeyrek altına talep patladı. Ancak talep patlaması işçilik fiyatının da yükselmesine neden oldu.
7-8 lira olması gereken işçilik talep arttıkça 20 liraya kadar çıkıyor.
Bu nedenle çeyrek altın 127 lira yerine 140 liraya satılıyor.
İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Alaattin kameroğlu çeyrek fiyatlarında düşüş yaşanmamasının nedenini şöyle açıkladı:
“Mal aynı, malın darlığından yokluğundan yararlanıp bundan rant yaratmaya çalışan bir anlaşıy. Çeyrek altın yine aynı çeyrek altın . Bu durumda çeyrek altın alana kadar gidin yarım altın alın. Cumhuriyet ziynet lirası alın.”
Kameroğlu, Ramazan ayında Cumhuriyet ve çeyrek altının fiyatının düşeceğini de açıkladı.
İKO Başkanı, “Bekleyin bir hafta 10 gün. Ramazanda işler durulacak. Suni yükselen cumnuriyet ve çeyrek altının fiyatı düşecektir” dedi.
Kapalıçarşı’dan bir sarraf ise çeyrek fiyatları için, “127 liraya satmamazı gerekirmen 140 liraya satıyoruz şu anda. Altın geri gidince çeyrek piyasada kalmadı işçilik arttı. Darphanheden altın çıkmasın bekliyoruz çıkınca yine eski fiyatına kavuşacaktır” yorumunu yaptı.
Darphane grevleri, sahte cumhuriyet altını haberleri, ramazan soğutması(pek beklendiği gibi olmadı) ve sonrasında gelecek düğün takı dönemi nasıl etkileyebilir? Kısa vadeli olarak ramazan sonuna kadar sakinleşirmi?
Yani kısaca alıyormuyuz satıyormuyuz :)
Abiler birikmiş param var şimdi altın alsak işe yarar mı ?? Çok büyük bi mebla değil ama...
95 ortalamalı altınım var. Bakalım ne olacak bozdurmuyorum sene sonunu bekliycem. Umarım bıraz artar :)
Al benden de o kadar, zaten zararım var, sene sonunu bekleyeceğim inat ettim.
ben böyle ekoominin de piyasanın soyunu moyunu .. yaa,,
la bütün dünyada altın yerlerde-- bizde çeyrek 150 küsürlerde.
neymiş karaborsaymış
ALMA LAN ALMA!
ALMA Kİ DÜŞSÜN FİYATI
altına değilde işçiliğine para veriyoruz anlamıyor bizim millet halen.
takma kardeşim altın takma düğünde
150 tl tak altın takma
Çeyrek alırken kaç para, Bozdurmaya kalktığımızda kaç para. Karaborsa söylentisi olduğundan sordum. Uzak kaldım piyasadan.
La ben arabayı satıyorum altına yatırcam kesin kararlıyım . Bilirkişilere danıştım onayladılar. Ağustostan sonra kesin çıkacak dediler . Bayramdan önce satmam lazım arabayı