şu an feci kaarsızım alıp almamak konusunda. biriniz gaz verin alıyım :)
Printable View
şu an feci kaarsızım alıp almamak konusunda. biriniz gaz verin alıyım :)
altında maliyet düşürmek için iyi sermaye lazım bence sonuçta borsadaki gibi düşüşler olmadığı gibi birim fiyatlarda düşük değil
beklemekte kesinlike fayda var, yok 1840 direnç yok 1800 direnç, en sonunda 1760 direnç dendi. hayatta daha da düşmez dendi şimdi 1685 lerde. daha da düşmeyeceğinin garantisi yok ve bir not daha dolar aşırı yüksek, rekorlarda. altın'a mb müdahale edemez ama doları patlatır. yani bir de dolar düşerse ondan sonra görürüz gram fiyatını... :)
Piramit yöntemi alış maliyet düşürmek için yapılmaz arkadaşlar, en azından profesyoneller o şekilde yapmıyor. Piramit yöntemi alış şu şekilde olur;
102.00 den 10/30gr aldın. Baktın çıkıyor,
103.00 den 10/20gr daha al. Hala çıkıyorsa,
104.00 den 10gr daha al. Yeterliyse bırak, yok doymadım diyorsan 5/10gr daha :)
Şimdi diyelim düştükçe alıdınız maliyet düşürmek için ve posziyonunuzu büyüttünüz, bunun yanında sermayeniz de azaldı. Biraz daha inip ardında yukarı dönerse sorun yok, kara geçersiniz. :)
PEKİ YA DÜŞMEYE DEVAM EDERSE ??????
104 den almıştım hatrı sayılır bi miktar bende zarardayım bekleyip en azından zararı kurtarıp bozdurucam sinir stres sahibi oldum :D Piyasayı öngörebilen varmı artık 104 olmaz o çıkışlar bitti altın eski haline dönüyor gibi yada piyasa bundan bundan ibaret altın çıkacak diyebilen arkadaş :)
ben 105 lerden almıştım, o yukarı aşağı hareketlerin olduğu dönemlerde 210 gr. kadar, arttıkça gülüyor, yiyor içiyor, eğlenceye gidiyorduk.. ta ki oklar tersine dönene kadar, neyse ki geçen hafta toplamda 120 tl kadar bir zararla bozdurup kaçtım. şimdi satsam zararım 1500 tl idi. şu an beklemedeyiz.
Yıl sonu 120tl'leri bulması için gramının 2030$ görmemiz lazım ons'de şu ansa 1692$ civarı bence biraz uçuk bir hedef 120ler..
Şu an ykb'de durum 98,69-99,77 totalde 28tl zarardayım şu an ama kararlıyım 80e de düşse gramı satmicam :D elbet yükselicektir tekrardan :)
100leri görsekte son 20 dakikada haftasonuna moralli girsek :)
düştükçe almaya devam edicem kendi adıma:)
kapalıçarşıda 99,80 satış oldu, alınır diyen varmı? düşmeye devam edermi? dolarda düşüyor?
altının tam alınma zamanı
alsak mı ne yapsak, çok gazlandım dolar da patlayabilir. Bir de şu var temmuzdan itibaren yükseliş çok aşırı hızlıydı. 1493 usd'den 1920 lere giden bir çıkış, üstelik sadece 2 ay içinde. ondan öncesi daha istikrarlı yani, 1500 dolar'a kadar yine düşme olur diye içime doğuyor. balon balon dedikleri böyle bir şey heralde.
ALT 98,3310TL 99,0660TL Al / Sat
alma zamanı bence, geçen haftalarda bu olay olmuştu 98leri görmüştük sonra 109,5 ları gördük işallah yine öle olur :D
valla alltın tam alma zamanı......