Boşver arkadaşım sen milletin ne dediğini, kendi kafandan hangisi mantıklı geliyorsa onu yap. Onlarn çoğu analist, işlem yaptıkları falan yok, parayı analiz, yorum yapmaktan kazanıyorlar.
Printable View
ben onumuzdekı aydan ıtıbaren gram altına saldırmayı dusunuyorum m.koydekı herhangı bı satıcıyla kuymcu v.s kapalıcarsıdakı yer arasında 1tl de olsa fıyat farkı varmıdır ?
yükselikcek gibi gözüküyor en yakın zamanda almam gerek..
1. Adım tamam, son mum itibari ile görüntü yukarı.
2. Adım eksik. En yakında zamanda değil, en uygun zamanda, geri çekilmelerde iskontolu fiyattan, veya mini direnç kırılmalarında vsvs.
Yukardaki grafik haftalıktı. Günlük veya 4 saatlik grafik ile en uygun alış zamanını belirlemeni öneririm:icon_tup:
BU ARADA! 1 ONS = 31.1 GRAM imiş. Yani ONS/TL altındaki rakamları 31.1 e böleceksin.
Öyle abi sıkıntıdan başka bişeye yaramıyor hayırlısıyla yükselseydi biraz yükselsin bozcamAlıntı:
Boşver arkadaşım sen milletin ne dediğini, kendi kafandan hangisi mantıklı geliyorsa onu yap. Onlarn çoğu analist, işlem yaptıkları falan yok, parayı analiz, yorum yapmaktan kazanıyorlar.
yükselişteyiz
Arkadaşlar aramızda borsa da oynayan var mı varsa bana pm den ulaşabilir mi rica etsem.
Altına parayı koydum lazım olmadıkça bakmıyorum bile... Bu kadr takip edip çok işlem yapmakta kötü değil mi? Sonuçta altın uzun vadede kazandırır...
typh10 kanka yorumlarını bekliyoruz ?
teknik analize göre yön yukarı,veri yönünden zayıf bir gün olacak.İspanyada halk ayaklanmış durumda İspanya ve İtalya temerrüte düşerse,Yunanistan gibi hafif olmaz bedeli.Ben seçim var diye Bernanke dansözlük yapıyor dediğimde niye şikayet ediyorsun diyorlar.Ben şikayet etmiyorum arkadaşlar sorunları görmezden gelip,siyasi çıkarlar için 3 maymunu oynuyorlar ona kızıyorum sadece. Avrupa tamamen resesyona girdiğinde bunu ülke olarak bize etkisi çok büyük olur.gelelim altına,altın için sat rakamım 97dir al rakamım 92-93 aralığı son bir gel gel sonrası altın96-97 aralığını görecektir..Akabinde altının inanılmaz düşeceğini düşünüyorum nereye kadar mı?85 iyi bir ihtimal olacak gibi gözüküyor.
Bu düşüşü neden mi bekliyorum?Haziran ayında twist operasyonu bitiyor,para basımına dansöz Bernanke yanaşmayıp tekrar bir twist operasyonu gerçekleştiricektir.Bu da altının bu yıl için sonu olur.
haberler her sey guzelde kara haber bunlar 97leri görsede bozdursak bari
SOn günlük durum;
http://g1204.hizliresim.com/w/y/530g0.gif
Sevgili Ömer,
Duyduğun her fikre, yoruma vb göre fikrini değiştiriyorsan bu konuda çok ciddi bilgi ve tecrübe ekiğin var demektir. Bir şekilde kazansan bile bir süre sonra mutlaka kaybedersin.
Bu işler ciddi profosyonellik gerektiren işler ki prolar bile batıyor zaman zaman. Bu işler çok ciddi risk önlemleri vb kerektiriyor. En önemlisi, kendi kararlarını kendin vermen gerekiyor ve bu kararları kendin verebilmen gerekiyor. (lafım genele ömer:))
Bir dönem altın süreki yükseliyordu ve her alan ciddi kazanıyordu. O dönem şimdilik yok, yataya bağladık. Yüksek kazanç amacıyla çok az bilgi ile bu işlere girmeyin bence. (Eğer stres sıkıntı yapmayacaksanız ve o para ciddi bir para değil ise sorun değil tabii :))
Özellikle genç arkadaşlara önerim, bu işe gönül verip birkaç yıl işlem yapmadan çok sıkı çalışmaları olacak.
PS. Bildiklerimi paylaşma ve öğretmen konusunda seve seve yardımcı olabilirim bu arada :)
Arkadaşlar özelden yorum soran arkadaşlar oluyor. Yardımcı olmak istiyorum ama ben yorumcu değilim, riskini çok düşük tutarak gördüğü fırsatları değerlendirmeye çalışan bir traderım diyelim. (bkz aşağıdaki şekil) Daha pro değilim, işin ortalarındayım ama yapabileceğim en büyük yardım yukarıda belirtiğim gibi şimdiye kadar ordan burdan, başka traderlardan öğrendiklerimi öğretmeye çalışmak ulacaktır. Thanks.
http://f1204.hizliresim.com/w/y/53156.gif
bu sert düşüş neden oldu şimdi?
düşüş olmadı ki hiç.Bankaların internet sitesinden takip ediyorsanız eğer, öğle yemeğinde makası açıyorlar ki herkes yemekteyken,süpriz yüklü işlem girilip banka pozisyonu bozulmasın.
abd den birkaç veri geldi ve ciddi bir düşüş var şuan..
tahminim gram bazında 87.50tl lere gerileyıp sonra ralliye başlaması yonunde..
Hay rallisine yahu. Ne zaman başlayacak bu ralli, drag, roll ?
typh10 hocam sistem deki değişiklikleri yansıt bize ani inişler çıkşlar var :)
Epey stres yaptım ne olcak bunun sonu..
94.7 'den aldım inş yüzümüz kara çıkmaz..
amerikadan gelen kişisel gelir verisi beklenenden iyi geldi.Ons 1 saniyede evet sadece 1 saniyede 15 dolar düştü.Amerika açıldı alım ile başladı düştüğü yere geri geldi.Dediğim gibi son bir gel gel cuma gününe kadar gelebilir.Pozisyon shortlayıp kola çekirdek geri çekilişini izleyeceğiz gibime geliyor.Sonra aşağıdan toplayıp vix endeksi bizi nereye götürürse artık ki zirve bence 105 oralardan yine satıp ettiğimiz profit ile jant yay gibi yatırımlar yapacağız :D Şaka bir yana,bir hazineci olarak görüşüm bu arkadaşlar.Teknik analiz bu hafta kontrada bırakabilir.Kulaktan dolma bilgiler ile kimse yatırım yapmasın.Nacizane tavsiyem budur.
Mutluay abim çok çok önemli bir noktaya değindin.İnsanlar çevrelerinden duyduklarıyla riske etmemeleri gereken paraları sermaye yaparak giriyor bu işe.Sonuç genelde hüsran hatta büyük hüsran oluyor.Benimde bu işe kafa yoran herkese önerim herhangi bir firmanın demo hesabıyla bu işe başlaması ve en az 3-4 ay hatta 1 sene bu hesaplarla kendini geliştirmesi yönündedir.Neyin niye olduğunu,neyin ne etki yapabileceğini insanın kendisi bilmesi özgüven sebebi olup daha sağlıklı karar vermeyi sağlar diye düşünüyorum.
Şimdi sayın gurlekyasin abim sen 87.50lerden bahsedince günlük dolar kurundan ufak bir hesap yaptım onu analize döktüm 87.5gr/tl gibi rakamlar için aşağı yukarı 1550$/ons civarı gerekiyor.
http://b1205.hizliresim.com/x/1/5434v.png
Şimdi günlük grafiklerde Mart 11lerden beri bu seviyeyi 2 kez test ettiğini görüyoruz tam çizmeye vaktim olmasada trendleride aşağı yukarı göstermeye çalıştım.Çizdiğim ilk aşağı trendin süresi 5 hafta,2.aşağı trendin süresi yaklaşık 7 hafta sürmüş,3.ve içinde bulunduğumuz orta vadeli aşağı trend ise 29 şubattan beri bizlerle.Ve dikkat edilmesi gereken nokta 3 aşağı trendde eğim gittikçe daralmışken 2 yükseliş trendimizde birbirine çok yakın.Aşağıda bears yani satış hacimlerindende görüldüğü gibi trend aşağı olsada hacimler düşüyor.Eğer şu noktada yukarı trend başlasa benim için 1900ler sürpriz olmaz,ani aşağı hacimle 1550lere de gelmek sürpriz olmaz ancak 1550lerden tekrar 1600-1700lü seviyelere çıkamamakta sürpriz olmayacaktır.
Son olarak ufak bir grafik daha eklemek istiyorum bu grafik Ekim 2008den beri süren yükseliş trendini gösteriyor Nisan ayına girdiğimizden beri bu trendi kırmayı 2 kez test ettik,bu net bir görünüm olmamasının en büyük etkeni.
http://c1205.hizliresim.com/x/1/543jx.png
Hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir,sadece fikir vermek amaçlıdır.Lütfen riske edebileceğiniz miktarlarla oynayın,herkese iyi geceler :)
Şu a yukarı bir hareket söz konusu, eğer buralardan kapanırsa olumlu. bakalım kapanacak mı ve nerelere kadar gidecek.
http://g1205.hizliresim.com/x/1/54u9v.gif
Çalışma için teşekkürler Dağhan. Dediğin gibi para piyasalarında her an her şey olabilir. Buna hazırlıklı olmak ve bir yöne saplanmamak lazım. Hepsini değerlendirebilmek lazım ki bu kişilere de trader deniyor. :)
İlk deneme olumsuz. Ama denemesi bile olumlu, konsadilasyon yani sıkışmanın bitme eğiliminde olduğunun göstergesi.
http://g1205.hizliresim.com/x/1/54urk.gif
Edit: Bugün 1 mayıs tr de tatil ama uluslararası piyasalar aynen devam..
Edit: Şu an altın ons bazında değer kazanma eğilminde ve altn/tr de bundan etkileniyor haliyle.
1.669 ile 1670 arasında geziyor acaba 17:00 18:00'da bir düşüş olurmu anlık yükseliş mi olucak merak ediyorum :)
2 dakikaya Lockhartın konuşması gelecek William Dudley'in konuşması doları her paritede yükseltip emtiaları aşağı çekmişti.
dağhan konuşma nasıl geçti :)
dağhan kardeş ne yapıyoruz? bu ay ortasında toplu bir alım yapmayı düşünüyorum :)
Konuşma olduktan sonra işim çıktı çokta bakamadım açıkcası açık pozisyonumda yoktu,şimdi konuşmaya bakmasamda o saat itibariyle açıkcası çok bir hareket olmamış konuşmanın özetini typh10 geldiğinde yapacaktır diye tahmin ediyorum :)
Abi aslında ne yapıyoruzun en net cevabını ben bir sayfa geride koyduğum 2 grafikle anlatmaya çalıştım.Kısa vadede yükseliş trendindeyiz bu net ama orta vadede hala yatay trendden çıkabildiğimizi düşünmüyorum.Bir arka sayfadaki grafikler sana alım ya da satım konusunda yardımcı olabilir abi yine bana göre hareket etme tabii ki.
Bu arada 1653.97nin üstünde kaldığımız sürece bence kısa vadede yukarı trend bozulmaz.Aynı şekilde de 1676.29un üstünde kalırsak bana göre orta vadede yükselişe geçeriz.Yarın çok dikkatli olmak gerek;yarın 10:15-18:30 arası 17 veri gelecek,çok hareketli gün olucaktır.
Kendi fikirlerimdir.
typh10 danda yorum bekliyoruz bizi yorumsuz bırakmayın :)
LOCKHART SAYS U.S. ELECTION NOT A BARRIER FOR FED TO TAKE POLICY ACTION AFTER JUNE MEETING
(HAZİRAN BAŞLANGIÇ OLABİLİR Q3 İÇİN TABİKİ ÇEVİRİ ÖNEMLİ)
(Bu da başka bir Yorum)
Persistent expectations that the Fed will launch additional quantitative measures may ultimately prove to be the catalyst for such a breakout.These expectations have served to put a floor under the market, protecting the low end the range.With the number of double-dipping economies in Europe on the rise, it may be just a matter of time before the entire EU is back in recession.his risks pulling the US back into recession as well, and last week's US Q1 GDP miss may be a harbinger of just such a reality.
Kaşar özetle diyor ki seçim sorun değil.Tarım dışı istihdam böyle giderse biz bu paraya basarız.
Ama bana kalırsa seçime kadar hiçbir numara olmayacak,genel olarak yükseliş bekliyorum son bir gel gel olacak bana göre. Tam twist operasyonun yenilenmesi ile ilgili haber çıkmaya başlarken çakılacak.
% 0,37 pozitif
vob 30 haziran kontratını takip edenler şimdilik 70.900 den alım yönünde hareket edebilirler ..
kontrat 900 altında kaldığı sürece cuma günü verdiği sat sinyali devam edecek ..tabi şimdilik ..
seansta hisse işlemleri başladığında volatil olabilir dikkat etmekte fayda var
not:
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri "Yatırım Danışmanlığı" kapsamında değildir. Yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.
ufak bir alım yaptım ben valla sabah 10 gibi :)
evt beyler durum nedir kurtarıcazmı kendimizi