of of of 1.638 lere düştü altın
Printable View
of of of 1.638 lere düştü altın
ekonomi de 2+2=4 olmayabilir her zaman...
bu alıclar gelecekse buralardan gelmeli, geldi geldi, yoksa ....
http://d1205.hizliresim.com/x/3/57suf.gif
geberdi gitti altın hadi gözümüz aydın..
800 tl zaten zarardayım daha ne bozdurucam kalsın dokunmam artık
typh10 hocam nerelerdesin yorumların neler ??
Dolarda veri iyi gelince emtialar,eur ve gbp dusuyor tabi her zaman olmasada genelde boyledir.ilk kez bu seviyelere gerilemiyoruz son da olmayacak telaş etmeye gerek yok bence.3 tane acik pozisyonum var hayirlisi :)
hayretler içindeyim...diyecek bişi bulamadım.
çakıldı valla :)
ben artık kendime zarar hedefi koydum,:) kar etmekten vazgeçtim gerçekten
bu sene abd seçimi bence altını bu hale o getirdi.
bu vtecler bu kadar para etmeseydi altın yükselirdi :)
tarım dışı istihdam yarın iyi gelirse film o zaman kopar.Geçen sene bu zamanlarda altın ABD,Eurozonedan gelen olumsuz tüm haberlerden yükseliyordu.Şuan sadece ABD'den gelen olumsuz haberlerden beslenebiliyor.O da para basımı gelir umudundan.Kimse risk almak istemiyor,risk iştahı yerlerde ve en önemlisi gelişmekte olan ülkeler Güney Kore,Malezya vs. merkez bankaları artık altın almıyor.Bir de unutmadan Suriye merkez Bankası kendi vatandaşlarını katletmek için altının onsunu 1500lerden satıyormuş.Çok zekiler ya bu para ile ABD'den silah alıyorlar.
tarım dışı istihdam verileri iyi gelirse film iyi mi kopar kötü mü kopar :D
TL de olan için iyi altın pozisyonu olan için kötü.İşsizlik başvurusu iyi gelmiş gördüğüm kadarı ile şuan ki sürünmenin nedeni bu.
Ne bicim is arkadas yaa yaslandirdi beni.
Düşüş başlıyor sıkı tutunun...
Yüksekken satmayan kafamı!
Altında günü kapamamış olsakta saatlik ve 4 saatlik grafiklerde günün son destek noktası olan 1636.04ün epey altında kaldık eğer kapanışa kadar boğalar olaya el atmassa yarın için olumlu konuşmak çok çok zor.
Yarın amerikadan gelecek 5 veri var bunlardan 2si çok önemli biri tarım dışı istihdam ki 120 bin önceki 165 bin beklenti eğer beklenildiği gibi gelirse altın için büyük sıkıntı olur diğer önemli veri ise işsizlik oranı onda değişim beklenmiyor.
Net görüntüyü kapanıştan sonra değerlendirmek daha makul olacaktır.
Yatırım tavsiyesi değildir.
bu kadar düştükden sonra birden yükselebilir düşükken almak isteyenler saldırabilirmi ?
Şahsen ben öle yapardım.Şu düşüşü mayıs sonu yaşasaydık keşke toplu bir alım yapıcaktım. :)
sakin olup pusuya yatmak gerek :)
3-5 kişinin alacağı altınla zıplama olayı düğün mevsimi hurafesi kadar efsane bence :D
http://f1205.hizliresim.com/x/3/587xl.png
Günlük durum budur altına düşmediğimiz destek kalmadı.
Altınını bozdurduğunda illa yatırım yapmak isteyenler bundan sonra EUR/USD paritesini öneririm altına göre hacmi çok çok daha büyük,altına göre spekülasyonu daha az ve genelde yukarı beklerken aşağı,aşağı beklerken yukarı hareket etmiyor.Daha tutarlı bir parite.
Rica ederim Mutluay abim :)
Mesajları okuduktan sonra ufak bir ekleme 1633ler şu an için alım fırsatı olsa da sağlam sermayeler için 4 nisanda çok daha iyi bir rakam oldu o da 1611 seviyelerini görmemizden kaynaklı.1611 seviyesi benim için çok kritik umarım oraları görmeyiz ama görürsek ve orda da alım gelmesse vay halimize :D
dağhan 1611 den de aşşa inersek yandık diyosun.Altın teneke parçasımı olucak :D
Abi 1611 direnç ve desteklerde gözükmüyor ama dediğim gibi 4 nisanda kıramadık bu seviyeyi psikolojik bir destek olabilir yoksa elle tutulur hiçbirşey yok:)
Noktası notkasına katılıyorum abi.
Mutluay abim işin aslı şu an ben demoda oynuyorum.Bir yandan yine altınım var ama o banka hesapları üstünde forex işine hemen reel olarak girmek istemedim önce öğrenmek için ama demoda açtığım pozisyonlarda da reele yakın oynuyorum ki tecrübe olsun.Önce bunu söyleyeyim dedim,şimdi açtığım pozisyonlara gelirsek bugünkü tarım dışı üretkenlik verisinin diğer verilere baskın gelip doları aşağı çekeceğini düşünerek kademeli olarak alım yaptım sırasıyla 1646-1641-1639-1637 seviyelerinden 4 ufak pozisyonum var;demo olduğu için marj sıkıntım yok bu yüzden stopumu çok realize edemedim ve demin bahsettiğim 1611 seviyesine çektim çünkü günlük destek seviyelerinin hepsinin altındayız ama kapanıştan sonra daha gerçekçi bir desteğe çekebilirim elbette.Şu an ancak bu kadar yardımcı olabiliyorum :(
Evet günlük kapanışı yaptık.Sıra günün pivot ve destek noktalarında.An itibariyle 1636.94 seviyesindeyiz pivot noktamız 1639.91 gözüküyor aşağıda ki desteklerse;1631.36,1629.48,1625.95 diye gidiyor.
Mutluay abim stop seviyemi sormuştun bende gece kapanıştan sonra şekillendiricem demiştim stop seviyemi en alttaki desteğe 1613.09a koyuyorum.
Bu arada bahsettiğim 2008den günümüze gelen yükseliş trendinin altına inmeyi de saat 20:00 barında test ettik.
şu ts ninde hali düzelir mi acaba 11.05 ler oy oy oy battık 8 mayısta genel kurul var beklemedeyiz tık yok