altının değer kaybetmesi nedendir çözemiyorum ülkelerin büyüklüğü altın rezervinin çokluğundan değilmi? hani artık herkesde altın var değersizleşiyormu bu ne biçim mantık?
Printable View
altının değer kaybetmesi nedendir çözemiyorum ülkelerin büyüklüğü altın rezervinin çokluğundan değilmi? hani artık herkesde altın var değersizleşiyormu bu ne biçim mantık?
bugün de aşşağa doğru bir eğilim var, :(
dolar ve euro para basımı gerçekleşşe altın fırlacakda işte bir türlü para genişleme olmadı.
dünkü gelen haberde para basımının olmayacağını tekrar yinelemişler,
ama öle bir saçma hale geldi ki,veriler bir iyi bir kötü geliyor,piyasalar komple karışıyor.
avrupa'da durum kötüye giderken,AMB başkanı Draghi faizi sabit bıraktı,parasan genişleme yapmayacağız dedi,ve dün gram/tl 91 küsürlere indi.
bugünkü ABD istihdam verileri nasıl gelecek bakalım,90 ın da altını görebilir,tam tersi durumda 93 e yaklaşır daha da öteye gitmesini gerektirecek bir neden göremiyorum
altın düşüyor son zamanlarda hep aynı yerlerde zaten
evet altın ons 1.629 oldu :o
Ve su an 91900 leri tl bazında görüyoruz her gun yaklaşık 1 lira geri geldi
Bankaların fiziki altın toplama çalışmaları altın fiyatlarında değişikliğe neden olurmu ?Bankalar neden bu kadar yastık altındaki altını almak için kampanyalar düzenliyor ?
typh10 hocam haberler ne yönde gelen veriler vamı ??
dağhan habeler ne yönde kardeşim.. ?
Altın'ın bukadar düşmesi insanları alıma yönlendirirse artış olurmu sizce ?
http://e1205.hizliresim.com/x/4/593vv.png
Aşağıdaki kırmızı çizgi altının 2008den beri trend çizgisi varsın siz değerlendirin durumu :D
Şimdi önüme takvimi açıyorum bugün evet beklenti 120binden 170bine çıkması bu da EUR/USD,GBP/USD ve altının baya aşağılara inmesi demek.Ancak çarşamba günü açıklanan istihdam verilerindeki 90 binlik düşüşü bugünkü veri ile birleştirince acaba diyorum?Bir ümit bugün verilerin patlama olasılığı var bakalım ne olucak çok bir şey paylaşmam şu an için çok mümkün gözükmüyor son 48 dakika :)
Onur abi insanları alıma yönlendirirse yükseliş olur ama önemli olan büyük balıkların kendilerine belirlediği dip nokta ve bu insanların alım hacmi.
Yatırım tavsiyesi değildir.
bu büyüklerin ....
Daha ne kadar düşecek bu ya , bittim valla...
Abd'de nısan'da tarım dısı ıstıhdam: +115 bın kısı (beklentı: +165 bın oncekı: +120 bın)
Şu veri ile min 50 ons çıkması lazım ama yok yani hareket etmiyor.Ama bu parayı basacaklar artık kesin eminim.
Tarım dışı istihdam beklediğim sürprizi yaptı 115bine düştü ama işsizlik verisi yine duvar oldu 8.2den 8.1e düştü.
satmayalım ozaman
ABD'DE NISAN'DA OZEL SEKTOR ISTIHDAMI: +130 BIN KISI (BEKLENTI: +175 BIN ONCEKI:+121 BIN)
Şirketler küçülüyor,imalat verisi düşüyor dansöz bernanke de hala masal anlatıyor.Şeçimlere kadar dişini sıkan kazanır.
1641leri gördük.En azından umutsuzluk kırıldı tarım dışı istihdam bizim için çok güzel geldi şimdi izninizle derse kaçıyorum herkese bol kazançlar :)
Abd'de nısan'da kamu ıstıhdamı: -15 bın kısı (beklentı: -5 bın oncekı: -1 bın)
bu yükseliş umarım devam eder hiç değilse 95 lere gelsin koyduklarımızı geri alalım yeter
ne lanet şeymiş,bu verilerle nasıl hareket edemiyor anlaşılır gibi değil,ons yine kıpırdayamıyor..
bence ülkelerden biri toplu alım yapmak için oynuyor altınla bu kadar düşebiliceğini kimse düşünmezdi.
gerçekten farklı şeyler geliyor insanın aklına,bu veriler ışığında hala bu kadar durağan kalması insanın aklına bir sürü soru işareti getiriyor.
bu verilerinde bir sonu yokki,hafta sonu seçim,önümüzdeki hafta bir başka veri bir diğer bir diğeri..ama altınla ilgili kesinlikle bir positif oynama olmuyor..
Patlarsa sağlam patlayacak ama
m.milliyet.com.tr
Abi de aynı şeyi düşünüyor.
bakalım neler olucak izleyelim görelim sonuçda altın değer kaybetmiş gibi gözüksede yinede değeri herzaman aynı :)
Bir kaç veri dışında altını etkileyen çok fazla veri yok arkadaşlar, bence kafanızı gereksiz yere karıştırıyorsunuz. Fiyatlara iyi bakın ve fiyat okumayı öğrenin derim ben. Ayrıca piyasalarda her şey olabilir. Bunu bilmek ve inanmak insanı çok rahatlatıyor..............
...derken,sabahki fotoğrafa geri döndük,ons 1634.. gr/tl satış 92.1
Fiyat su an 92200 92400 gibi gözüküyor assagi doğru yapti kiramadi en düşük ons olarak 1626.90 gördü en yüksek ise 1647.40
1637.17-1639.10-1641.82den açtığım pozisyonları kapama fırsatım oldu bugün ama 1646.25teki pozisyonu kapayamadım,dün gece ve bu haftasonunda yediğim swapın haddi hesabı yok tabi :D
Kapanıştaki duruma göz attığımda altta genelde günün en sağlam desteği olan 1629.48i 2 kez deneyip ikincisini kırsakta bir saat sonra üstünde tutunmayı başarmışız.1625.95de ki desteği de bir kez denemişiz.
Veriler gelmeye başladığımız anda tam 1632.30daydık ve açıklamadan sonra bu seviyeyi test etmesine rağmen hiç altına inmedik.
Haftayı pivot noktası olan 1639.91in ve daha önemlisi sağlam direncimiz olan 1641.87nin üstünde kapamamız güzel oldu.(Kapanış fiyatı 1641.93 arada 6 piplik fark var :) )
Şimdi kafayı dağıtmak lazım haftasonu :)
coolvtec tpyh10 hocalar hafta ya nasıl başlarız tahminleriniz neler
dağhan bu hafta ne yapalım :p varmı haberler :D bende sana sorayım dedim :D
Gbp ve usd güzel açtılar haftayı eur ve emtialar için aynı şeyler geçerli olmadı.1639.42den başladık hayırlısı.
Haftaya yükşelişle başladık. Hadi hayırlısı
Onur şehir dışından misafirlerim vardı, daha yeni oturdum ekran başına. Kusura bakmyasın:)
Cuma günü alıcılar gelmişti altına. (2885-2757 bölgesinde alıcılar var.) Dolayısı ile yukarı yönlü bir hareket gerçekleşti.
2 senaryo olabilir;
1) Yukarı hareketin devamı için bugün mutlaka açılış fiyatının üzerinde yani artı kapatması lazım. Bugünkü kapanışa göre yarınki hal belli olur.
2) Bugün eksi ve aşağı bir kapanış olursa, 2885-2757 bölgesindeki alıcılar tekrar alım yaparak fiyatı destekleyebilirler. Ama yok destek gelmez ise bu satıcıları cesaretlendirir.
Peki bunca laftan sonra ne yapalım? :))) Valla en iyisi pro traderlar muhtemelen napar onu anlayıp, onlar ne yaparsa onu yapmak lazım:)
Öncelikle protraderlar (binici değil, bunlar uygun fiyata arabayı alıp biraz kullanıp satıyorlar) tahmin yapıp ona göre poz almaktansa, hareketi görmeyi, yorumlamayı ve ardından poz açmayı tercih ediyorlar.
1) Eğer birinci senaryo gerçekleşirse yukarı bir hareketin başlangıcı olduğunu düşünüp poz açarlar ama mutlaka risk limiti belirleyerek.
2) Eğer ikinci senaryo gerçekleşirse, 2757 nin bir miktar altına stop koyarak 2757 lere doğru alım yaparlar, ya da riski sevmeyenleri, buralardan fiyatın yukarı dönmesini bekler ve döndüğünü görünce poz açarlar.
Beklentileri gerçekleşmez ise pozlarını kapatıp yeni fırsat peşine düşerler gibi gibi.
Herkese bol şans....