artık ilgilenmiyorum bu işle.. :d dun 97den aldım Evlenince bozdururum oda ne zaman olur kım bilir :D
Printable View
artık ilgilenmiyorum bu işle.. :d dun 97den aldım Evlenince bozdururum oda ne zaman olur kım bilir :D
haziran gibi yükselmesini bekliyorum ama temmuz ayında bir düşüş olur sonra tekrar yükselir bence...
Altın şuan 200 günlük üssel ortalamasında.Ben bir sıçrama bekliyorum yarın Avrupanın açılması ile.Yükseliş kısıtlı olacaktır büyük ihtimal.Ons biraz yukarı gittikten hemen sonra satış baskısı artıyor.Kişisel görüşümdür.Yatırım tavsiyesi değildir.
Altına bir kötü haberde Hindistandan geldi.Merkez Bankası beklentilerin tersini yapıp zorunlu karşılık ortalamasını düşürmedi.Bu karar Dolar'ı yukarı çekebilir.Ons düşüyor olsada değerlenen dolar altının TL değerini sabit tutuyor.
noldu bizim altınlar :D:D
Ons 1600$ bile olsa gram/TL'nin 97 TL olabileceğini unutmamak zorundayız. O yüzden Ne 1550, 1600$ rakamlarına takılalım ne de 1800, 1900, 2000$ rakamlarına...
Uygun TL'den altınımızı alıp 3, 4 TL'lik kardan satalım...
Henüz ortalıkta tahvil satışlarının dolaştığı, yatırımcının borsadan oluk oluk kağıt aldığı bir dönemde, altında yüksek bir ralli beklemek gerçekten çok zor gözükmektedir...
Bu işin sihirli kelimesi sabırdır.Sabreden kazanır telaşlanan kaybeder.Akşam analizim ; Tüm gün yatay hareket etti altın.Şimdi tepki alımları ile ons 1666yı gördü orada pivot bir nokta var.Oradan 1705e sıçrayabilir yarın.Arkasından satışı yiyecektir yine.Kar satışı yapabiliniyorsa işlem yapılmalıdır.Yatırım tavsiyesi değildir.Kişisel görüşümdür.
sabır benim adım yaw hiç sorun değil :D:D:D
İnternette lamer doldu bu arada. Milletin kafasını karıstırıyorlar. Yok bitti altın satın yarın ons 1500 TL felan diyorlar. Kimiside aha zarar ettik satalım ayağına hemen bozduruyorlar. Düşüş hızlanıyor. Bizim anne babalarımız bu işi zamanında gerçek altınla yapmışlar. Kimsede altın düşüyor diyip kuyumculara altın bozdurmak icin gitmemiş. 98 den aldıysan 98 üstü olmasını bekleyeceksin satmak icin. Bunca yıllık altın tarihinde hicbir zaman zarar ettirmemis altın. Boşuna uzun vadede en iyi yatırım denmiyor. Kimisi diyor 1000 Tl ye altın aldım. Düşünce korktum bozdurdum. Ya düşşe düşşe senin en fazla 1000 TL lik altında zararın 50 tl olacak. Ama heyecan yapıyorlar. Sonumuz hayır olsun. Ama düne göre altın bugün daha kararlıydı. Benim anladığım kadarıyla altın bugün yükselişe gecme trendine girmeye calısıyordu. Yeterince düştüğü icin alışlar başladı tahminimce. Cuma günü yükselen bir grafik cizmesi muhtemel gibi geliyor. "typh10" isimli arkadaşın da dedigi gibi Benim şahsi görüşümdür. İlgili yazımdaki bütün haklar bana ait. By_domino isimli kullanıcı kampanya koşullarında haber vermeksizin değişiklik yapma hakkını saklı tutar.:D İyi Forumlar.
altın bence sabır işi 2-3 aylık beklemek gerek kısazamanlı yatırım arıcı değil.arkadaşların dediği gibi beklemek gerek 97 tl den aldık diyelim düştüğünde çok ihtiyacınız yoksa satmayın 98 olunca satın.illa çıkacak.
Ya gidin uzak diyarlardan arsa alın yada altın alıp beklemeye gecin. Altın uzun vadede kimseyi üzmez pişman etmez. 3 sene önce 3.000 TL ye arsa alıp bir kaç ay önce 90.000 TL ye sattığını söyleyen bir tanıdığm var. Birden cok kazanmak istiyorsanız Arsa alın altını bulandırmayın :D
Bende başkasının yalancısıyım. Aslında bana bunu söyleyen kişiye sordum neresi felan diye. Ya bizim bir tanıdık almış olayına döndü bu sefer. Tanıdığın tanıdığı hesabı. Ama vardır yani. Bu arada bu tarz döviz veya altın a yatırım olaylarında duygular cok önemli duyguları karıstırmamak lazım. Duygu ile hareket edildiğinde fırsatlar kacabilir.
kimyasını bozdu namussuzlar ya güzelim madenin.Bir numaralı spekülatif araç oldu godomanların elinde.
Altın şu an yine 1661$ seviyelerinde seyrediyor sabaha daha da artmış biçimde görebiliriz hoş bu ara ne yapacağı hiç belli değil ama :)
Bu arada altın uzun vadede kar getirdiği gibi kısa vadede de çok güzel bir yatırım aracıdır.İlle de yastık altı yapmaya gerek yok yani :)
AKSAM SAATLERINDE ABD VE INGILTERE ARASINDAKI, ORTAK STRATEJIK PETROL
REZERVLERININ SALINACAGI KONUSUNDA ANLASMA CIKTIGI HABERLERI ILE AYNI ZAMANDA
WTI VE BRENT FIYATLARINDA KESKIN SATISLAR IZLEMISTIK.
ARZIN ARTACAGINA
DAIR BU HABERLER PIYASA FIYATLARI YUMUSATIRKEN, ABD SEANSI SIRASINDA BEYAZ
SARAY'DAN GELEN ACIKLAMA, HABERIN YALANLAMA OLDUGU VE BU KONU HAKKINDA
GORUSMELER OLSA BILE BIR ANLASMA OLMADIGI DOGRULTUSUNDA OLDU.
PETROL FIYATLARININ
YUKSELISINE SU SIRALARDA ASIL SEBEP IRAN GERGINLIGI. OZELLIKLE ISRAIL
TARAFINDAN HER AN BIR KIVILCIM GELEBILIR ENDISESI IYATLARI UZUN ZAMANDIR YUKSEK
TUTUYOR VE GUN GECTIKCE ALIMLARIN DA FAZLALASMASINA YARIYOR. EMTIALARDAKI SERT
DUSUSLER, PETROL FIYATLARINDA CIDDI BIR SATIS DALGASI GETIRMEZKEN, DAHA SONRA
KAPANMAK UZERE GEVSEMELER OLARAK ONE CIKIYOR.
Reuters
Bu anlaşma,anlaşmayı yalanlamaları savaşın ilk habercisidir.İran'a saldıracak bu şerefsizler.
Çeyrek`te 135 senaryosu!
Yurtdışından gelen olumlu haberler altının yönünü aşağı çevirdi. Altın piyasasının nabzını tutan uzmanlar yatırımcıyı uyarıyor.
Son olarak ABD ekonomisine ilişkin açıklanan olumlu veriler ve Yunanistan'ın başarılı tahvil takası anlaşması altının yönünü aşağı çevirdi. Fed'in küresel finansal piyasalardaki gerginliğin hafiflediği yönündeki mesajlar da altında düşüşü hızlandırdı.
Mart ayına 1.697,22 dolardan başlayan altın, geçen hafta 1.700 doların üzerine çıkmıştı. Uluslararası piyasalarda altın aylık bazda yüzde 5'e yakın değer kaybederek 1.640 dolar seviyelerine indi.
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altındaki değer kaybını değerlendirdi. Yıldırımtürk, altını yükselten gerekçelerin başında dünyadaki likidite bolluğunun etkili olduğunu anlattı.
Avrupa Merkez Bankası'nın 800 bankaya 3 yıl vadeli kredi sağladığını, likidite artışı beklentisinin altın fiyatlarını artırdığını anımsatan Yıldırımtürk, FED'den gelen açıklamayla yeni bir parasal genişlemenin olmayacağı sinyalinin ise altın fiyatını kısa sürede 1.700 doların altına çektiğini anlattı.
Özellikle altının 1.790 dolar seviyelerine yükselmesinde ay sonu vadeli kontrat işlemlerinin olması nedeniyle açık pozisyonların kapatılmasının da etkili olduğunu belirten Yıldırımtürk, Hem açık pozisyonlarının kapatılması, hem de yeni bir parasal genişlemenin olmayacağı beklentisi altın fiyatının gerilemesinde etkili oldu dedi.
Yaz aylarında çeyrek altın 135-140 lirayı görebilir
Yıldırımtürk, şöyle devam etti: Yunanistan'ın tahvil takası ve borçlarının bir kısmının silinmesi altının düşüşünde etkili oldu. Brent petrol fiyatlarının 126 dolar seviyelerinden geriye gelmesi ve ABD Başkanı Obama'nın petrol fiyatlarındaki yükselişten rahatsızlık duyduğunu ifade etmesi de petrol fiyatları konusundaki spekülatif hareketlerin azalmasına neden oldu. Petrol fiyatlarındaki durağanlık, doların bir miktar değer kazanmasında ve altında 60 dolar civarında gerilemesinde etkili oldu. Kısa vadede 1.645 dolar destek seviyesi dün test edildi. Fiyatların aşağı yönlü olması halinde yeni destek noktası 1.637 dolar olacaktır. Bu destek noktasının da kırılması halinde altın ons fiyatının 1.617 dolara kadar gerileme olasılığı bulunuyor. Ancak 2-3 aylık bir sürede düşündüğümüzde iyimserliğin artması, stratejik gerginliğin azalması ve spekülatif hareketlerde de bir gelişme yaşanmaması halinde altının ons fiyatı 1.530 dolar seviyesine gerileyebilir.
Yıldırımtürk, altının iç piyasada 101 liraya kadar yükseldiğini, son düşüşle birlikte 24 ayar altının gram fiyatının 95,2 lira seviyelerine indiğini bildirdi.
Yıldırımtürk, Dolar/TL paritesinin 1.70 olması halinde altın ons fiyatı 1.530 dolar ve 24 ayar altın gramı 84 liraya kadar düşebilir. Yaz aylarında çeyrek altın 135-140 lirayı, cumhuriyet altını 565-570 lirayı görebilir değerlendirmesinde bulundu.
altın temmuzdan sonra çıkar ..bu aralar düşüşe devam borsa çıkışta 75.000 görür se bitişi 100.000 tamamlar benim görüşüm ..ama doları düşüşü hayra alamet değil..bence ortam sakat ..