Abi geçen hafta Draghi'nin böyle bir konuşma yapacağı içime doğmuştu şimdi de Fedden Qe3 şakası bekliyorum.Bakalım :)
Printable View
Tayfun birsey sorucam agustos ve kasım ayı icin fikirlerin hala gecerlimi?sundan dolayı soruyorum al sat yapmak su sıra daha mantıklı oldu gibimi duruyo konusmalardan yoksa benmi yanlıs anlıyorum?bana kalsa kasım ayını bekliycem ama yinede bi sormak istedim..:)
Eğer TL/USD varsa elinizde 1610dan alınır.1630dan satılıp kar cebe atılır.Ama siz zaten uzun dönem yatırımcısınız AL/SAT yaparken kar kadar zararı da gözönünde bulundurmak gerekir.Beklentilerim aynen devam ediyor.Altının 102 TL'yi göreceğini düşünüyorum.
102 mi 120 mi ? Benim aklımda 120 kalmış
120'ye daha var abi yıl sonuna oraya zor gelir :)
5 20 den sattıgım kagıt 1 saatte 5 36 oldu bakmak istemiyorum daha ama durmadan psikolojik bakıyorum:)
borsa ile ilgili ayrı bir konu açılsa da orada konuşsak :)
İlk işim bir aracı kurumdaydı.Hiçbir iş yapmıyordum.Saat 14:00'dan sonra etiler home store'a arkadaş ile gidip kahve söylüyorduk içerdik.Sonra şu kağıt aşağı bu kağıt yukarı konuşuyorduk biraz yüksek volume ile tabi..Herkes tüm dikkat bizi dinler sağa sola emirler verirdi.Spekülasyonun kralını yapardık heyy gidi günler be :)
Arada nüans farkı var.Geçen sene sert dille rejectlemişlerdi şimdi o kadar keskin konuşamıyorlar.Ben düşüş olsa bile sert olmayacağını düşünüyorum.
Ne zaman bu FED toplantısı ? Perşembe mi ?
tayfun peki şuan 94 civarında. inme olasılığı nedir ve nereye kadardır gram tl bazında ?
Draghinin açıklamaları,FED Beyanatı,Tarımdışı istihdam ve ABD işsizlik oranı etkenlerini düşündüğümde pek de aşağıya gidecek gibi gözükmüyor.İnerse en fazla nereye gider sorusunun cevabı 1535'dir.Oradan toparlanamazsa 1400ler hatta 1300lere kadar yolu var.
Günaydın millet
Günaydın herkese..
Bakalım FED nelere karar verecek.. Gazamız mübarek olsun..
Piyasalar nefesini tuttu bekliyor - Bloomberg HT
okula gittim sabah.4 dersimi de vermisim 87 ortalama ile 3 ders ve doktora tezi sonra kalk Bernanke dayi ben geciyorum direksiyona:).Altin icin 1650 beklentim devam ediyor biraz daha calisip günü yorumlayacagim.
Hadi hayırlısı.. Şimdi Bernanke Reyiz düşünsünnn :)
hindistan dispo(zorunlu karsilik) oraninda indirim yapti.Altin icin pozitif gelisme.Risk istahi dusuk tahvil getiri orani USD icin sifira yakin seyrediyor.1. Dunya savasi sonrasi ortaya cikan ekonomik buhran öncesi duruma dogru gittigimizi Bernanke de biliyor Draghi de.Keynes ne demisti?Bir kisiye para verin cukur kazsin baska birine para verin o cukuru kapatsin.Bu gibi dönemde tasarruf degil harcama tesvigi yapilir.Seve seve basacaksiniz o parayi
yarınki açıklamalar can yakar,sarı kız yine dansözluğe başlar
açıklama öncesi bu kadar oynaksa sonrasını düşünemiyorum..
93,7 den bi miktar topladım bakalım yarın nolacak :beuj:
teknik analiz 1629 geçilmedikçe yön aşağıya diyor.1629'u kıramadıkça konuşmaya da gerek yok.Kar satışı yiyor sürekli.Açıklamalar geldikçe durum değerlendirmesi yaparız gün içerisinde.
varmı bugun birşeyler
akşam fed toplantısı var. qe3 kelimesini duyar mıyız? :D
istihdam artışı beklenen fazla geldi.. Gelecek için umutlu altın için kötü bir haber :(:(
ohohoho çakılmış altın
daha inermi yorumları alalım? toplamak icin güzel zaman gibi duruyo yeniden?
http://b1208.hizliresim.com/10/1/bbsmv.png
İnatla beklediğim aşağı hareket gerçekleşti diyebilirim bunda öncekinden kötü ama beklenenden bayağı iyi gelen Abd istihdam değişimi verisi önemli.1595lerde ki fibo destek oldu ama esas desteğim 1592.83 bunun altında kalmayı şu an için beklemiyorum.
Bu akşam Abd faiz kararı-Bernanke yarın İngiltere-Euro faiz kararları-Draghi cuma da Abd Tarım dışı istihdam(iyi bekleniyor) işsizlik oranı verileri var bunların hepsi önemli.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Beyler yorumu olam yokmu tayfun 1600 altina inermiyiz
indik zaten, 1595 güzel alım fırsatıydı,ben aldım kapattım işlemi...şimdi yavaş yavaş yukarı hareket ediyor.benim dusuncem 1608 e doğru gideriz yavas yavas...ama açıkcası yemiyer pozisyon açmak
qe3 açıklanmadı süpriz olmadı..eylüle kadar dalgalanmaya devam..
Tayfundan yorumları bekliyoruz
Fed QE3'ü Eylül'e bıraktı - Bloomberg HT
bu seferki açıklamada ilave destek verecek ibaresi var.Bence alım fırsatı buralar.Öyle birgün oldu ki tahmin ediyordum az çok.Keskin tahmin etmek en azından beni aşıyordu hiçbirşey de paylaşmadım.Sadece 1629 dedim yoksa konuşmaya gerek yok.Özelden arayanlar oldu onlara biraz bekleyin gevşer oradan alın dedim.Bundan sonrası altın ve dolar için gayet net.Bu lafımı yazın bir kenara dolar 1,77 olacak hem de çok kısa süre içerisinde.Altın için söylediğim gibi ben buradan kademeli girerim.Dikkat edilmesi gereken tek husus 1570 desteği.Orayı aşağı kırmadıkça yön hep yukarı olacaktır.Ne kadar ucuza alırsanız o kadar kar edersiniz.Yıl sonu ons hedefi an itibari ile 1800'dür çok net.
yarın 92den 50gr kapatıyım ben araba alıcagım yok zaten
Cuma 1590'a buy orderı 1610'a sell orderı derim ama Can ben kaldıraçlı işleme karşıyım.Bana kimse kızmasın lütfen bu benim görüşüm yapanlara saygı duyuyorum aynı saygıyı da beklerim.Olmayan para ile yapılan ticaret bana ters.
Yılsonu 102 mi Tayfun 120 mi ))))))))))))))))))
Abi Draghi ile Bernanke arasında gol atan kaleye misali bir kur oyunu var.Ama bernanke son toplantı ile Draghiye kozu verdi.LTRO3 ve 0,75 baz puanda indirimi yaparsa Doların değerlenmesini istemeyen Bernanke'nin koruduğu kalenin ağlarını deler.Her durum altına yarar.Metro'da gördüm portatif Sinbo marka para sayma makinesi sana ondan bir tane hediye edeceğim :)