2 sene önce 85 liraya alıyordum ufak ufak altına yatırım yaptım suan 2 katına çıktı birikimimsatsam mı satmasam mı diye düşünüyorum
2 sene önce 85 liraya alıyordum ufak ufak altına yatırım yaptım suan 2 katına çıktı birikimimsatsam mı satmasam mı diye düşünüyorum
valla pek anlamam detayından ama ayda 2 adet cumhurıyetım alırım koyarım bankayaileriye dönük bence en mantıklısı...
dağhan durumlar nasıl kardeşim... ?
Dr.Ecu AntaLya
Valla bende şimdi konu başlığını arıyordum abi
Aşağı yukarı 12 marttan beri içinde bulunduğumuz sıkışıklık artık canımı sıkmaya başladı.
İki ufak grafikle daha iyi görünür ki;
Bu günlük grafiklerde son dönemlerdeki ortalama trendler aşağı yukarı bir aydır yatay bir trend içinde olduğumuzun göstergesi.
Bu da yarım saatlik grafiklerde aynı karenin büyük hali.Üste ve alta defalarca denese de kırdıktan hemen sonra yine trendin içine girdiği gözüküyor.45-50$lık bir arada her habere göre dalgalanmalar yaşıyoruz.
10 nisan 19:00dan itibaren ufak bir omuz baş omuzda oluşmuş.12 ve 13 nisanda baya hacimli iniş çıkışlar görmüşüz.
Şu anda da 13 nisandan beri 1654-1646 seviyesine hapsolmuş durumdayız.Ben şu an 1646 seviyelerinde alım 1654 seviyelerinde satış yapıyorum ama çok ufak lotlarla yapıyorum çünkü riskli aşağı da yukarıda kırabilir.Uzak durmakta fayda var aşırı hacimsiz çünkü.İsterseniz fibonacci grafiğinin nasıl sıkıştığınıda atarımTamamen kendi fikirlerimdir.
psn: DAGHAN26
dağhan ben haziran ayı itibari ile bir yükseliş bekliyorum gram 98-100 lira olucak sanırım.
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
beyler satıyımmı altınları araba alıyımmı yoksa 2 aya parayı bulurmuyum :=)
Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya,cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur.ATATÜRK
Alıp en azından birkaç ay satmadan durabilecek durumdaysanız buralar iyi rakamlar bence.Bugün almayı düşünüyorsanız Amerikanın açılışını bekleyin isterseniz.Az önce Amerikadan veri geldi.Zincir mağaza satışları durum çok kötü.94.50leri görebilir bugün diye düşünüyorum.Bu beklentim ons ile ilgili değil DOLAR-TL'nin düşmesi ile ilgilidir. Yatırım tavsiyesi değildir kesinlikle.En iyi kararı kendiniz vereceksinizdir muhakkak ki.
Kardeşimizin de dediği gibi altına yatırım yapan arkadaşlar. Altın şuan tamamen EUR-DOLAR paritesine paralel hareket ediyor.Altın rekor kırarken bu parite 1.44dü şuan kaç 1.31.Ama aynı dönem ki ortam oluşmaya başladı.Ben altında son Bir gel gel durumunun olacağını rekor ötesi bir rakamı görüp tamamen ayı piyasasına gireceğini düşünüyorum.Elbette kişisel görüşümdür.
Son olarak altının yine 105-110ları görmesi için ne olması gerekiyor geçen yıl hangi seviyelerde oldu bu diyenler için günlük grafikte son 9 aydaki 3 tepe noktamız.1920deki rekordu zaten onu saymassak 1800 civarını test eden 2 yer görüyoruz o direnç kırılırsa 1900de olur 2000de olur 110tl/gramdan alan bile kar eder o zamanda.
He olur mu olmaz mı onu ben bilemem..
![]()
Bu arada 1656.51de günün en kuvvetli direnci 1656.52de fibonacci direnci mevcut.Bu direncin kırılabilmesi demek güzel bir yukarı hamle manasına gelebilir.Bu direnci bu hafta için 15 bugünse son 3 saatte 3 kere test ettik diyebiliriz.
Amerikadan sanırım bir iyi bir kötü veri geldi altında 1651e gevşeme gördük.
Altin almayi dusunen arkadaslar finansbank ilk defa gram altin islemi yapacaklara alim satim fiyati ayni olarak islem yapiyor. Diger banklara gore daha uygun gorunuyor.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)