dağhan USD/EURO 1.2845 olmuş :)
Printable View
dağhan USD/EURO 1.2845 olmuş :)
EUR/USD abi yerleri değiştirmeyelim :p
Ocak ayından beri ilk kez bu seviyeleri gördük 1.28990lardan açtık 1.29043ü gördük ama 1.28240ı da gördük satış veren köşeyi döndü bugün bu paritede.1.2825in altında kalamadığımız için yukarıya tepkiler gelebilir altında kalırsak 1.2800lere gerileme şansı var risk çok fazla ama.
Yatırım tavsiyesi değildir.
arkadaşlar altın daha düşmez düşse bile çok az.
bana sorarsanız tasaruflarınızı altına çevirebilirsiniz. eğer çok düşerse bu msja alıntı yapıp YUUUUUUUUUUUUUUUU diyebilirsiniz :D
Son bölüm şakaydı :D ekonomide ne olacağı belli olmuyor ama ben altının daha düşeceğini hiç sanmıyorum
Allah'ını seven hayırlı bişeyler söylesin :) Dağhan hiç mi ışık yok yahu
ben altında en son 1.500 görücez diye düşünüyorum.yanlız ordan da aşşa inerse bu abd den korkulur derim.adamlar altını biterecek.ama kaçınılmaz son para basacaklar.ama seçim'e kadar zor sanırım.
Benim aşağıda belirlediğim 3 nokta budur olumlu olaylar gerçekleşmediği sürece özellikle ilk iki desteğin denenmemesi için bir sebep yok.
http://e1205.hizliresim.com/x/g/5vwhy.png
http://e1205.hizliresim.com/x/g/5vwp8.png
Forex Freedom 22.03ten beri sürekli satışta,yanıldığı zamanlar olmuş ama geldiğimiz durum ortada.
Parabolic göstergesi H1,H4,D1,W1,M1 tüm grafiklerde satışta.
RSI'da 25deyiz(D1) risk iştahına göre belki alım yapılabilir.
Stochastic D1 grafiklerinde 13.70lerdeyiz yani aşırı satış bölgesi bu alıma çekebilir.
Benim diyebileceğim bunlar olur yukarı gider desem yalan aşağı iner desem yalan takipte kalmak lazım.Sinan abi bu yorumu neye göre yaptın somut bir umut mu var?
ulen nereye el atsak kurutuyoruz yaaa...104 liradan almıstım :(
evet arkadaşlar bugün ne yapıyoruz nasıl bir gündem var ?
yükselene kdr beklemedeyiz :D
90 dan düşmück gibi 2 gündür deniyor inemiyor artık yükselme vakti geldi herhalde
valla dolar/try yüksek olduğu için 90 TL de kaldı gram altın.
gram/TL de bir direnç ya da destek seviyesinin oluşması bana pek mantıklı gözükmüyor çünkü tamamen dünya piyasasıyla alakalı bir durum.
http://d1205.hizliresim.com/x/h/5x6zc.png
http://d1205.hizliresim.com/x/h/5x71d.png
Altının 90 seviyesinde tıkanması tamamen bu durumla alakalı.gram/TL de direnç ya da destekleri belirlemek sizi yanılgılara düşürür biz elimizden geldiği kadar günlük direnç ve desteklerden bahsediyoruz altında eğer ki istek olursa USD/TRYyi de eklerim hatta başka özel parite varsa onlarda da yardımcı olmaya çalışırım :)
Bu arada 15 dakikaya amerika verileri geliyor beklendiği gibi gelirse tüfe yıllık verisinde USD/CAD paritesi yükselebilir,tüfe aylık verisinde EUR/USD düşebilir.Bunun yanında dolar için olumlu ve olumsuz verilerde var dikkatli olmakta fayda var.
dağhan 3 4 milyar kadar kenarda param var . hazır altın 90 lara düşmüşken bu paranın hepsıne altın fonu açıp altın almak mantıklı olurmu yoksa 90nın altına düşme olasılığı varmı ? bu aralar güzel gidiyor ama bi fırlarsa 100ün üstüne çıkıcak sanırım
Abi böyle konularda kimse etkieleme gibi bir sorumluluğu almak istemez sana diyebileceğim şey eğer uzun vadeli yatırım olarak düşünüyorsan girmelisin bu işe yani alacaksın unutacaksın tıpkı büyüklerin yaptığı gibi :)
Kısa ve orta vadeli yatırımlar içinse o tamamen senin fikrindir.Altın olarak genel fikrim ortada şu an yukarıya çıkması için hiç bir sebep yok gibi duruyor.He yarın bir veri gelir sert yükseliş gelir ben altınla işlem yapmıyorum şu an öyle söyleyeyim :)
Al derim düşer alma derim yükselir fikir tamamen senindir abi :)
Ons 1520yi öyle ya da böyle deneyecek.Çıkacaksa sonra çıkar o nedenle buralardan almanın ben mantıklı olmadığını düşünüyorum.Dağhan kardeşimizin de dediği gibi altının çıkması için hiçbir neden yok.Şahsi fikrim sabreden 85ten de altın alabilecek belki 80den de.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
altın da bi yükseliş söz konusu :)
typh10 hocam Fikirlerini alalım ??
Onur abi bir tık üstte yazmış fikirlerini görmedin sanırım :)
Altında güne başlangıç seviyemizin altındayız ilk direnç olan 1564.37yi denedik kıramadık sonra ilk destek olan 1554.38i denedik onun altına hafif indik ama geri çıktık bu aralıkta sıkışmış durumdayız.
Bana sorarsanız hiçbir şekilde yukarı beklentim yok şu an.
Tavsiye değildir.
Dolar daha tırmanır mı?
Önümüzdeki 21-30 günlük süreçte 1.90 ı görürmüyüz?