94 e doğru gidiyoruz
96 yı gorunce satmayı dusunuyorum..
Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya,cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur.ATATÜRK
1600 ü aştık..
1604 ulaştı şu an itibarı ile.. 95'ten satıyor yapıkredi...
'barmene fal baktırdım / üç votka kadar / her şey güzel olacak dedi!'
FED/EVANS: DAHA AGRESIF PARA POLITIKASI ISSIZLIK ORANINI DAHA ERKEN DUSUREBILIR
FED/EVANS, TWIST OPERASYONUNUN UZATILMASINI DESTEKLEDIGINI TEYIT ETTI
Bu tip haberler 96 ve üzerine taşıyacak altını.Ben bu şekilde olacağını düşünüyorum.Yatırım tavsiyesi değildir.
1611.45
1645 leri gormek istiyoruz..
Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya,cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur.ATATÜRK
1614 seviyelerinde fibonaccimiz var onun üstünde kalabildiğimiz sürece orta vadede yukarı harekete geçebiliriz.O seviyenin üstünde ki ilk hedef ise 1628 olur.Kısa vadede de 1605 üstünde kaldığımız sürece yukarı hamleler bekleyebiliriz bence.Aşağısına inersek 1605in 1595.12,1588.51 gibi seviyeler sürpriz olmaz.
Grafikle de gösterirsek 1614 seviyemiz sarı fibo üstünde.Geriye kalan 4 önemli noktayı(1628,1605,1595,1588) beyaz işaretli seviyelerle gösterdim.
Hareketli ortalamalar grafikte görüldüğü üzere H1de 14:00dan beri,H4tte 09:00dan beri yükselişte.
Yatırım tavsiyesi değildir a dostlar![]()
psn: DAGHAN26
Bu aralar altına dikkat!
Merkez bankaları altın rezervlerini güçlendiriyor
Altında hareketli günler yakında. Merkez bankaları altın rezervlerini güçlendirmeye başladı. Yakın vadede altın piyasasında volatilitenin artacağı uyarısı yapılıyor.
Son dönemde sağlam duruşunu muhafaza eden altın tarafında yakında hareketlilik başlayabilir.
Bu hareketin temelini Merkez Bankalarının altın alımı oluşturacak. Yeni gelişme uzun vadeli altına yatırım yapanları yüzünü güldürecek.
Merkez bankalarının en son 1965 yılında majör alıcı olarak konumlandığı düşünülürse yakında altın piyasasının hareketlenmesi bekleniyor.
Dünya Altın Konseyi verilerine göre merkez bankalarında altın bulundurma miktarını 400 metrik tona çıkarttı. 12 aylık dönemde, geçtiğimiz 31 Mart tarihine kadar miktar 156 metrik ton seviyesindeydi.
Konseyin raporunda, merkez bankalarının altın alımına devem edeceği ve altında yeni talebin oluşacağına dikkat çekildi.
1966-2007 yılları arasında büyük miktarda satış yapılırken metal emtialarında da fiyatların düştüğü görülmüştü. İkinci dünya Savaşı sonunda merkez bankaları altın tutması küresel finans sisteminin temelini oluştururken Bretton Woods sonrasında 1971 ile sistemin külçeye ihtiyacı kalmadı.
Küresel krizin patlak vermesi sonrasında 2008 yılında bankaların altınla arasının yeniden ısınmaya başladığı gözlendi. ABD Merkez Bankası ekonomiyi hareketlendirmek için para basarak parasal genişlemeye gitmesi ile özellikle Meksika gibi gelişmekte olan ülke merkez bankaları altın alımlarına başladılar.
Piyasa uzmanları altın bankalar tarafından altın alımlarının bir süre daha devam etmesi beklenirken yıllık 311 ile 375 metrik tonluk alım gelmesi öngörülüyor. Merkez bankaları alımların dramatik değişimlere neden olmamasına da dikkat ediyor. Altında kısa dönem yatırımcıların piyasadan çekilmesi ile ilerleyen günlerde volatilite yaşanacağına vurgu yapılırken altında en iyi yatırımın uzun vadeli olduğuna da dikkat çekiliyor. (TheLira)
Altın ile ilgili fiyat görüşlerimde bir değişiklik yok.Bugün biraz da yatırım yaparken nasıl hareket edilmeli ondan bahsetmek istiyorum.Yatırım yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli husus valör belirlemektir.Ben bu yatırımı yapıyorum en fazla ne kadar bu yatırımda kalabilirim sorusunu mutlaka kendinize sorun.Yukarı çıkar düşüncesi ile yapılan panik ile yapılan yatırım bekleme şansınız da yoksa genelde zarar ettirir.Emtia grubunun tamamı için söylüyorum kısa vadeli alımı asla önermiyorum.Elinizde boşta olan bir para varsa,hiçbir zaman bozdurma zorunluluğu yoksa o ayrı.Alınır-satılır vs..Şimdi siz bu yatırımı yaparken beklentiniz nedir önce ona karar vermeniz lazım.Profosyonel yatırımcılar yatırımdan önce anlık fiyat atıyorum 95 olsun.100 olduğunda satıcam der ve oraya geldiğinde piyasa nereye gidiyor daha yukarı çıkar mı vs. düşünmeden satar.Aşağıya da stop-loss koyar.Orderını verir atıyorum 90 olunca sattırır.Kaybım var biraz bekleyeyim vs. diye düşünmez.Bu son durum elbet büyük yatırımcı için geçerli.Ben asla ve aslan ''altın'' için zararına satışı önermiyorum.
200 günlük üssel ortalama 1636 oraya kadar yolu var bugün için.TAbi biri çıkıp kara haberler yaratıp piyasayı kötümserliğe sürüklemezse.
1 hafta daha bekle bence. 95 96 ları gördükten sonra tekrar düşüşe geçicek. ozaman alırsın 92 civarından.
*10ur_K Nickli Üyeden Alıntı
altın vtec mi açtı ama selenoidi bozuk sanırım?
yada yağı eksik kaldı yine yerinde
Valla haftasonuna kadar piyasalarla pek haşır neşir olmayın daŞu yunanistan seçimleri olacağı için çok karışık.Ben bu kadar trendlere aykırı anlamsız hafta görmedim.
psn: DAGHAN26
Ben de bir soru sormak isterim.Bilgili arkadaşlar mutlaka vardır.K&N 57 hava filtresi var arabada.Bir önemi ya var mıdır bilmiyorum ama araç fiesta st.Bu filtrenin ömrü ne kadar oluyor.Bakım yaptırdığımda hava ile temizlediler.Bu şekilde uzun yıllar kullanabilir miyim
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)